אני רואה שהשרשור לא הלך למקומות טובים
אז רק לעשות קצת סדר, אולי פרופורציות (כי יתכן, רק יתכן שיש הבדל קטן או שניים ביני לבין היטלר).
באתי לפה לשאול שאלה ולהתייעץ.
סיפרתי את הדברים מבלי לייפות אותם ובלי למסמס את חלקי בעניין.
ברוב שנות הנישואין שלנו, כולל היום, אין דרמות גדולות ואין דמעות או מצוקה גדולה. אז אין צורך להקצין סתם גם.
היתה תקופת שפל בה בהחלט לא נתתי את תשומת הלב שלדעתי מגיעה למשפחה שלי. לא הייתי בסדר. אין לי בעייה להגיד את זה בפה מלא. אשתי לא היתה מרוצה. הילדים התגעגעו. הבחורה שהייתי בקשר אתה גם מטבע הדברים העדיפה קשר מלא ונורמטיבי ולא סיפור כזה. היא לחצה עלי שוב ושוב לעזוב אותם ולעבור אליה. ההחלטה שלי לא לעשות את זה ולא לפרק נראית בעיני החלטה נכונה. היה קל מאוד להיסחף עם ההתלהבות ולזרוק הכל. אם כבר את זה אני מחשיב כאגואיזם. אבל לא עשיתי את זה והקשר הזה הסתיים.
התקופה הזו נגמרה.
היום אני מרוצה מהמצב בהרבה מובנים - הילדים רואים אותי בבוקר, בערב, כל סוף השבוע, אנחנו יוצאים לטיולים משותפים (כולל אשתי), יוצאים לארוחות ערב ביחד בחוץ, כשצריך לעזור בשיעורים לילדים אני תמיד נמצא. כשיש בעייה מכל סוג שהיא אני יכול לסייע. אני באמת לא יודע עד כמה אפשר יהיה לשמור את זה לאחר גירושין.
בחצי שנה האחרונה עברנו הרבה. עברנו מעיר אחת לשניה, הבן שלי התחיל בית ספר חדש עם קשיי קליטה לא קלים, סגרתי עסק שהפעלתי והתחלתי משהו חדש. אז באמת לא מפריע לי שאומרים לי שאני מזכיר את המלט, כי אני כן רוצה לשמוע פרספקטיבות כאלה גם, אם הייתי חושב שאני יודע הכל לא הייתי בא להתייעץ. ואם למישהו נראה שההתלבטות הזאת היא פחדנות אז סבבה, לא מפריע לי גם. אם כבר אני מתחרט על דברים בעבר אז זה כשפעלתי מהר מדי ולא לאט מדי.
ואם אתגרש כשהילדים יהיו גדולים בכמה שנים טובות יותר גם לדעתי עדיף.
אם אני מרוצה לגמרי? ברור שלא. בגלל זה כתבתי שאני מרגיש תקוע. אני באמת שמח אם לאחרים ההתלבטות הזאת קלה.