עשן בלי אש

copywrong

New member
עשן בלי אש

העשן במטבח העיר אותי משנתי. שוב האלכוהול הרדים אותי על השולחן והעשן מתנור החימום שנפל על השטיח העיר אותי עם כאב ראש גדול. כיביתי את האש בעזרת הברז וניתקתי את התנור מהחשמל. עוד בוקר חדש התחיל. עוד יום של בטלה משעממת וחסרת תכלית כמו אתמול ושלשום וכל יום בחודשיים האחרונים מאז פוטרתי מעבודתי, מאחר שאיש לא הבין את ההומור, שבהושבת חתול מת עם עניבת פפיון על כורסת המנכ"ל. החלטתי להתחיל את היום עם קערית בייגל'ה וכוס קולה קרה על כסא הנוח הכחול במרפסת. אחרי שנגמרו לי בייגלע'ך לזרוק על העוברים והשבים, נכנסתי לצפות בטלביזיה בעוד שידור חוזר של קומדיה, שמלכתחילה לא הייתה צריכה להיווצר. שעתיים אחרי זה מצאתי עצמי נלחם במפלצות שונות על מסך המחשב בהצלחה רבה, הנובעת משימוש ב"צ'יטים", שהקנו לי חסינות ואת כל כלי הנשק בהם חפצתי. פיהוק קל הזכיר לי, כי הגיע זמן מנוחת הצהרים, ועייף מעמל יומי שקעתי בשינה ארוכה, שהביאה אותי ישירות לערב המיוחל. הצצתי החוצה וניסיתי לחשוב האם כדאי להשקיע מאמץ ולצאת החוצה או שמא גלישה באינטרנט תהווה סיום הולם יותר ליומי. אחרי שעתיים של גלישה חסרת תכלית וחלוקת עלבונות לגולשים הפאטתיים בפורומים השונים, הגיע הזמן לצפייה ב"סדרות הטובות ביותר בעולם" בכבלים. בעשר החלטתי לוותר, שוב, על יצפאן ולהשקיע שעה בהרכבת פאזל של המונה ליזה. אחרי שעתיים הייתי עייף מספיק כדי ללכת לישון, שתיתי קצת בירה ונרדמתי, הפעם על השטיח בסלון. כנראה שישנתי כל כך חזק, כי אפילו שתי החלליות שהגיעו והפציצו את כל העיר, לא העירו אותי. בצהריים התעוררתי וכל העיר הרוסה סביבי, כל מה שיכולתי לחשוב עלי היה – "עכשיו בטח לא אצליח למצוא עבודה" וחזרתי לישון.

Yuli Gama

New member
לא יודעת אם שווה לי לטרוח, אבל :

"סיפור חיי הדפוקים/סיפור הדירה המבולגנת" "אם המנזר , התקשרי הביתה" "ואז, ואז" הייתי גם אומרת "דישיזם" "הרחבות יתר" "תמנון בפה ותמנון על האח" "הכלב השורק"

N Y

New member
היה מת ל"הכלב השורק".

הכלב מצביע על עניין, וכזה לא היה ב... טקסט... הנ"ל. כל מי שלא הבין את משמעות דבריה של יולי מוזמן להקיש כאן.

cwen

New member
יולי, את בחורה טובה וסבלנית

דרך אגב, כתבתי לך איך מצטטים הודעה קודמת בפורום הסיפורים של האגודה. ראית?

Yuli Gama

New member
ראיתי, תודה :)

סוף ,סוף אני יכולה להעתיק את הטקסתים לוורלד בשביל לקרוא:) (לא מסוגלת לקרוא עם גודל הכתב של פורום האגודה). אני אגיב כאשר יהיה לי זמן.

Yuli Gama

New member
לא יודעת אם שווה לי לטרוח, אבל :

"סיפור חיי הדפוקים/סיפור הדירה המבולגנת" "אם המנזר , התקשרי הביתה" "ואז, ואז" הייתי גם אומרת "דישיזם" "הרחבות יתר" "תמנון בפה ותמנון על האח" "הכלב השורק"

copywrong

New member
תודה אנשים טובים

לא ציפיתי לביקורות טובות אבל אשמח לשמוע הערות מקוריות שלכם שאינן מסתמכות על מאמרים שקראתם (בלי לזלזל במאמרים) פשוט ככה יהיה לי יותר מובן מה אתם חושבים ואיך אוכל להשתפר בעתיד

Yuli Gama

New member
אולי תקל על כולנו,

כולל אותך, ותיקרא כבר את המאמרים האלו? :)? הלקסיקון מרכז בתוכו את כל הטעויות הנפוצות והמציקות של כותבים מתחילים. הוא המדגים את הטעות, ועוזר לכותב לנסות ולהימנע ממנה בפעם הבאה. הסיפור שלך רצוף בטעויות כאלו, ואם תקרא סוף-סוף את הלקסיקון, גם תבין למה התכוונתי בהערותי הקודמות. למשל: · סיפור הדירה המבולגנת ציטוט : "בדומה לסיפור "חיי הדפוקים" (ע"ע), היומרנות האוטוביוגרפית הזו מציגה מחבר אומלל ובוהמי למחצה, שחי לו בחרדה אורבנית בדירה מבולגנת. פעמים רבות מככבים בסיפור חבריו של המחבר תחת מסווה דק -- שעשויים להיות לפעמים שותפיו של המחבר לסדנת הכתיבה, לצערם הרב. " אתה מספר לנו על הדמות המסכנה והמעצבנת, אתה מפרט ומדגים, אבל מכיוון שהדמות הזאת לא ממש עושה משהו, (אין לה משמעות ממשית לעלילה או לסיפור) אז אתה סתם מעמיס עלינו מידע מיותר ולא מעניין במיוחד. · אם המנזר, התקשרי הביתה ציטוט : "קיבל את שמו מסיפור המיינסטרים על קתדרלה מימי הביניים שנמכר לציבור כמד"ב בעקבות הופעה מקרית של צלחת מעופפת בסופו. ובהרחבה, כל סיפור מיינסטרים שמודבק לו רכיב מד"בי או פנטסטי מיותר על מנת שיוכל להימכר ככזה" כל הטסת כולו מדבר על הדמות ועל חייה, והדבר היחיד שמשייך אצלך את הסיפור לג'ינר הוא השני חלליות שחולפות שם במקרא. קופי, קח את הזמן ותיקרא את המאמרים. הערה כללית. - הסיפור כתוב בצורה מרושלת. המשפטים בנויים בצורה שמקשה על הקריאה. (א) תנסה לקרוא את הסיפורים שלך בקול, כידי לעלות על הבעיה. אם תראה שיש משפטים שקשה לך לבטא, משפטים שניגמר לך האוויר באמצא, או משפטים שפשוט נישמעים "לא בסדר" (בקריאה בקול אתה מבחין בדברים שלא ניתן להבחין בהם בקריאה בלב), אז תדע שצריך לנסח את אותו המקום מחדש. (ב) תנסה למצוא מישהו שתוכל להעביר דרכו את הסיפורים, לפני שאתה מעלה אותם לרשת. זה יעזור לך לקבל ביקורת מקדימה ונקודת מבט נוספת על מה שכתבתה. - אין עלילה או רעיון של ממש בסיפור. יש ,בערך, פאנצ', אבל הוא לא מסוגל לסחוב על עצמו את כל כובד המידע שהעמסת בטקסת לפני שהגעת אליו.

תרשי לי להקל עלייך

יולי, את כתבת "מכיוון שהדמות הזאת לא ממש עושה משהו, (אין לה משמעות ממשית לעלילה או לסיפור)" ולעניות דעתי, לא הבנת את הסיפור. כל הרעיון של הדמות הזו שהיא לא עושה שום דבר. ראית פעם פרק של סיינפלד? איך הם דנים פרק שלם על לא כלום? זה אותו דבר, אלא שבמקום סדרת טלויזיה, זהו סיפור. ולאחרים, תרדו מהעץ הגבוה של העולם האפשרי, תפתחו את הראש שלכם, ותראו גם עולמות לא אפשריים מבחינה לוגית, כי אני קראתי סיפור קצר וחביב שגרם לי לצחוק ולהנות, מכיוון שהוא לא לוקח את עצמו ברצינות, כמו התגובות הפלצניות שלכם. לפעמים סיפור זה רק סיפור.

N Y

New member
אם הדבר *הזה* גרם לך לצחוק ולהנות,

אני מפנה אותך בזאת לערוץ הפעוטות בכבלים. יש שם המון תכניות שיבדרו וישעשעו אותך מאד, ואולי כך גם ניפטר מהפלצותייך הענוגות שבכאן. ומי שסיפר לך שפרק של "סיינפלד" הוא "על כלום" שיקר. כדאי לך לתבוע אותו, אם כי הוא ודאי יעשה ממך חוכא ואיטלולא (חפשי במילון מה זה) מעל דוכן העדים, ויוכיח, אם לא אי שפיות, לכל הפחות טמטום כרוני. הרי נהיר לכל יצור תבוני בעל דופק כי פרקי "סיינפלד" מתוכנים בקפדנות ובדקדקנות מתחילתם ועד סופם. כל אחד מהם עוסק במספר מסויים מאד של נושאים ספציפיים שנבחרו מראש, והוא נכתב על ידי צוות שלם של תסריטאים בשכר. עצם רעיון ההשוואה של סיינפלד או של כל יצירה מוכרת אחרת (כולל "הקטקטים") לזוועה המעורבבת, המגושמת וחסרת החן שלמעלה הנו אוילי ומעיד רק, למרבה הצער, על בורות הוגהו. שאלוהים יעזור לך.

ננסק

New member
מנהלות הפורום!

אני מבקש לעצור את זה. כבר כמה שבועות ש-NY מעליב בשיטתיות ובאופן מאוד קשה, כל מי שמעז להביע דיעה שונה משלו. אפילו הערה עוד לא ראיתי מכן!

N Y

New member
האם קראת את תגובתה של ההיא מלמעלה?

האם "התגובות הפלצניות שלכם", כלשונה, הוא ביטוי מקובל עליך? אם כן - השתמשתי באותה שפה, ומה לך מלין? אם לא - הואל ובקש ממנהלות הפורום למחוק גם את תגובתה, ואז נראה.

ננסק

New member
אני מוצא הבדל

לא גדול מאוד, אבל מספיק. היא התלהבה בפרץ רגשות הרגע, שזה דבר לא רצוי אבל צפוי בכל פורום. אתה לעומתה נתת תגובה שקולה ומעליבה בצורה מכוונת וחדה במיוחד, כמו תמיד, דרך אגב.

כן! זה גרם לי לצחוק!

אתה יודע מה הבעיה שלך שאתה יותר מדי נפוח וחושב את עצמך, עד כדי כך שאתה בטעות צוחק ממשהו, אתה מיד עוצר את עצמך, שלא ידעו בטעות שנהנית. ואחר-כך אתה מנתח עמוקות את התגובה שלך, האם נהנתי? האם צחקתי? מה גרם לי לצחוק? האם היה משמעות לצחוק שצחקתי? ותגובות כגון אלה. דבר נוסף, אין צורך לזלזל באינטלגנציה שלי רק בגלל שאני יודעת להנות. ודי לחכימא ברמיזה. (בטח לא ידעת שזה בארמית) עצתי אליך, ידידי המתוק, תעצור לרגע להריח את הורדים.

N Y

New member
תנחומי.

כיצד ידוע לך מה תגובתי לטקסט מצחיק באמת? האם, בנוסף לתכונותיך התרומיות (כגון חוסר היכולת לאיית "אינטליגנציה" ו"די לחכימא ברמיזא"), את גם טלפאתית? לא? חבל. אולי היית לומדת משהו.

Rivendell

New member
ילדים!! אני המומה!

אני מבינה שהנושא כנראה טעון קצת רגשית עבור חלקינו, אבל בואו ננסה לשמור על פרופורציות סבירות. יש הבדל מהותי בין לתת ביקורת על יצירה ללתת ביקורת על האדם שכתב אותה. מכיוון שרובינו אם לא כולנו לא מכירים זה את זו, אני מציעה לדבוק בביקורת יצירות (בעיקר כיוון שזוהי מטרת הפורום). כל ביקורת על חוסר יכולתו של אדם לאיית, לחשוב, לצחוק מהדברים הנכונים וכו' היא לא ביקורת בונה או רלוונטית, ותימחק. בבקשה, בואו נתנהג כמו מבוגרים. בעיקר כי אנחנו באמת כאלה. יום טוב לכולם, ויום עצמאות שמח!

Boojie

New member
לעניות דעתי, צריך להתחיל להגיב

בצורה תקיפה, כלפי אנשים (אמיתיים או אלטר-אגו של כותבים מסוימים, לא שאני רומזת משהו) שבאים לפורום הזה ומנסים לסתום פיות של מי שמגיבים לסיפורים בצורה אנליטית. התנהגות כזו פוגעת במטרתו של הפורום (שהיא, ככל שאני זוכרת את זה, שיפור כתיבת מד"ב). אני מבינה שנועה השלישית מהווה את מועדון המעריצים של ידידנו היקר מפרסם ה"סיפור" לעיל, אבל הפורום הזה לא ממש נועד למועדוני מעריצים. כמובן, יתכן שמנהלות הפורום היקרות החליטו לשנות את יעודו ולא שמתי לב... בכל מקרה, שמחתי מאד על התגובה של ניר. אני לא ששה לתגובות תוקפניות, וכבר היו לי המריבות שלי עם ניר בנושא, אבל במקרה המסוים הזה, זה היה ממש, אבל ממש מוצדק. בנאדם שמנסה לחרב את מטרתו המקורית של הפורום על מזבח קידום ה"סיפורים" שהוא מעריץ (או שמא הסיפורים שהוא עצמו כתב, לא שאני רומזת משהו, שוב), ראוי להיות מועף מכאן ללא שהי ופהי לפני שהוא יספיק לגרום נזק ממשי.

Rivendell

New member
הנושא הזה בעייתי

מכמה סיבות. דבר ראשון - כבר דיברנו על מטרת הפורום, וכבר הובהר שמי שמפרסם צריך להיות מוכן לקבל ביקורות מכל הסוגים. אבל כפי שאני לא יכולה לחייב אנשים לקרוא, אני גם לא יכולה לחייב אנשים לקחת את הביקורת לתשומת ליבם. מה לעשות, ככה זה. אם אדם בוחר שלא להתייחס לביקורות, ההפסד בעיני הוא שלו, כי הביקורות שניתנות כאן הן בד"כ מפורטות, אינטליגנטיות, ומאוד שווה להתייחס אליהן. כמו כן אני לא יכולה למנוע מחברי פורום להביא את חבריהם לקרוא את היצירות שלהם, ואני בטח שלא יכולה למנוע מהם ליהנות מהסיפורים. נועה אהבה, אתם לא. עד כאן אני לא רואה שום בעיה. כל עוד הדיון נשאר בקווים סבירים ולא אישיים - הכל תקין. נכון, מטרת הפורום היא לא *רק* ליהנות מסיפורים, אבל גם. אני לא רואה סיבה שנסבול מהקריאה
יש פה דברים שאפשר ואף טיפשי שלא ליהנות מהם, פשוט כי הם מוצלחים. מטרת הפורום, למיטב ידיעתי, לא שונתה. אבל אם אני אמחק כל הודעה שהיא בפוטנציאל הודעה מזוייפת, לא משנה מה תוכנה - לא יישארו כאן יותר מדי הודעות או גולשים. ידי לא קלה על לחצן המחיקה, וכל עוד אין לי הוכחה יד משמעית למשהו כזה, אני לא מוכנה לעסוק בסתימת פיות מכל סוג שהוא, צר לי. אם אדם טופח לעצמו על השכם, בסוף ייתפס לו הצוואר. וברצינות - אני לא אוהבת את הרמיזות האלו. באמת שלא. אם יש נושא שצריך להיבדק - הוא ייבדק. מבטיחה ,עלי
ולגבי איכות וכתיבה - אמרתי אלפי פעמים ואני גיד שוב למען הסר ספק - כתיבה היא אמנות בעיני. כמו כל אמנות אחרת. להתייחס אליה בזלזול - בעיני זה מעשה שלא ייעשה. אבל זו הגישה שלי, וכנראה שבגללה הגעתי לשני הפורומים שלי. אני לא אוהבת זלזול במילה הכתובה, ואני לא אוהבת את סגנון המחשבה שאומר שלכתוב סיפור זה פשוט לשבת עם דף ועט ולשרבט מה שיוצא. אבל מה לעשות, יש גם חופש דיבור. ועד כמה שהייתי רוצה שכולם יסכימו איתי - זה פשוט לא עומד במבחן המציאות. אז עצתי בשלב זה - בואו נוריד את רמת האגרסיה,ננשום עמוק, ונדבר על הדברים בצורה סבירה. אתם מוזמנים להתווכח על הנושא כמה שאתם רק מסוגלים, אבל עם תרבות דיון מינימלית, ואם אפשר אני מעדיפה מכסימלית. יום עצמאות שמח!

Boojie

New member
ולנקודה העיקרית שלי לא התייחסת.

אותה "נועה", או יהא אשר יהא העומד מאחורי הכינוי הזה, מנסה באופן שיטתי להשתיק אנשים מלהעביר ביקורת על סיפורים, תוך אמירות שכוללות זלזול, בוז ושאר ירקות. זה מסוג הדברים שלדעתי לא צריכים להתקיים בפורום כזה. בפורום שמטרתו לדון בכתיבה ולשפר אותה, אסור בשום אופן שיהיו אנשים שכוונתם היא להשתיק ביקורת, כי עלולים להיות אנשים שאכן ישתתקו בעקבות דבר כזה, מה שפוגע במטרת הפורום.

Rivendell

New member
דווקא התייחסתי.

אמרתי - סתימת פיות מכל סוג שהוא אינה מקובלת. ואם לא אמרתי או לא הובנתי - אז הנה, עכשיו זה שחור על גבי פורום
בשרשור הזה ספציפית, התגובה שלה היא לא "סתימת פיות" אלא פשוט קצת אגרסיבית לטעמי. תזכרו גם שיש לכם מסננים משלכם, ולא כל מה שמישהו אומר הוא קדוש בהכרח. אבל הנושא בטיפול בערוצים המתאימים יותר - הפרטיים.

למעלה