לא פניתי אליך כאל נציג מש' הבריאות
פניתי אליך כאל אזרח מהשורה, הורה כמדומני, שמנסה ללמוד ולהבין את נושא החיסונים.
אנשים רבים שלומדים את הנושא נתקלים באנומליות כאלו, לכאורה, בלתי-הגיוניות, והם במקרים רבים חוששים (או מתקשים) להמשיך את קו המחשבה המתבקש לאחר שהם נתקלים בעובדות בדומה לאלו שאנחנו דנים בהן.
אם להתיחס לדוגמה הקונקרטית:
- יש לנו פה חומרים (פורמלדהייד ואלומיניום) שבטיחותם במתן בחיסוני תינוקות מעולם לא נבדקה.
- חומרים אלו הוכנסו לשימוש בחיסוני תינוקות כבר לפני 60-70 שנה.
- מאז, הצטבר ידע רב על כך שמדובר בחומרים מסוכנים מאוד, גם במינונים נמוכים.
- למרות זאת, רשויות הבריאות מסרבות לשקול אפילו להוציא אותם מהחיסונים, למרות שאין בידן הוכחות לבטיחות החומרים הללו, מחד, ומאידך יש דיווחים רבים מספור על נזקים לכאורה שנגרמים ע"י החומרים הללו.
----------------------------------
כל הסעיפים הללו הם עובדות ידועות שאין עליהן מחלוקת. (תקן אותי אם אני טועה).
ועכשיו, נשאלת השאלה - מדוע הרשויות אינן פועלות להוציא את החומרים האלו מהחיסונים, דבר שהוא מתבקש והגיוני עבור כל אדם שלומד אפילו מעט את הנושא, ע"פ עיקרון הזהירות המונעת?
זה בדיוק השלב שבו אתה ממאן להמשיך את קו המחשבה, כי כנראה - וזה הגיוני ואנושי - קשה לך להתמודד עם המשמעויות של השאלה הזו.
בעצם, המשמעות של הדברים היא די ברורה (והופכת להיות ברורה עוד יותר כשאתה שוקל אספקטים אחרים של נושא החיסונים) - רשויות הבריאות אינן פועלות בידיים נקיות. יש להן אינטרסים שאינם חופפים את האינטרסים של האזרחים.
(אני יכול לפרט מה ולמה, אם תרצה).
אדם נורמלי קשה מאוד לקבל את המצב הזה, שמש' הבריאות שלנו פועל ממניעים שלו שנוגדים מהותית את טובת הציבור, ועוד בנושא בסיסי ויסודי כמו חיסונים. ההתפכחות הזו מפחידה, ואולי היא הסיבה שאתה אינך רוצה לעסוק במשמעויות של הנושא הזה.
טוב, זו כמובן זכותך ובחירה שלך. לדעתי, המצב היום הוא שאדם שאינו מודע לאינטרסים האמיתיים בתחום הרפואה הציבורית, מסכן מאוד את בריאותו ואת בריאות משפחתו.