עתירה נגד משרד הבריאות

MotheRonit

New member
נדון כבר בעבר: הורים חותמים על כתב ויתור טרם המילה?

כפי שנעשה בניתוח רגיל? והאם במסגרת זו, לפי הידוע לי הם צריכים לקבל הסבר מקיף על הניתוח - הסכנות והסיבוכים (מעבר לתוצאות הרגילות אך גם) מוסברים להם? ואם המידע הוסתר מהם, זה עילה לתביעה?
 

MotheRonit

New member
למשל כאן

http://praklitim.mako.co.il/article-443a046195f1341006/
זה נורא שחלק מהסיבוכים האפשריים הם קורים יותר ממה שאנחנו חושבים ולא מוגדרים כסיבוך אלא תוצאה טבעית.
שלא לדבר על בעיות שצצות בבגרות מינית - האם אפשר לקשר לברית מבחינה רפואית (זאת אומרת להוכיח ללא צל של ספק שלולא הברית זה לא היה קורה) והאם אפשר לתבוע למרות מרחק הזמן - בכתבה מתייחסים לזה, עד גיל 25.
וכן, שאכן רופאים צריכים להחתים הורים על טופס הסכמה. וכחלק מכך להסביר להם? אני בספק אם הרופאים בעצמם יודעים.
 

MotheRonit

New member
אין לי מושג. בסך הכל עשיתי גוגל והבאתי קישורים שנראו לי

מעניינים :) כי הרבה דברים (עורכי דין שמתעסקים בתביעות בנידון) חוזרים על עצמם
 

MotheRonit

New member
מה לגבי פגיעה נפשית?

הרבה רואים עצמם מצולקים פיזית ונפשית
 
אנא דעתכן על העמדה המתגבשת

בשלב הזה, על בסיס הדיון כאן ובקבוצת פייסבוק נגד המילה, מתגבשת לי עמדה בערך כזאת. מחר אני עומד לדון עליה עם עורך דין. אנא הביעו דעתכן.
תביעות מכסימליסטיות, כגון איסור בר"מ, הן צעד של ראווה שאין לו סיכוי להצליח במשפט. וגם בתור צעד ראווה הוא לא יהיה הכי טוב מפני שאין בו חדש, כבר היה צעד כזה בעבר, העתירה של עמותת בן שלם (שאני חבר בה).
לתביעה צנועה, מינימליסטית, לעומת זאת, יש לדעתי סיכוי לא רק להעלות מודעות הציבור, להיות לא רק צעד של ראווה, אלא גם להזיז משהו אמנם קטן, אבל לעניין.
תביעה צנועה יכולה להיות למשל כזאת. בית המשפט יתבקש להורות למשרד הבריאות לכלול את נושא ההבטים הרפואיים של המילה במגוון התחומים שבאחריותו. שהרי אין מחלוקת שלמילה יש השלכות בריאותיות, או שליליות או חיוביות. מחובתו של משרד הבריאות להתיחס גם לדברים המזיקים לבריאות וגם לדברים המקדמים אותה. כך רשום בדף הבית של המשרד, וצריך לעיין בפקודת רופאים וחוקים אחרים מה חובתו של משרד הבריאות בחוק. אודה אם מישהו יתן קישור לחוק או תקנה.
בית המשפט יתבקש גם להורות למשרד הבריאות לערוך מחקר בנושא, לאור העובדה שהנושא שנוי במחלוקת בעולם הרפואה.
כנהוג, כאשר יש נתונים על השלכות לוואי,אפילו נתונים שנויים במחלוקת, על משרד הבריאות לדאוג לכך שכל מי שעושה ברית לילדו או לעצמו יידע על הסיכונים ויחתום על טופס הסכמה לברית מתוך ידיעה ושיקול דעת רציני. אגב, דרישה זו של שיקול דעת רציני וכוונה אמיתית היא גם דרישה מסורתית דתית (ר' אצל רמב"מ בפרט, וכבלל, לתפיסה הדתית, כל מצווה צריכה להיעשות מתוך כוונה מלכתחילה, ורק בדיעבד זה בסדר אם נעשית בלי כוונה (בלי מחשבה או ידיעה ברורה).
נראה לי שתביעה כזאת תיראה מספיק מתונה ומסורתית אפילו ולא כזאת שקוראת אתגר ולכן יש לה סיכוי להתקבל לדיון רציני ואפילו להצליח.
 
נשמע מצויין אבל באמת אין לי מושג בתחומי הרפואה-משפטים.

"החזון" שלי שהורים נדהמים עם תינוק שניזוק או עבר סיכון חמור בגלל מילה או נימול שניזוק יתבעו את משרד הבריאות על העדר מידע שיכול היה להציל אותם ממילה ומהנזק שהיא גרמה.
&nbsp
למשרד הבריאות יש כרגע שר חרדי והיסטוריה ארוכה של התחמקווית מהתחום הזה.
&nbsp
מצרפת מאמר שמסכם את ההתחמקויות בנושא התיחסות להרדמה מקומית לפני מילת תינוקות כן/לא.
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/202/56015/משפחה/מוותרים_על_ברית_מילה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נשמע כמו כיוון ריאלי יותר, אבל לא צריך להתחיל ישר מתביעה

(בית המשפט לא אוהב כשמתחילים ישר מתביעה) אלא קודם מפנייה למשרד הבריאות בבקשה מסודרת. רק אם הערוצים הרגילים ייכשלו, אפשר יהיה לתבוע.
&nbsp
הדבר היחיד שאני חוששת ממנו הוא שנמצא את עצמנו עם נייר עמדה ברוח אמריקנית, כזה שרק ייתן רוח גבית להורים להמשיך ולמול...
 
מסכים איתך

אבל אין לנו מה לאבד. כל שינוי יכול להיות רק לטובה, כי המצב הנוכחי הוא רע עד הקצה ולא יכול להיות יותר רע. וגם אם נקבל מהם עמדה חדשה ברוח אמריקנית, יהיו כאלה שישימו לב שמשהו מתרחש כאן, משהו משתנה, והדברים אינם עוד מובנים מאליהם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הייתי עוצרת את נשימתי; אתה זוכר מי שר הבריאות שלנו, כן?

 

MotheRonit

New member
ומה לגבי להמשיך ולהעביר ביקורת על כזה שיבוא - הרי

אם אני צריכה לדמיין נייר שכזה, מהיכרותי עם "הרוח האמריקנית" הרי שגם את הטענות שיופיעו בה אפשר יהיה לנגח ולדרוש תשובות, שלא לדבר על הצגת נתונים מארצות הברית שם יש אחוזי צניחה מרשימים ככה שאם רוצים להיות כמותם אני לא לגמרי מתנגדת ;)
 
"לנגח" אותם!

שיתגוננו. ואם תצא מפיהם "פסיקה" חדשה, הציבור יחוש את הריח, וחלק יחוש סירחון, ויבינו שמתחיל לקרות שינוי ושיש כאן issue.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת אם זה יותר אופטימי או נאיבי...


לשמחתי הגדולה יותר ויותר הורים חילונים מוותרים על מילה, ועדיין, באחוזים זה מיעוט קטן. לא רק שרבים מעוניינים להמשיך למול ומנופפים בצידוק "זה בריא!", אם יצא מסמך מאשר ממשרד הבריאות יהיה להם צעטלע רשמי לנפנף בו. יחושו סירחון?
יחושו עליונות עליך ועל הדעות ההזויות שלך (אני מציגה את זה מנקודת המבט שלהם, כן?). הניגוח שלך יעניין אותם כשלג דאשתקד...
&nbsp
היכולת לשכנע כיום היא בעיקר את המשוכנעים או את המתלבטים, וה"שופר" שלנו קטן בהרבה מזה של משרד הבריאות, למשל.
&nbsp
אין לנו שליטה על מה שיוציא משרד הבריאות, אם וכשיוציא. יש לנו שליטה על ההתנהלות שלנו, ואנחנו צריכים לשקול אותה בתבונה ולהתנהל בחכמה, לא לנסות לעורר שדים מרבצם ולא להביא את עצמנו לפינות שיהיה לנו קשה לצאת מהן או למצבים שיחזרו אלינו כמו בומרנג. צריך להיות חכמים ולא צודקים, חכמים ולא נבונים (נבון יודע לצאת ממצבים שחכם היה נמנע מהם מראש).
 
הצעטאלע לנפנף בו

קודם כל, תודה על השימוש בלשון האמא וגם על תמונת החורף של מקומותנו ("שלג דאשתקד"). ולעניין: האם הצעטאלע ישכנע את המתלבטים? הרי זו השאלה המרכזית. כי ברור שאת חסידי הברית זה לא יזיז, הם כבר שם, עמוק ובעיניים סגורות, הם לא צריכים עוד צעטאלע כדי להמשיך. כן ינפנפו וירגישו תמיכה... מיותרת. גם את המתנגדים זה לא יזיז מהתנגדותם. מה עם המתלבטים, באמת? איך הם יגיבו לצעטאלע? אולי הנשים של קה"ל תידענה להעריך את זה, הלא הן עוסקות עם המתלבטים יום-יום. אולי נראה עוד תגובות מאנשים אחרים, שמכירים את ציבור המתלבטים. אני חלש בזה, כי בכלל לא חברה'מן ואפילו חי בגלות. נאיביות לא חסרה בהודעותי, זה נכון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כלומר המצב הטוב ביותר הוא שהוא לא ישנה דבר...

ומכאן והלאה יש לנו רק מה להפסיד.
 
למעלה