ערב צח

Maladict

New member
בטח שמכיר

היתי עם רובם בפלמ"ח ואז בסוף בסטר וויר והלכנו כולנו למסיבה בזהדום לבקר את קוש. (שני דברים במשפט שאמרתי לא הגיוניים הנה ילדים גלו מה הם וצבעו אותם בשחור)

Athaclena

New member
ואיך קוראים לספר?

או שזה מוחבא איפהשהו בהודעה והייתי צריכה למצוא את זה לבד? גם באלים קטנים ובפירמידות (נראה לי שבפירמידות) יש את הקטע עם האאוריקה בephebe, כל פעם כתוב שהם יוצאים החוצה בלי מגבת אפילו. באלים קטנים בהחלט זה קורה, והפילוסוף מלווה מאיזה בעל חנות מגבת, ואומר שהוא ישלח אנשים לאסוף את הקיר (שהוא קישקש עליו את הרעיון הגאוני שלו)

Maladict

New member
מגבות או לא להיות

תיקון טעות אז יש מגבות בעולם הדיסק

Maladict

New member
מגבות או לא להיות

תיקון טעות אז יש מגבות בעולם הדיסק

Athaclena

New member
כן, אני יודעת

איך קוראים לספר?????? ונה נה בננה, צדקתי

ויימס

New member
בלי לחץ!!!

הסדרה נקראת מחזור שער המוות, הספרים הם (לא בטוחה בנוגע לשמות באנגלית): כנף הדרקון, כוכב הרפאים, ים האש, קוסם הנחש, יד הכאוס, אל תוך המבוך, השער השביעי.

Athaclena

New member
תודה, הגיע הזמן. מי הסופר?

איזה שמות של ספרי פנטזיה... נשמעים בול כמו מאות ספרים אחרים, במיוחד כמו כישור הזמן ואמבר.

ויימס

New member
אלו שני סופרים, אולי שמעת עליהם פעם

מרגרט וויז וטרייסי היקמן. והסידרה הרבה יותר טובה מרומח הדרקון (לא שאני לא אוהבת את רומח הדרקון, היא פשוט הרבה יותר טובה). בכלל מה שהולך שם עכשיו מדכא אותי (רומח הדרקון). הם כל הזמן הורגים את הדמויות הראשיות, ואז הם מתחרטים, אז או שהם מוציאים ספר על מה שעשו הדמויות לפני 5 שנים, או שהם מכניסים דמויות חדשות שהם הילדים של הדמויות הישנות... די. הפסיקו את הטירוף. אני אהבתי את זה כשהייתה את החבורה עם הדמויות המקוריות, גדילן, חלמיש, תניס, סער... עכשיו זה נורא... עצוב.

Athaclena

New member
זה לא 2 סופרות?

את רומח הדרקון קראתי אז אני יודעת מי אלה (לפחות זה). אבל קראתי רק את ה-3 הבסיסיים

ויימס

New member
../images/Emo6.gif

אה, אז עדיין לא גילית? טרייסי הוא גבר. כמו כולם, גם אני הייתי משוכנעת שמדובר בשתי בחורות, כשיום אחד ראיתי שחברה שלי קוראת ספר שלהם באנגלית, יש תמונה שלהם, והם נראים כמו סבא וסבתא חביבים. סופרים תמיד נראים אחרת ממה שמדמיינים אותם. והם כולם נורא זקנים. שלושת ה'דרקונים של...' הראשונים, אגדות רומח הדרקון, ושישיית המפגשים נחמדים, אבל אחר כך זה כבר סתם מוגזם ומעצבן. הנה עוד דוגמא (בנוסף לניל גיימן וסטיבן קינג) לסופרים שיכולים לכתוב טוב אבל מחוץ למספר ספרים פשוט לא עושים את זה.

Maladict

New member
סטיבן קינג ../images/Emo35.gif

ממתי הוא יודע לכתוב טוב? הוא כותב בערך כמו הסופר של "צרמורת" הכל כל כך צפוי ומשעמם. אם את מחפשת ספר "מפחיד" אז או שתקראי את "רייבנלופט" או את "כישוף" (שזה ספר נורא ישן אבל אם את קוראת אותו מאוחר בלילה לד הוא יכול להיות די מפחיד).

ויימס

New member
לא אמרתי שהוא כותב טוב, נכון?

אבל הוא יכול... פשוט קראתי פעם ספר פנטזיה שהוא כתב, והוא היה ממש טוב. לעומת זאת, כל שאר הספרים שלו... נו, אתה יודע. והיי! לא לרדת על צמרמורת! סדרה איכותית...

Maladict

New member
צמרמורת? איכותית?

קראת פעם את סידרת רייבנלופט? אני מניח שלא כי אחרת לא היית בכלל מסתכלת לכיוון של צמרמורת

ויימס

New member
*כחכוח בגרוני*

כשאמרתי 'צמרמורת...סדרה איכותית!!!' הייתי צינית, למען השם! חשבתי לשים סמיילי צוחק, אבל הגעתי למסקנה שזה ברור שאני לא מתכוונת ברצינות! וכן, קראתי את רייבנלופט (חלקית).

Athaclena

New member
תשמעי, יש אנשים שפשוט לא מבינים...

קולון ונובי לדוגמא אף פעם לא מבינים ציניות. וגזר כמובן עדיין חושב שאירוניה זה בכלל קשור לברזל (הממ, עוד בדיחה שלא עובדת בעברית
)

Maladict

New member
מצטער אין נימת קול באינטרנט

וחוץ מזה ויימס חושב שצריך ללמד ציניות בבית ספר היסודי

ויימס

New member
מסכימה איתו בכל ליבי!

...הרבה יותר חשוב מהאיש הזה גאוס שממציא תיאוריות שלמות על מספר שלא קיים ועל מצבים בהם סכום זויות במשולש קטן מ-180 מעלות. אמרו לך שלא קיים? שב בשקט! ...'אירוניה'- בעברית אמרו שהוא חושב שזה אומר 'עיר קטנה'. זה לא גזר, זה סרג'נט. או שאני סתם מתבלבלת..? יש לי הרגשה שזה היה סרג'נט, בקטע שהוא שומר על הגשר ב'איש הקציר', ו-ווינדל אומר לו משהו ציני על זה.

Athaclena

New member
זה גמדים בכלל. הם לא מבינים אירוניה

ולוקחים הכל פשוטו כמשמעו. כמו שפעם ווימס אומר לגזר: what's up? ואז כשגזר מסתכל למעלה הוא אומר את זה בצורה יותר מובנת: what's happening?

ויימס

New member
טוב, אבל בקטע ההוא זה סרג'נט.

ועוד ממעלליו של גזר- ..."Hit him with the book" אנשים ציניים הרבה יותר מעניינים מאנשים לא ציניים. אה, ובסוף איש הקציר, ווינדל אומר למוות שהוא גילה מיהו ווינדל פונס. ואז מוות אומר, "ומיהו?" ו-ווינדל אומר, "ווינדל פונס." "זה בוודאי היה הלם מוחלט. כל השנים האלו ומעולם לא חשדת..." ואז אומרים שווינדל כן ידע מה זה אירוניה, ואפילו יכל לזהות סרקזם.

Athaclena

New member
סרג'נט? מי זה, קולון?

ווינדל לא הבין אירוניה וסרקאזם כשהוא היה חי, בברגע שהוא מת הוא נורא השתפר (וואי כמה זה נשמע מצחיק...)

למעלה