עשרות נפגעים בחיפה

בסוף הבדיחה של אסייג תהפוך למציאות

הבדרן שלום אסייג אמר בבדיחות הדעת שמרוב זה שאנחנו בורחים מהצפון אל המרכז, ואחר כך נברח מהמרכז אל הדרום וכו', בסוף מרוב בריחות נחזור למצריים. ואני א ומר שבריחה זה לא הפיתרון לשום דבר, מי שבורח פעם אחת יברח כל חייו. הפיתרון הוא להתעמת עם הבעיה ולנסות לפותרה ולא לברוח ממנה. זו גם הסיבה שאני עדיין נמצא בחיפה שהפכה לעיר חזית לכל דבר, בעיקר לנוכח התקפת הדמים אתמול בערב, כי אני לא מאמין בבריחות. אך מצד שני, תושבי קריית שמונה ונהריה ומעלות, שחיים כבר כמעט חודש ממש מתחת לאדמה ולא רואים אור יום, שרוצים לצאת קצת מהתוקף ולנוח הם וילדיהם הרחק מטווח הטילים המאיימים, והממשלה והמדינה מונעים זאת מהם, זאת לדעתי שערורייה, ויותר מכך שערורייה שמכריחים אותם לחזור לאיזורי התופת ששם אין אפילו אזעקת התרעה, כי פשוט אין זמן להתרעה. כך שאני אומר שמי שרוצה להתפנות, צריך לאפשר לו ולא להכריחו לחזור בזמן מלחמה אל האיזורים המטווחים, ומי שרוצה להישאר צריך לאפשר לו להישאר. הדבר שלא צריך לעשות זה לכפות על אף אחד מהם את ההיפך ממה שברצונו לעשות. זה מה שאני חושב בכל אופן.

אתה אמרת מר ביטחון!!

לא אני! תראה מה רע בפינוי מסודר של כל תושבי הצפון?! הכי טוב שבנתיים הם יהו בטוחים ומצבם הגופני והנפשי יהיה יותר טוב.

אשרת

New member
מישהו חייב לך משהו?

מישהו באמת חייב להקריב את החיים שלו על מנת לחזק לאומה שלנו את האגו? אתה בכלל יודע איך זה לחיות במקלטים רוב הזמן? אתה יודע איזה שיבוש חיים רציני זה, וזה עוד מבלי לקחת בחשבון נזקים כלכלים שיש לאזרחים שם. אז מה שאתה מציע זה "אנחנו צריכים להוכיח שיש לנו עורף חזק, ולכן אתם, אשר נמצאים בצפון, תמשיכו לשרוץ בתוך המקלטים עד שהמלחמה תסתיים ולא משנה מתי היא תסתיים". לא מאחלת לך דבר כזה.

למעלה