ערבים

אין סוף למתאבדים.. הם יורשים את זה

מילדותם, חולמים להיות שאהידים ואתה מוזמן להיכנסל קישור שבהודעה ההיא כי יש שם קישור בו תראה שמה שכתבתי בהודעה זו אכן נכון.

nooshP

New member
יורשים מילדותם?

זה מעניין... מה, ההורים שלהם מתים כשהם ילדים והם מקבלים ירושה? או ששוב הבורות מפציעה וחוסר הידע בעברית מינימלית מתגלה... אז אני מניחה שאת כל הפלסטינאים צריך להרוג כשהם ילדים נכון? אולי כמו שפרעה עשה לבכורים של היהודים במצריים- בואו נשליך את כל התינוקות הפלסטינאים שנולדים לים, ותיפטר הבעיה!

ממש מוציאה לי מילים מהפה, הא?

רוצה להיות גם הדוברת שלי....?
"יורשים" לא במובן של ירושה שיורשים משהו .. את יודעת, היום לכל דבר יש כמה פירושים,אבל לא משנה... בכלמקרה, הם מקבלים זאת מהוריהם, מחדירים להם את הרצון להיות שאהידים, את התקווה לכך עוד בילדותם וזאת תראי אם תיכנסי לסרטון ההוא שכבר נתתי.. אני אמרתי שצריך להרוג אותם כשהם ילדים????
, זאת ממש לא אמרתי, אבל כרגיל - עיוותים של דברים... ממש כמו התקשורת. אני לא אמרתי שצריך להרוג ובטח לא להשליך אותם. רוצה לדמיין שאמרתי? דמייני, את הדמיון אני לא יכולה לעצור...

הממשלה שלהם, אתה מתכוון?

עוני יש בכל העולם - עוני יש באפריקה ומסתבר שרק לדוגמניות אכפת. למה יש עוני? בגלל שישראל חיה על חשבון הפלסטינאים? נשמע לי מאוד מאוד הגיוני... או שמא, וזו השערה בלבד, משום שאבו-עלא, החמאס, ערפאת ומקורביהם חיים וחיו על חשבון אזרחיהם. אולי בגלל זה המצב בחבל עזה כל כך מחפיר? מיליארדי דולרים הגיעו לרשות הפלסטינאית במהלך השנים - סכומי עתק, ואני שואל, להיכן הם הלכו? או שהם לא הספיקו כדי להוציא את העם מהבוץ? וצריך לתת יותר? נסיך ערבי מתכוון לתרום 100 מליון דולר להקמת עיר באזור שיפונה. האם כשהמצב ברשות כל כך רע, מכל הבחינות - תברואתית, חינוכית פנייה שכזו נראית לגיטימית? אהה... הוא נלחם בצפיפות שבחבל עזה... ומה יקרה כשיהיה (חס וחלילה) צפוף גם בגוש-קטיף? חוץ מזה, נשאלת השאלה האם עוני מצדיק רצח? אם כן, אל תתפלאו אם בעוד כמה שנים יפלו על ירושלים קסאמים מדימונה - כי "עוני" הוא לא מושג שנתבע בחבל עזה. לתרץ את פעולות הטרור של הפלסטינאים בטענה שהם חיים בתנאים רעים היא מעשה מטופש. אם אני לא טועה, אישיות פוליטית נודעת אמרה, ואני מצטט, "אם אני הייתי במצב הזה, גם אני הייתי מתאבד בלב ירושלים" (או משהו בסגנון). אם כך, אישיות יקרה, גם אתה רוצח. 2 קיצוניים. 2 קיצוניים פאנטים בהיסטוריה של מדינת ישראל. אוקיי... אולי עוד 8-9 בשלוש השנים האחרונות. זאת לעמת דורות על גבי דורות של רוצחי תינוקות? אין ספק - לא כל הערבים רוצחים, מחבלים וכו'. מי שאומר שכן לוקה בשיכלו וכנראה גם שטוף מוח. עם זאת, אולי תוכלו להסביר לי, האם קיים מושג שכזה, "מלחמה צודקת"? האם כשכוחות הברית תקפו את גרמניה, הם השתהו בלחיצה על ההדק בגלל ש"לא כל הגרמנים תמכו בהיטלר"? מה מכשיר אויב? מתי נכריז על הרשות-הפלסטינאית כולה כאויב? כשהמדיניות שלה "תתמתן"? כשהרצח שהיא אחראית לו יגבר עד שרחובות ירושלים ות"א יוצפו בדם? או שמא כל עוד ישנם "מספר צדיקים בסדום" נתחשב ברשות כידידה שפויה, אבל קצת מבולבלת? שאלה נוספת לי. האם כל (ואני מדגיש - כל) הפלסטינאים אינם אחראיים לטרור בדרך כלשהי? מדוע מחבל מתאבד בריטי אף-פעם לא התפוצץ באירלנד...? האם זה לא כי העם הבריטי כולו הוא נגד תופעות כאלה, בעד החיים, בעד שפיות, בעד ערכים מסוימים? האם לא נכון לשער, על סמך העובדה שמאות מחבלים יורים, מתפוצצים והורגים בנו, שצעדים אלו נתמכים על ידי רובו של העם הפלסיטנאי? ושאלה אחרונה לי... מה דעתכם לגבי הכללות עצמיות? כשמישהו שאינו פלסטינאי אומר ש-"כל הפלסטינאים רוצחים", אין ספק שמדובר במעשה נוראי, אבל מה קורה כשפלסטינאי אומר, בשם האיסלם, ש-"הציונות (היהדות) היא פשע ויש לזרוק את כל היהודים לים", האם גם אז זו הכללה פושעת? כפי שבטח שמתם לב, ההודעה גדושה בשאלות. יהיו שיפרשו אותן כשאלות רטריות, אך אין זו הכוונה - הכוונה היא לקבל תשובות, בכדי שאוכל להבין טוב יותר את עמדתכם ולהחכים.

lordsath

New member
תשובות ליוסף

1. אין שם עוני רק בגלל שישראל מנצלת אותם, כבר הפסקנו- הם גם מנצלים את עצמם, אנחנו עזרנו להם והם משלימים את המשימה. 2. נכון מושחתים ברשות אכן חיים על חשבון הציבור- בדיוק כמו אצלנו בישראל. 3. לגבי הכסף- לא יעזור לשפוך לשם עוד כסף כי המנגנונים המנהליים מושחתים ורקובים צריכים (הם צריכים) לעשות שם רפורמות יסודיות ולטהר את המושחתים (מה שאצלנו לא הרבה קורה). 4. עוני לא מצדיק רצח! לא טענתי ולא אטען מעולם! עוני גורם לרצח! תחשוב על זה היטב ותבין שאני צודק, אם תרצה נימוקים ותימוכין אני אספק לך. 5. אביב גפן אמר את המשפט שציטטת ואני מבין אותו- אם אתה היית חי את חייהם ומסתכל עליהם מנוקדת מבט שלהם (ולא שלך כיהודי שבע) גם אתה היית מבין למה הם עושים זאת ולמה הם אומרים זאת. 6. מחד יש להם המון ילדים שחיים בצורה נוראית ומאידך יש להם ארגוני טרור שמציאים סכומי כסף לכל מחבל מתאבד. מה התוצאה? כל אחד שזקוק לכסף בצורה נואשת יעשה דברים נואשים כמו לרצוח חפים מפשע- לא מצדיק אלא מסביר. 7. אין מלחמה "צודקת" יש סיבות צודקות להילחם- כל אחד יביא פרשנויות משלו לגבי מהות "מוצדק"- יותר מוסר קשור לכאן ולכן לא ארחיב. 8. כנ"ל לגבי אוייב. 9. אפילו אם נרצה לא נוכל להכריז על הרשות הפלסטנאית כ"אוייב". למה? כי אנחנו זקוקים להם שירסנו את חיות האדם רוצחי התינוקות. תאר לך את המצב במצרים וירדן אם הממשלות שלהם לא היו מרסנים אותם- היה יותר גרוע שם מבחינתנו. 10. לגבי הכללות- אל תימם ותעשה צדיק- כל מי שמכליל הם אידיוט- תמיד יש יוצר מן הכלל. תמיד- ההיסטוריה תומכת בי וכך גם המציאות. אפשר להגיד "הרוב המוחץ" זה יותר סביר. והכללה היא תמיד פושעת משום שזו "דיעה קדומה". נ"ב אישי- אהבתי את "המדינה זה אני"- לואי ה14 היה אחד מהצרפתים שאני הכי הערכתי.

"מלך השמש", אם אני לא טועה...

אבל וואחד עצלן... ;) ברשותך, אדבק לאותו סגנון: 1. נכון, ממשלת ישראל ניצלה בעבר את הפלסטינאים, וזאת כנראה, רטרוספקטיבית, ה"טעות" שהביאה אותנו למצב הנוכחי. עם זאת, הגיע הזמן למצוא פתרון לשחיתות בשלטון הפלסטינאי. אם זה אומר, להפיל ולהקים, להפיל ולהקים - עד שנמצא שלטון שמוכן לשלום (פנימי וחיצוני), אז זה שווה את זה. אמירות כמו "ההתנחלויות הן רק ההתחלה, ירושלים היא היעד!" אינן מעודדת שלום. 2. "נכון מושחתים ברשות אכן חיים על חשבון הציבור- בדיוק כמו אצלנו בישראל", בדיוק, אבל לא בדיוק. הכמויות אינן זהות. אם בישראל על כל חמישה בעלי-שליטה הגונים יש אחד מושחת, אני מניח (מבלי להתייעץ עם מינה צמח) שברצועה זה הפוך. זאת אלא אם כן המצב שם טוב משחשבנו. 3. בהחלט נכון, אבל שוב, אני מאמין שאצלנו השחיתות הרבה יותר מתונה (משפט מצחיק), אם כי עדיין קיימת (וכמובן שאף אחד, אולי חוץ מ"ששון אבוטבול", לא מוצא את עצמו במאסר בסופו של דבר). 4. אני תמיד הנחתי שכוונה, מעשה ותוצאה גורמים לרצח. עוני מתיר את רסנם של רוצחים, בזה אתה צודק, אבל זה לא אומר שעוני גורם לרצח, אני מכיר מספיק עניים (כן, אישית) שלא היו נגררים לרצח גם אם זה היה מתבטא במותם שלהם. בני-אדם המסוגלים לרצוח ירצחו בהינתן ההזדמנות, בין אם מדובר במצב של ייאוש התורם לכך ובין אם מדובר במצב בו לא יענשו על המעשה. כשאני עובר דירה הדבר הראשון שאני בודק הוא מי הם השכנים. האם היית מתגורר ליד שכנים שמסוגלים לרצוח? אולי חטאנו הוא שאנחנו עשירים יותר, והפלסטינאים פוגעים בנו בשל כך? (אם כך מדוע אין טרור כלפי ערב הסעודית? האם יש לך מושג כמה כסף יש למדינה הזאת? כמה מזה הולך לעזרת הפלסטינאים? כמה הולך לאזרחי המדינה? אם עוני הוא גורם לרצח, הרצח צריך להיות מכוון, על פי היגיון בריא, דווקא אל העשירים שהיית מצפה שיעזרו לך. לא נותר אלא לשער שיש גורם אחר) 5. אני נוטה להתעלם מאביב גפן (מוזיקאי גדול, אבל לא דמות ששווה התייחסות). את המשפט אמר אהוד ברק (אם כי לא בנוסח הזה, עכשיו כשאני מעיין שוב). למען האמת, זה לא משנה מי אמר אותו. שוב אני מדגיש, מצב-מחפיר לא בהכרח מוביל לרצח. ההיסטוריה תומכת בכך שיהודים רצחו לעיתים רחוקות ונטבחו לעיתים קרובות יותר. ברוסיה לא היה עוני? בעיראק לא היה עוני? היה גרוע מעוני - הייתה התעללות נפשית ופיזית (על סמך עדויות ממקור ראשון). 6, 7, 8, 9. בדיוק. אין מלחמה צודקת, משום שמלחמה היא דבר רע, ומן ההכרח שמובילה למעשים רעים (בלי כוונה רעה). השבת מלחמה, לדעתי, היא סיבה מספיק צודקת בכדי להכריז מלחמה. אני לא חושב שהבנת את כוונתי בשאלה בפסקה זו, אני אנסה לפשט. בוא נצא מתוך הנחה שכוונת הפלסיטנאים אינה שלום, לפחות לא עם העם היהודי. קצת קשה, אני יודע, אבל היפוטטית (ורק לכמה דקות, כדי שלא יגרם נזק ;)). במצב היפוטטי שכזה, איזו הגנה יש לנו מפני המוות לו מייחלים לנו? 10. בכוונה תחילה ויתרתי בפסקה האחרונה על הודעת הסוגריים הכל כך נפוצה "ואני לא מכליל". יודע למה? כי כמות היוצאים מן הכלל, בדרך-כלל, שואפת לאפס (באחוזים), ולכן גם יש להתייחס אליהם כאל אפס מוחלט (באחוזים). אנחנו חיים בתקופה בה בן-אדם לא יכול להגיד שני מילים בלי שיזעקו "גזען", "מכליל" או כל כינוי מעורפל אחר. שוב, במידה ורוב הציבור הפלסטינאי תומך ברצח יהודים - הוא מכליל את עצמו. שבוע טוב.

lordsath

New member
קיבלתי חלק מהטענות

שוב שלום. אני שמח שמצאתי עוד אחד שאפשר להתווכח איתן (ויכוח= דיאלוג מתורבת מרוקן מסיסמאות חסרות תוכן). לגבי 1- קשה לנו להתערב בממשלה פלסטנאית- אנחנו לא מצביעים להם ולא מאשרים את הרשימות לפרלמנט (בהנחה שיש להם רשימות). אז אנחנו די תקועים- אבל אפשר לנסות להכריח אותם להבין שאנחנו לא מנהלים מו"מ עם ארכי רוצחים כמו עראפת (בתקופה שהבינו כבר טוב שהוא מנוול). את כל השאר קיבלתי. ולגבי הכללות- תמיד תחפש מי קורה לך "גזען"- לזרוק סיסמאות של גזענות זה פשוט וחוץ מזה מתייחסים יותר מדי בנחמדות כלפי מנוולים שרוצחים- אני גזען במובן מסויים- אני אומר שצריכים להשמיד את כל הקיצוניים שמשלהבים את התוקפנות- בכל הצדדים ולא של עם אחד בלבד. שיהיה שבת שויילם בברכה חמה

מיטלוש8

New member
ומה לגבי המתנחלים?

גם אותם שונאים, וכוללים את כולם בתוך השנאה, בלי להכיר. והם חלק מהעם שלנו!

למעלה