ערכיות בחינוך

StrengthHonor

New member
לא יזיק לרדוף אחר כסף לפחות קצת

מלחיות בבקתת בוץ כשיש עניים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות תרופות. חוץ מזה לא באמת רודפים אחרי הירוקים , זה רק נייר היום ומחר משתנה במחשב של ישראכרט , רודפים אחרי מזון , תרופות , בגדים , טכנולוגיה , תוכנות מחשב , אלקטרוניקה , בנייה וכו' רודפים אחרי המאמץ להצליח להשיג את כל אלו! הכסף הוא רק האמצעי המאפשר שיתוף פאולה בין אנשים על מנת שאלו יחיו חיים טובים יותר מאלו שהמערות של עשרת אלפים לפני הספירה נתנו.

במקום תשובה קלישאה

אני שואל אותך שוב, ותענה לי בכנות(אם בכלל חשבת לפני שקיבלת את האקסיומה הזו כאמת) מה טוב במדינת רווחה?

מה טוב במדינת רווחה.

ולפני שאני אענה אני רוצה כתגובה לבקש ממך שתביר מדוע אתה מתנגד למדינת רווחה (יענו מה לכל הרוחות זאת פאניקה מרווחה?) ומה רע במדינת רווחה. א. אביא לך דוגמאות טובות שהן טובות בין הייתר בזכות שהן מדינות רווחה מצויינות ארצות סקנדינביה,שוויצריה, ארצות השפלה. ב. עכשיו לאחר הדוגמאות למה טוב מדינת רווחה? קודם כל לפחות לטעמי אסביר מהי מדינת הרווחה שלי, מדינה שכבסיס עוזרת לאותם אזרחים שאינם מסוגלים לעזור לעצמם ומגיע להם שיעזרו להם! ובנוסף שעוזרת למעמד הביינים להלחץ מלחציו ופוטרת את קשיו מתוך הכרה שהוא חוד החנית בכלכלה הישראלית והוא נושא ברוב עול המיסים ובלעדיו אין בעצם מדינה. עכשיו לפרוט והסבר על העקרונות הנ"ל מדינת רווחה טובה בכך שאדם שנולד נכה, הוא נפגע ונהיה נכה, הוא נפצע במלחמה ונהיה נכה, יקבל סיוע ראלי/נומינלי מהמדינה בשביל לשקמו ולתת לו אפשרות לחיות חיים בכבוד, זאת מדינת רווחה מבחינתי ! וזה אני בעד! מגיע להם לחיות בכבוד! (ושוב לאו דווקא לכל נכה, אלא בעיקר לנכה שפשוט בשום אופן איננו מסוגל לעזור לעצמו). אני אינני רואה כל פסול בכך. מדינת רווחה טובה בכך שהיא מסייעת לנשים בהריון בעזרת סיוע כספי בשביל לעזור להן, כי ידוע לכל שהריון והילד הנולד אלו מחירים כבוהים מאוד, בנוסף יש את כל הצרות עם מקומות העבודה. מדינת רווחה זוהי מדינה שנותנת ביטוח בריאות בסיסי ושרותי בריאות בחינם לאזרחיה או יותר נכון לאזרחיה שאינם מסוגלים לרפא את עצמם או לשלם בעד בריאותם ומגיע להם שיעזרו להם! והמדינה אינה רוצה שימותו לה אזרחיה, בכך אני לא רואה שום פסול בכך אני לא רואה שום פסול במדינת רווחה. מדינת רווחה היא מדינה שיש בה מערכת בריאות מודרנית. מדינת רווחה טובה בכך שהיא נותנת לסטודנטים רבים מלגות ללימודים חינם למוסדות להשכלה גבוהה לתלמידים מצטיינים שבאים ממשפחות קשות יום ונותנים לסטודנטים אלו את הסיכוי להצליח בחיים כמו משפחות כפר שמריהו. מדינת רווחה היא מדינה שמסבסדדת לחם , חלב, קמח , סוכר, מלח, ומוצריי מזון בסיסיסים למען כל אזרחיה! בשביל שלא יצא מצב שישראלי יצטרך להפיל פניו וללכת לבית תמחויי! זאת מדינת רווחה! וכל זה ברמת הבסיס. ברמה שמעל הבסיס המדינה צריכה לספק שירותים שיקלו על אזרחים כמו כן כמובן אזרחים שמגיע להם! וכאן מגיע הסיפור שלאו דווקא עניים או מסכנים, אלא אפילו אנשים מהשורה, בשביל באמת לרווח את חייהם בשביל להקל עליהם, עכשיו כאן יש דיון עד כמה, ובאיזה מצבים... ואיזה אופן... רמת הבסיס חייבת להתקיים, וגם הרמה שמעל הבסיס חייבת להתקיים גם כן, כי בסופו של דבר איננו מעוניינים במדינת רווחה "עלובה של סמרטוטים וסחבות" אלא במדינת רווחה שתסמל זוהר ועושר כללי שהמדינה מעונינית לשתף עם אזרחיה, עכשיו ברמה שעל הבסיס אני בכלל נגד להפריז, אבל וגם אם מצב הכלכלי של המדינה יהיה מצויין, אני לא חושב שצריך להתחיל להחלק כסף לכל עובר ושב, מתוך תפיסתי הקפיטליסטית שצריך להוריד מיסים ולצמצם בהוצאות ושכל אחד יחיה על חשבונו. רצית לדעת למה מדינת רווחה זה טוב? עניתי.

ואגב

דרור לנפש! פת לדל! מבחינתי אם מסתכלים לעומק של המדינה היהודית אז במידה מסויימת מדינה יהודית=מדינת רווחה.

yonatan31

New member
הערותיי

1. אם חיש אנשים שבוחרים לרכוש השכלה שהם לא חייבים, למה שהממשלה תממן להם את זה? מה רע בתכנית הנוכחית של הלוואות לטווח ארוך? 2. בישראל יש קופות חולים עם תחרות מועילה ביניהן, מה רע במערכת הנוכחית? 3. בתור ליברל אני מתנגד עקרונית למימון ממשלתי לרווחה, לדעתי אין כל פסול ועוול בהפעלת בתי תמחוי וחלוקת מזון על ידי עמותות. מה שגם הן מתוקצבות בידי הממשלה. למזלנו, תקופת הצנע חלפה, ואנשים צריכים לכלכל את עצמם. 4. לישראל אין אינטרס בילודה, לכן לא צריך לעודד אותה ולתמוך בה.

מזה פשיזים? המדינה מעל הכל?!

". אם חיש אנשים שבוחרים לרכוש השכלה שהם לא חייבים, למה שהממשלה תממן להם את זה?" אדם רוצה ללמוד פסיכו ביולוגיה! זה מה שהוא אוהב מי אתה שתגיד לו מה ללמוד? מה זאת אומרת השכלה שהם לא חייבים? מי אמר שהשכלה זה דבר שחייבים? למה בכלל צריך בתי ספר במדינה? בוא נסגור את כל מוסדות החינוך! בואנה, אתה מפליא אותי עם הפילוסופיה שלך. כליברל ותומך הסטודנטים וגם כקפיטליסט שמאמין שההשכלה הגבוהה היא אחד הדברים החשובים ביותר ושבאמת מגיע שיממנו אותם אני חושב שאנחנו צריכים לשפר את האקדמיה, ולהוריד את שכר הלימוד, ובכלל אני חושב שתואר ראשון צריך להיות חינם, בדרך זו או אחרת. 2. אני לא כל כך בטוח שיש ממש תחרות בין קופות החולים. ואגב אני מוחה! אני כתבתי לך הודעה מפורטת והתחמקת מהרבה נקודות שציינתי. "לישראל אין אינטרס בילודה, לכן לא צריך לעודד אותה ולתמוך בה" זה פשוט פשיזים, זה מזכיר לי משפטים ממדינות כמו סין, או אני לא יודע מה... אתה קורא את מה שאתה כותב?

yonatan31

New member
שילמד פסיכו ביולוגיה

יש חוק חינוך חובה, ומעבר לכך הממשלה לא חייבת לאזרחים משהו. לי יש רצון והוא לקנות מרצדס למה שהממשלה לא תממן לי את זה? איזה אינטרס יש לממשלת ישראל לממן אוטומטית כל סטודנט? ועוד לא הבהרת לי, מה הבעיה בתכנית ההלואות לזמן ארוך? ארבע קופות חולים, עוד אחת בדרך. הספק די נאה שמספיק לשירותי הבריאות עבור אזרחי ישראל. נכון מאוד, צפיפות האוכלוסין כאן מספיק גבוהה. לא צריך לאסור או להגביל ילודה, אבל הבאת ילד לעולם היא החלטה פרטית של זוג וכמו שמשרד הרווחה לא משלם על המשכנתא לבית שלי הוא לא צריך לשלם על ילד. חוץ מזה, שתגובתך הייתה בכלל מיועדת ליונתן בן שאול.

אין רע בתוכנית ההלוואות לזמן ארוך.

איזה עוד קופה בדרך? אוקי טעות שלי בהקשר של יונתן בן שאול... אני לא אומר שהמדינה צריכה לממן תילד אני מתנגד לקיצבאות ילדים אבל המדינה צריכה כן לתמוך באשה בשעת לידתה, כי היא אינה מסוגלת לפרנס את עצמה, וגם לא ממש עוזר אם הבעל עובד, אותו דבר אגב גם הבעל יכול לנצל את הקצבה וחופשת הלידה.

StrengthHonor

New member
ומאיפה הזייתים באים למכולת???

אולי עדיף לתת לאנשים חופש לעשות את כל אלה לבד במקום לקחת מהם מסי ענק להרוס את הכלכלה ולקחת מסים עוד יותר גבוהיים שמכילים פחות ופחות ערך כדי לתת שבריר מזה לעניים שנוצרים יותר ויותר מהם? סליחה אבל הסוציאליזם זה פשוט תנועה לעידוד העוני ובקשר לסקנדינביה ואירופה המצב שמה שונה לחלוטין מהמצב בארץ וגם שמה הסוציאליזם מעכב אותם , עובדה שמפלגות הימין(הכלכלי) מנצחות שמה בזמן האחרון. אני מעדיף את ארה"ב כמודל , שמה אתה עני שאין לך אוטו חדש ובנזין לנסוע מהאיסט קוסט לוסט קוסט פעם בשבוע... שמה אתה יכול לא לעבוד ולקבל ביטוח לאומי יותר גדול מכל מה שמקבלים בסקנדינביה שלך.. הסוציאליזם והצנע דיי כשלו פה בארץ , אז דיי רדו מהגב שלנו!

StrengthHonor

New member
חוץ מזה איך הסוציאליזם מסתדר

עם החרדים והערבים שעושים 200 ילדים? זה עובד אצל הויקינגים כי הריבוי שלהם שלילי בכלל אז מה שסבא וסבתא שלהם בנו לא יתחלק ל 5 ילדים אלא יאסף אצל ילד אחד.

אתה לא קצת מגזים?

אומנם שיעור המס בארץ הוא דיי גבוה, אבל עדיין לא כל כך גבוה... ואל תשכח שבעבר ואפילו העבר הלא כל כך רחוק שיעור המס בארץ היה גבוה הרבה יותר! הצנע היה נחוץ לא דווקא בגלל הסוציאליזם ואתה יודע זאת טוב מאוד.. זה היה בגלל המדינה החדשה... שבסך הכל היא הייתה עניה מאוד וכוכו ועובדה שלאחר שלחלצנו לאחר כמה עשורים לא היה צנע... ואגב אני מניח שגם בגרמניה לאחר מלחמת העולם ה2 היו כמה שנות צנע..

הוא לא מגזים, נטל המס בישראל זהה ועולה

לאלה של מדינות סקנדינביה הצנע לא היה נחוץ משום סיבה, והוא בוטל כיוון שהממשלה נכשלה במלחמה בשוק השחור(הוכחה לכך שלא היה צורך בצנע)

אז מה באמת כל כך רע במדינת רווחה?

המושג "מדינת רווחה" מורכב משני מושגים, מדינה+רווחה, אין לי בעיה עם האחרון, עם הראשון זאת המחלוקת בינינו ההיסטוריה האנושית מראה באופן שאינו משתמע לשתי פנים, שככל שלשלטון(וכלל אינו חשוב אם הוא דמוקרטי או לא) יש סמכויות רבות יותר, כך הארץ הופכת רעה יותר, וככל שהממשלה מעורבת יותר בכלכלה כך היא נפגעת ומפגרת יותר הקשת נעה ממדינה ליברלית(טוב), למדינה טוטליטרית(רע), ככל שלממשל סמכויות רבות יותר, כך הוא מתקרב לכיוון הטוטליטרי ואתה יכול לבחון זאת, על כל ארץ בעולם, היום ובעבר, יוצאות הדופן היחידות הן ארצות זעירות בעלות אוצרות טבע אדירים, הן היחידות שיכולות להרשות לעצמן להתערב בכלכלה ולהישאר עשירות(כדוגמת הניסיכויות במפרץ) ברור לנו שמעטות מאוד הארצות הללו, ועוד יותר ברור לנו שישראל אינה אחת מהן לגבי מדינות רווחה מוצלחות, אתה מוזמן לתת דוגמאות, בשבדיה אגב, אחוז האבטלה הוא 15 אחוז (סתם שתדע) תאר לך אם היו מצטרפים לשבדיה מחר מיליון וחצי ערבים וחרדים, איזה אסון כלכלי היה מתחולל לגבי ההסבר שלך, הטיעון הראשון "עוזרת למעמד הביינים להלחץ מלחציו ופוטרת את קשיו...והוא נושא ברוב עול המיסים", אפילו אתה רואה את הבעיה אבל לא מזהה אותה, למה בכלל מעמד הביניים נושא בעול המיסים הכבד כל כך?(40 אחוז) בגלל תקציב הרווחה, שהוא 56 אחוז מתקציב המדינה, אתה דומה הבעיה שמדינת הרווחה מנסה לפתור היא בעיה שהיא עצמה יצרה, רוב המיסים הולכים לרווחה, שלפי דעתך באה לעזור למעמד הביניים, בין היתר להתמודד עם עול המיסים, אבל אם ביטלת את מדיניות הרווחה, הרי שביטלת את רוב המיסים, וכך מלכתחילה לא נולדה הבעיה של מס כבד לגבי ה"חלשים", ראשית כל בעניין הנכים אני חייב לומר שאבי אדם נכה, על כן אינני אובייקטיבי לגמרי, אבל, בכל זאת אני מתנגד לסיוע שהוא מקבל מטעם המדינה, שכן, אם העם והקהילה מעוניינים לעזור לחלשים(וכל העדויות מראות שאכן כך) הרי שעליהם לתמוך בחלשים באופן חופשי, שגם יהיה יעיל יותר, וגם מוסרי יותר נשים הרות, איני רואה מה הקשר ביני לבין רבקה והלידה העשירית, או בין פטמה וילדה השביעי אליי, ולרכושי. אני בכלל לא רואה את הקשר בין המדינה לבין כמות הלידות שעוברת אישה זו או אחרת, או כל קשר של המדינה לעניין פרטי כל כך ואישי כל כך, אתה רוצה ללדת, אתה רוצה לטוס לחו"ל, עשה זאת בבקשה על חשבונך, אל תבקש מהציבור לממן את ילדיך, או את החופשות של בבהמא בריאות, התערבות ממשלתית בשוק הבריאות(כמו בכל שוק) הורסת ומעוותת אותו, אין שום סיבה שבית חולים פרטי לא יאפשר למעוטי יכולת טיפול בהנחה או בחינם, ההפך, מעשי צדקה שכאלו ישפרו מאוד את תדמיתם הציבורים של ארגונים אלו, כך שבמידה רבה זהו אינטרס עליון שלהם (כפי שלמשל בנק הפועלים, בנק פרטי לחלוטין, תורם מיליונים לצה"ל ולגופים רבים אחרים, ללא כל תמורה) השכלה גבוהה, מדוע אני צריך לממן לך את לימודי הפילוסופיה שלך? ואם כבר, אז למה לא את לימודי הטנטרה או הקארטה? סובסידיות, בשביל זה אני צריך הסבר נפרד, אבל אינה שונה משום עיוות של הכלכלה ובדרך כלל אינה עוזרת, ראה מקרה הלחם האחיד (המסובסד) שיקר יותר מהפיתות (שמחירן נקבע בשוק החופשי) לגבי ה"עושר שהמדינה מעוניינת לשתף עם אזרחיה", קצת קשה לי להבין איך אתה מגדיר את עצמך קפיטליסט כשאתה לא מבין את הבסיס של הבסיס, המדינה אינה מייצרת עושר, אלא אזרחיה, לכן האזרחים הם אלו שחולקים בכפייה את העושר עם המדינה, ולא להפך "מתוך תפיסתי הקפיטליסטית שצריך להוריד מיסים ולצמצם בהוצאות", במשפט אחד, סתרת את כל ההודעה הארוכה שלך, הלא קיצוץ בהוצאות פירושו קיצוץ ברווחה, אז איך אתה תומך מצד אחד, אך מתנגד מצד שני?

אבל סוציאליזם וליברליזם זה לאו דווקא

של רע או טוב או ריכוזיות או לא ריכוזיות. בסך הכל המאבק הפילוסופי בין השיטה הסוציאליסטית בעיקרה לבין השיטה הליברלית בעיקרה הוא המאבק איזה כלכלה היא הכלכלה של הדמוקרטיה (מבחינת התפיסת עולם), כל אחד רואה את זה בעיני עצמו, יש כאלו שחושבים שסוציאליזם ישן וקשיח (ושוב אני לא מכניס כאן קומניזם כי קקומניזם בכלל לא דוגל בדמוקרטיה). זה הביטוי הכלכלי היפה ביותר לדמוקרטיה והוא זה שהכי מפתח חברה דמוקרטית ואולי מהצד השני יש כאלו שכאשר המדינה בכלל לא מתערבת בכלכלה שזה אני מתכוון למדינה אין בכל מוסדות חינוך משלה אין לה מוסדות בריאות פשוט שום דבר, (אנרכוניזם -קפיטליזם), זה הביטוי האמיתי והצודק של הדמוקרטיה. וכאן בסופו של דבר מבחינה פילוסופית הוא הויכוח הגדול (ותקן אותי אם אני טועה (יש סיכוי שאני כאן טועה).) צרפת היא יחיסת מדינה בעלת כלכלה סוציאליסטית מיושנת עם אני לא טועה וזאת אומרת הסוציאליזם הקלאסי וזה גם רואים בכוח הענקי שיש לאיגודים שם. והיא מדינה מאוד דמוקרטית ומאוד ליברלית מבחינה חברתית , ככה שהתאוריה שלך לא כל כך נכונה בעיינין הזה. מבחינה מקצועית "כך?(40 אחוז) בגלל תקציב הרווחה, שהוא 56 אחוז מתקציב המדינה, אתה דומה הבעיה שמדינת הרווחה מנסה לפתור היא בעיה שהיא עצמה יצרה" מאיפה מצאת תנתונים האלו? איך אני יכול להגיע אליהם בקלות? ואני לא מסכים שרק בגלל תקציב הרווחה, אלא גם בגלל הרבה ביזבוזים ואבטלה סמויה וחוסר ייעול במערכות! אם היינו מחסלים את הביזבוזים, מחסלים את אבטלה הסמויה ומייעלים את המערכות, תסכים איתי שמעמד הבניים היה יוצא נשכר! כתבת שאם ביטלתי את מדיניות הרווחה אני מבטל את רוב המיסים, אבל אם אני מבטל לחלוטין את מדיניות הרווחה אני גוזר עוני גדול יותר ואולי אף רעב אל אזרחים רבים, האם אתה מסכים לכך? מה הפתרון? אני אישית אינני מעונינין להקצין, אני מעוניין להוריד מיסים אבל אני לא מעוניין לבעוט בעניים, כי גם אני אם כל זה שאני בא מבית מבוסס יחסית עלול להיות עני. וחוץ מזה אני יהודי, וכיהודי אני בעד חמלה. כאשר אתה תצטרך ללדת , אולי תבין תקשר, שאם כמה חודשים של תמיכה כספית מהמדינה, יכולים להקל (ואגב אם תבטל את קצבאות לידה או לא,זה לא מה שיעשה מאושר את מעמד הבניים). " התערבות ממשלתית בשוק הבריאות(כמו בכל שוק) הורסת ומעוותת אותו, אין שום סיבה שבית חולים פרטי לא יאפשר למעוטי יכולת טיפול בהנחה או בחינם, ההפך, מעשי צדקה שכאלו ישפרו מאוד את תדמיתם הציבורים של ארגונים אלו, כך שבמידה רבה זהו אינטרס " כמה מילים על מה שכתבת פה. א. יש סיבה, ממתי בית חולים פרטי הוא פילנטרופ? הריי אתה יודע בידיוק כמוני שקפיטליזם זה מקסימום רווח במינימום רווחה והשקעה. הריי זה קפיטליזם! אתה תמים או מה? אתה יכול לקוות אולי שבית חולים ייתן שרותים לעניים, אבל מאיפה לך שזה יתקיים? ברגע שגוף פרטי הוא פרטי! והוא פרטי והוא לא חייב לטפל במי שלא משלם לו כסף! (ואני מבקש תגובה לנקודה הזאת). מעשי הצדקה מצד בתי החולים שלנו יהפכו אותנו לעוד יותר מדינת יהודית גלותית וגידלו את הסטיגמה המגעילה שלנו הסטיגה של השטטל בפולניה! מדינת שנוררים! מדינה מסכנה שאינה רוצה בעצמה לטפל בעניים. אתה יוצר מצב בלתי נסבל שמי שנקלע לרגעיי עוני בחייו הוא אבוד זהו! הסיכוי שהוא יחייה בכבוד כמעט חסר תקווה. בעיני תמיכה בקפיטליזם היא היא מין תחרות בסוציאליזם, היא תחרות של איזה שיטה איזה שיטה היא יותר טובה טובה בשביל לחסל את העוני ולקדם את העניים, בדברייך שלך כאן אנחנו הפסדנו לסוציאליסטים. הגדולה שלצדד בשיטה מסויימת היא להוכיח איך היא תהיה לא רק טובה רק לעניים או רק לעשירים אלא איך היא תקדם את העשירים את מעמד הבניים ואת העניים, אני לא כמו הקומניסטים שמה שמענין אותם זה רק העיינים ושמעמד הבניים יילך לעזזל, ואני גם לא קפיטליסט חזירי שכל מה שמעניין אותו זה רק העשירים ושהעניים ילכו לעזלל. אתה יודע איזה בושה זה לאדם אדם לקבל כסף מפילנטרופ? להיות עני זה לא בושה אבל גם לא כבוד גדול, אבל להיות עני ולפשוט ידייך לאריסטוקרטור זה השפלה, זה עליבות, זה סמרטיטות, זה כמו דימוי של יהודי כפוף גב בגולה בזמן השואה שמתחנן בשביל חייב שגווים יתנו לו פת לחם. תחליף את היהודי בעני תחליף תגוי באדם המבוסס. אני לפני שאני קפיטליסט קודם כל אני בעד זכויות האדם ובראש ובראשונה הזכות לכבוד והזכות לטיפול הולם. לכל האדם יש זכות לכבוד וזכות לקבל שירותי בריאות מתקוף היותו אדם ולא מתוקף היותו מבוסס. אם לא תממן את הלימודים שלי, לא תממן בכלל תאוניברסטאות תפריט את כל ההשכלה הגבוהה. כמה כסף תחסוך המדינה? זה יעזור למעמד הבניים? בארצות הברית יש מספר אוניברסטאות באמת טובות אבל כל שנת לימוד שם עולה אייזשהו 150 אלף דולר! והשאר זה אומנם אוניברסיטאות ומכללות חצי פרטיות או ממשלות, ואתה רואה בידיוק באיזו רמה זו ואיזה רמה זו. כך שמי שעשיר, יילך לפרינסטון, ומי שסתם עוד אחד יילך למכללה המקומית.

זה בדיוק מאבק בין ריכוזיות לבין חופש

ריכוזיות= סוציאליזם, חופש=קפיטליזם אין פה על מה לדבר בכלל, סוציאליזם מעצם הגדרתו כולל ריכוזיות וכפייה, והקפיטליזם מעצם הגדרתו שולל את אלו, וכמובן שבמדינה חופשית אתה מצפה לכלכלה חופשית, נקודה לגבי צרפת, אני לא מכיר את הנתונים שלה, אתה מוזמן להביא לי את אחוז המס על התוצר, ואת מעורבות הממשלה בכלכלה וכך נוכל לקבוע אם היא סוציאליסטית יותר מישראל או פחות "ואני לא מסכים שרק בגלל תקציב הרווחה", אתה לא חייב להסכים לכלום, הנתונים מדברים בשטח, רוב המיסים בישראל הולכים לרווחה, תבטל את הרווחה הממשלתית, תבטל את מרבית המיסים, למעשה, אם תבטל את תקציב הרווחה תבטל 70 אחוז מהמס על אזרחי ישראל, כיוון שגם התקציב להחזרת חובות(20 אחוז) יוכל להיסגר עם ביטול תקציב הרווחה הורדת המיסים אגב, תגדיל את הצריכה, שתגדיל את הייצור ואת הצמיחה ואת הביקוש לעובדים, כלומר תוריד את האבטלה ותעלה את רמת החיים ותוריד את המחירים, כך שלעניים יהיה קל יותר למצוא עבודה, קל יותר לקנות מוצרים אגב, גם אני כאדם, בעד חמלה, אבל מיסים הם לא חמלה, מיסים זה כפייה וכידוע לכל כפייה וחמלה אינם מילים נרדפות "כאשר אתה תצטרך ללדת , אולי תבין תקשר", פה אתה יורד לדמגוגיה אישית, שחוצמזה שהיא אינה ראויה גם אינה מסבירה מדוע לממן ילדים ולא חופשות בקריביים, שכן גם עזרה כלכלית בנושא זה יכולה להקל מאוד לגבי מעשי הצדקה של ארגונים פרטיים בשוק חופשי, ידוע שאחד הדברים החשובים ביותר ליצרן(ולא משנה אם זה בי"ח או ארומה) הוא התדמית שלו, לכן מושקעים מילארדים בתחום הפרסום, כשבי"ח פרטי יאלץ להכריע אם הוא מונע טיפול באדם עני הוא יצטרך לקחת בחשבון את הפגיעה האנושה בתדמית שלו, ואת הפרסום השלילי שיקבל על העניין, ולכן, מבחינה כלכלית טהורה עדיף לו לתת שירות גם בהנחה או בחינם מאשר להסתכן בחרם צרכני, ובכלל בפגיעה תדמיתית מלבד הפתרון הנ"ל, ייתכנו גם תרומות שייתנו לבי"ח ע"י עשירים על מנת לממן טיפולים של מעוטי יכולת אלו, ויש עוד מגוון רחב של פתרונות ותשובות, שכולם ביחד, וכל אחד לחוד, טובים יותר מהמצב הנוכחי של הרפואה הממשלתית לגבי ההתלהמות "מדינת שנוררים, מדינה גלותית..." וכולי וכולי, הרי זה בדיוק, המצב שמדינת הרווחה הובילה אותנו אליו, ישראל היא מדינת שנוררים, שבא אנשים מזייפים נכות בשביל לנצל את הביטוח לאומי, ישראל היא מדינה גלותית, בה אזרחים שאינם עובדים מרצונם מקבלים כסף מהממשלה, זו גלות, זו שנורריות, בישראל השחיתות והמינויים הפוליטיים עוברים כל גבול, אך ורק בגלל מדיניות הרווחה והתערבות הממשלה במשק, אתה רוצה כמוני, להיפטר מכל אלו, עלייך להיפטר מהממשלה בכל תחום שאינו מחייב את הימצאה ובייחוד בתחום הרווחה "הגדולה...היא להוכיח...עוזרת לעניים ולא רק לעשירים", ההיסטוריה מראה, ששוק חופשי מקדם את כלל החברה, ואילו סוציאליזם פוגע בה לגבי קבלת עזרה מעשירים, מדוע לפשוט יד מול פקיד טוב מלפשוט יד מול אדם פרטי? לגבי ההשכלה הגבוהה, ניכר שאיננו מדברים על אותו דבר, אני שואל אותך, מדוע שאני אממן לך, או לכל אדם אחר את לימודיו, ומדוע שאממן דווקא פילוסופיה ולא דווקא טנטרה או אייקדו? מלבד זאת, אני רואה שיש לך עניין בתחום הכלכלי, לכן אני יכול להמליץ לך על קומיקס חמוד ומעניין בנושא (בעברית) http://www.kav.org.il/pages/show/?id=5

מדינה חופשית כלכלה חופשית...

השאלה מהי בעינך חופש.... הידעת שמעשית שמדינה במצב כלכלי מסווים (יירוד), לא יכולה להשתרר דמוקרטיה בכלל? אתה אמרת שלטון ריכוזי שלטון ליברלי, בסין יש שלטון ריכוזי מאוד, אבל עד כמה שהבנתי הכלכלה שם סופר קפיטליסטית, איך אתה מסביר זאת? וזה רק פתיח לתגובתי... דבר איתי על החלומות. אם אני לא טועה דווקא רוב המיסים הולכים לביטחון או לפחות במקום השני לביטחון... אותו דבר, אני יכול להגיד, בוא נוותר על הבטחון , נשאיר את הרווחה ואז לא יהיה עול מיסים. בפועל אם מבטלים את רוב תקציב הרווחה ומורידים נניח 50 אחוז מהמס על אזרחי ישראל, איך בפועל זה ישפיע? אבא שלי יביא יותר כסף מהעסק שלו? כמה יותר? בבוחטות יותר? או בכמה שקלים יותר? אמא שלי תרוויח יותר כסף מהמדינה? בכמה יותר? "הורדת המיסים אגב, תגדיל את הצריכה, שתגדיל את הייצור ואת הצמיחה ואת הביקוש לעובדים, כלומר תוריד את האבטלה ותעלה את רמת החיים ותוריד את המחירים, כך שלעניים יהיה קל יותר למצוא עבודה, קל יותר לקנות מוצרים" מסכים! מסיים זה כפייה? אז מה? מה אתה חושב שבמדינהמתוקנת אתה יכול לעשות מה שבא לך בלי כפיה? וגיוס לצה"ל זה לא כפיה? וכאשר אתה עובר על החוק ונכנס לכלא זה לא כפיה? ולעצור באדום זה לא כפיה? "מסבירה מדוע לממן ילדים " אתה לא מממן ילדים, אתה עוזר לכמה חודשים לאמא, יותר מכך אני נגד קיצבאות ילדים! עשה הפרדה! קיצבאות ילדים זה משהו אחד, ועזרה לאמא לכמה חודשים זה דבר אחר. הכמה חודשים האלו תאמין לי הם לא אלו שיעשו את השינוי בין הרבה מיסים למעט מיסים, רחם על אמך , רחם על אשתך, רחם על אחותך. הקיצבה הזאת לא נועדה לקנות לתינוק רולס רויס, אלא לקנות דבירם בסייסים, אוכל לחודשים הראשונים, עגלה , תרופות וכו, עד שהאמא והאבא מסתגלים ומצליחים לעבור לשגרה! (האינך יודע כמה קשה לגדל ילד, ועוד יותר תינוק בחודשים הראשונים? האינך מבין שלוקח זמן להתעושש מלידה? מה אתה חושב שאמא שלך לאחר שילדה אותך ישר קיפצה לה לעבודה ועשתה תרגילי ארקובטיקה באוויר?!). אשה לא ממש יכולה לעבוד בחודשי הלידה האחרונים וכמה חודשים לאחר לידתה, מסיבות ביולוגיות טיבעיות, ולא מסיבות פרזיטיות. "החשובים ביותר ליצרן(ולא משנה אם זה בי"ח או ארומה) הוא התדמית שלו" שטויות... זה באמת שטויות... תדמית הוא יכול לקנות בצילום הטלוויזיה שהוא מעניק 2 שקל לנגן רחוב וכו... אלו שקונים בארומה לא באמת מסתכלים לפני כן כמה כסף אם בכלל ארומה תרמה לענים. אתה יוצא מתוך הנחה שבאמת כל הדברים שיופרטו יעבוד כמו צדיקים מלאכים, יתרמו בכיף, וכו... אבל לא כך הדבר, זאת אשליה אחת גדולה. ואגב לקחת את הדוגמא של קופות החולים שעברו הפרטה ויש תחרות, זה נכון. אבל כך את הבנקים שעברו הפרטה... אין שום תחרות בינהם! "טיפול באדם עני הוא יצטרך לקחת בחשבון את הפגיעה האנושה בתדמית שלו, ואת הפרסום השלילי שיקבל על העניין, ולכן, מבחינה כלכלית טהורה " לא תהיה לו שום פגיעה, אני לא בכלל אתפלא... הוא גוף פרטי... לעומת זאת גוף ממשלתי שלא יטפל בעני, זאת תהיה שעררוריה.... תשמע ותקשיב טוב טוב, גוף פרטי לא חייב כלום לאף אחד. אגב מערכת חינוך מופרטת, כך לדוגמא את שדרות, מערכת החינוך שם הייתה גרועה, המטומטמים הפריטו את המערכת העירונית של החינוך עכשיו החינוך שם הוא קטסטרופלי, כל מי שיש לו כמה גרושים על התחת שולח את ילדיו לקיבוצים והמושבים שמסביב (למוסדות החינוך שם), תלמידים רבים עזבו את מוסדות החינוך של שדרות (ולא רקב בגלל הקאסמים), והמערכת נהיתה רק גרועה יותר, ועשו על כך גם כתבה בטלוויזיה. "אנשים מזייפים נכות בשביל לנצל את הביטוח לאומי" אנשים שמזייפים נכות צריכים להכנס לכלא. "בה אזרחים שאינם עובדים מרצונם מקבלים כסף מהממשלה," לא הגזמת? אחרי הרפורומות של 2003 זה פחות ככה, הקיצבאות להם הרבה יותר נמוכות, יותר אנשים הולכים לעבוד, זה כבר לא הכי משתלם לשבת בבית ולחכות לקצבה. "הגדולה...היא להוכיח...עוזרת לעניים ולא רק לעשירים", ההיסטוריה מראה, ששוק חופשי מקדם את כלל החברה, ואילו סוציאליזם פוגע בה " אל דבר איתי על היסטוריה דבר איתי על היום...כמה שנות קפיטליזם כבר יש שמראים שזה מטיב עם העיינים? כך את אצרות הברית, תראה כמה עוני יש שם! אלבמה,מיסייפי,ארקנסו, קנזס,ניו ארולינס וכו. כל אלו אזורים מאוד מאוד עניים בתוך אם הקפיטליזם. איך אתה מסביר זאת? מפני שהפקיד מייצג את המדינה וכאשר אתה הולך לפקיד אתה לא פושט בפניו את יידך, את לוקח מתוך החוק, מתוך זכויותך, לוקח/מקבל את הכסף מהפקיד, ולא אומר לו "אוי פקיד חביב שלי בבקשה רחם עלי תן לי כמה גרושים" וזה כל ההבדל1, כאשר אותו עני יגיע לעני, הוא לא יגיד לו "תן לי את הכסף כי מגיע לי וכו..|" הוא יצניח יידים וישפיל את עייניו לאדמה בתקווה שהעשיר יעביר לו כמה גרושים. אהו, א. אתה לא ממן לי את הלימודים, המדינה ממנת לי את הלימודים... וזה נושא אורך שרק עליו ניתון לדבר.. ואגב זה אינטרס כלכלי כוח אדם עתיר ידע וכו... אם הקפיטליזם יפגע בסטודנטים, זה פשוט יחזור אליו בגדול כמו בומרנג. ועיינין הסטודנטים זה יותר עיינין של סדר עדיפיות, כמו שאמרת לגבי מדינת הרווחה, לצמצם את מדינת הרווחה, ולהעביר לסטודנטים,שהם להם באמת מגיע, והם גם תורמים אחר כך רבות למשק. השכלה טובה גבוהה ורבה במדינה מוסיף כבוד אדיר למדינה, חוץ מזה שאצלנו ספציפית חלה עלינו במדינה חובה לעזור ככל שיכולתנו למגזר זה, כי הריי המשאב היחיד שלנו הוא המשאב האנושי... ושוב, אני אשמח לדון איתך על כך .. בשרשור אחר.... ואגב כלכלה אני רוצה לכתוב כאן משהו על צביעות, אולי לא ספציפית שלך אלא של הרבה ימנים.. הריי אתם, היונתן ויונתן בן שאול, ועוד כל הימנים של ארץ ישראל השלמה גם תומכים בקפיטליזם... אז הינה כאן שלה... למה אני צריך לממן את ההתנחליות? !! למה אני צריך לפצות מתנחלים שגרים ביהודה ושומרון? מי שרוצה שיחיה ביהודה ושומרון אבל על חשבונו! וכאן באה השאלה, האם אתה קפיטליסט רק שבה לך ? או גם אתה קפיטליסט שזה יפגע בעקיפין או ישירות בך?

yonatan31

New member
מה הבעיה בתרומות? צדקה זה ערך יהודי

בניגוד לשוד. זה כל ההבדל בין סוציאליזם לקפיטליזם. קפיטליזם דוגל בתרומה מתוך רצון טוב, סוציאליזם פועל לגזל כסף מאזרחים בעל כורחם. אני אתרום לנזקקים, רעבים ועניים מרצוני הפרטי, אבל אתנגד בתוקף למס שייגבה ממני לשם כך.

"כסף מאזרחים בעל כורחם."

דבר בשם עצמך , אני ממש לא מרגיש גם כקפיטליסט, שהמדינה שלי גוזלת ממני משהו, כאשר היא עוזרת לנכה לחיות. לזקן למות בכבוד ולא בבושת פנים. מה אתה חושב שיש לך מנופול מלא על רגשות האזרחים?

sגיא1

New member
שום דבר מהם לא יקרה ..

מהסיבה הפשוטה כולם רוצים להשתיק את האחרים כי כח משחיט... ואני מהשמאול הביטחוני ... לא כולנו אוהבים ערבים

למעלה