60 שניות על אפרת
לא האגודה נגד הפלות, שלדעתי עושה המון עוול לכל הצדדים, אלא המודל.
א (ארוע).
פ(פרשנות).
ר(רגש).
ת(תגובה).
אז מה קרה לנו כאן?
היה פוסט של גבר צעיר 'אלוהים הרסתי את הדבר הכי טוב שהיה לי בחיים, ואין לי מושג אפילו למה?!?!?!'
ששאל מה לעשות?!?!? ועניתי מה לדעתי צריך לעשות.
בתוך התגובה התייחסתי לדברים שהוא העלה באופן הבא:
- האסון הוא לא בזה שתרגלת סקסטינג, מבלי בכלל להבין איך ולמה הגעת לזה כשלא חסר כלום, אלא בזה שהיית רשלן להתגלות ולשבור לה את הלב. לכן, הדבר הכי נכון הוא להכיר בשברון הלב שלה, ובדפיקות המצב/שלך. זה לא שהוא יכול למכור אהבת אמת שהוא לא יכל לעמוד בפניה או משבר גיל שלושים מוצק. זה היה ככל הנראה התקף של גליצ' אידיוטי
שהרס לבחורה את החיים. על פארש!!!! באסה!!!!
- שלא יבטיח שזה לא יקרה שנית, כי לך תדע. איך אני יודעת?! - כי יש לי בדולח!
. כי אם במצב של הכל טוב הוא מצא את עצמו משתעשע, אז כשיבוא החרא האמיתי של הלייף יש סבירות לא נמוכה שימצא את עצמו מתנחם בנוהל שנוסד עכשיו.
האם אמרתי שזו תכונה מולדת שגברים בוגדים? לא
. האם אמרתי שנטייה לאידיוטיות תכונה רווחת? - כן
. האם מה שהוא עשה בעיני אידיוטי? - כן, כן, כן.
ועוד פעם כן. לסיבות ראה מעלה.
האם להגתי לו? - חלילה! אני דווקא מאוד אמפטית למצב. מבאס לראות מישהו שבמו ידיו הורס לעצמו גן עדן.
אבל אלה החיים! ובוא, חייה עכשיו הרוסים הרבה יותר. היא זו שחווה עכשיו שבר באימון ובחלום.
עד כאן 'הארוע'. עכשיו, איך אתה הגעת לאן שהגעת עם הפרשנות שלך - רק לך הפתרונים. כנ"ל הרגש שפיתחת כלפי הפרשנות של עצמך, ועד לצורך לשפוך 'חמת על הגויים' כתגובה
אני מציעה להבא לנסות לתרגל חשיבה ביקורתית למה שצף לך באוטומט ולשאול - האם זה מה שהתכוון המשורר? והאם זו הפרשנות היחידה? ובטח ובטח לא כדאי למהר להיעלב כתגובה, ועוד בשביל מישהו אחר - תשמור על העצבים שלך!
הם לא מתחדשים
כל החי