ערב טוב
סופשבוע נוסף לפנינו..

רק בסיום קורס מכ"ים

הוא יקבל תשובה לגביי הקצונה. בערך עוד חודש.הוא לא רוצה לחתום לעוד שנה.אבל אני מנסה ללחוץ קצת בכיוון של"האיזור בו אנו גרים מוכה אבטלה" ולכן שנה בקבע עשויה להיות מנוף כלכלי עבורו.הנימוק הזה בהחלט עובד עליו.בענין הבעיה הרפואית - לא יאומן כמה זמן ישבתי באינטרנט לחפש מעבדה פרטית .הצפון ממש בעיתי בקטע הזה.מאותו רגע שדיברתי עם המעבדה נירגעתי לחלוטין סיפרתי להם את כל האמת והם הבטיחו לי דיסקרטיות מוחלטת ותוצאה תוך שעה.(וחור בכיס).אני הכנתי את המקרר להתקפה עתידית(תסריט ידוע מראש) (מלפפונים...וכאלה.כי היה ברור שתהיה התקפה .

למיטב ידיעתי - מעבדה פרטית - מיותר

ברוב בתי החולים הגדולים, ניתן לקבוע ביקור אצל רופא במרפאות החוץ וגם בדיקות מעבדה - במחירים זולים להפליא. אני יודעת שבמכון האנדוקריני של איכילוב, שבו משמשת ד"ר קרן תורג'מן רופאה בכירה - ניתן לקבוע תור אליה בתשלום מגוחך של 185 ש"ח. בגלוי, "על השולחן" ולא בסתר. התשלום נעשה באשנב אצל הפקידה. גם בדיקות מעבדה ניתן לעשות בדרך זו. כל בדיקה ומחירה. בדיקות שמודדים בהם הורמונים - הן בדיקות יקרות, משום שהחמרים שמשתמשים בהם לצורך הבדיקה הם יקרים. אני מבינה שהיה חשוב לך לקבל תוצאה מייד - וגם זה השפיע על עלות הבדיקה. לדעתי, חשוב מאד לעשות את הבדיקה במעבדה אמינה. המהירות פחות חשובה. תמיד תוכלי לפנות בשאלה לד"ר תורג'מן ולקבל תשובה מהירה, האם התוצאה תקינה, ומה ניתן לעשות במקרה של חריגה. חבל שתשלמי סכומי עתק במעבדה שאינה מוכרת. כל מעבדה, בכל בי"ח, אפילו בבי"ח ציבורי - אמונים על הסודיות הרפואית. אף אחד לא יעביר תוצאות - אלא למי שמסר את הדגימה, או אם סוכם מראש, לבא כוחו. מנסיון אני יודעת שבבדיקות אנדוקריניות, העוסקות במדידה של הורמונים, ישנה חשיבות רבה לגוף המבצע את הבדיקה. ד"ר תורג'מן מדגישה זאת בכל פעם מחדש. ממליצה שתשאלי אותה בפורום, על איזו מעבדה היא ממליצה באזור הצפון, כדי שתוכלי להיות שקטה לגבי התוצאות.

בשום פנים ואופן, אין סיכוי לדיווח

או ל"שטינקריות". בעיקר בשנים האחרונות, שלאחר חקיקת חוק "זכויות החולה". מאד מקפידים על סודיות רפואית, גם במקרים שטובת הציבור אולי מחייבת יותר פתיחות - כמו במקרים של מחלות זיהומיות - הוראות החוק גוברות. אין לך ממה לחשוש. שאלי את ד"ר תורג'מן ותראי שהיא תרגיע אותך. לצערי, אני מכירה את כל הפרוצדורות ואת כל הנוהלים, מכיון שאני מטופלת במכון הזה כבר מספר שנים. אני יודעת בכמה זלזול גם ד"ר תורג'מן וגם פרופ' שטרן, מנהל המכון - שהוא גם הרופא שלי שם - מסתכלים על תוצאות של בדיקות שנעשו אפילו ב"מכבי". רק לאחרונה הוסבר לי ע"י פרופ' שטרן לגבי פרוטוקול של בדיקה מסויימת - מדוע הוא יעדיף לחזור על הבדיקה אצלו במכון ולא יקבל תוצאה של "מכבי". עניין של פרוטוקולים רפואיים, מיכשור וכד'. אני חושבת שנכון אתם עושים שהחלטתם לנטר את ה-TSH בצורה פרטית, אבל אם כבר - אז כבר! כדאי שתעשו את זה נכון. ובעיקר, אם חלילה, אי פעם יחול שינוי במהלך שירותו הצבאי של הבן - הוא תמיד יוכל לבוא אל ד"ר תורג'מן, לשלם סכום מגוחך ולזכות בבדיקה והערכה יסודית ורצינית.

סמדר בנ

New member
יכולה להיות בעיה

של קבלת חייל בשירות צבאי בבי"ח ציבורי - גם אם הוא משלם פרטי, מה עוד שאיכילוב גם מטפל בחיילים (יש שם ר"מ 2). כעקרון אסור לחיילים להיות מטופלים ברפואה פרטית, ולכן נראה לי הגיוני שהביה"לא ייקח על עצמו ת הסיכון הזה מול רשויות הצבא (אם כי אפשר תמיד לנסות..) בכל מקרה, את צודקת לגבי התעריפים של רפואה פרטית בבתי חולים - זה הרבה יותר זול מאשר ארופטא במרפאה פרטית. בנושא זה ניתן למצוא באתר של בי"ח איכילוב תעריפון של כל הפרוצדורות הרפואיות שביה"ח עושה ואפשר להשוות כמה זה עולה בפרטי. לגבי הבדיקה הספציפית של הבן, זו בדיקה שגרתית של תפקודי בלוטה, לא נראה לי שאמורה להיות בעיית תוצאות בעבדה פרטית (גם דר' תורג'מן המליצה לה לפנות לכזו).

נבחרה מעבדה פרטית

בתל- אביב.קודם כל בשביל לטשטש אזור מגורים.הבת הגדולה תיגש איתו לשם ותיתן את מספר הת"ז שלה ואת שמה. הבדיקה כמובן תילקח ממנו.היא תפקח מקרוב על הענין.באחד הפורומים קראתי שחייל שניבדק בצורה כזו במקום ציבורי יוזמן למישפט תוך 60-65 יום ולא ידע מאיפה זה בא לו.אסור בשום אופן לטפל בחייל בשירות הציבורי.אני אעביר לד"ר תורג'מן לעיון את תוצאות הבדיקה.ולמעשה היא זו שהפנתה אותי למעבדה פרטית וכדבריה כך אעשה. עכשיו גם יתברר האם הוא באמת לקח את הכדור בצורה מסודרת כפי שהוא אומר.מחיר הבדיקה הוא סביר וסתם הגזמתי.כשאמרתי "חור בכיס". וד"א...הוא חושב שזו "מחלה"נשית ומאוד מעוצבן על זה.בפורום אנדוקרינולוגיה ענה לי גבר שגם לו יש ואני אראה לבן כשיגיע הביתה מה הוא כתב לי.

אימשל2

New member
מחלה של גברים גם כן

בעיות בבלוטת התריס נוטות להיות תורשתיות. יש משפחות שזכרים ונקבות לוקים בתופעה (היפר או היפו - כל משפחה והנטיה שלה). אצל נשים בגלל התנודות ההורמונליות יש נטיה חזקה יותר להתפרצות (למשל אחרי לידה). אבל זה לא צריך לפגוע בגבריות שלו. מכירה אישית גברים נוספים עם בעית טירואיד.

הקצין שלי סוגר שבת בבסיס ../images/Emo4.gif

לצערי הבן נשאר שבת בבסיס אבל... לחג יגיע הביתה. ובכלל הפתיע... ידעתי שהוא יגיע לחג וביום חמישי מיד לאחר החג חוזר לבסיס עד לערב יום כיפור ואז אמר לי השבוע בשיחת טלפון..."אמא יש שינויים לגבי היציאה לראש השנה". הלב שלי החסיר פעימה.. אמרתי לעצמי... לאאאאאאאאאאא לא יכול להיות שאהיה בחג לבד... התגובה שלי הייתה יוווו מה קרה? ואז ענה... "טוב אני יוצא בערב החג הביתה ונשאר עד יום ראשון" כלומר יש לו חופש גם שבת... איזה כייףףףףףףף כמעט שבוע שלם הגוזל שלי (אעלק גוזל בן 21) יהיה בבית... ואוואוו להסניף אותם במשך אותו שבוע היום רצתי מהר לסופר להשלים קניות להכין לו עוד ועוד דברים טעימים כדי לפנק את הנסיך שנה טובה ונפלאה לכל חיילי צהל ולילדים הפרטיים שלנו.

שויו

New member
השבת כבר בעיצומה , החיל שלנו בבית

נח אחרי שבוע קשה מאד נפשית עבורו וגם עבורנו. הוא משקיע מאמצים אדירים בלחשוב איך לצאת מהחיל ומהקורס הספציפי אליו שובץ. "טוחן" לעצמו את הראש ובעצם יודע שאין שום אפשרות חוץ מקב"ן וכלא (אחרי סירוב פקודה)וככל הנראה את שני אלה הוא לא יעשה.הרבה טלפונים לעידודו נעשו כאן השבוע , הרבה דיבורים, הרבה דאגה לבעל ולי ושעות ללא שינה אבל מקוה שאחרי שינה טובה ובילוי אינטנסיבי בזרועות החברה ואוכל של בית , הוא ישלים עם המצב. שתהיה לכל החיילים והחילות שלנו ושל כולם שנה טובה, שקטה, שלווה , בריאה ומתוקה.

כמה קשה כשהם סובלים...

ואין בכוחנו להושיע.מקווה שסופ"ש זה יקל עליו את הסבל במשהוא. ושיהיו לנו רק בריאים ושלמים ויחזרו הביתה(מהר- והרבה)

סמדר בנ

New member
אם אכן אין שום אפשרות

סבירה לצאת מזה - תנסי לנתב אותו להשקיע את המאמצים בכל זאת בקורס ובשירות ולנסות לצאת לקצונה. מקווה שהענינים יירגעו והוא יתרגל למצב.

oshiko

New member
האם יש סיכוי להעלות פרופיל?

יש בעלי אסטמה עפ פרופיל 72 אם אני לא טועה. זה יאפשר לו מעבר יחידה. צריך אישור מרופא וכינוס ועדה רפואית.

למעלה