ערב שבת שלום לכולם..

ערב שבת שלום לכולם..

איפה אתם אוחזים? בישול? ניקיון? אני ממתין בקוצר רוח לרעייתי תחי` שתחזור מהעבודה ותראה את ההפתעה שהכנתי לה ולילדים.. כל הבית נקי ומסודר.. השולחן ערוך.. אוי תודה לך ה` על המתנה הנפלאה ששמה שבת..

להאמין לך????

אני מקווה שאשתך מבינה באיזה אוצר היא זכתה. "איפה ישנם עוד אנשים, כמו האיש ההוא..."
{אצלנו- האיש עכשיו עושה את הקניות, ככה שאני עוד לא יכולה להתחיל לבשל, הבית סדום ועמורה... אבל יהיה טוב
}}

ומה אני אגיד?../images/Emo7.gif

סדום ועמורה קטן על מה שהולך פה!!!!!!!!!
על ספה יש ערמות כביסה מכל השבוע שלא התחשמק לי לקפל אבל עכשו אין לי כבר ברירה
המפה של שבת עוד על השלחן משבת שעברה, פשוט כשהגיע יום רביעי אמרתי לעצמי שבמילא מחר יום חמישי אז מה יש לי להוריד אותה...
עוד לא אפיתי כלום לשבת, המקרר והפריזר ריקים, מזל שאנחנו אוכלים ת'סעודות אצל ההורים שלי...
המצעים עוד לא הוחלפו לכבוד שבת
עוד לא התקלחתי ולא קילחתי את הבן 10 חדשים
לא ניקיתי וכנראה שגם לא אנקה השבוע שום חדר, רק את האמבטיה, שרותים מזדרון ומטבח... ואני----מה אני עושה במקום להסתער על הבית????????????? יושבת מול המחשב-מחשף הזה והורגת את הזמן

candy77091

New member
אני לא מבינה אותכן וגם אף פעם לא אבין.

אני משתגעת אם הוריו של בעלי יבואו והבית שלי לא יראה טיפ-טופ ולא יהיה לי עוגה במקרר כדי לתת להם לשתות או לאכול ואתן ככה בשנטי?

גם אשתי כזאת לפעמים.

אבל אני פשוט לא נותן לה לעשות את זה, ולאט לאט זה חודר... כיום היא כבר לא כזאת לחוצה. ודוגרי - למה להיות לחוצה? אם ההורים של אשתי יבואו אלינו הביתה, והוא לא יהיה טיפ-טופ - הם יכריחו אותי לתת לה גט? מה כבר יקרה?

candy77091

New member
זה בכלל לא קשור לגט.

לי נראה שבתור בנ"א נורמלי צריך להיות לך לא נעים שהבית שלך נראה הפוך כשמישהו מגיע לבקר אותך .וגם שאין לך אפילו במה לכבד אותו.

שבוע טוב ../images/Emo20.gif

קודם כל- הבית שלי כבר כמה שנים לא היה טיפ-טופ וככל הנראה גם לא יהיה. ואין לי שום כוונה להתאמץ שככה הוא יהיה. השאיפה היא למסודר. בית-מרקחת - לא אצלי. גם אם ההורים של מי מאיתנו יקפצו לביקור- יש לי מספיק זמן להרים את הבית מהרגע שהם יוצאים ועד שהם יגיעו
עוגות-רק בימי הולדת. {ובמילא כשהאמהות מגיעות לפה זה עם מלא אוכל/עוגיות וכדו'- אז למה שאני אאפה?...} שתיה- מים. וקפה בשבילם-לא מכינים מראש. ולעקרון- אם יש משהו שאני לא מוכנה להלחץ בשבילו זה נקיון. כשבא לי אני עושה את זה בכיף. לא בלחץ. הספיקו לי התמוטטויות עצבים בתחילת הנישואין כשהייתי מקרצפת כל מ"מ בבית עם אקונומיקה לפני שחמי וחמותי הגיעו - ואח"כ כל שהותם הייתי פקעת עצבים והם יצאו מביתנו עם דמעות... מאז, ככה אנחנו- עם כל הבלגן. מי שנעים לא עם זה- מוזמן, מי שלא- ממש לא חייב להגיע לפה.
היות שהם מגיעים-כנראה שזה לא כ"כ גרוע

candy77091

New member
שבוע טוב ומבורך.

אני לא רואה בזה דבר טוב שביתך לא היה מסודר כבר כמה שנים. לידיעתך מהרצאות ששמעתי בענין "הבית היהודי" - דירה נאה מרחיבה דעתו של אדם-כשהבית לא נקי ונראה הפוך לא נעים לשהות בו וזה לא עונה ל"דירה נאה". דבר שני בית של יהודי הוא בית מקדש מעט(מהרצאה ששמעתי) וכמו שלא נראה זבוב בבית המטבחיים - מקום בו שחטו בהמות ככה במטבח הפרטי שלנו, צריך לשרור סדר וניקיון. אולי לך יש זמן להרים את הבית.לי אין.כי לי יש מערכת מטורפת כל השבוע.לדוגמא יום שישי למדתי ע ד12 מ8 בבוקר ולכן רק הגעתי בשעה הזאת והתחלטתי לנקות ולסדר ולתת לבית מראה של "שבת" אפילו שאני לא הייתי בו כל השבת.ויום חמישי למשל לא הייי כל היום בבית-הייתי בלימודים ולכן אצלי מודיעים מראש וגם אני מקפידה להודיע מראש כשאני מגיעה. עם ולמרות זאת, אני מבינה אותך כי את היית בקיצוניות של צד אחד ועברת לקיצוניות של צד אחר,(אגב זו גישתו של הרמב"ם כשאר הוא מדבר על מידות רעות) בשאיפה שתגיעי לדרך האמצע.בהצלחה.

עליתי על זה!

את פולניה! אל תעבדי עלינו...! וברצינות - מהרצאות ששמעתי בנושאי בית יהודי ומשפחה למדתי שכל וורט שהרב/נית המרצים מתלהבים ממנו, עלול לעלות לחיים שלי ביוקר, והרי כמה דוגמאות: 1. "דירה נאה וכו'" - אמנם זה לא וורט (זה בראש הרשימה פשוט כי זה מופיע בראש דברייך), אבל נא לא להבין את דברי חז"ל כפשט פשט פשוטם. אין הכוונה שצריך להילחץ עכשיו מכל לכלוך קטן, מה גם שהצורך בהרחבת דעת בא על סיפוקו גם מבגדים נאים ואישה נאה (אולי בגלל שלנשים אין את הרעיון של 'אישה נאה', אז הן יותר לחוצות על השאר?
). 2. בית יהודי הוא בית מקדש מעט? געוואלד. גם אילו הוורט הזה היה נכון (ואת זה אני חושב שקשה להוכיח מאיזשהו מקור), הרי שיש הבדל גדול בין השוואתו של הבית לבית המקדש מצד הוורט, לבין השלכות מעשיות! את הולכת להעלות מנחה למטבח שלך כל יום? 3. באותו עניין - מזל שלא הייתי באותה הרצאה... למה? כי מה הסיבה לכך שלא היה זבוב בבית המטבחיים? זה אחד מעשרה ניסים שקרו! זה נס! זה לא משהו שהכהנים דאגו לו, ולפיכך - אם אנחנו ממשיכים את ההשוואה - צריך בכל מטבח ללכלך אותו כמו את עזרת כהנים, ולסמוך על הנס - שזבוב לא יבוא... 4. המידות הקיצוניות של הרמב"ם - מה הקשר לענייננו? לא צריך להשליך את ה'סכמה' שהרמב"ם עשה לגבי מידות באדם, לכל תופעה פסיכולוגית שקורה לי, וודאי שלא לפעול לפי זה. לעניין - אני חושב שזה ברור לכולנו שכל אחד אכן יעשה מה שהוא רוצה בבית שלו, ולפיכך אם נפתח פה דיון, זה בשאלה 'מה ראוי' ולא בשאלה של 'מה לעשות איש איש בביתו'. ממה ששמעתי (ומבתים שאני מכיר), בית מסודר זה מותרות שרק זוג זקנים בודדים בבית יכול להרשות לעצמו. לא זוג עם ילדים בבית, ולא זוג עסוק עם מליון דברים (שחלק מהם גם גורם בעצמו לבלאגן...). את מציעה כאן ש'ראוי' לעמוד בגדרים פולניים לעילא, וזה נשמע לי קצת מוגזם. בלי קשר - בעניין סידור הבית צריך לקחת בחשבון עוד משתנים: גודל הבית, כמה חפצים יש, כמה דברים משומשים בבית ועוד. יכול להיות שמשתנים אלו יגרמו להבדל.

candy77091

New member
תירוצים..

אחד המידות של העצלן כתוב באורחות צדיקים זה שהוא ימצא את כל התירוצים בעולם איך לא לעשות את מה שצריך לעשות וגם ימצא תירוצים טובים מהתורה למה הוא צודק... להגיד שסדר בבית זה רק לזקנים... או להגיד שהשיחה של הרב זה רק וורט בנוסף לזה שאתה גם מקצין את דבריו ןלוקח את זה קדימה לבית מקדש ממש (כשברור שהוא התכווין לדברים שאנחנו אמורים להשתדל לעשות בבית שיהיה כמה שיותר מכובד ונקי) מראה אך ורק על עצלנותך.. אז במקום לתרץ תגיד אני עצלן ואין לי כח לשמור על סדר בבית.. בית מבולגן זה לא רק בעיה אסתטית זה גם משפיע על הנפש ועל השלום בית... ידוע סיפור על אחד מגדולי ישראל שהמליץ להורים איך לדעת אם לקחת את הבחור.. שיבדקו את הארון שלו אם הוא מסודר.. בחור מסודר הוא מסודר גם בלימוד.. להגיד את פולניה ולהרגיש טוב עם עצמך הכי קל לעשות במקום להתמודד עם עצלנות...

נסי להתרכז:

אני לא נכנס לדיון על איך הבית אמור להיות מסודר. רק מעיר על בעיות לוגיות בהסבר. בעיה לוגית יכולה להיות למשל שימוש בוורטים כדי להסביר למה צריך לעשות משהו. מכיוון שכך, אין לך שום עניין לדבר על העצלות שלי (מה? שוב הערות אישיות? לא יכול להיות...!), פשוט כי אני לא מנסה להצדיק פה שום צד. אני אישית אולי מסדר את הבית שלי כמו יקה טוב (מה שאני...), אבל עדיין לא ארצה לתרץ את זה בוורטים חסידיים על מהות הבית היהודי, פשוט כי זה לדעתי פוגע בדיון אם מביאים טענות שאינן טענות וסברות כנ"ל לומר שכל דבר שרב אומר זה לא וורט, זו לא טענה. אם הסיבה לעשות משהו היא כי 'בית יהודי זה כמו בית מקדש', הרי שאני אעזוב את הסיבה הוורטית ואחפש סיבה יותר טובה. וכי אין עוד 613 מצוות, שצריך להוסיף עליהן עוד הנהגות שעלו במוחו הקודח וורטים של רב שמעביר סדנאות על הבית היהודי? סיפורי חסידים/צדיקים, פרפראות בפסוקים, אמירות רוחניות על משמעותו של X - כל זה נכלל בוורטים. הלכות מפורשות, פסוקים מפורשים, גמרות וכדו' - לא וורטים (לרוב).

candy77091

New member
אתה יודע מה?למיטב זכרוני

האנשים כאן בפורום חולים על וורטים וכמה שיותר יותר טוב.אם זה השפה שאתם מדברים אז אני אדבר איתכם כך.לי אי ןבעיה עם זה. אני אישית מאוד לא בעד וורטים , לא מחזיקה מהדברים הללו.לשהות בבית.אף פעם לא דיבר אליי.אבל תקרא את השרשור של הוורט של "מיקי" בהתחלה ותראה איזה התלהבות. מסדרת את הבית כי ככה נכון ל-י וככה טוב ל-י וכמובן גם החצי השני. לדעתי איך שאנשים אוהבים שידברו איתם כך צריך לדבר איתם.

יחי ההבדל הקטן...

יש הבדל בין הנאה מהוורט כוורט, לבין הבאתו כטענה לגיטימית בדיון! אני חולה על משחקי מילים. האם את הולכת להביא לי הוכחות שהגזמה בניקיון זה טוב על ידי משחקי מילים וקלישאות?

candy77091

New member
מי דיבר על הגזמה בניקיון?

היו פה שני קצוות לדעתי.אתה טענת נגד הניקיון וגם ב"ט שחזרה בעצמה לבסוף ואני טענית בעדו. אתה מציג הכל הפוך ממה שזה באמת. לא מבינה למה וורט לא יכול לחזק דברים שנאמרו אם אני מאמינה בעניין הבסיסי שנקיון בבית הוא דבר נכון?

אם את מאמינה - אז לך וורט יכול לעזור.

אבל הוא לא יכול לעזור למי שלא מאמין בזה. את מנסה להוכיח לעצמך או לנו?

../images/Emo45.gifוקנדי! קראי בבקשה תגובה זאת../images/Emo13.gif

אני מאד נהנית מהגישה שלך, חייל, ושל בשורות טובות
קנדי, את מאד מאד נחרצת בדעותיך הנחרצות וחבל...
זאת לא חכמה לשמור עכשו כשאין לך ילדים ואת אולי אפילו לא בהריון על בית כמו בית מרקחת! למה לא? זה פוגע במישהו? זה גומר לך ת'כוחות? זה הורס לך ת'הנאה מהחיים? משהו ממשפחתך הקרובה נלחץ ממך בגלל זה? (אם לא נחשיב את מי שרוצה לקפוץ אליך לבקור ולא יכול או מפחד מתגובתך)
גם אני אחרי החתונה במשך שנה-שנתיים הייתי חולת נקיון ומאד אהבתי את זה שהבית שלי מבריק ויש תמיד עוגה או משהו אחר לכל אורח שבא, וכבר אז אהבתי שבאים אלי בכיף ולא מפחדים ממני! אז כדי שאוכל להמשיך להיות מכניסת אורחים ושכוולם יהנו לבקר אצלי, למדתי להיות פחות פרפקציוניסתית, ויותר אדישה! את אולי חושבת שאנשים נהנים לבא לבית המבריק שלך ולעוגות המושקעות שלך אבל אני יודעת מהכרות אישית עם נשים כמוך שלא השכילו להרגע בתחום זה, שככל שהמשפחה שלהן גודלת ,הן סובלות מזה יותר: לאנשים לא נח ולא נעים להגיע אליהם כי כל הזמן מפחדים שמא משהו אצליהם יתלכלך או יהרס, להן לא נעים לבקר חברים או לשלוח את הילדים לחברות לשבת או לכמה ימים כי הרי הן גם לא מארחות בשמחה ובכיף!, הילדים והבעל כל הזמן צריכים להזהר לא ללכלך ולא לטפטף ולא לגעת בזגוגית ולא לקחת מהמקרר לבד ולא... ולא.. ולא...
אלו חיים לא נעימים ואם לא שוברים את הגאווה הזאת בהתחלה אח"כ קשה מאד להשתנות...
עם כל זה, ברור שאצלי השבוע היתה יותר עצלות מאדישות אבל בדר"כ הבית לא נראה עד כדי כך נורא... פשוט עברתי השבוע כמה דברים שהשרו עלי דכאון ויאוש ופשוט לא היה לי חשק לעשות כ ל ו ם
אז גם על זה את צריכה לתת את הדעת- שלפעמים אין מצב רוח או אין כח ואז מותר לבנ"א לוותר לעצמו ולא להפוך את הנקיון והסדר לעבודה זרה....... עד כאן דרשת הרבנית

../images/Emo45.gif...

למרות שאני החזקתי את עצמי לא לומר את הדברים בפרצוף. אך אני אכן מסכים עם הנאמר (בכלליות... לא נדקדק בפרטי פרטים).

candy77091

New member
אז תשמעי -תרוצים תמיד יהיו

למי שלא רוצה להתאמץ הכי קל.ולמי שחשוב הנקיון - מנקה ולמי שחשובה האסטתיקה שומר עליה. ואני יכולה להגיד לך שלבת דודה של אימי יש 10 ילדים והבית שלהם תמיד היה מבריק ותמיד היה אוכל ועוגות מתי שלא הייתי מפתיעה אותם וגם אצל בת דודה של בעלי משפחה של 6 ילדים והבית שלהם יותר נקי משלי עם ולמרות שאני מנסה לעשות ממנו "בית מרקחת" כמו שאתם פה אומרים.וכיף לבוא אליהם הבית והם מארחים מאוד יפה ותמיד אנחנו נשארים עם טעם של עוד.

למעלה