מממ... לא מה ששאלתי
אני רציתי לדעת על סמך מה ההערצה העיוורת אליו, עד כדי כך ש"תמצא את הכסף" איך שלא יהיה כדי לפגוש אותו? גם אני פגשתי אותו ולא פעם אחת. הרושם שלי ממנו היה אחרת לגמרי, מה גם שיצא לי לשמוע אותו מתוודה על אינסוף שקרים שהוא מכר במשך השנים. אין לי סלידה אליו, חלילה, אני באמת חושב שהוא עשה עבודה מדהימה עם NLP, אבל הדרך בה הוא לקח את רוב הקרדיט על העבודה הזו היא דרך שגויה. הדרך בה הוא מכר שהוא "מתמטיקאי" או ד"ר למתמטיקה, זה משהו יוצא דופן. מה עוד, שהסיפורים שלו על כך שהוא התעמת עם פסיכיאטרים בשידור חי בטלויזיה והוכיח להם שהוא מרפא פוביות בעשר דקות - אין שום תיעוד. אנתוני רובינס מספר סיפורים דומים, רק שבמקרה שלו יש תיעוד די עקבי על כמות ההצלחות והכשלונות שלו בשידור חי. והכשלונות, לפחות בתחילת דרכו, עוברים את ההצלחות. פעם האמנתי שבנדלר הוא אכן גאון. את האמונה הזאת שוכנעתי מרובינס. היום ממש לא. ובכנות, אני לא חושב שיש סיבה ממש טובה להעריץ אותו, אבל זאת זכותך המלאה. אם הוא תרם לחייך ברמה כל כך גבוהה, אז בהחלט מגיע לו. ולפני שמישהו פה מאשים אותי בהתמרמרות (חחח, מצחיק אותי אפילו לחשוב על זה), אז שתדעו שאני בהחלט תומך בהבאת בנדלר לארץ (ולו רק כדי שיידע שאף אחד כאן לא קונה את הסרטים שלו, אבל כולם ראו), ובכיף אצטרף למפגש - מזמן לא עצבנתי trainer. תסלח לי, מיקי, אבל אני מתנגד מושבע של תופעת הזומבי ב NLP, ואם בנדלר עדיין דבק בדברים שאמר לפני 6 שנים בסמינר, גם הוא כזה. אני מקווה שאתה מבין.