ערב טוב האם משהוא מבין באסטרולוגיה

אלדד26

New member
אבל מה שאת אומרת הוא לא מדויק

האסטרולוגיה מתיימרת לקבוע את תכונות האופי הדומיננטיות בעצמה; לא להסתמך על תכונות אופי ובהתאם לצפות התנהגות. השאלה צריכה להיות האם האסטרולוגיה מצליחה באמת להגדיר תכונות אופי. אם לוקחים את האסטרולוגיה כנכונה, אז אי אפשר שבן מזל עקרב "יחליט" להתנהג כמו מזל אריה. מדובר בתכונות אופי, שאת לא אמורה לשנות

טאטו6

New member
האסטרולוגיה וכל תורה אחרת

מותבעת בנו אם נולדנו לתוך הקבוצה המאמינה כמו הגנים, בן אם אנו יודעים את שאנו יודעים ובין אם לא, זאת כמובן דעתי האישית , ומכיון שאנו נולדנו לחברה הזאת שחלק מתורות האמונה שלה הם האסטרולוגיה איך אפשר לומר כאילו קיבלנו על עצמינו את התאוריה ומרגע זה אנו נתנהג על פיהה, ולכן אם אדם מודע לכך והוא עקרב יש באפשרותו להתנהג כמו אריה זה רק ענין של מודעות אורלי

אלדד26

New member
אני חולק עלייך

אם אחת מתכונות האופי שלך כיום היא קנאה ורכושנות, את לא תצליחי (גם אם תתאמצי מאוד) לסגל לעצמך התנהגות שבה את מתירה לבן זוגך לצאת עם ידידותיו בלעדייך ודברים דומים לאלו. אולי תוכלי לעשות זאת פעם או פעמיים, אבל לא לטווח ארוך. הוא הדין לגבי כל תכונת אופי השולטת בך. והאסטרולוגיה טוענת שעל פי תאריך לידתך ושעת לידתך ניתן לצפות את תכונות האופי העיקריות שלך.

טאטו6

New member
אלדד

אתה יוצא מנקודת הנחה שקיבלתי על עצמי את כללי התורה , אבל אם אני מבינה את כללי התורה שקיבלתי על עצמי ומשחררת את הקבלה ואת התורה אזי אני מחוץ למשחק, אני לא אומרת שאני לא אחוש דחף להתנהגות כפי שצפויה לי אלה שאוכל לתעל אותה או להשתחרר מכבליה. תחשוב על דברי תרם תבטל אותם אורלי

טאטו6

New member
תוספת קטנה

קח למשל את היהודים קיבלו על עצמם את עול או מצוות התורה נכון? כל יהודי נושא עליו עול מוסר התנהגות שקשה לו לנהוג שלא על פיו, שכן הוא צפוי לעונש והעונש מאיפה בא הוא מעניש את עצמו מתוקף אותם חוקים שהוא נושא , למה הנוער תרם צאתו לחיים מורד במוסכמות חברתיות או בהוריו תלוי עול של מי הוא הסכים לקבל בילדותו? על מנת להשתחרר ולחיות ללא מגבלות לאפשר לעצמו חופש עשיה ואם לא הצליח יבוא עוד גל של מרידה בשלב נוסף בחייו אם יבחר להשתחרר אולי יצליח אם יבחר שלא אז לא.. הכל תוך משא ומתן עם החברה שבדר"כ מתבטא במה ארויח ומה אפסיד.. ואם לא שקל את המחיר החברתי סביר שישקול לחזור בתשובה כשהלם המחיר יכה בו או לא הכל על פי בחירתו

אלדד26

New member
לא הבנת אותי, אורלי.

אני לא חושב שאנשים מסגלים לעצמם תכונות אופי לפי מה שהאסטרולוגיה אומרת להם. תבדילי בין שתי סוגיות. סוגיה ראשונה היא תכונות אופי. נניח שאת בת מזל סרטן, וההתייחסות (הבסיסית) למזל זה היא כאל מזל "ביתי". יש שתי אפשרויות - או שאת אכן מאוד ביתית, או שאת לא קשורה לבית. נניח שאת באמת מאוד ביתית. האם התכונה הזו נובעת מהעובדה שאת משתייכת לבני מזל סרטן? לא תצליחי לשכנע אותי שאדם הוא ביתי *בגלל* שהוא סרטן. ונניח שאת לא ביתית בכלל, אבל את מאמינה באסטרולוגיה. האם זה יהפוך אותך פתאום לטיפוס ביתי? בגלל שאת לא מתאימה לתבנית של מזל סרטן? גם כן, לדעתי, אין סיכוי שפתאום תהפכי את עורך ואת תכונות האופי שלך בגלל האסטרולוגיה. הסוגיה השניה היא חיזוי עתידות. אם אומרים לך בעיתון שהשבוע קשר רומנטי שהתחיל לא מזמן יסתיים במפתיע, ואת מאמינה מאוד באסטרולוגיה ובאמת את יוצאת עם מישהו מזה שלושה שבועות - אז אולי באמת תהיה פה "נבואה שמגשימה את עצמה". אבל שימי לב שיש הבדל ענק בין תכונות אופי (אותן אי אפשר לשנות מהותית לטעמי והן די מקובעות בנו מגיל ההתבגרות) לבין חיזוי עתידות, שברמה הבסיסית ניתן למניפולציה אישית. לגבי היהדות, לא הבנתי מה הקשר. תכונות אופי הן תכונות אופי, והתנהגות שאדם כופה על עצמו היא דבר שונה לחלוטין. אם אדם הוא קנאי אבל מכריח את עצמו להתנהג כמי שאינו קנאי, הוא יוכל לעשות את זה - אבל הוא יסבול מזה, בניגוד לאדם שאינו קנאי מלכתחילה. הוא הדין ביהדות. אדם שאורח חיי הדת אינו מתאים לו, או שחופש המחשבה שלו אינו מאפשר לו להסכין עם המקובעות הדתית, יסבול מאוד אם ידבוק באמונה ובאורחות החיים הדתיים.

טאטו6

New member
אני מבינה אותך מאוד אתה

לא מבין אותי אני מתיחסת לאסטרולוגיה כאל כל תורה נניח שאני כושית, ואני פתאום מודעת להיותי כושית שכן יש שלב בחיים שאתה לא מודע מכיון שהסביבה כמוך ואתה לא חושב שקיים משהו אחר, ואז אני מחליטה להפסיק להיות כושית אז מה זה אומר שמרגע שהחלטתי צבע עורי ישתנה? אולי השינוי יצריך דורות של התבוללות גזעית, וגם אז אין ביטחון זלא ישאר שמץ מהעבר. ולכן ההשפעה של האסטרולוגיה על תכונות אופי שלנו במקרה זה קשור למודעות שלנו לאסטרולוגיה ולמה היא מציעה ולמרחק שיש לנו ממנה מכאן שמי שתכונות האופי שלו מאוד מאופיינים על פי האסטרולוגיה אולי לא רחוק משם כל כך.

אלדד26

New member
רגע, רגע

ומה אם "גיליתי" את האסטרולוגיה בגיל 70, אבל עד אותו הזמן אכן עניתי אחת לאחת על כל תכונות האופי ש"נקבעו" לי על ידי האסטרולוגיה? ונניח שהוריי לא חינכו אותי מתוך היענות לאסטרולוגיה אצלם בראש? עדיין תטעני שאני מונחה על ידי האסטרולוגיה?

טאטו6

New member
האים...

את צבע שיערי השחור וגון עורי השחום קיבלתי מכיוון שהורי נדדו לאפריקה? או אולי סבותי? האים כל תהליך מתחיל בי ונגמר בי בלבד?

טאטו6

New member
ביהדות יש סיפור או קביעה,,

בדבר מי שנולד נימול, מיחסים לו תכונות או יכולות מעל מי שנולד לא נימול, אז מה זה אומר שכך הוא? אולי מי שנולד נימול יפתח עליונות מעל אחיו או סגולות בגלל אמונת הוריו והסביבה לתופעה, אולי הציפיה ממנו לתכונות מסוימות תכוון אותו לפתח תכונות אילו, אולי באמת אולי למראית עין. ומה בדבר פחד הרדיפה של היהודים, אנו נולדנו בארץ לא ידענו את חויות הרדיפות ולמרות זאת אנו מתנהגים כמתגוננים ומתחזקים למען לא יקרה מתוך אותו טריגר , מה שאני אומרת שכניראה אנו מקבלים תכונות אופי גם כמו שאנו מקבלים צבע עינים או מבנה אף, איזה שהו תהליך דומה לגנטיקה, אבל לא פיזי אולי עדיין לא אמפירי. אבל קשור למכלול שלנו כאדם שהו משהו מעבר לעור וגידים.

טאטו6

New member
שאלה נוספת

למה הפורום הזה מופיע דוקא בקטגוריה של רוחניות? האים כאלטרנטיבה או שמסטיקה היא האלטרנטיבה או אולי יש איזו שהיא השלמה בינהם, רוח וחומר אולי? או אולי כטריגר לשאר הפורומים אשמח לתשובה אורלי

אלדד26

New member
ישנם מקרים

בהם התניות חברתיות גורמות לאנשים להתנהגות מסוימת, אבל יש שני דברים שמבדילים את הדיון באסטרולוגיה מההנחה הזו. 1. מדובר בתכונות אופי שכביכול האסטרולוגיה צופה לילידי זמן מסוים, ולא לדפוסי התנהגות. למשל, שוביניזם אינה תכונת אופי. קנאות, הרפתקנות ורגישות הינן תכונות אופי. האסטרולוגיה אינה טוענת לקבוע שאדם יהיה שוביניסט, אלא קנאי. תכונות אופי, לטעמי, אינן נקבעות על ידי החברה. עובדה שאין תכונות אופי שהן מאוד רצויות על ידי כולם או מאוד לא רצויות על ידי כולם. 2. אסטרולוגיה מתיימרת לקבוע תכונות אופי גם אם האדם והחברה בה הוא מצוי אינם מאמינים באסטרולוגיה - או אולי אפילו אינם יודעים מהי אסטרולוגיה. הגישה האסטרולוגית אומרת שגם אם את בת לשבט אפריקאי שמעולם לא ייחס חשיבות לכוכבים, ונולדת בזמן מסוים, עדיין תהיי בעלת תכונות אופי דומות לאחרים שנולדו באותו זמן.

Henryf

New member
אסטרולוגיה

קיימת הוכחה מדעית לאי נכונותה של האסטרולוגיה המבוססת על העיקרון שכל השפעה פיסיקלית קטנה (לרוב בריבוע) עם גדול המרחק, ולכן ההשפעות של הדברים על כדור הארץ גדולים בהרבה סדרי גודל מהשפעות של כוכבים רחוקים מאד. לא מצאתי אף הוכחה סטטיסטית לנכונותה של האסטרולוגיה. האסטרולוגיה טוענת שהיא אינה מסוגלת לנבא עתיד, אלא לומר מה ההשפעה של הכוכבים על האדם, וכעת זה תלוי באדם האם יתעשת ויפעל בכוון זה, או בכוון אחר. זו טענה גאונית למצוא תמיד סיבה מדוע האסטרולוגיה טעתה בנבויה, ובעצם משמיטה את אפשרות ההוכחה לאמיתותה או אי-אמיתותה של האסטרולוגיה. האדם הינו ייצור מורכב, ונמצאים בו בו-זמנית תכונות מסוימות והיפוכם. למשל אם נאמר למישהוא שהוא לפעמים רחום, כל אדם ירגיש שיש בו תכונה זו, ואם נאמר לו שלפעמים הוא אכזר, אותו אדם יודה שגם זה נכון, הדבר גורם לרוב האנשים הקוראים הורסקופים המנוסחים היטב להרגיש שהם אכן נכונים. ההורסקופ היחיד שהזדהתי איתו לחלוטין היה של קישון, כאשר הוא כתב בהורוסקופ: "השבוע לא תזכה בפיס". הנרי

הן המאמינים והן הספקנים

ימצאו עניין בקריאת מאמר מדהים בנושא בירחון ישן של "מחשבות" מאת צבי ינאי. מחקרים בדבר אמיתותה הסטטיסטית של האסטרולוגיה נערכו אף נערכו. מחקר מקיף ורב משתתפים ביותר נערך לפני 10 או עשרים שנה (לא זוכרת מתי בדיוק) באירופה. תוצאותיו הצביעו על רמת התאמה בין תכונות מולדות מסויימות, לבין זמן ומיקום לידה. רמת ההתאמה הייתה די גבוהה אבל לא מוחלטת. יש לציין שברוב המקרים שלא הייתה התאמה גילו החוקרים לתדהמתם, כי הפרט נולד טרם זמנו או מאוחר יותר מן הצפוי וכי תכונות האופי שלו תואמות יותר את המזל שבו אמור היה להיוולד.. (?!?)
נכון או לא נכון, המדענית שבי יכולה להעיד... (עבדתי לא מעט במחקר אקדמי) שכאשר מדען נורא רוצה להוכיח היפותזות מסויימות - הוא עלול לתרגם אחרת את ממצאיו... כך שיש לבחון את המחקר על ידי קבוצות מחקר נוספות, בלתי תלויות... ואני גם מסכימה עם הנאמר לעיל. גם מדע הוא סוג של אמונה, יש לו מבנה דעת מוגדר מראש עם חוקים וכללים ובהם אנחנו מאמינים. סופי לעת עתה. וגם אם המדע הוא הוא המילה האחרונה בתרבות המערבית... עדיין, לדעתי, יש לשמור על ראש פתוח ולא לדחות על הסף רעיונות ´אחרים´. כך או כך... אני חושבת שההגדרה ´אמונה´ בלבד עדיין יפה לאסטרולוגיה. ואם מתעלמים מהרמה של הצהובונים... ולוקחים בחשבון את ניסיון החיים שלי... אני מעיזה להודות קבל עם ועדה, אם כי תוך הקפדה על הסתייגות מסויימת, מודה באשמה, אני מאמינה...

Henryf

New member
הן המאמינים והן הספקנים

נוגעת, לא נוגעת (במה?), אודה לך אם תוכלי לתת לי מעט רמזים איפה אוכל למצוא את המחקר שקראת. ד"א, קשה להתייחס לרמת ההרוסקופ העיתונאי, כיון שהוא מבוסס אך ורק על מיקום השמש בזמן הלידה, וזה לא הפרמטר החשוב ביותר בתאוריה האסטרולוגית. תודה הנרי

אודות המחקר,

שלום לך הנרי, מעט רמזים נתתי כבר בהודעתי המקורית. לצערי איני מוצאת כרגע את הירחון הנ"ל. (חיפשתי..) הוא מסתתר לו, כנראה, אי שם על מדפי הספרים העמוסים לעייפה שלי....
את עיקרי הדברים העברתי. אם אמצא את הירחון הספציפי מבטיחה לאזכר את המיקום המדוייק שלו. לגבי ההורוסקופ היומי - מסכימה איתך. לגבי משמעות השם - נוגעת, לא נוגעת .. בעיני זה: משתדלת לגעת בְּמהויות... פעם זה ´יוצא´ ופעם זה ´לא יוצא´... אגב, שמי הקודם היה "לגעת בְּמהויות" אבל נראה היה לי שזה יהיר מידי, אז שיניתי אותו...

מחשבה והשפעת גופים

הי גיא זה שיש השפע של שני גופים אחד על השני היה ברורה אבל אני יודא לך אם תאיר את עיני איך אפשר לצפות את זה שהכוכבים ישפיעו בידיוק ביום שהו נולד בידיוק על דרך מסיוימת שבה הוא אולך לחיות את חייו ואיך זה מתקשר אם כל מיני תורות למיניהם?

המשך....

ואם אתה רוצה אסבר למה לפעמים זה עובד אז... אדם מסויים אני במזל דגים היום הולדת שלי בישראל מתבצאת רוב הזמן בחורף השפעותיו המדקאות של החורף משפיעות עלי. זות אומרת שקבוצות אחרות של אנשים ממקומות שונים על פני הפלנטה היהיה להם אותו תפקיד באופן יחסי לתרבות מה שאתם חוקרים זה את השפעות העונות בשנה על אנשים שנולדו בזמנים שונים. בבקשה האר את עיני אם אני טועה תקן את שגיעותי ועם לא אז אם תבינו את זה ותיפנו קצת לפסיכולוגיה מה שאתם עושים היהיה קצת יותר יעיל. בהצלחה ובאהבה בארי.

למעלה