מדינה חופשית כלכלה חופשית...
השאלה מהי בעינך חופש.... הידעת שמעשית שמדינה במצב כלכלי מסווים (יירוד), לא יכולה להשתרר דמוקרטיה בכלל? אתה אמרת שלטון ריכוזי שלטון ליברלי, בסין יש שלטון ריכוזי מאוד, אבל עד כמה שהבנתי הכלכלה שם סופר קפיטליסטית, איך אתה מסביר זאת? וזה רק פתיח לתגובתי... דבר איתי על החלומות. אם אני לא טועה דווקא רוב המיסים הולכים לביטחון או לפחות במקום השני לביטחון... אותו דבר, אני יכול להגיד, בוא נוותר על הבטחון , נשאיר את הרווחה ואז לא יהיה עול מיסים. בפועל אם מבטלים את רוב תקציב הרווחה ומורידים נניח 50 אחוז מהמס על אזרחי ישראל, איך בפועל זה ישפיע? אבא שלי יביא יותר כסף מהעסק שלו? כמה יותר? בבוחטות יותר? או בכמה שקלים יותר? אמא שלי תרוויח יותר כסף מהמדינה? בכמה יותר? "הורדת המיסים אגב, תגדיל את הצריכה, שתגדיל את הייצור ואת הצמיחה ואת הביקוש לעובדים, כלומר תוריד את האבטלה ותעלה את רמת החיים ותוריד את המחירים, כך שלעניים יהיה קל יותר למצוא עבודה, קל יותר לקנות מוצרים" מסכים! מסיים זה כפייה? אז מה? מה אתה חושב שבמדינהמתוקנת אתה יכול לעשות מה שבא לך בלי כפיה? וגיוס לצה"ל זה לא כפיה? וכאשר אתה עובר על החוק ונכנס לכלא זה לא כפיה? ולעצור באדום זה לא כפיה? "מסבירה מדוע לממן ילדים " אתה לא מממן ילדים, אתה עוזר לכמה חודשים לאמא, יותר מכך אני נגד קיצבאות ילדים! עשה הפרדה! קיצבאות ילדים זה משהו אחד, ועזרה לאמא לכמה חודשים זה דבר אחר. הכמה חודשים האלו תאמין לי הם לא אלו שיעשו את השינוי בין הרבה מיסים למעט מיסים, רחם על אמך , רחם על אשתך, רחם על אחותך. הקיצבה הזאת לא נועדה לקנות לתינוק רולס רויס, אלא לקנות דבירם בסייסים, אוכל לחודשים הראשונים, עגלה , תרופות וכו, עד שהאמא והאבא מסתגלים ומצליחים לעבור לשגרה! (האינך יודע כמה קשה לגדל ילד, ועוד יותר תינוק בחודשים הראשונים? האינך מבין שלוקח זמן להתעושש מלידה? מה אתה חושב שאמא שלך לאחר שילדה אותך ישר קיפצה לה לעבודה ועשתה תרגילי ארקובטיקה באוויר?!). אשה לא ממש יכולה לעבוד בחודשי הלידה האחרונים וכמה חודשים לאחר לידתה, מסיבות ביולוגיות טיבעיות, ולא מסיבות פרזיטיות. "החשובים ביותר ליצרן(ולא משנה אם זה בי"ח או ארומה) הוא התדמית שלו" שטויות... זה באמת שטויות... תדמית הוא יכול לקנות בצילום הטלוויזיה שהוא מעניק 2 שקל לנגן רחוב וכו... אלו שקונים בארומה לא באמת מסתכלים לפני כן כמה כסף אם בכלל ארומה תרמה לענים. אתה יוצא מתוך הנחה שבאמת כל הדברים שיופרטו יעבוד כמו צדיקים מלאכים, יתרמו בכיף, וכו... אבל לא כך הדבר, זאת אשליה אחת גדולה. ואגב לקחת את הדוגמא של קופות החולים שעברו הפרטה ויש תחרות, זה נכון. אבל כך את הבנקים שעברו הפרטה... אין שום תחרות בינהם! "טיפול באדם עני הוא יצטרך לקחת בחשבון את הפגיעה האנושה בתדמית שלו, ואת הפרסום השלילי שיקבל על העניין, ולכן, מבחינה כלכלית טהורה " לא תהיה לו שום פגיעה, אני לא בכלל אתפלא... הוא גוף פרטי... לעומת זאת גוף ממשלתי שלא יטפל בעני, זאת תהיה שעררוריה.... תשמע ותקשיב טוב טוב, גוף פרטי לא חייב כלום לאף אחד. אגב מערכת חינוך מופרטת, כך לדוגמא את שדרות, מערכת החינוך שם הייתה גרועה, המטומטמים הפריטו את המערכת העירונית של החינוך עכשיו החינוך שם הוא קטסטרופלי, כל מי שיש לו כמה גרושים על התחת שולח את ילדיו לקיבוצים והמושבים שמסביב (למוסדות החינוך שם), תלמידים רבים עזבו את מוסדות החינוך של שדרות (ולא רקב בגלל הקאסמים), והמערכת נהיתה רק גרועה יותר, ועשו על כך גם כתבה בטלוויזיה. "אנשים מזייפים נכות בשביל לנצל את הביטוח לאומי" אנשים שמזייפים נכות צריכים להכנס לכלא. "בה אזרחים שאינם עובדים מרצונם מקבלים כסף מהממשלה," לא הגזמת? אחרי הרפורומות של 2003 זה פחות ככה, הקיצבאות להם הרבה יותר נמוכות, יותר אנשים הולכים לעבוד, זה כבר לא הכי משתלם לשבת בבית ולחכות לקצבה. "הגדולה...היא להוכיח...עוזרת לעניים ולא רק לעשירים", ההיסטוריה מראה, ששוק חופשי מקדם את כלל החברה, ואילו סוציאליזם פוגע בה " אל דבר איתי על היסטוריה דבר איתי על היום...כמה שנות קפיטליזם כבר יש שמראים שזה מטיב עם העיינים? כך את אצרות הברית, תראה כמה עוני יש שם! אלבמה,מיסייפי,ארקנסו, קנזס,ניו ארולינס וכו. כל אלו אזורים מאוד מאוד עניים בתוך אם הקפיטליזם. איך אתה מסביר זאת? מפני שהפקיד מייצג את המדינה וכאשר אתה הולך לפקיד אתה לא פושט בפניו את יידך, את לוקח מתוך החוק, מתוך זכויותך, לוקח/מקבל את הכסף מהפקיד, ולא אומר לו "אוי פקיד חביב שלי בבקשה רחם עלי תן לי כמה גרושים" וזה כל ההבדל1, כאשר אותו עני יגיע לעני, הוא לא יגיד לו "תן לי את הכסף כי מגיע לי וכו..|" הוא יצניח יידים וישפיל את עייניו לאדמה בתקווה שהעשיר יעביר לו כמה גרושים. אהו, א. אתה לא ממן לי את הלימודים, המדינה ממנת לי את הלימודים... וזה נושא אורך שרק עליו ניתון לדבר.. ואגב זה אינטרס כלכלי כוח אדם עתיר ידע וכו... אם הקפיטליזם יפגע בסטודנטים, זה פשוט יחזור אליו בגדול כמו בומרנג. ועיינין הסטודנטים זה יותר עיינין של סדר עדיפיות, כמו שאמרת לגבי מדינת הרווחה, לצמצם את מדינת הרווחה, ולהעביר לסטודנטים,שהם להם באמת מגיע, והם גם תורמים אחר כך רבות למשק. השכלה טובה גבוהה ורבה במדינה מוסיף כבוד אדיר למדינה, חוץ מזה שאצלנו ספציפית חלה עלינו במדינה חובה לעזור ככל שיכולתנו למגזר זה, כי הריי המשאב היחיד שלנו הוא המשאב האנושי... ושוב, אני אשמח לדון איתך על כך .. בשרשור אחר.... ואגב כלכלה אני רוצה לכתוב כאן משהו על צביעות, אולי לא ספציפית שלך אלא של הרבה ימנים.. הריי אתם, היונתן ויונתן בן שאול, ועוד כל הימנים של ארץ ישראל השלמה גם תומכים בקפיטליזם... אז הינה כאן שלה... למה אני צריך לממן את ההתנחליות? !! למה אני צריך לפצות מתנחלים שגרים ביהודה ושומרון? מי שרוצה שיחיה ביהודה ושומרון אבל על חשבונו! וכאן באה השאלה, האם אתה קפיטליסט רק שבה לך ? או גם אתה קפיטליסט שזה יפגע בעקיפין או ישירות בך?