עשן בלי אש

cwen

New member
אתם באמת אנשים טובים

כתבתי לו ביקורת ברוח זו שלך עם התייחסות לכל פסקה ופסקה לסיפור "אימורטל" שהוא פרסם גם בפורום הסיפורים של האגודה. ההתייחסות היחידה שראיתי ממנו לביקורת הזאת היתה שהוא "לא מסכים" איתה. לדעתי חבל על הטירחה שלך, אבל אולי קופירונג יפתיע אותי. וכמו שאמרה באפי בפרק האלמותי "המשאלה": "I'm taking a lot of faith here, Jeeves" אבל הרשה לי לשבח אותך אלון על ביקורת מצוינת וסבלנית. כל הכבוד.

copywrong

New member
ביקורת יפה ומועילה

תודה על ביקורתך הבונה והיעילה, כעת אני יודע מה לא היה טוב בסיפורי רק בקשה קטנה - אם אפשר בפעם הבאה קצת יותר פירוט. ושוב תודה ידידי

copywrong

New member
חבר'ה תרגעו

כמה עצבים שנפכים פה אני החלטתי למתן את תגובותי ואם אני יכול, גם אתם יכולים אשמח לתגובות עינייניות על סיפורי רק אם אפשר קצת פחות להשתמש ב"תנ"ך" שלכם הלא הוא הלקסיקון, וקצת יותר מקוריות כדי שאוכל לפעול לשיפור תודה.

Boojie

New member
בתור מישהי שלקסיקון טרקי-סיטי

הוא ממש לא התנ"ך שלה, ואפילו מחתה לאחרונה על שימוש יתר בו, אני ממליצה לך מקרב הלב לקרוא אותו. אתה שייך למקרים שבהם קריאת הלקסיקון הזה תעשה הרבה טוב. חוץ מזה, אם יש כבר מונחים מקובלים, ולמי שמעביר ביקורת על הסיפורים שלך נוח להשתמש במינוח המקובל (בשביל זה יצרו את לקסיקון טרקי-סיטי מלכתחילה), אני לא רואה למה אותו מישהו צריך לטרוח לכתוב את זה ביותר מילים כשהלקסיקון זמין לך בכל רגע. כל אדם שעוסק בכל תחום שהוא לומד את השפה של אותו תחום. אתה עוסק בכתיבת מד"ב - אין שום סיבה שלא תלמד את הז'רגון.

copywrong

New member
תתפלאו קראתי

קראתי את התקסיקון, אבל כאדם שקרא הרבה ספרי מדע בדיוני, כמו גם ספרים בז'אנרים אחרים, אני רואה כי אם תקראו רבים מהם שהפכו לרבי מכר איכותיים ומוצלחים, תראו כי כותב הלקסיקון היה קוטל אותם גם. לכתוב, פרושו להתעלם מכללים שמישהו אחר כתב ולכתוב כל אחד על פי דמיונו. אמנם כך לפעמים יוצא סיפור פחות טוב אך לא פעם יצא משהו מבריק. צריך להשתחרר מהפחד הלקסיקוני ופשוט לכתוב. זה מה שאני עושה. אגב בפורומים של כתיבה לא בדיונית אני מקבל ביקורות טובות על סיפורי, מה שאולי מראה על תלות מסויימת של חלק מהכותבים כאן בלקסיקון. אבל זה זכותם ואני מכבד כל אדם על דעתו. רק בקשה קטנה, נסו לכתוב ביקורות עינייניות ומעניינות ופחות לתקוף אותי ואחד את השני.

cwen

New member
הלקסיקון זה לא דבר קדוש

אבל הוא כן מאגד בתוכו אוסף של שגיאות שכותבים עושים וגורמות לסיפורים שלהם להיות פחות טובים. אף אחד לא אומר לך לכתוב לפי הלקסיקון, אבל כשמעירים לך ומציינים כותרת מהלקסיקון, כדאי לך לגשת לשם ולראות אולי הנקודה הזו נכונה. אם אנשים מאתרים בעיה שהלקסיקון כבר תאר היטב במקומם, יותר קל להם להפנות אותך לשם מאשר להתחיל להסביר את הכל מחדש. דרך אגב, אני בביקורת שכתבתי ל"אימורטל" שפרסמת בפורום הסיפורים של האגודה הזכרתי רק שני מונחים מהלקסיקון והסברתי את שניהם בגוף הביקורת. קודם היה ההסבר ואחר כך ציינתי איך קוראים לזה בלקסיקון. לא מוצא חן בעיניך? אל תסתכל בלקסיקון. אבל ההערות שלי עדיין עומדות במקומן. לא ראיתי שהתייחסת אליהן אפילו במילה למעט זה שלא הסכמת איתן. אילו היית כותב למשל למה אתה לא מסכים איתן, אולי היית משכנע אותי שאתה צודק. הסיכוי לכך אמנם נמוך מהסיכוי שאני אזכה בפרס הראשון בלוטו, אבל עדיין קיים. אבל לא טרחת להגיב אפילו במלה, וזה הותיר לי את הרושם שכל מה שאתה רוצה זה שאנשים יקראו את הסיפורים שלך וימחאו לך כפיים. גם "התגובות המשופרות שלך כאן" לא מחקו לי את הרושם הזה. לא התייחסת לאף נקודה שאלון ציין. לא כתבת איפה אתה חושב שהוא צודק או טועה. לא כתבת אם אתה לומד מזה משהו. כלום. זה לא נראה כאילו אתה מתייחס אליו ברצינות, ואם כך אז אין סיבה שאנחנו נתייחס אליך ברצינות. שני הפורומים - גם זה וגם של האגודה - הוקמו כדי שאנשים יוכלו לקבל ביקורת רצינית על הסיפורים שלהם וכדי להשתפר בכתיבה. רוב הפורומים לכתיבה יוצרת שאני נתקלתי בהם הם מקום של מחיאת כפיים אוטומטית. על כל פיסת זבל שמתפרסמת אנשים שם מיד אומרים שזה אדיר ומצוין. אני לא הייתי מתגאה באהדה שהייתי מקבלת שם. אני על הכתיבה שלי כבר קיבלתי קרדיטים ממוסדות יותר מכובדים מ"פורומים לכתיבה יוצרת" ואני עדיין לא באה לנפנף בזה כל פעם שמישהו מעביר ביקורת על יצירה שאני מפרסמת באחד משני הפורומים. קרדיט שקיבלתי על יצירה מסוימת במקום מסוים בכלל לא קשור לאיכות היצירה שפרסמתי בהזדמנות אחרת. אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שמכל ביקורת אתה יכול ללמוד משהו, ואפילו זו הביקורת הכי מושחזת ולא נעימה שאתה קורא. אפילו ביקורת שאתה בכלל לא מסכים איתה יכולה ללמד אותך לפחות על איך היצירה עברה אל הקורא. לפעמים זה לא מצליח כמו שציפית. הסיפורים שלך נכון להיום הם לא טובים, לא מצחיקים, לא מעניינים, לא נעימים לקריאה, מסורבלים ובדרך כלל גם לא מקוריים. נכון שלא נעים לשמוע את זה, אבל אם הרבה אנשים אמרו את זה בשני הפורומים לכתיבת מדע בדיוני אז זה כנראה נכון. כמו שכתבתי בפורום הסיפורים של האגודה, אני עדיין סבורה שיש לך יכולת כתיבה. אתה בפירוש לא נראה לי כמו מקרה אבוד. אבל אתה תוכל להשתפר רק אם תפטר מהאשליה שאתה כותב נפלא, ותתחיל ללמוד ממה שאומרים לך. כתיבה זה דבר שבדרך כלל צריך לתרגל אותו ולחזור ולתרגל אותו. כמו כל מיומנות גם כתיבה היא מיומנות נרכשת. אז במקום לבוא לכותבים מנוסים וטובים ממך (כמו בוג'י) ולספר להם איך צריך לכתוב, עדיף שתלמד ממה שיש להם להגיד. דרך אגב, רצוי גם שתנסה לקרוא יצירות של אחרים, לקרוא את הביקורות שהתפרסמו עליהן ולכתוב להן ביקורת בעצמך. זה יכול ללמד אותך הרבה על איך קורא רואה יצירה לעומת היוצר שלה. בחיי, כבר מזמן לא התרגזתי ככה...

Boojie

New member
יש לך טעות בתפיסה לגבי הלקסיקון.

לקסיקון טרקי-סיטי לא כולל ציוויי "אל תעשה". הוא כולל הגדרות. חלק גדול מההגדרות מתייחס לקלישאות או למוטיבים חוזרים במד"ב. סופר טוב אכן יכול לקחת קלישאה או מצב בעייתי ולעשות ממנו מטעמים. סופר מתחיל - לעתים נדירות מצליח בכך. מכיוון שלפי עמדות כמעט כל האנשים כאן, הסיפורים שלך נמצאים בצד הסקאלה של הסופר המתחיל ולא בצד הסקאלה של הסופר הטוב, היה מומלץ לך להשתדל להמנע מקלישאות מד"ב מוכרות וממצבים בעייתיים, מהסוג שמוצגים בלקסיקון טרקי סיטי. אתה פשוט לא יודע להתמודד אתם מספיק טוב כדי שהתוצאה תצא טובה. אני מצטערת לשמוע שיש פורומים שבהם אתה מקבל תגובות טובות על הסיפורים שלך, מכיוון שהסיפורים שלך - ואני אומרת את זה כמישהי שקוראת המון, גם סיפורים מקצועיים וגם סיפורים חובבניים - לא טובים. אני יכולה רק להסיק מזה שהפורומים שאתה מדבר עליהם הם פורומים שמבוססים יותר מדי על תמיכה ועידוד, שהם פורומים "של החבר'ה" (הרבה דברים שעוברים בתור משהו שנכתב "בשביל החבר'ה" לא עוברים בתור סיפור אמיתי) או שפשוט משתתפים בהם אנשים שאין להם כלים להעריך את איכות הסיפורים. ולא, אני לא חושבת שזה "פשוט שאלה של טעם". יש דברים שהם לא שאלה של טעם. יש מיומנויות טכניות בסיסיות, יכולות בסיסיות לבניית לוגיקה של סיפור, וכן הלאה, שהם לא שאלה של טעם. אני מציעה שתתחיל לקחת יותר ברצינות את הביקורות שנותנים לך פה, או שתעזוב את הפורום. עד היום, ראיתי שאתה מתחמק באלגנטיות מכל ביקורת שאתה מקבל, בין אם משום שהיא "לא רלוונטית" לך בצורה זו או אחרת או מכל סיבה אחרת. אם זו הגישה הקבועה שלך, אני באמת לא רואה טעם שתמשיך לפרסם בפורום הזה, כשברור שאתה לא מפיק מזה שום תועלת (אלא אם כן התועלת שאתה מחפש היא שעוד כמה אנשים יקראו את הסיפורים שלך, הידד).

למעלה