עקיפה מימין, האמנם..?

גבע אבי

New member
תשובה

ציטוט מתקנה 47(ג) לתקנות התעבורה עם הדגשות שלי
(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

גבע אבי

New member
שלום ברזילי

הגדרת הצפיפות קצת בעייתית והחוק מדבר על כלי רכב, ברבים.
מכאן שאם היו על הכביש בקרבה כזו או אחרת שני כלי רכב, הרי שיש כאן צפיפות.

שנינו יודעים כי החוק קצת מפגר אחרי טכנולוגיה ופיתוח תשתיות ולכן יש כאן טעם לתמיהה.

מעבר לכלל הפלפולים, נסיעה שגרתית של כלי רכב על הכביש לא נחשבת, בעיני לפחות, כעקיפה מימין.
למען הגילוי הנאות, אתה ואני, כמו עוד כמונו, יודעים להבחין בדיוק רב מתי יש כאן עבירה ומתי זו פעולה שגרתית וראויה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש עקרון שמנחה אותי

אם הנהג לא מסכן (ואי חגירה או שימוש בטלפון - תמיד יש בהם סיכון) ואם אינו מרוויח מביצוע העבירה (תמרור 815 בפקק או כדי לחסוך רמזור נותנים לו רווח, בתנועה דלילה לא) - אני מאד מתחשב בו

gady19

New member
טכנית ניתן לפרש את כוונת המחוקק

ורכב בכביש דו מסלולי שלא יכול לעקוף רכב שנע לאט בשמאל
זה כאילו צפיפות תנועה.
כמובן שצריך שופט שירים את הכפפה.

אם הנהג שובר ימינה כדי לעקוף את הרכב האיטי שב

נתיב השמאלי - זו אכן עבירה.

לא כך המתואר מעלה בידי פותחת השרשור.

עקיפה בכביש מהותה קודם כל - מעבר מכוון על פני

רכב אטי אותו העוקף מבקש להקדים. לשם כך ההוראה המחייבת ליסוע תמיד מימין, כל שהמבקש לעקוף יעשה זאת בנתיב השמאלי. אם נהג מתמיד בנהיגתו מימין, במהירות המותרת...איך הוא מתכוון להקדים מישהו אחר?

אז מה למדתי מכל זה...

1. שלנהוג בנתיב הימני, במהירות שאינה עולה על המותרת ומבלי להפריע לאף אחד יכול להיחשב כעבירה.

2. שחוקי התנועה פה דפוקים לגמרי ושצריך עו"ד תעבורה צמוד כדי להבין איך לנהוג

be_roo

New member
לא צריך עו"ד, החוק הזה קיים מהיום שבו למדת

ועברת את מבחן התאוריה, כך שאי ידיעתו היא כולה באחריותך.

אתקן מעט את מסקנתך...פורפבור...ויסלחו לי כל

הידענים.

1. נסיעתך במהירות המותרת בנתיב הימיני, ברצף וללא האטה והאצה, אינה קשורה כלל למתחולל בנתיב שמשמאלך...גם אם גבע יעצרך וירשום לך דו"ח. זה יהווה תקדים מצוין לבחון את סעיפיו המנוגדים של החוק הבוסרי או המטומטם הזה...

2.שאלה עקרונית דומה שאלתי באמצע המבחן המעשי שלי, לפני כמה עשרות שנים...למרות שהבוחן חשב "ימינה"...אני נהגתי כהבנתי את החוק ובחרתי בגרסה ה"שמאלית". לא משנה מהות הדוגמה שנתתי, רק תוצאתה - הבוחן חשב שהוא יודע כל, ויכוח מר עם מנהליו הבהיר לו כי טעה.

shlang

New member
דעתי כדעתך, נראה לי ממש לא נכון והגיוני

שבנתיב שמאל יסע רכב במהירות, נניח 50 קמ"ש ואני בנתיב הימני נוסע במהירות 90 קמ"ש ואני צריך לפתע לרדת למהירות 50 קמש. וכך להמשיך לנסוע צמוד לרכב בנתיב השמאלי עד שיצטבר פקק מאחור ואוכל להגביר מהירות כי זה כבר לא נחשב לעקיפה אלא ל"עברתי אותו"

גבע אבי

New member
עוד לא נולד השוטר שירשום דוח על זה

הרבה קודם ידאג השוטר להזיז את הרכב שבנתיב השמאלי לימני.
במאמר מוסגר, אם תרד ל 50 קמ"ש ללא עקיפת הרכב שבשמאלי, תוך שלוש שניות יוצרו שני טורים של כלי רכב, תהייה צפיפות תנועה וקדימה הפועל!

גבע אבי

New member
המקרה אינן דומה כלל ואין ללמוד ממנו

שם הייתה עקיפה של מכוניות שבלמו.
לנהג העוקף לא היה שדה ראיה לסיבת הבלימה ולכן היה עליו לא לעקוף או לנסוע במהירות איטית על מנת להבין מה גרם להם לבלום ואז לנסוע.
במקרה של פותחת השרשור, הייתה נסיעה שגרתית במהירות שונות של כלי הרכב ולכן אין יסוד לעברה.
אני חוזר ואומר: שוטר בר דעת לא יאכוף "עברה" זו כשגרה.
שבת שלום לכולם

gady19

New member
היו עוד מקרים שקראתי

אבל צריך לקרא את כל מה שכתוב שם

גבע אבי

New member
יש רבבות מקרים אחרים ביום

אפילו ברגע זה שאתה קורא, ואף דוח לא נרשם.

gady19

New member
הבעיה היא דוח שנרשם

לא שלא נרשם
כלומר החוק קיים וניתן לביצוע

התקנה אומרת ,עקיפה מימין מותרת אך ורק בנסיעה

בטור ,כלומר כאשר הטור משני הצדדים .

למעלה