ערב טוב לכם, יקרים אחדים.....

מיכל@בר

New member
ערב טוב לכם, יקרים אחדים.....

אני חושבת שמה שעבר על הפורום ביומיים האחרונים, שיתק קצת את העניינים.... ומלבד הדאגה לאמור ולרעייתו, מקווה שגם אתם, כל אחד מכם, בטוב, מרגישים גם את החורף מדפק לו על הדלת , בעיקר בערבים, ובעיקר כנראה כאן, בבירה... מאד אוהבת את התקופה הזו, גם אם עושה בלגנים רגשיים לא מעטים, גם כי מקפיצה למעלה, ועושה לי מצב רוח מרומם שכזה, וגם עם העגמומיות הזו של שעות הערב. ריחות יש לתקופה הזו, זו שאחרי החגים, ונזכרת בספר החד פעמי של יהושע קנז "אחרי החגים" ורצה במחשבות, ומרגישה שמחה שכזאת, ואיך אפשר שלא לשתף גם במצב רוח שכזה? אז ערב טוב שיהיה לכולנו.

החורף בדלת... בעיקר בערבים....

איזה מין סקנדל זה, שאותה מילה עצמה - ערבים - משמשת גם את ריבוי הערב היפה והמבטיח - וגם את ריבוי הלאום הערבי המחליא הזה, את אותם ראשי אבטיח. מצידו של עזרא, שיבוא בערבים לא רק חורף - אלא המבול כולו. עליהם - או על חלק גדול מהם - ועל כל הציוויליזציה שלהם. יאללה. עכשיו תוכלו להגיד שעזרא גם פאשיסט. אז תגידו. בערבית אומרים על זה סחתיין.

ע ר ב י י ם ?!

ערביים זו כבר חולייה של שניים. למישמר הגבול יש הוראות ברורות מה לעשות איתם. תגידי, התאקלמת?

sad

New member
טוב ממש התאפקתי אבל ממש

ולא הצלחתי נו באמת... אני ממש משתדלת לא להיות צדקנית אין לי רחמים על שאהידים, מחבלים מתפוצצים תומכיהם וכו´ אבל ההכללה כואבת, בעיקר פה באתר הזה בשני צידי המפה יש משפחות שכמונו כואבות עכשיו תוכל להגיד זו´תי נוסף לכל הצרות גם שמאלנית אז תגיד בערבית אומרים על זה סחתיין

זה בסדר, לא נורא: זה קורה בדרך כלל

למי שלא יכול להתאפק, זה בעיקר קורה למי שמעולם לא פתח אפילו את העמוד הראשון של הקוראן לראות מה כתוב בו. תגידי, קראת שיבעה פסוקים ראשונים ממנו? אם התשובה היא כן - ואם את ממשיכה לחשוב כמו שאת חושבת - - - אז למישהו מאיתנו יש בעייה קשה בהבנת הנקרא. וסליחה שעזרא עשה לך כואב בגלל ההכללה. קודם-כל - משום שלא עשה שום הכללה - הרי אמר במפורש: "לפחות חלקם הגדול". עזרא תמיד נותן צ´אנס לחלק קטן מהם, אולי הם באמת צדיקים; אבל גם אם היה עושה הכללות - ממש ממש חבל שיהיה לך כואב מזה, כי מהכללות עוד אף אחד לא אושפז. אין כזאת מחלקה בבית חולים שקוראים לה מחלקת הכללות. אבל יש הרבה מחלקות צפופות כתוצאה מפיגעי ראשי האבטיח האלה. ערב צח - ולילה זך!

sad

New member
תקרא לי נאיבית

תקרא לי אחת שלא מבינה את הנקרא מקווה שהם יותר מ"חלקם הקטן" ופחות חלקם הגדול ובכל בוקר שאני פוגשת אותן, חברותי שעובדות בחדרים הסמוכים, אחת עם מגן דוד שביס וחצאית אחת עם גלאביה ומטפחת, אחת שנשאה בשידוך ואני שאין לי אלוהים אנחנו מישירות לפעמים מבט בכאב ולפעמים מתחמקות ממבט העינים מתוך מבוכה ל מעללי בני עמנו, שלנו ושלהן והאמת, בורה אני, לא קראתי את הקוראן אפילו לא מספר שורות ראשונות אבל את התנך קראתי והזדעזתי נראה לי לא פחות מה שאתה הרגשת בקוראן מובחר? אנחנו עם מובחר? ועיתון קראת לאחרונה? על מה ולמה נבחרנו אנו? עקידה?את בנך היחיד אשר אהבת? בשביל מי ומה? יש לך בוודאי פרשנויות אין ספור ני בטוחה שלכל זרם שלהם יש פרשויות המאפינות את נקודת ראייתם אף אחד לא התאשפז מהכלות אבל גם לא חי בשלום כתוצאה מהן לילה זך וערב צח

מילה וחצי - לא יותר:

ראשית - אף אחד לא טען שהעם הוא מובחר. יש הבדל גדול בין מובחר - לבין נבחר. גם מי שנבחר לועד הבית נחשב לנבחר. מה הקשר בינו לבין משהו מובחר. אבל מה שחשוב - בעיקר עבורך - שחבל שאת מקישה ממקרה פרטי מסויים של שתי חברות בעבודה, לגבי הטענה העיקרית והמהותית. ואם גם לא קראת אפילו את השיבעה הפסוקים הראשונים - אז אין לנו שום בסיס להמשך הדיון הזה. עזרא לא קורא לזה נאיבית. את פשוט סתם חיה לך בעננים, אם כי יש לזה לפעמים יתרונות. מה שנכון - נכון. אגב, גם עיתון לאישה הוא סוג של קוראן. רק השאהידים שלו מאמינים בדברים אחרים.

sad

New member
וואלה עזרא

אם דעותיך לא היו מביאות לי את הסעיף, הייתי אומרת שאתה חמוד בסגנונך אני לא מקישה מחברותי, אני פשוט מביאה את הצד השני שאתה מתעקש לא לראות כפרט, כאחד-בודד, כאמא אבא ילד ילדה מאהב ומאהבת בעל ואשה שרוצים להנות מכל התארים הללו אתה מתעקש לראותם כאחד גדול, בלי אבא ואמא, בלי ילדים זה שלא קראתי את הקוראן לא מונע ממני לחלוק על דעתך אין נכון או לא נכון, צודק או לא צודק חוץ מהצדק היחיד שלכל אחד שלא פוגע בשני בחייו, יש זכות למקום הזה עלי אדמות, זה נשמע הרואי, קלישאי מה, אבל פשוט ככה הם לא כלל הם הרבה פרטים כמוך וכמוני ועם הגישה שלך הדרך הבטוחה והמהירה היא באמת שבשוונג אחד נהיה בעננים ואולי אז נמצא מנוחה ונחלה תחת כנפי השכינה אבל תודה, לא תודה מעדיפה אותם על כנפי השכינה ודרך אגב, יודע צדיק נפש... ואם תעיין שוב בקפידה במה שכתבתי על עם נבחר, תראה כי בפרוש ציינתי בהמשך שמדובר בבחירה ולא בנבחרות כי ידעתי את הצפוי לבוא.. ממך. עצם העובדה שאנחנו נבחרנו גם היא לי לרועץ וכפי שאומרת שנים רבות (וסליחה אם פוגעת במישהו) שההוא שם לא יתעסק איתי ואני לא איתו היתרון היחיד שיש לי על השקפותי, שיש בהם תקווה וחיים ולא הרס ולסיום תמחה על הכל , תעביר ביקורת על הכל לגיטימי מדינה דמוקרטית או לא אבל על על "לאשה" הס מלדבר- קדוש אם לא הוא איך הייתי יודעת שסנדי בר היפה בנשים התחתנה עם החתיך ההוא עם הספק זקן ספק קשוח???????????????????????????????

גם אני תומכת נלהבת

במי שקורא/ת את עיתון "לאשה" ומוקיעה כל ניסיון לזלזל בו! אחת שלא קמה בבוקר בלעדיו

מזל גדול

שהודות להוא של סנדי בר, והודות לעיתון לאישה, סוף סוף מתחילים לשמוע אצלך על ספק ועל ספקות. אבל אל תיקחי את זה אישית: עשרות אלפי אנשים שבאים לכיכר רבין אל הגיטרות הנאיביות עם הנרות - גם הם - אין להם שום מושג בכלל מול מי הם עומדים - ומה כתוב בפסוק השביעי של הקוראן. עוילם גוילם. ורק במקרה, יצא שהם מתנדנדים להם (חלקם לפעמים קצת מסטולים) לכיוון שמאל - אז הם קוראים לעצמם שמאלנים. אין לזה שום ערך. חבל על הזמן וחבל על הדיבור. זה לא שמאל ולא ימין ולא אמצע. זה סתם טריפ בעננים או סוג של אירוע חברתי, כדי שיהיה על מה לדבר עם החבר´ה.

sad

New member
טוב, כל מי שמכיר אותי

יודע שאותי לא מוצים בכיכר אבל לא כי אני לא מוחה מוחה, למה לא, מוחה אבל גם הרבה קלסטרופובית, אגרופובית, פוחדת מיותר מ- 4 אנשים בו"ז כתוצאה מפיגועים ועדיין חושבת למרות שהגבילו את חיי שהם לא "כולם" הם "חלק" ותאמין או לא אפשר לחשוב דברים כאלה בלי לעשן סמים בלי להיות בטריפ בלי להזדקק לאירוע חברתי ובלי לרוץ לספר לחבר´ה

ועוד איזה מזל גדול

שהכללות לא עושות לעזרא כואב, כי הפעם זו היית את שעשית הכללות: עזרא שוב אמר מראש: רק חלקם - לפעמים - מסטולים. לא כולם - ולא תמיד. אבל בואי נניח לזה. עד שלא תקראי מה כתוב באותו פסוק בקוראן - את תמשיכי להתנדנד - כמו אלה בכיכר - לצד שמאל.

sad

New member
וכמו שאני אומרת לנערים שלי

הוא לפחות נסכים עלזה שאנחנו לא מסכימים אחד עם השני

בהבדל אחד:

שאת עצמך מודה - שאינך יודעת אפילו מה כתוב שם - אבל עדיין מתעקשת בצדקתך. פשוט לא יאומן - אם כי, נכון כנראה, יש אנשים, שאי-הידיעה הזו נותנת להם הרגשת בטחון: לא יודעים - סימן שזה לא קיים. אין מילים!

sad

New member
אני דווקא כתבתי גם כתבתי

שלכל דבר שכתוב יש הרבה פרשנויות שנכתבות מעיני המתבונן, מנקודת השקפתו ואחר יכתוב אחרת כך גם על התנך ולכן זו הסיבה שאי קריאת הקוראן, שאני מסכימה עמך שהיא חסך, ופעם בשנה אני נשבעת שאני אעשה את זה, אינה עילה ללהיות צודק או לא והעיקר עזרא יקר אך בעל דעות קשות, הוא הדיבור הדיבור מקור ההבנה, ולא אי ההבנה ומותר לנו להיות מתנגדים זה לזה ועדין להיות

benni (mac)

New member
ולי עדיין חמים מידי

מה שלא מונע ממני להבין בדיוק את מה שאת משתפת , מיכל , ובטח שלא מונע ממני, להחזיר ערב נעים מיוחד לך,ואגב,ניסיתי לשלוח לך מייל -הגיע? אני מאוד אוהב את עגמומיות החורף וכל מה שכרוך באותו החורף. ולעזרא ,שגם כנראה חווה את האורטופדיה,מקווה שלא את הצד הכואב שלה... ומה לגבי ערב לאוזן ולעין...?
ערב נעים לכולם ולכולן.

למעלה