ערב שבת שלום לכולם..

הענין הוא שאת כבר היום ממש../images/Emo31.gif

לא דומה לדודניות שלך
חחח את, אם לא שמת לב עד עכשו, מתבטאת בצורה שחצנית ומתנשאת ולא כ"כ נעים לנהל איתך את הדיון הזה אבל אני אעשה זאת בכל זאת כי יש למה שאכתוב כאן חשיבות רבה בעיני
אז ככה: לפי מה שסיפרת על עצמך עד עכשו בפורום את טיפוס לחוץ, ואסור להפתיע אותך! ואם מישהו יעז להגיע אל הוד מעלתך בלי הזמנה, את תדאגי "להראות לו ת'כוון" נכון?! אז מה את מביאה לי בכלל דוגמאות שאינן קשורות אליך? אני מכירה בעצמי המון "סופר- וומנס" שהראשית שבהן זאת אמי שתחי' שגידלה 10 ילדים ועדין מגדלת ותמיד היו לנו אורחים ותמיד היה מה להגיש להם ותמיד הבית היה נקי ובילדותי כל הבנות דודות הנשואות שלי היו עומדות בתור לבא אלינו א ב ל אמא שלי אף פעם לא נלחצה יותר מידי מאורחים, ואף פעם אורחים לא נלחצו אצלה, אלא הרגישו אצלינו הכי בנח שאפשר! אבל שאמא שלי ודודה שלי ועוד דודה שלי ועוד דודה שלי הן בעיני זן "שהוכחד" ומתוך הנשים הנקיות שאני מכירה יש הרבה יותר כמוך וכמו דודה אחרת שלי ועוד דודה שלי ושתי בנות דודות שלי וכמו שתי חברות טובות שלי.... ובקשר לכל ה"לוגיקה" וה"וורטיקה", זה מאד מענין לראות שכאשר נח לך לעשות משהו שראוי מצד התורה לעשותו, את ממהרת להביא סימוכין מהרצאות ששמעת על הבית היהודי ומתורתינו הקדושה אבל כשלא נח לך לפעול עפ"י חוקי התורה, את פשוט מתרצת את עצמך, בכך שלא חייבים לעשות כל מה שכתוב בתורה, ובכך שאת אעלק "מודרנית"! פתאם חוקי התורה הופכים אצלך להמלצה בלבד וכל ההרצאות ששמעת על הבית היהודי נמוגות ואינן.... מענין אה? נקודה למחשבה על עיקר וטפל ומה שביניהם

candy77091

New member
את בכלל לא רואה את דברי באור הנכון

שלהם ואת מקצינה והופכת זבוב לפיל. מבנ"א שאוהב סדר וניקיון ומשתדל לשמור אותו ומנימוס מינמלי של "להודיע אם מתכוונים להגיע" לא רק בגלל הסדר והניקיון בבית של-י הוא חשוב(אני סטודנטית ויש לי סדר עדיפויות וזמן מתי נוח לי לסדר את הבית ולהכין כל מיני דברים עבורו ולכן אני מעדיפה לכבד א תהאורחים שלי ושיודיעו כשהם מגיעים כדי שיהיה לי במה לכבד אותם זה נראה לי דבר מינמלי) אלא גם בגלל סיבות אחרות(אולי תכננתי משהו באותו יום ואנשים אחרים גם קשורים במה שתכננתי והם דפקו לי את התוכניות?)זה כמובן לא מעניין כאן אף אחד כי את והחייל שניכם ראש בקיר. וחבל שאת רואה את אמא שלך ודודתך בתור זן נכחד, כי זה לא ככה.אתם צריך לשאוף להיות טוב יותר ובשביל זה צריך להתאמץ,מה לעשות ולא כולם מוכנים להאתמץ,להתעצל הרבה יותר קל. את יכולה לומר גם לעצמך את המשפט הזה של "עיקר וטפל ומה שבינהם"כי זה בדיוק מה שאני מדברת עליו.יותר נוח להתעצל מאשר להתאמץ ותראי כמה משחק מילים יש במילים הללו.

../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif

כמה חבל שהתגובה שלך כל כך תוקפנית, משמיצה, מזלזלת ומאשימה. וכל כך ביקשתי שנשתדל כולנו להתמתן וליצור אוירה נעימה יותר

יש סיבה ל"תוקפנות" שלי..

והיא נמצאת בהמשך השרשור עם הכותרת: "אתה כועס ובצדק" וסתם דרך אגב, אם אני מעלה פה כמה טענות הגיוניות וצודקות זה עוד לא אומר שאני תוקפנית... עובדה שניהלתי פה בפורום כבר כמה דיונים שכללו חילוקי דעות בענינים שונים ואף אחד לא קרא לי תוקפנית ולא ירדתי לפסים אישיים עם אף אחד חוץ מקנדי. וגם אם היו לי פה ושם "ירידות" הן נעשו ברוח טובה

candy77091

New member
אני מנסה לחזק את דבריי שאני מאמינה

בהם. אתה נוטה לדיבורים כלליים ולסטגמת אני לא אוהבת את צורת הדיבור הזו שלך. אולי לך זה לא מוכיח ואתה לא מאמין בוורטים ויש כאלה שכן.למה לדבר בשם כלום?

אשרי המאמין.

אני לא אעשה כמנהגי (לכתוב את כל הבעיות הלוגיות בדברייך), אלא אדגיש את מה שאת הגדרת כמטרה שלך: "אני מנסה לחזק את דבריי שאני מאמינה בהם". ניזכר בשלב קודם בדיון: "אם את מאמינה, אז לך וורט יכול לעזור. אבל הוא לא יכול לעזור למי שלא מאמין בזה" (הדגשות שלי...). את מנסה לחזק את דברייך בדברים שמחזקים רק אותך, ולא מוסיפים סברות לכאן ולכאן לאף אחד מהדיון מלבד לך - ואת הרי כבר מאמינה בזה (ורק לכן הוורטים מחזקים אותך). אז אני שוב שואל: האם את דנה עם עצמך, מעלה דעה שאת מאמינה בה ומחזקת אותה בוורטים שיעזרו רק למי שכבר מאמין בה (קרי: את), או שאת מנסה לדון פה איתנו - שאר העולם - אשר לא בהכרח מסכים לטענותייך, ולכן הוורטים לא יעזרו לו? אם נסגור את המבנה הלוגי במשפט שבו פתחנו - "אני מנסה לחזק את דבריי שאני מאמינה בהם" - הרי שנראה שאת מנסה להוכיח לעצמך, ולשם כך אין צורך במישהו לדון איתו.

candy77091

New member
אחרי שאתה תלמד את הקורס שלמדתי בלוגיקה וש"פ

תבוא לדון איתי בנושא לוגיקה.

../images/Emo6.gif תיזהרי עם מה שאת אומרת...

קודם כל - כי מי אמר שלא למדתי את הקורס הזה? אני בכל זאת לומד כבר כמה שנים יותר ממך. וב' - כי לאחר הקורס הזה אני יודע שאין טיפת קשר בין הקורס הזה לבין הלוגיקה שאנחנו מדברים עליה.

candy77091

New member
אני לא אזהר בשום דבר.

אני לא נבהלת מאיומים ומהציוניות שלך ושח כאלה כמוך. לי יש את העקרונות שלי ואת הדעות שלי ואני לא הולכת לסגת מהם בעיקר בגלל שאני לא רואה שום הגיון בדבריך וגם לא בדבריה של "לא זוכרת מה שמה". ואני רואה בשניכם אנשים שמעדיפים "להתעצל" ולא "להתאמץ"

איומים? ציוניות???

ובדברינו אין הגיון...! טוב, אם חידודי לשון יכולים לשמש כהוכחות לוגיות לטיעונייך, הרי שאני מקבל את הביקורת בברכה - את צודקת, אנחנו מדברים בלי הגיון ואת לא תסגי מעקרונותייך "רק כי אנחנו רוצים". אבל מכיוון שכל בר דעת מבין שאף אחד פה לא מנסה לגרום לך לסגת מהעקרונות והדעות שלך, אלא רק לקדם את נושא הדיון, הרי שההערות שלך פשוט מעצבנות. למי אכפת מה את חושבת עלי אישית? למה זה חשוב? "אני רואה בשניכם אנשים שמעדיפים להתעצל ולא להתאמץ" - וכי את מכירה אותי? את יודעת מה אני עושה ומתי? אנחנו בסך הכל דנים בנושא קליל ואת הופכת אותו למלחמה אישית, נגדי ונגד "לא זוכרת מה שמה" (איזו הערה אובייקטיבית וחסרת פניות!). אז נא להוציא את הרוח מהמפרשים ולחזור עם הצבא אחורה. לא כל אמירה נגד דעתך הינה אמירה אישית נגדך.

../images/Emo45.gifאתה כועס בצדק רב

שמתי לב שהיא לא מנסה בכלל לנהל דיון כלשהו ברוח טובה ובחביבות! כל הזמן קטילות! אנחנו כותבים פה לתומינו הגיגים בנושא הסדר והנקיון והיא הופכת את זה לנשק כנגדינו כאלו הכרזנו על מלחמה כלשהי
כל הדיון ,אם אפשר בכלל לקרוא למסע הארס הזה בשם "דיון", בעצם היה מיותר כי : א.לא קיבלנו ממנה שום התיחסות אמיתית למה שכתבנו אלא "התלהמות חסרת פשר- ("אתם אנשים שמעדיפים להתעצל!")
ב.לא היתה שום התענינות מצד שאר חברי הפורום, כאילו שזה נושא אישי של קנדי ושלנו ואין לאף אחד שום דעה בנידון! חבל...
אני אישית לא אתדיין עם קנדי באופן פרטי מעתה והילך, (בלי נדר) כי אני רואה למה מובילים הדיונים האלו איתה...

עזוב לרגע לוגיקה

האם הוויכוח פה נסוב סביב נקודת מחלוקת ברמת התוכן {קרי, הקשורה לנושא}? כי אם כן, איבדתי אותה במהלך הקריאה פה....

לא יודע.

אני, לפחות, העליתי רק את בעיית ההוכחות שאינן מוכיחות, בלי קשר לתוכנן. קרי: וורט = לא הוכחה.

candy77091

New member
אני קוראת לזה בילבולי שכל.

סופר שכותב מאמר מנסה לחזק את דבריו ואת טענותיו שהוא מאמין בהם ע"י -דוגמאות,סתטיסטיקות , דברים של חוקרים אחרים(שזה דומה לוורט-דברים שאחרים אמרו).

candy77091

New member
עוד דבר.זה לא וורט חסידי.

כי ידוע ששולחן הוא כמו מזבח ומכאן שהבית הוא כמו בית מקדש.

ומה זה "ידוע"?

הרי גם זה שהשולחן הוא כמו מזבח זה משהו שלימדו אותנו בגן, וגם אם הוא נכון, הרי שיש גבול לקלות שבה ניתן להמשיך עם ההשוואה הפרועה הזו. התורה לא בנויה מוורטים והשוואות רוחניות, והטענה שהעלית עכשיו אינה טענה כלל. טוב, בעצם היא וורט.

למעלה