ערכיות בחינוך

yonatan31

New member
ערכיות בחינוך

מה לדעתכם המקום של מערכת החינוך בהקניית ערכים? האם לדעתכם חינוך לערכים מסוימים בבית הספר לא מהווה עירוב פוליטיקה בחינוך? ערכים צריכים ללמוד בבית או בבית הספר?

StrengthHonor

New member
מי שיאמר כי ערכיות זה פוליטיקה

זה הרגיקלים בקצוות , רוב הערכים הם קונצנזוס אבל כל אלה שניגחו את הצעת הרפורמות שלי בגלל שיש חשד להפרטה אפוקליפסה פער מעמדות וירקות אחרים מה ערכי בניפוח הבלון הקיים בעוד תקציבים , וכבר שמעתי פי 4 למשכורת של המורים..?

tixi

New member
בוא נתחיל מזה שאדם יקבל את המשכורת הראויה.

נמשיך לזה שמובן מאליו שככל שהמשכורת גבוהה גבוהה יותר ככה המקצוע נחשק יותר ויש מבחר גדול ואיכותי יותר של אנשים. ונסיים בזה שזה יעלה את המוטיבציה והמורל של המורים, ואין ויכוח שעובדים כאלו יעילים וחרוצים יותר.

StrengthHonor

New member
ואיך זה יקרה?

כל הסוציאליסטים לא יודעים מאיפה באים הזייתים םלמכולת , אתם חושבים שתגדילו מס לעשירים ו"השומן בממשלה" ויהיה פתאום כסף.

חח גם פה אתה צודק

סוציאליזם לא יכול באמת להתקיים כמו גם הקומוניזם יש רק דרך אחת קפיטליזם ביבי בזמנו כשר אוצר הציל אותנו בזכות השקפתו הקפיטליסטית

StrengthHonor

New member
זה לא העניין

העניין הוא שצריך לתת לאזרחים חופש להגן על עצמם לחנך את עצמם ולתרום לכלכלת המדינה באופן לא מוגבל על ידי שוד של שיעור מס שעומד על יותר מ50% הסוציאליסטים אוהבים להחזיק את המיעוטים והעניים בחושך כדי להשתמש בהם על מנת להשאר בשלטון אבל גם יש קפיטליסטים שאוהבים שדעתו של רוב העם לא תושמע כי יש להם אינטרסים . החוכמה היא פשוט לתת חופש כלכלי לאנשים ולנתב את המשק והשירותים הטבעיים בדרך הכי טובה בעזרת ייעוץ ומתן העדפות והקלות מס לדברים הדחופים. עדיין לדוגמה לא הבנתי איזה ערכים החינוך בתבנית (התבנית, לא משנה כמה תקציבים יוזרמו היא אותו דבר( הנוחכית שלו מלמדת? אני לא חושב שהחברה האלה http://youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=%D7%9B%D7%90%D7%A4%D7%94&search_sort=relevance&search_category=0&page= ערכיים במיוחד. אז אם אין ערכים , ו40 או 50 תלמידים בכיתה לא משפיע על ערכים כי 20 תלמידים בכיתה גם לא יהיה בעשור הזה בדרך הזאת. (אלא אם כן אתם סהרהורים לגמרי , או שיש לכם את המספר של ביל גייטס) ואין ידע , וכתוצאה מכך אין לחם לממן את הכיתות הקטנות האלה בלי שיעורי מס ענקיים מה אתם כבר רוצים שיהיה? נס???

תראה

אני אישית קפיטליסט בהשקפתי אבל להפריט את מערכת החינוך אסור בשום פנים ואופן צריך לסנן מורים -את הטובים להוראה צריך להגדיל את רמת המורים על ידי הגדלת המבחנים להסמכתם וכמובן שצריך להעלות את המשכורת שלהם בשביל להביא צעירים למערכת וכתגמול למורים הטובים ולא יודע מה איתך אני אישית לא מאמין בניסים

M e g g i

New member
נכון. גם אני יחסית קפיטליסטית אבל[!]

מדינת רווחה [כמובן בגבול מסויים] לא סותרת את השקפתי הכללית. הפרטת החינוך היא הפעולה האחרונה שצריך לעשות כדי להפוך את המדינה ליותר קפיטליסית. יש עוד הרבה אבנים חשובות יותר, מועילות יותר ועקרוניות יותר בדרך.

מסכים איתך!

מדינת רווחה לא סותרת קפיטליזם, אין כל רע שישראל תישאר מדינת רווחה, זה רק ליופיה ולא לרעתה.

StrengthHonor

New member
אתה כתומך שינוי צריך להיות האחרון שתומך בזה

מחלקי מודעות עוד יצתרכו לשלם מיסים לביטוח לאומי בקצב הזה שאנשים מסדרים את המדינה פה.

אכן כן

הייתי בנוער שינוי, תומך בשינוי... נראה בבחירות. אני נגד לסדר את המדינה, אבל מדינת רווחה זה אחד הדברים היותר יפים שפיתחה החברה המערבית. ואגב כקפיטליסט אני גם מאמין שבלי רווח אין רווחה!

StrengthHonor

New member
העובדה שאתה חושב ש

חינוך הישיבות של החרדים הוא טפשי כי אינו מביא תועלת פרקטית , אני חושב שהחינוך הפורמאלי היום טפשי ובקושי מביא תועלת פרקטית (והיינו יכולים להיות במצב הרבה יורת טוב ממה שאחנו היום אם היו מאמצים את הרעיונות שלי) הרי שינוי רוצה לקצץ תקציבים לישיבות , אני רוצה לפחות לא לשלם על מוסדות ההטפשה שקיימים היום שאני לא יודע אם אפשרל קרוא לזה חינוך אפילו אלא תמריץ כלכלי לחברות ההוצאה לאור ואיזה הצגה כמו האלה שיש בצפון קוריאה...

yonatan31

New member
מי שרוצה שירדוף עצמו לדעת בשביל כסף.

מי שלא רוצה שלא ירדוף עצמו לדעת בשביל כסף.

yonatan31

New member
לדעתך זאת מחלת נפש

אבל אני מאמין שאם מישהו רוצה להקדיש את חייו לכסף זוהי זכותו.

למעלה