הממשלה שלהם, אתה מתכוון?
עוני יש בכל העולם - עוני יש באפריקה ומסתבר שרק לדוגמניות אכפת. למה יש עוני? בגלל שישראל חיה על חשבון הפלסטינאים? נשמע לי מאוד מאוד הגיוני... או שמא, וזו השערה בלבד, משום שאבו-עלא, החמאס, ערפאת ומקורביהם חיים וחיו על חשבון אזרחיהם. אולי בגלל זה המצב בחבל עזה כל כך מחפיר? מיליארדי דולרים הגיעו לרשות הפלסטינאית במהלך השנים - סכומי עתק, ואני שואל, להיכן הם הלכו? או שהם לא הספיקו כדי להוציא את העם מהבוץ? וצריך לתת יותר? נסיך ערבי מתכוון לתרום 100 מליון דולר להקמת עיר באזור שיפונה. האם כשהמצב ברשות כל כך רע, מכל הבחינות - תברואתית, חינוכית פנייה שכזו נראית לגיטימית? אהה... הוא נלחם בצפיפות שבחבל עזה... ומה יקרה כשיהיה (חס וחלילה) צפוף גם בגוש-קטיף? חוץ מזה, נשאלת השאלה האם עוני מצדיק רצח? אם כן, אל תתפלאו אם בעוד כמה שנים יפלו על ירושלים קסאמים מדימונה - כי "עוני" הוא לא מושג שנתבע בחבל עזה. לתרץ את פעולות הטרור של הפלסטינאים בטענה שהם חיים בתנאים רעים היא מעשה מטופש. אם אני לא טועה, אישיות פוליטית נודעת אמרה, ואני מצטט, "אם אני הייתי במצב הזה, גם אני הייתי מתאבד בלב ירושלים" (או משהו בסגנון). אם כך, אישיות יקרה, גם אתה רוצח. 2 קיצוניים. 2 קיצוניים פאנטים בהיסטוריה של מדינת ישראל. אוקיי... אולי עוד 8-9 בשלוש השנים האחרונות. זאת לעמת דורות על גבי דורות של רוצחי תינוקות? אין ספק - לא כל הערבים רוצחים, מחבלים וכו'. מי שאומר שכן לוקה בשיכלו וכנראה גם שטוף מוח. עם זאת, אולי תוכלו להסביר לי, האם קיים מושג שכזה, "מלחמה צודקת"? האם כשכוחות הברית תקפו את גרמניה, הם השתהו בלחיצה על ההדק בגלל ש"לא כל הגרמנים תמכו בהיטלר"? מה מכשיר אויב? מתי נכריז על הרשות-הפלסטינאית כולה כאויב? כשהמדיניות שלה "תתמתן"? כשהרצח שהיא אחראית לו יגבר עד שרחובות ירושלים ות"א יוצפו בדם? או שמא כל עוד ישנם "מספר צדיקים בסדום" נתחשב ברשות כידידה שפויה, אבל קצת מבולבלת? שאלה נוספת לי. האם כל (ואני מדגיש - כל) הפלסטינאים אינם אחראיים לטרור בדרך כלשהי? מדוע מחבל מתאבד בריטי אף-פעם לא התפוצץ באירלנד...? האם זה לא כי העם הבריטי כולו הוא נגד תופעות כאלה, בעד החיים, בעד שפיות, בעד ערכים מסוימים? האם לא נכון לשער, על סמך העובדה שמאות מחבלים יורים, מתפוצצים והורגים בנו, שצעדים אלו נתמכים על ידי רובו של העם הפלסיטנאי? ושאלה אחרונה לי... מה דעתכם לגבי הכללות עצמיות? כשמישהו שאינו פלסטינאי אומר ש-"כל הפלסטינאים רוצחים", אין ספק שמדובר במעשה נוראי, אבל מה קורה כשפלסטינאי אומר, בשם האיסלם, ש-"הציונות (היהדות) היא פשע ויש לזרוק את כל היהודים לים", האם גם אז זו הכללה פושעת? כפי שבטח שמתם לב, ההודעה גדושה בשאלות. יהיו שיפרשו אותן כשאלות רטריות, אך אין זו הכוונה - הכוונה היא לקבל תשובות, בכדי שאוכל להבין טוב יותר את עמדתכם ולהחכים.