ערבים

sela v

New member
זה לא מטופש ולא מגעיל

כל דבר הוא בר ההשוואה. מספיק כבר להתגונן במטריית השואה. כל דבר שלא מוצא חן בעיני הישראלים הם ישר צועקים זה לא בר השוואה.

TheOrion

New member
ראה,

לא כל דבר הוא בר השוואה. זאת למרות שאני מסכים לחלוטין עם דעתך. הפלסטינים לא אחראים בלעדיים למצבם. יש גם אותנו, הישראלים, שאחראים במידה רבה למצבם(כמובל שלא באופן מוחלט). עם זאת, ולמרות ההסכמה, אני לא מסכים עם ההשוואה שלך. כל פעם שמישהו מנסה להבהיר עמדה, הוא משתמש בהשוואה לשואה, זה מתחיל להימאס. אתה מבין מה שזה עושה? ממאיס את זכר השואה על אנשים. אם אתה חושב שהמטרה שלך מקדשת את האמצעי הזה, שיבושם לך. לדעתי, זה לא מקדש.

sela v

New member
אני לא מנסה לפגוע בזכר השואה

מה שאני מנסה להגיד שאי אפשר להגיד שמישהו הביא עליו משהו, והדוגמא הכי טובה שעלתה לי בראש הייתה השואה, יכול להיות שאפשר להביא דוגמא אחרת, אבל היא תהיה פחות מוכרת לאנשים פה.

כינוי1982

New member
הבדל "קטן"

לפלסטינים יש אחריות של לפחות 50 אחוז למצבם. ליהודים לא הייתה אפילו אחריות של אחוז אחד על מצבם בשואה.

TheOrion

New member
לפי מה קובעים את זה?

1) ליהודים לא היה סיכוי ולו קטן שבקטנים לשנות את המצב. הם יכלו רק לדחות את הקץ במעט(לנסות ולברוח מגרמניה, כפי שחלקם עשו). 2) לפלסתינים היתה אפשרות לא להיכנס לזה בכלל. במידה והיו מקבלים את תכנית החלוקה, היום לא היינו במצב הזה. כך שהאשמה נופלת גם עליהם, נקודה.

sela v

New member
הדעה שלי

היהודים היו יכולים למנוע את זה אם היו עוזבים את גרמניה בזמן, ואת פולין ושאר המקומות. כנ"ל הפלסטינאים אם יסכימו לטרנספר הם גם ימנעו את מה שקורה עכשיו.

כינוי1982

New member
האם יהודי פולין בצעו פיגוע בגרמניה?

האם הייתה להם יכולת לחיות בשלום עם הגרמנים אם היו מוותרים על חלק מאדמתם? האם היהודים היוו סכנה כלשהי לגרמנים? האם היהודי הקימו רשות מושחתת שגנבה את כספם ונתנו לה שוב ושוב את קולם? ואפשר להרבות בדוגמאות.

sela v

New member
הגרמנים

האשימו את היהודים שהם השתלטו על הכלכלה, ובזה הם המפלגה הנאצית הצליחה להחדיר למאמיניה שזה מביא סכנה לאומה הגרמנית ולעתידה. האם אתה חושב אחרת היו מצליחים לרתום כל כך הרבה אנשים למשימה? אז אתה מאמין בדברים אחרים, שגורמים לך לשנאת הפלסטינאים. מה זה משנה מה בדיוק, בסופו של דבר בשני המקרים יוצאים לקרב.

כינוי1982

New member
הגרמנים דברו על גזע מושחת

ומנוון, שיש לו תוכניות (לא מוכחות) להשתלט על העולם. הגרמנים דברו על כיעור, תרבות מנוונת, ורבייה שפוגעת בגזע הגרמני. אם אתה חושב שלהגיד שהעובדה שכמה יהודים גרמנים הצליחו להתברג בדרגות בכירות בגרמניה מוכיחה את אחריותם של כלל יהודי אירופה למותם באושוויץ במידה בה תמיכה עממית במלחמה, גירוש וטרור של הפלסטינים הופכת את הפלסטינים אחראים לסגרים שהוטלו עליהם, באמת שאין לי מה לומר לך.

sela v

New member
לא אמרתי את זה

אמרתי שיהודים הגיעו לכל מיני תפקידים חשובים, והיו ועדיין בעלי ממון דבר שהרגיז את האחרים במיוחד בגלל ההתבדלות שלהם. גזענות קיימת גם היום באירופה. למה למשל יש אנשים ששונאים את הטורקים בגרמניה כיום? אני לא משווה את הפלסטינאים. לפי הדעתי הפלסטינאים מנסים לשמור על גוון מקומי, אבל יש כאלה מישראל שאומרים שזה קשור לדבר הגדול של האיסלם שמנסה להשתלט על העולם בראשות בן לאדן ושאר ארגונים.

כינוי1982

New member
זה נחמד שזה הרגיז אותם

אבל אני חושב שתסכים איתי שיש הבדל בין כמה יהודים שמגיעים לתפקידי מפתח, לבין לא מעט אנשים שמפוצצים אותך. וגם יש הבדל בתגובה לכל אחד מהם. סגר לא מתקרב למחנה השמדה.

sela v

New member
הדברים לא ניתנים להשוואה

אחד לאחד. אבל לאיש עני לעתים מפריע לראות עשיר, במיוחד אם הוא תהיה הסתה לסיבה לא לגיטימית שהשני רכש את העושר. מה שחשוב להדגיש שיש אנשים רעים בכל לאום, וגם בין היהודים יש רוצחים מכל מיני סיבות.

צורי80

New member
אתה קשקשן ברמות

הפלסטינאים במשך מאה שנה בחרו במאבק מזויין ושיא הטיפשות והרוע היה באינתפדה השניה שתוך כדי שישראל עושה ויתורים כואבים למען שלום הם ניצלו את החולשה של אנשי השמאל והתחילו במלחמה הם חיו לא רע עד שהשתוללו ואז חטפו באבי אביהם אך כעת הם מקבלים פרס על הטרור אז הם עלולים לחזור לדרך הטרור היהודים בגרמניה לעומתם, לא רצחו נשים וזקנים לא שלחו ילדים בני 12 להתפוצץ לא סחטו הומוסקסואלים לפירסום המידע אם לא ירצחו, לא כיוונו רובה צלפים אל ראשה של תינוקת פחות מבת שנה כל חטאם היה שהם היו מוצלחים, הם הצליחו במסחר וכו' בעוד שגרמניה נכנסה למשבר כלכלי עמוק והגיע מטורף אחד בדרכים דמוקרטיות (IT SOUND FAMILIAR) וידע ללחוץ על הנקודות הרגישות אצל הגרמנים לא חסרים יהודים כמוך שמה שלא יקרה היהודים יהיו אשמים אבל הרוב השפוי של היהודים לא מרגיש צורך להיות אשם בכל צרות העולם

לפני עליית היטלר, יהודי גרמניה חיו

בתנאי חיים הטובים ביותר בקרב יהדות אירופה, ולא ראית אותם מתלוננים, למרות שהם לא חיו בתנאי קיום "אופטימאליים" (הייתה אנטישמיות, למשל).

the new L

New member
לא נכון

בנסיכויות המפרץ הפרסי איכות החיים הרבה יותר גבוהה מבשטחים.

צורי80

New member
האמת אתה מדבר לעניין, אבל

שם מדובר על אחוז קטן מאוד מהאוכלוסיה שיש בידו את המניות נכון שג'ורג' בוש לא היה מתנגד לחיים כמו שלהם אך עדיין מדובר בשכבה קטנה מאוד של האוכלוסיה, השאר חיים בעוני

lordsath

New member
מה? אתה רציני?

תקשיב לי טוב טוב חבר- לפני שאתה זורק לי אחוזים כבדרך אגב אני מבקש שתביא לי הוכחות חותכות שיתמכו בטיעונים שלך אחרת כל מה שכתבת שזה שטויות במיץ עגבניות! כל פעם אני נדהם מחדש שכל ארחי פרחי חושב שהוא יכול לזרוק סיסמאות ריקות מתוכן לאוויר ולהשתמש בהם כטיעונים. בושה וכלימה! אני אשיב בקצרה לגבי הטיעונים שלך: לגבי איכות החיים- אתה יודע היסטוריה? קראת פעם על התקופה לפני הישוב? אני משער שלא אחרת לא הייתי אומר כאלה שטויות- זה לא נכון- אני ממליץ לך בחום לקרוא על המצב לאחר מלחמת העולם השנייה במזרח התיכון בכלל וארץ הקודש בפרט- רמז- המנדט הבריטי לא עשה חיים קלים ליהודים ולפלסטנאים בכל המזה"ת. לגבי האינתפדה- הפיצוץ הזה רק חיכה לניצוץ הראשון- איך אתה היית מגיב אם היו משפילים את אבא שלך לנגד עינייך יום אחר יום, איך הייתי מתנהג לאותם חיילים שמרקיבים אותך במחסום שעות, משפילים אותך? אנחנו הבאנו את זה על עצמנו- להאשים רק צד אחד כל הזמן זו שטות! יש אשמים בשני הצדדים- נא לפתוח עיניים ואוזניים. לגבי הקיצוניים שלנו- אצלהם הם לפחות לא צועקים ברייש גליי לגבי היום נאצים ויפי נפש. אצלנו חבורה של מדובללי זקן מחליטים שזה בסדר גמור לרצוח ראש ממשלה כי הוא לא עושה מה שהם רוצים- מזכיר לך משהו בצד השני?. אצלנו היה רופא ילדים שרצח עשרות מתפללים במערת מכפלה ואצלהם היה רופא ילדים שהיה ארכי-טרוריסט (ראנטיסי). תבינו היטב ידידיי- שני הקיצוניים הם היינו הך. ותתחילו להביא טיעונים עם ההוכחות!

אבל אני עדיין חושבת שרבים בעם הערבי

מזוהים עם הטרור, אני לא מקבלת את הנימוק שהאימהות שולחות את ילדיהן להתאבד מרוב התסכול. ממש לא. זו לא סיבה להרוג אדם, לשפוך דם. והייתי רוצה שבכלזאת תראה לפחות קצת את הסרטון בהודעה הנ"ל..

sela v

New member
כמה מתאבדים את מכירה?

נראה לי שבגדוד אחד בצה"ל של אנשים שנשבעו שהם מוכנים להרוג יש יותר חיילים, מאשר מתאבדים מתחילת האינתיפדה.

למעלה