עשה למען הרוגים ושרופים

Lu Tze

New member
אני יודע שהפורום הזה הוא א-פוליטי

אבל היו כבר כמה יוצאים מהכלל. אני רק רוצה לשאול, מה הפיתרון שלך למצב?
 

תום30

New member
לו טסה אחי

אינני פוליטיקאי ואני סולד מפוליקאים באשר הם\ן. אין לי פתרון למצב, אני מביט מעולמי הצר וחוזר ואומר מה שכבר אמרתי כאן לא מעט פעמים- אין כל הצדקה מוסרית לישיבתנו בשטחים. מאחר ואין כל הצדקה כזו , לדעתי יש לצאת מהשטחים מיד. אינני יודע אם זהו פתרון למצב היות ותוצאותיה האפשריות של יציאה זו הן רבות שונות מגוונות ואולי מנוגדות. הכל תלוי פרשנות. כאדם המשתדל לחיות כשהמוסר הוא נר לרגליו (ותאמין לי כי שנים רבות עשיתי בדיוק להיפך, יעידו על כך אנשים רבים ובעיקר..בנות רבות)- אני טוען כי תהיינה ה"תוצאות" אשר תהיינה, הן כלל אינן רלוונטיות למעשה הזה . היות וגם אם היציאה תהא תחילת הקץ של מדינת ישראל אם כך לגבי- אין למדינת ישראל זכות קיום. המעשים אשר עשיתי כקצין בשטחים מטעמה של מדינתי הם מעשים שלא יעשו . נקודה. המעשים שהמדינה עשתה עושה ותעשה אף הם אינם מוסריים בכל קנה מידה. א\החזקת מאות אלפי בני אדם ללא כל זכויות אזרח ללא כל תנאי מחייה מנימליים ללא חופש הביטוי , ללא צנעת הפרט, ללא חופש העיסוק, חופש התנועה וכל אותן זכויות נהדרות כפי שהן מוגדרות בחוקי היסוד ה(פסאודו) נאורים שלנו, מבטאים את רמת המוסריות שלנו כעם. והמווים פועל יוצא למצב שבו אנו חיים כיום. זו דעתי
 

דיזקן

New member
שינויים באים לאט

אני מבין שהכוח הצבאי העדיף שלנו מטריד אותך. האם היית מעדיף שאת המעשים הלא מוסריים תשמור למצב כאשר כלו כל הקצים ואתה עומד בפני אבדון? הקיום הוא מלחמה גם אם זה נראה מגוחך בתנאי השפע של היום. הפתרון שלך נוח לך אבל לא נוח להרבה אחרים, באמת יפה שאתה מוותר עבורם על המדינה. לך יש אולי אופציות אחרות אבל להם אין. בהחלט ייתכן שנעשים מעשים לא חכמים אבל בריחה משותפות גורל היא רק לתחום האין לא לתחום היש. להיסטוריה יש מומנטום והיא צועדת לאט ואילו אתה נוהג כתינוק מפונק שדורש סיפוק מלא כאן ומיד.
 

תום30

New member
ההבנה שלך אותי פשוט "מדהימה"

מה בין "כח צבאי עדיף" לבין מוסר? האם אני מוותר על ה"מדינה" כי אם כן...כיצד זה מאות אלפי תושבים בה חיו למעלה מ 30 ששנה ללא אזרחות וזכויות אזרח ? שלא לומר זכויות אדם.. מה זה לעזאל "שותפות לגורל" זה אמור לסתום את הפה בפני כל אלה אשר חוששים כי אתה מכפיף עליהם את גורלך שלך? ההסטוריה הולכת לאט בזה אתה צודק, ספר זאת למליונים שהופלו\נשרפו\נהרגו וכו' על רקע מיני\גזעי\עדתי וכו'. וממתי לעזאזל אנו לומדים מהעבר לגבי מהליכים מוסריים בהווה? אתה עושה "כשל נטורליסטי" אתה מסיק את הראוי מהמצוי. וכופה על עצמך פאסיביות בגלל התרצות שההסטוריה עצמה הפריכה. אם אני "תינוק מגודל" אזי אני מקווה כי אזהר מפני "אנשים גדולים" כמותך. מסתבר כי כשאין טיעונים עניינים ורוצים להצדיק מעשים לא מוסריים אזי- מזיינים ת'מוח. תעלה טיעונים עניינים במקום למנטר מנטרות שהן על גבול הפשיזם הטהור. ותעשה טובה.שים קונדום-שלא תתרבה לי כאן.
 
דיזקן, מדוע

"הכוח הצבאי העדיף שלנו" חייב ללכת ביחד עם כל הדברים הבלתי מוסריים (כיבוש, דיכוי, השפלה, שלילת זכויות)? להבדיל אולי משניכם, יש סבורים (ואני ביניהם) שהפסקת אותם דברים בלתי מוסריים דווקא לא תאיים על קיומה של מדינת ישראל, אלא תגביר את בטחוננו, ויוצא רווח נקי וכפול: אנחנו גם הופכים למדינה נורמלית, שאינה מדכאת ורומסת עם אחר, ומגדלת דור צעיר נורמלי, וגם זוכים לשלום ולביטחון. כל "ההפסד הכואב" הוא ויתור השליטה על גוש קטיף וקריית גולדשטיין.
 
למעלה