עתיד ילדינו
החמודים שנולדו

VALENSIA

New member
נו, מה...

ח$ה ד#ק וז$ל גם. זה מה שיש לי כרגע על הלב והנשמה.

דבורי

New member
המצב החוקי של תורמים

כפי שנאמר בכתבה שטוויטי הביאה, בחלק ממדינות העולם (ובחלק ממדינות ארצות הברית בפרט) יש חוק האומר שתרומת זרע המתבצעת באמצעות רופא מבטלת את קשרי ההורות המשפטיים בין הילד לתורם (אלא אם כן הוחלט אחרת מראש). חקיקת חוק כזה בארץ חשובה במיוחד לזוגות נשואים, אבל גם לחד-הוריות זה חשוב: זה יוריד קצת מההסטריה של הרופאים לגבי האנונימיות המוחלטת, כך שאולי יהיו פתוחים יותר למסור קצת יותר מידע על התורמים, לקיים רשימות אחאים, ולא להשמיד את התיקים.

דבורי

New member
מה את אומרת???../images/Emo4.gif

ככה זה בסוף הריון. בלילה - כל שעתיים-שלש אני מתעוררת, לפעמים רק שותה משהו וחוזרת לישון, לפעמים גולשת לי במחשב לאיזו שעה. אני מניחה שזאת הכנה לעתיד, אחרי הלידה בטח לא אשן יותר משעתיים רצוף בלילה.

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo12.gifאוווו ככה זה../images/Emo35.gif הלכתי לכוון שעון

לאימונים

מאיין המידע על השמדת תיקים???

אני שמעתי שמשמידים מנות זרע אחרי זמן מה, אבל למה להשמיד תיקי תורמים? זה אולי תירוץ כדי שאימהות לא תבואנה בשאלות נוספות בבנק הזרע? מסכימה שחשוב לשמור אותם. לעניין ההשואה עם ארה"ב נראה לי שכאן בארצינו הקטנטונת כשכולם מכירים את כולם חייבים לשמור על אנונימיות אחרת לא יהיו תורמים!!!! אני חוזרת ומציינת שנראה לי חשוב לקבל אינפורמציה על אימהות של ילדים אחרים מאותו תורם.מה זה מפריע לספק אינפורמציה כזו בעצם? זה יכול לסייע גם במקרה של הצלת נפש..מח עצם וכו..או לחלופין מחלה שיכולה להיות רלוונטית לכל הצאצאים...בעצם יכולה אולי לסבך את בנק הזרע כי יכול להיות מואשם שלא בדק את בריאות התורם וכו

עקשנית

New member
רבנות ???../images/Emo31.gif

שלום לכולן, אני קוראת "סמויה" של הפורום הנהדר הזה בחודש האחרון. עד עכשיו לא השתתפתי מכיוון שאני בסוף הריוני (כחד הורית) והייתי עסוקה בלהכין את כל מה שצריך. אבל, לא יכולתי להתאפק למקרא השרשור בעניין הרבנות, נישואי הקרובים ושמירת שם האב. תגובתי הראשונה היתה : למה ??? למה דווקא אנחנו, קבוצה כל כך קטנה, וחלשה, מה לעשות, צריכות להתעסק בשאלות קיטבג כאלה שעלולות ממש להזיק לנו ? למיטב ידיעתי, הקבוצה הגדולה ביותר של נשים המקבלות תרומה מתורם זר הן נשואות שלבעליהן בעיות פריון קשות. האם הן מטרידות עצמן בחשש שמא ילדן יתחתן עם קרובתו בעוד 20 שנה ? הרי אצלן אין שום סיכוי שהילד עצמו בכלל ידע על המצב, שכן יש לו אב והוא חושב שהוא אביו הביולוגי, מה גם שמבחינת הרבנות זו ממזרות. במשפחות כאלה, שקיבלו תרומות מזרים הרבה לפני שזה אושר לרווקות - אין סיכוי שירצו שמידע כזה יוודע איפושהו. ואנחנו - הרי אנחנו קבוצה חלשה (ודוגמא טובה היא כל ענייני המריבות עם קופות החולים) - אז למה להתעסק עם זה ולפגוע בעתיד ילדינו ? מישהי רוצה שפקידון (וזה מה שיהיה)ברבנות יחזיק את שמו של אבי בנה???

VALENSIA

New member
לא יכולתי להגיד זאת טוב יותר

ואני נשואה. גם אני לא רוצה מה שאת לא רוצה. ו...שיהיה במזל טוב!

עקשנית

New member
ולנסיה היקרה

תודה
אני מקווה שדברי הובנו כהלכה ושאף אחת לא נפגעה חס וחלילה, אבל לפעמים הרבה רצון טוב ותמים לשנות - עלול להוביל לתוצאה הפוכה...

עקשנית

New member
רבנות - המשך

לא היה לי עוד מקום במייל הקודם, אז הנה ההמשך: אין לי בעיה עם הרבנות בכלל, אבל, בסופו של דבר, אם יוקם מאגר מידע כזה, לא יטפל בו רב נחמד וליברלי אלא פקיד. אני לא חושבת שלמישהי מאיתנו המחשבה הזו נוחה. איך נדע למה משמש המידע הזה ? גם ככה מידע על כל אחד מתגלגל לכל מיני מקומות. האם נרצה, למשל, שלפי מס´ ת.ז. של ילדנו ידעו שהוא "הגיע" מתורם ?? (ורק לא מזמן היו קבוצות אוכלוסיה עם ת.ז. עם מספרים שונים לצרכי זיהוי. גם היום-עולים חדשים מקבלים מספור שונה). וחוץ מזה - אני חושבת שחשוב שהילד ידע שאין שום סיכוי שהוא או אמו ידעו מי האב. כך, האם והילד הם משפחה מושלמת ואין ציפיה לשינוי. אבל אם המידע יהיה פרוץ באופן כזה - תמיד תהיה ציפייה שאולי מתישהו בעתיד- ניתן יהיה למצוא את האב. אני מעדיפה שלא תהיה אפשרות כזו שיוצרת אשליות לחינם. טוויטי היקרה - אנא עצרי את פעולותיך (שכוונתן נהדרת) לעת עתה. אני לא בטוחה שכולנו רוצות שאיזה פוליטיקאי יתחיל עכשיו לפשפש בזהות ילדינו. ובעניינים האלה - מספיק בירור אחד במקום הלא נכון כדי שפתאום יקפיאו את כל עניין בנקי הזרע לרווקות...

לא להעיר דובים משנתם..../images/Emo85.gif

מסכימה עם עקשנית. אני גם הייתי זונחת את ההתעסקות בנושא הזה. באמת עוד עלולים לעצור את תרומת הזרע לרווקות. בירוקרטיה של פקידים מיותרת כעת. אני כן רווה נחת מכך שמחירי מנות הזרע צריכות להיות זהות בכל הבנקים לפחות להבין אם יש המלצה של משרד הבריאות לגבי המחיר,הרי הם האחראים על הבנקים. בנוסף תנאי בחירת התורם חשובים גם הם ושיהיו זהים בכל בנק,מתייחסת למקרה בילינסון בכתבה שטוויטי שלחה לנו: "הסוד בצנצנת"

ועקשנית שיהיה במזל טוב../images/Emo141.gif

אז עקשנית ספרי קצת על עצמך ואיך עובר ההריון? איך הרגשת ואיך את מרגישה. אני ממש בהתחלה..ומקבלת תרומת זרע.

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo12.gifהכל מקובל - אבל למה בשם בדוי?

אני ממש לא מבינה למה נתפסתם לקטע של הרבנות, רוב הסעיפים שציינתי אינם נוגעים כלל וכלל לרבנות למרות שבמדינת דת כשלנו הכל איך שהוא מגיע אליהם. אין לי בעיה עם זה ששוב קיבלתם רגלים קרות - הרי זו לא הפעם הראשונה, למרות שבפעם הקודמת החלטתי לרוץ קדימה עם האני מאמין שלי וכיום כולכן נהנות מזה. וזו אחת הסיבות שבגינה החלטתי הפעם לא לקחת את העניין לידיים. רק שאיך שהוא אני תמיד מתפתה כן לטפל בעינינים בוערים.
לא נפגעתי מההתקפלות נפגעתי מהשמוש בניק בדוי
אחת הסיבות ששמתי את הסקר ששמתי הוא כדי לבדוק דופק לפני שאני רצה קדימה, למרות הפידבקים והאצה ששולחים לי במסרים. וכן אני שולחת מכתבים לכל מיני גופים, אבל זה רק למטרת איסוף מידע בשלב ראשון. ואני אגיד לכן מה לי בוער באופו אישי ושיסלחו לי אלו שפנו אלי במסרים, עם דברים נוספים - אתן מוזמנות לעלות את הנקודות בעצמכן. 1. אין אחדות מחירים למנות זרע בארץ ולמה זה חשוב לי
כי אני משלמת היום 400 ש.ח. למנה, בעוד שבמרכז הארץ המחירים נעים מ-280 ש.ח. 2. אין חובת דיווח על הריון ושוב אני חוזרת על הדוגמה האישית שלי,,,כאחת שקנתה מנות זרע ממרכז הארץ וטופלה בצפון הארץ - לו הייתי נכנסת להריון ולא מודיעה(כי אין חובת דיווח)לתורם X היו יותר צאצאים - ומי יודע כמה עוד יש כמוני. אז מי שדיברה על סטטיסטיקה וסיכוי, את צודקת אבל אל תשכחי שאנחנו חיים במדינה קטנטונת => ומכן אני מגיעה לסעיף נוסף. 3. אין מעקב אחרי תורמים ז"א שכיום, יכול תורם לפזר את זרעו בכמה וכמה בנקי זרע בארץ => מכאן נובע, ריבוי נוסף של צאצאים. 4. מהי כמות הצאצאים המותרת לכל תורם כיום, משיחות שלי עם בנקי זרע שונים, אני מקבלת תשובות שונות אחת מהשניה => לא ממש ברור לאף אחד, וזו נקודה שבהחלט צריך לחזק. 5. שמירת מסמכים/מרכוז מידע כיום המצב הוא שאחת לכמה שנים, בהתאם לנוהל של כל בנק זרע , הם משמידים תיקים. => מכאן נובע, בעוד כמה שנים, לאף אחד לא יהיה שום מידע על תרומות ותורמים משנים אלו. ולא רק זה, כיום המידע מאופסן בכספות בשיא הסודיות והוא אפילו לא ממוחשב. מצטערת אבל אם כל הרצון לסודיות, זה מאוד מסוכן - ולראיה, מה שקרה בהולנד. לו יקרה מצב כזה פה,,,אני לא רוצה לחשוב על זה אפילו. מעבר לכך, ושוב,,,זה מהאני מאמין שלי,,,,אם יקרה מצב בעתיד לא עלינו ונזדקק לצד הגנטי על מנת להציל חיים, לא הייתן רוצות שהוא יהיה נגיש במקרה כזה
כמובן שלא לכל אחד, אבל עדין שיהיה נגיש ולא באיזה משרפה. חוצמיזה, תקראו את התשובה שהרב דר´ מרדכי הלפרין ענה לי - אלו נקודות שכרגע מוצעות בהצעת חוק לאישור תרומת ביציות. אז לא המצאתי את הגלגל, וכולם יודעים שאלו נקודות שכרגע מהוות פריצה בחוק, וצריך לטפל בהן. למה אנחנו ולא נשים נשואות
גם הן צריכות להצטרף אלינו אפילו בעילום שם בגלל הבעיתיות או כתמיכה מאחורי הקלעים. אבל אני פועלת כחד הורית מבחירה שנושא זה חשוב לה, ושאר האוכלוסיה יכולה להצטרף אלינו או להלחם את מאבקיה בעצמה. ושוב,,,תצאו מהקטע של הרבנות, ולא בגלל שהם אינם חשובים נהפוכו הם חשובים מאוד, אבל יש עוד דברים אחרים שלא פחות חשובים מהם. JUST FOR THE RECORD למה שלא תהיה אפשרות למפגש בין חצאי אחים לנשים המעוניינות בכך
הרי יש כבר מרכז בעולם שאוסף מידע למפגש שכזה. ואני באופן אישי חושבת שזה יהיה מאוד נחמד לא הייתה אופציה כזו גם בארץ. מעבר לכך שזה היה פותר במקצת את הבעיתיות במפגש בין אחים שיכולה בהחלט להתרחש בעתיד.

עקשנית

New member
לטוויטי היקרה

לא הבנתי את עניין השם הבדוי ?.... כולן הרי בשם בדוי - כולל את - אז למה ההתרעמות ?? ממש לא הבנתי. ואיזו קבלת פנים צוננת... אני לא מהכותבים, לא מהדברנים ולא מהמשתתפים בדיונים כאלה בדרך כלל. כזו אני. גם אני עברתי כברת דרך בבנק הזרע עד שהצלחתי, ואני מקווה, מכל הלב, שכל אחת שנמצאת בעיצומו של התהליך תצליח כבר מיד. אבל לא הבנתי את ההסתייגות שלך. מה לא בסדר בהבעת דעה שונה ? אני מאד מעריכה את פועלך, וכך כתבתי, אבל אני כרגע דואגת לילדי שיוולד בקרוב, ואני לא רוצה שבכל מקום אליו הוא יפנה "יסמנו" אותו ואולי גם לא יתנו לו להתחתן בעוד שנים. ואם זה יקרה - אפתור את זה כשיגיע הזמן. לא רציתי לקחת תרומה של גוי מחו"ל דווקא מכיוון שאני מכירה בחשיבות הדת, ואני לא רוצה שילד "יענש" בשל כך. עניין של רשימות ומאגרי מידע הוא עניין מסובך מאד משפטית, ןברגע שיוחלט שיהיה מאגר כזה בענייננו - כבר לא ניתן יהיה להחזיר את הגלגל לאחור לתמיד ושמות ילדינו ופרטיהם ימסרו לכל מיני גורמים. אני לא רוצה בכך, וזו זכותי, כך אני חושבת. קצת הופתעתי מהתגובה...

אלון אא

New member
טוויטי, אם עד היום רק אהבתי../images/Emo99.gif

עכשיו אני מתחיל להעריץ אותך.
שלום לכל המשתתפות. שמי אלון. ואני לא ממש בענין של תרומת זרע. יש לי חברה מאוד טובה שיש לה שמי ילדים מתרומת זרע. הילדים מאותו אב. לגבי החשש מהרבנות, נראה לי שיש להם מספיק מלחמות גם ללא העניין הזה. חוץ מזה, לדעתי חייב להיות פיקוח על הכמות אותה אדם יכול לתרום. עם כל הכבוד לזרע המשובח שלו
. טוויוטי ציינת המון דברים שלא תארתי לעצמי שקיימים. מחיר זרע שונה בהתאם למיקום. הועלתה הטענה שצריך לחכות שהמאבק יגיע ממקום אחר. משפחות שנכנסו להריון דרך תרומת זרע. זה מזכיר לי את חוק האימוץ שכל אחד מחכה לשני. אני גם מאמין שכאשר יש נושא שממש בוער בעצמותינו צריך לשלב ידיים ולא ממש להתחשבן עם קבוצה זו או אחרת, אלא לרתום אותה למאבק. כמה אני מדבר

VALENSIA

New member
אפרוח, את נפגעת, ובצדק.

מהבחינה הזו שאת פועלת, ואחרים קצת מאחורי הקלעים (כולל אותי, אני מודה) זו חידה גדולה בעיני שרבנים מתייחסים אחרת לתרומת ביצית ולתרומת זרע. אולי זה נובע מכך שבזמן התנ"ך החליטו שכל בעיית פוריות, אוטומטית הינה באחריות האשה. לגבר אין אף פעם בעיות, וזה נמשך במגזרים מסוימים עד היום. מכך נבעה הלגיטימציה שניתנה לאברהם להביא את הגר שתלד לו בן. אני חושבת שאנחנו צריכות להבין איך הראש של הממסד הרבני עובד, ואולי בתחום זה אני יכולה להשיג אינפורמציה. כל רישום הוא בעייתי לדעתי. וצריך לקחת בחשבון שלגבר רגיל מאוד פעיל מינית, שלא תרם בחייו זרע, יכולים להיות כמה צאצאים, וקיימת גם אפשרות שהוא לא יידע על כך לעולם. לאשה נשואה יכול להיות מאהב, שממנו היא נכנסה להריון, ורק היא יודעת שזה לא מבעלה, ובטח שבחיים היא לא תספר על כך לאיש. אז זה נכון שטוויטי בעצם פועלת לבד, וזה קשה, קשה מאוד להיות הרכב הבודד אל מול תחנות הרוח של הממסד. אחרות לא פועלות, ואני בעצם לא מבינה למה, כי אם אתן לא מסתירות שהשתמשן בתרומת זרע, אז למה הרגליים הקרות כשזה מגיע לפעולה. ואם תשאלו אותי ובצדק למה אני לא, אז תבינו שאני נשואה, עם ילד ביולוגי, והנוסף/ת שאני רוצה צריך להיות מתרומה. אני ממש ממש לא יכולה לחשוף את עצמי בענין כזה, אני מבקשת סליחה מראש. אם צריך משהו מאחורי הקלעים אני מוכנה, כמו שאמרתי לגבי ברור על הרציונל של חשיבה דתית רבנית, שאני אנסה לברר. ואני מסכימה עם טוויטי שבתור אחת שפועלת לבד, אז גם היא מחליטה לבד, מה יטופל. למשל בשרשראות האחרונות שהעירו קצת את הפורום, שזה נוגע לנשמה של כולן פה, למה כל כך מעט בנות משתתפות? זה הרי בנפשינו ובדמינו, לא? הפרופיל הגנטי של התורם שיהיה נגיש - בטח שזה חשוב. השאלה היא איפה יאופסן המידע הזה, כל מה שנמצא בתוך מחשב, ממש ממש לא אמין בעיני. מחשב זה כלי עם נגישות גבוהה שניתן לפריצה בקלות רבה, הרבה יותר מאשר כספת בבנק זרע עלום, שגם זה לא פתרון. ותוך כדי כתיבה אני מגיעה למסקנה שאם הרבנות לא תתייחס לילדים שנולדו מתרומת זרע כאל ממזר שתוקי וכל המילים האיומות האלו, אז גם אפשר יהיה לשמור רישום, (בעיקר גנטי) ולא בשביל "לדפוק" או לשים סטיגמות, אלא כדי שיהיה פרופיל די אן איי של התורם. השאלה הגדולה היא בידי מי ישמר המידע הזה, ואיך נדע שאותו מישהו לא יעשה בו שימוש לרעה. ועוד נקודה שבאה לי לראש היא שלפעמים, לא עלינו אחד ההורים של ילדים ביולוגיים נפטר, וגם אז אין מידע, כי בן אדם נורמלי נשוי לא עושה לעצמו פרופיל גנטי. בכל אופן מי שפועלת ועושה צריכה קודם כל להיות מוערכת ומחוזקת על פועלה. וביקורת אפשר להגיד, אבל בדרך שלא תגרום לטוויטי להרגיש שהיא עושה, ואחרים נהנים, ועוד מבקרים מבלי לנקוף אצבע. את נעלבת ובצדק. אני אישית מבקשת את סליחתך, על הבעת בקורת מבלי שעזרתי לך אפילו בשיחת טלפון או מייל אחד.

דבורי

New member
מה הילד יודע?

כתבת שאצל זוגות נשואים "אין שום סיכוי שהילד עצמו בכלל ידע על המצב". אני מאד מקווה שזה אינו המצב אצל כל הזוגות. מכל מה שקראתי, המחקרים כרגע מצביעים על כך שסודות במשפחה אינם בריאים, ועדיף תמיד לתת לילד את כל המידע על מוצאו. כמו במקרה של אימוץ, גם כאן טאטוא סודות אל מתחת לשטיח מזיקה. מה לספר לרבנות - זה כבר עניין אחר... (למרות שלא לגמרי בטוח שהרבנות תראה את זה כממזרות).

D O L L Y

New member
תודה על התגובות וסיעור המוחין../images/Emo13.gif../images/Emo65.gif

קודם כל, הייתי שמחה לדעת מי הם חצאי האחים. זה יכול היה לתרום גם לנו האמהות, ובעתיד, אולי גם לילדים שלנו. דבר שני, אני לא הייתי רוצה שילדי יתחתן עם חצי אחותו, זה אמנם לא מדיר שינה מעיני ומסיר חיוך משפתי. לפני ההריון חשתבתי שזה יהיה על גבול הקטסטרופה אם לא אדע מיהו אביו של ילדי, והיום זה לא מזיז לי כהוא זה. כאשר אני מסתכלת על הילד היפה והחכם שלי, אני אומרת תודה לאל, הזרע משובח,...אבל זה הכל. הוא ילד שלי במאת האחוזים, ואין שותפים. אם לא יכולתי להביא ילד עם שותף לחיים (לצערי, אך עדיין לא אמרתי את המילה האחרונה בנושא) אז עדיף שהילד יהיה לחלוטין שלי. וכך אני רואה אותו. לעיתים אני תוהה על מטענו הגנטי, ובעיקר מהאספקט שהעלתה טוויטי, למקרה שחלילה נצטרך עזרה רפואית. לכן אני חושבת שחייבים לשמור רישומים לעת צרה. ואולי על כך צריך להילחם, כי אין לדעת מה ילד יום. חוץ מזה, השאלות של הילד שלי, התחילו כשהיה במעון, בגיל שנתיים. זה התחיל באמא, למה אין לי אבא כמו שיש להדר? (חברה שלו מהמעון). הסברתי לו שיש משפחות עם אמא, משפחות עם אבא, משפחות עם שני הורים, עם שתי אמהות וכו´. ובמשפחה שלנו יש רק אמא וילד. הגל השני החל בגיל 4. אמא, איפה אבא שלי? היה לי נוח אז להגיד לו שאבא שלו בשמיים. הוא ידע שנשמות הן בשמיים, אז הוא שאל, אמא איפה הגוף של אבא שלי. והוא התעקש. כאן ידעתי שנגמרו ההתחמקויות והשקרים הקטנים. הסברתי לו, שכדי שיווצר ילד בגוף של אמא, אבא נותן זרע, ואמא - ביצה. בגלל שאני לא התחתנתי, אבל מאד רציתי אותו ואהבתי אותו, הלכתי לרופא, והוא נתן לי זריקה מיוחדת כדי שאוכל להיות בהריון. ואז התחלנו דיון ברמה אחרת. רציתי ילד נוסף, ואמרתי לו שאמא הולכת לקבל זריקה כדי שיהיה לו אח או אחות. הוא רוצה להישאר בן יחיד, וסביב זה הסתובבו הדיבורים. לגבי שאלות היכן אבא ומי אבא - כבר אין יותר. הוא יודע שהוא נולד מזריקה וזהו. השאלות היום הן ענייניות, בנושא, איך הוא יהיה אבא, סבא, וכו´. נראה מתי יגיע הגל הנוסף, ומה יהיה הנושא. בינתיים הוא ילד מאושר ושמח, אני מקווה שגם ימשיך כך, הוא יודע עד כמה אני אוהבת אותו, וכיף לנו ביחד. אין לנו בסביבה ילדים נוספים לאמהות חד הוריות, אך יש לי חברה אחת כזו, וזה עזר לו בעבר (סביב גיל 3) להתמודד עם כך שגם לאחרים אין אבא, והוא לא היחיד. זהו. חוץ מזה, הכל כמו כל ילד, שמח, משחק, קורא, כותב, גולש באינטרנט, הולך לחוג אסטרונומיה ושח-מט, והוא עוד לא בן 5. על כך אני יכולה להגיד תודה לאיכילוב (בעבר - הקריה, שם אני טופלתי) כי בחרו תורם אנונימי חכם ומוכשר. בהצלחה לכולן.

TWEETY =^.^=

New member
דולי חביבה../images/Emo140.gif

אני לא יודעת היכן את גרה, אבל כיום יש חד הוריות כמונו כמעט בכל מקום. ואני חושבת שזה באמת חשוב לילד להפגש עם עוד ילדים מהסטטוס שלו, כדי שיראה שהוא לא יחיד. וואווו חוג אסטרונומיה ושח-מט סחטיין
איזה מגניב. נו נו, הנה מצאתי חתן לתאומה השניה שלי
לאחת בונה גשרים לשניה שחקן שח-מט, ובמשפחתנו הייתה הורה שמחה וצהלה
שימשיך להיות לכם אחלה ובתקווה לאחות קטנה למוכשר הגדול, במהירות האפשרית.

למעלה