פגישה ראשונה עם האדריכל

faisel

New member
פגישה ראשונה עם האדריכל

שלום. אנחנו מתחילים בשעה טובה את תהליך בניית הבית. בחרנו את האדריכל ולמעשה ביום שישי הקרוב אנחנו נפגשים איתו לפגישת העבודה הראשונה. הוא ביקש שנגיע אליו עם רעיונות כלליים לגבי הבית... לנו יש בעיה כיון שאין לנו כיוון ברור של הבית שאותו אנו רוצים לבנות. אנחנו זוג צעיר ללא ילדים בשלב זה ואנו מתקשים בהגדרת הצרכים שלנו. לכן אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותנו אל רשימה כלשהי עם נקודות שאליהן יש להתייחס בהגדרת הפרוגראמה (גודל בית, מס' חדרים, מס' קומות וכדומה...) כדי שנוכל לכוון עצמנו לקראת הפגישה עמו תודה

איריסג

New member
זה בדיוק אני לפני חצי שנה....

קודם כל - אתם צריכים להגדיר לעצמכם תקציב לבנייה. אני מאלו שגורסים שכדאי לעבוד לפי תחשיב של כ 1000 דולר למטר - זה הממוצע לבנייה סבירה , ואם ישאר לכם אחר כך עודף - תוכלו להחליף סלון, או לשדרג את המטבח... צריך לזכור שכדאי לחשב את זה לפי מטר בניה ולא לפי תחשיבי המועצה. זאת אומרת שאם יש לכם גם מרתף - הוא אולי לא נחשב באחוזי הבניה ובמטראז אח"כ למיסים - אבל הוא נחשב גם נחשב בתימחור של הבניה. מכאן שגודל הבית הוא נגזרת ישירה מהתקציב. מס' הקומות - שוב, זה תלוי במגרש שלכם. אנחנו בונים על מגרש מאד גדול (680 מ"ר) מה שמאפשר לנו להגשים חלום ולבנות בית שטוח לגמרי, בלי מדרגות. יש לנו מספיק שטח לזה. אבל על מגרש של חצי דונם או שליש דונם - אי אפשר לבנות כזה בית, כי לכל תב"ע יש מיגבלות - את זה יוכל להגיד לכם האדריכל. מה שאתם צריכים זה לבוא עם רשימת מכולת של צרכים וחלומות - ולתת לאדריכל להכין לכם כמה סקיצות - ומשם מתחיל תהליך הבחירה. החל מהיום, כדאי שתצטיידו במטר כזה של בנאים ונגרים (5 מטר אורך זה מידה טובה, גם עם 3 מטר אפשר להסתדר....) הוא יהיה חברכם הטוב ביותר בתקופה הקרובה. "רשימת המכולת הזו" כוללת: * גודל חדר ההורים - תמדדו את החדר שבו אתם גרים היום. הוא נוח לכם? הוא צפוף לכם מדי? אתם רוצים חדר ארונות נפרד או ארון קיר? מקלחת הורים - זה MUST מבחינתכם שתהיה לכם אמבטיית הורים נפרדת, שהיא חלק מיחידת ההורים? ואם כן - אתם מעדיפים אמבטיה או מסתפקים במקלחון ? (ואל תגידו לי בבקשה אנחנו רוצים ג'קוזי... זה כל כך מיותר....) * חדרי ילדים - בקרו חברים שלכם. תמדדו את חדרי הילדים של הילדים שלהם. תסתכלו ותראו - האם זה נראה לכם צפוף? כמה ילדים אתם מתכננים? 2? 3? אנחנו למשל , זוג ללא ילדים, מתכננים 2 ילדים. אבל אתם יודעים - אנחנו עושים תוכניות ואלוהים צוחק... אז את הממ"ד עשינו חדר נוסף, שבעיקרון יהיה חדר העבודה שלנו , אבל הוא פוטנציאל לחדר ילדים שלישי. * מטבח / סלון / פינת משפחה / פינת אוכל - תחשבו ביניכם - מה אתם אוהבים? תחשבו איפה אתם מרגישים הכי נוח כשאתם מתארחים? כשהסלון פתוח למטבח לגמרי? כשהמטבח סגור? תחשבו על הרגלי הבישול שלכם - אתם אוהבים לבשל ומארחים הרבה - כדאי שתהיה פינת אוכל נפרדת וגדולה ומטבח מרווח. פינת משפחה - האם אתם רוצים שהיא תהיה באזו רחדרי השינה, או צמודה למטבח? או אולי לצד הסלון? אנחנו למשל, ישבנו וחשבנו והבנו שזה מאד מוצא חן בעיננו שפינת המשפחה צמודה למטבח. הגענו למסקנה שגם אצל חברים טובים שלנו וגם אצל ההורים - כל השיחות הנינוחות, הכיפיות, הן כשאוכלים בפינת האוכל של "היום-יום" ואחר כך רובצים בפינת המשפחה הצמודה, מציצים בטלויזיה ושותים קפה. אז ככה תכננו. לעומת זאת, הסלון אצלנו , בפרופורציה לבית - קטן יותר, כי הוא עתיד לשמש רק ל"אירוח פורמלי". * חדרי עבודה - האם אתם חייבים חדר עבודה בבית? כמה שולחנות עבודה ועמדות מחשב יש לכם? * מזווה - האם אתם מאלו ש"מחזיקים ימ"ח בבית" - זאת אומרת יש לכם תמיד 6 קופסאות תירס, 3 חבילות של 36 גלילי נייר טואלט, וקרטון של 24 קופסאות חלב עמיד, על כל צרה שלא תבוא - ואז כדאי להכין מזווה גדול ומרווח ליד המטבח, או שאתם כמו הבעל שלי ששונא מצבורים כאלה ועושה קניות של 2-3 פריטים מכל דבר, וכשנגמר או עומד להגמר - קונים עוד, ואז אזור השירות אצלנו יכול היה להיות הרבה יותר מצומצם (אבל גדול מספיק בשביל 3 זוגות אופניים וכל הציוד שלהם). * שירותי אורחים - האם אתם רוצים שירותי אורחים או שתשלחו את האורחים לשירותי הילדים? ובשירותי האורחים - אתם רוצים גם מקלחון? אם אתם בונים בקומות - המלצה חמה, תדאגו שגם למטה יהיה מקלחון. לקח ממקרה שקרה לחברה ששברה רגל ובילתה שבועות ארוכים על הספה בסלון - אם לא הייתה לה מקלחת למטה היא היתה בבעיה קשה... בעצם, הכנת הפרוגרמה היא סוג של הסתכלות עצמית די עמוקה לתוך הרגלי החיים שלכם - קטנים כגדולים, ותרגום שלהם למה אתם רוצים, על פי סדר עדיפות. זאת אומרת - קודם כל תכינו רשימה של כל מה שאתם רוצים ומפנטזים. תסתכלו על הדירה הנוכחית שלכם, על בית ההורים, על בתים של חברים - תעתיקו בלי בושה רעיונות שניראים לכם, תחשבו היטב על דברים שאתם שונאים. אחרי שיש לכם רשימה כזו - תסדרו אותה על פי סדר עדיפויות: אנחנו למשל ידענו שמרכז החיים של הבית יהיה המטבח ופינת המשפחה, וידענו שלא נוותר על חלום האי במטבח - לכן אמרנו לאדריכלית שלנו שקודם כל תתחיל מהמטבח. הוא הכי גדול והכי מרווח. הסלון פחות חשוב. אני בהתחלה רציתי חדרי ילדים בגודל 4*4. אבל זה היה בעדיפות אחרונה - אז הקטנו אותם כדי לא להגיע למטרז מופרע. אלו הדברים שאני הצלחתי לזכור שכדאי לתת עליהם את הדעת.

faisel

New member
אולי תבואי איתנו לאדריכל :)

קודם כל תודה רבה על ההתיחסות הבעיה העיקרית להערכתי היא שאנחנו עכשיו גרים בדירה שכורה, 3 חדרים אנחנו זוג צעיר ללא ילדים (מתכננים...) מי יודע כמה ילדים יהיו לנו.... על דברים שאנחנו אוהבים בבית אנחנו וודאי נוכל להצביע. למשל חשוב לנו שהסלון יהיה מרכז הבית, חשוב לנו שתהיה פינת אוכל מרווחת שניתן בה לארח, מטבח ראוי פתוח לסלון, יציאה מרווחת לגינה, חלונות גדולים הרבה אור, חדר שינה עם שירותים ומקלחון צמודים, חדר ארונות אני מניח שכן אבל יחסית קטן, אולי גם חדר עבודה..... אגב המגרש הוא בגודל של חצי דונם, והשאיפה שלנו היא לבנות על קומה אחת בגודל של בין 120-140 מ"ר תלוי בתקציב כמובן, אם אפשרות להרחבה בעתיד.... (כדי לא להיחנק במשכנתא אנחנו מוכנים גם לבנות באותו האופן על 100 מ"ר)

הדרישות שלכם לא גדולות

אפשר בקלות לתכנן לכם בית כזה . הנה דוגמא בסדר גודל שלכם .

faisel

New member
דרישות..

כן אתה בהחלט צודק, אין לנו דרישות גבוהות, אנחנו מודעים לאילוצים תקציביים ולא היינו רוצים להשתעבד למשכנתא באופן מוחלט, זה כמובן עניין של החלטה, כל אחד ושיקוליו הוא. יחד עם זאת אנחנו פשוט רוצים בית....במובן הרחב של המילה, פחות מעניין אותנו היוקרה שלו. בית פשוט פשוט בית

איריסג

New member
נו, מצבכם בינתיים טוב משלנו...

אנחנו גרים בבית שכור בן שני חדרים (גדולים אומנם, אבל זה מחייב אותנו להקדיש חלק ניכר מחדר השינה לשולחנות העבודה שלנו. מזל שיש חדר ארונות) כל מה שכתבתי לי - הוא התחלה של פרוגרמה... חדרי ילדים (כתבתי את זה נדמה לי) כדאי שיהיו לפחות 10-12 מ"ר כל אחד. מה שאתם בינתיים יכולים לעשות, זה לתכנן בית שבו יש שני חדרי ילדים ויחידת הורים. אחד מחדרי הילדים ישמש אותך כרגע כחדר עבודה. אגב- אני לא מתה על האופציה הזו אבל אפשר לשקול אותה - שזה יהיה גם הממ"ד. ילד ראשון - יקבל את חדר הילדים הראשון. אתה נשאר עדיין עם חדר עבודה. ילד שני - בשנים הראשונות, ואם אין בין הילדים הפרש גדול מדי - הם בהחלט יכולים לחלוק חדר. יש שמאמינים שזה גם תורם לקשר ביניהם. זה נותן לך לפחות עוד 4-5 שנים להנות מחדר העבודה שלך... כשרוצים לפצל את הילדים לחדרים נפרדים - מוצאים פיתרון יצירתי אחר לפינת העבודה, או שכבר נמצאים במצב שבו אפשר לחשוב על הרחבת הבית. מכיוון שאתם יודעים שתרצו להרחיב בעתיד - ותרו על גג הרעפים, ותבנו גג שטוח שישמש בבוא היום כריצפה של הקומה השניה. לטעמי, כדאי לחשוב שוב על מטבח פתוח לגמרי לסלון - אולי כדאי חצי פתוח - כדי שבכל זאת, כשמבשלים ויש בלאגן - הוא לא יראה במלוא עוזו.... ועדיין ישמר הקשר עם אזור האירוח. כמו שכבר אמרתי לך - ההסתכלות מסביב היא לא רק על הדירה הנוכחית שלכם - אלא על הבתים שגדלתם בהם, הבתים שההורים שלכם גרים בהם, אם יש לכם חברים שכבר עברו לדירה גדולה או יותר טוב לבית פרטי - תלמדו מהנסיון שלהם - מה אתם אוהבים בבית שלהם, מה מפריע לכם? מה הם אוהבים ושמחים שהם עשו? על מה הם מתחרטים? באופן עקרוני, כל מה שכתבתם הוא בסיס בהחלט מספיק כדי לבקש את הסקיצות הראשונות מהאדריכל. אנחנו קיבלנו אחרי הפגישה הראשונה 9 סקיצות. ישבנו עם האדריכלית, והתחלנו לעבוד בשיטת האלימינציה - דברים שעל פניו לא נראו לנו - ישר נפסלו, ואז נשארנו עם 2-3 סקיצות, והתחלנו לערבב ביניהן. לאט לאט התחילה להבנות הסקיצה שלנו - והאמת - היא עוד עברה הרבה מאד גלגלולים. סתם דוגמה: בהתחלה, חדר השינה שלנו, עם חדר הארונות והשירותים הצמודים - היו בחלקו הדרומי של הבית. מעט צפונה משם, עם קיר משותף, היה חדר ילדים אחד, אחריו עוד חדר ילדים ומקלחת ושירותים של הילדים. היינו די מבסוטים, והרגשנו שדי הגענו אל המנוחה והנחלה. ואז הראנו את הסקיצה לאחות של חברה נורא טובה שלנו. היא העיפה מבט אחד ואמרה "תחשבו טוב טוב אם אתם רוצים קיר משותף עם הילדים. הקירבה הזו דרושה בערך בשנתיים הראשונות לחייהם. אחר כך - אתם ממש תסבלו. תחשבו מה יהיה כשהם יתבגרו...". פתאום הבנו כמה היא צודקת. חזרנו לאדריכלית - ועשינו את ההפרדה שנדרשה. הבית אצלנו די גמור (מבחינת תכנון.... עד שאני אראה טרקטור על השטח עוד יעבור זמן). אנחנו עכשיו בענייני חלונות וחזיתות וכו' - וכל הזמן יש שינויים. לקחנו את מיכל ויטל, שהיא יועצת לבניה אקולוגית - הדו"ח שלה המליץ למשל, בין השאר, להוסיף כמה חלונות - אז עכשיו אנחנו מוסיפים אותם , ואני עסוקה ב"פיין טיונינג" של 30 ס"מ לפה או לפה... בעלי כבר מיואש ממני... אבל אני יודעת שזה התהליך, וחשוב לי שהכל יהיה על הנייר ומראש - ולא שנצטרך אח"כ להזיז דברים בבניה.

faisel

New member
גג רעפים

דווקא חשבנו על גג רעפים גם כי הוא בעיניינו מסמל את הביתיות וגם כי חשבנו שאפשר בשלב הבניה לתכנן מעטפץ ראשונית ובסיסית בתוך הגג רעפים כך שאם נרצה להרחיב את הבית בעתיד, יהיה לנו פשוט יותר לעשות זאת. אבל נראה לי שבשלב זה כל האופציות פתוחות. יש בכך משהו מרתק....עם כל חוסר הוודאות שמייצרת הסיטואציה הנוכחית לקראת תכנון הבית יש משהו מרתק ביכולת לפנטז על הבית שהיינו רוצים...לשהות ברגע, לחשוב עלינו בתוכו, מגיעים אליו בלילה גשום... רובצים בו, נהנהים מהנוף ומהחצר... על מה אתם מפנטזים כשאתם חושבים על הבית שאתם בונים? מהיכן אתם רואים אותו? מבפנים או מבחוץ...?

איריסג

New member
ותיקי הפורום בוודאי ינחשו...

שאני רואה בעיקר את המטבח.... והם צודקים. מרכז החיים של הבית שלנו יהיה המטבח ופינת המשפחה שצמודה אליו, ואליהם אנחנו נותנים את מירב תשומת הלב. שם תהיה ההשקעה הכספית הניכרת (למרות שעכשיו אני מבינה שהאלומניום הולך לעלות למקום הראשון מבחינת גודל ההשקעה....) לשם אני נותנת את מלוא תשומת הלב שלי, יורדת כבר מעכשיו לפרטים הקטנים, מתרוצצת בין חברות מטבחים ובודקת בסנטימטרים את המרחק בין הכיריים לכיור הקטן.... בעניין הרעפים - טוב, זה עניין של טעם אישי, אבל האיש שלי אומר "רעפים? מה, אנחנו בשוויץ? אנחנו צריכים גג משופע שלא יערם עליו שלג"???? כי תחשוב על זה - בהנחה שאתה בונה באמת גרוסו מודו במרכז הארץ (איפה אתם בונים באמת?) - למה בדיוק צריך גג משופע? עליית גג כהכנה לקומה שניה זה ממש לא נראה לי כדאי - קודם כל - מבחינה אקלימית - לבודד גג רעפים זה די מסובך, והחדרים שם אף פעם לא בטמפרטורה שצריך... שנית - השיפועים וגובה הגג זה ביזבוז של מקום.

לפעמים זה אילוץ

אנחנו רצינו לבנות, בתוספת. גג שטוח- אבל לא יאשרו גג כזה במועצה שלנו [רוצים לשמור על צביון "כפרי" לשכונה (כפרי איפה
באירופה המושלגת
)]- ולכן אין ברירה.... אבל ברמת העקרון- את צודקת. מתחשק לי להצטרף אלייך לשיטוטים, יש לי הרגשה שאלמד הרבה...

../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

כרגע זה לא שייך, מסיבות בריאותיות(
), אבל אשמח לשמור את ההזמנה לפעם אחרת... יש לי הרגשה שהתהליך עוד יקח זמן

faisel

New member
גליל מערבי

אנחנו מתכוונים לבנות בית בגליל המערבי (גוש שגב) כך שנוסף לבנית הבית צפויה לנו בסיום הבניה (הלוואי וזה יקרה מהר) סוג של הגירה שבמהלכה נאלץ לחפש עבודה חדשה (אני לא אוהב לחפש עבודה...) הרחק מהחברים והמשפחה.... אבל זהו חלומנו. כיום אנחנו גרים במרכז. דווקא אני חושב, שגג רעפים יוכל לאפשר לנו את ההרחבה אם נרצה. נתכנן את הגג כך שהמעטפת תהיה מוכנה כשנרצה להרחיב. בכל אופן, אשמח לשמוע על מחשבותיכם כשאתם חושבים על הבית המתוכנן...מלמעלה מלמטה מבפניםמבחוץ כשחוזרים מהעבודה או סתם בוקר של שבת.....?

איריסג

New member
ברור שמפנטזים

כשאני לא חושבת על כל הארוחות שנבשל במטבח המקסים שלנו, אני כבר מתכננת את האירוח הרב משתתפים הראשון (והשני והשלישי) - איך נארח את כל החבר'ה על הדק, נעשה על האש, ואולי גם פיתות בטאבון... איך אני אוכל להרחיב סוף סוף את מעגל המוזמנים להדלקת נרות בחנוכה, במקום לעשות 3 אירועים נפרדים....

talullah

New member
גג רעפים

גג רעפים אולי יותר יקר קצת!!! מגג שטוח - בעיות האיטום של גג שטוח (למצוא קבלן שיעשה עבודה כמו שצריך קשה מאד) שלא נדבר על לדאוג לאיטום חדש כל כמה שנים גג רעפים מונע את הבעיות הללו ויחזיק מעמד גם 50 ויותר שנים בחשיבה לטווח רחוק - לדעתי האישית - רק גג רעפים והיום יש שיטות מצוינות לבודד רעפים גם שיטות לסירקולציה של האויר בחלל הגג שמפחיתות באופן משמעותי את החום

גגות רעפים לא על הפרק היום

ראשית על כל חלל בבית מעל 1.80 מטר משלמים ארנונה , כך שאין אפשרות יותר לנצל חלל של גג רעפים . לי גגות רעפים היום נראים מאוד פסה . יש בעיה בטחונית עם גגות בעובי של נייר מכתבים, בכל מקרה צריך גג בטון מתחת לרעפים .

בינא

Member
גגות רעפים - בידוד - הגנה ממה?

הגג שמעל הראש שלנו מכניס 80% מהחום בקיץ לתוך הבית. כיום, בחלק די נרחב מהמדינה הקטנה שלנו, יש גם בעיה בטחונית שנוצרה מירי רקטות מסוגים שונים, לכן גם בכל אין להקל ראש, אבל בעיקר באזורים האלה. קשה להשליך לרוב אזורי הארץ, למרות שללא ספק קיים גם איום פוטנציאלי משטחי יהודה ושומרון... הפתרונות לבעיה הבטחונית ידועים וכוללים הרבה בטון מזויין - מה שיותר עבה עם יותר ברזל - יותר טוב. אבל עוד יותר טוב - גם בטחוני וגם מבודד ואם לא צריך בטחוני - רק מבודד. כיצד ייבנה גג מבודד בצורה אופטימאלית? מניסיון קיים שנצבר בבתי מגורים, ידוע כי גגות הרעפים הם אסון בידודי. הם מחדירים חום רב בקייץ, החום כלוא לאורך היום וממשיך להתחמם למחרת ולמעשה ברוב שעות היום, סכנה להכנס לגג. הפתרון קיים בצורה של פנלים הבנויים מפח/פלדה תחתון, עליו פוליסטירן מוקצף לחוץ (קל-קר בלשון העם) ועליו פח עם גלים טרפזיים מלאים אף הם עם ה"קל-קר". הפנלים האלה יחסית קלים, מגינים גם מחום וגם מקור, יש להם חוזק קונסטרוקטיבי המאפשר "דילול" של כמות הקונסטרוקציה בגג ובכך מושג גם חיסכון כספי, והם משמשים בסיס מצויין לרעפים המונחים מעליהם, על פרופילי עץ או אומגות מפלדה ויוצרים בכך מחסום אוויר נע מהחלק התחתון לחלק העליון של הגג מתחת לרעפים, מה שגורם לקירור לאורך כל היום. הפיתרון הזה קיים בגגות באילת מהמאה הקודמת (ה-20) ועובד מצויין. הוא מבוצע נכון להיום גם במבנים במרכז הארץ. (מי שרוצה פרטים שיכתוב לדוא"ל של החתום מטה). הגג הבטחוני יכול למעשה להיבנות באותה צורה, אך בהיפוך. יציקת הגג תבוצע בפעמיים: שכבה ראשונה של 10 ס"מ, עם כל הברזל התחתון כשקוצים משולשים בולטים כלפי מעלה, מיד עם תום היציקה על הבטון הרטוב, מניחים לוחות פוליסטירן בעובי 5 ס"מ ולא פחות ורצוי פוליסטירן עם גלים. על הגלים מניחים את הברזל העליון/רשתות וחיזוקים ויוצקים עוד 10-15 ס"מ בהתאמה לתכנון הבטחוני הנדרש. על הבטון, לאחר ייבושו למגע מחברים את פרופילי העץ ועליהם מניחים את הרעפים. רצוי מאוד שפרופילי העץ בצידם התחתון יהיה חסרים מעט כדי שהאוויר יוכל לזרום חופשי מהחלק התחתון של הגג לחלקו העליון. תנועת האוויר שתקרה מאליה בגלל חוקי הפיסיקה, תוסיף לקרור הגג, בתנא שהרוכבים לא יבוטנו אלא יחוזקו עם קליפסים המיועדים לכך בלבד, כדי לאפשר מעבר האוויר החוצה. 2 סוגי הגגות יהיו יקרים יותר בהשקעה, אך זו תוחזר בחיסכון באנרגיה במיזוג וחימום בתוך שנה עד שנתיים.

talullah

New member
בינא - חיזקת את דברי שעדיף

גג רעפים (מעל מה שרוצים - בטון או קלקר) כי האיטום של גג שטוח בעייתי - גם ביישום וגם בתחזוקה בגג שמשאירים שטוח יש המון בעיות איטום בגג משופע (נניח הקל קר) או רעפים - אין את הבעיות הללו!!!!

גם אני בעד רעפים

בדיוק בגלל אותה סיבה שהזכרת- מסמל ביתיות נותן הרגשה של בית ולא של גוש בטון, גם אם זה לא בדיוק הכי טרנדי מה גם שאני מתה מפחד מאיטום לא טוב של גג שטוח, ואין מה לעשות זה קורה....

פיטנגו4

New member
גגות רעפים בבאר-שבע ובאילת ?

אני ממש אשמח אם מישהו יסביר לי למה צריך רעפים באילת?! האם זה כהכנה לשלג הצפוי שם בקרוב? הייתי השבוע בשכונה חדשה ישוב מיתר (בנגב), וממש לא הבנתי את השילוב של גגות הרעפים האדומים עם הנוף המדברי המדהים. למה?!???????? נניח שהפרוגרמה של תכנון השכונה הוא לא ליצור ניתוק מהמיקום והסביבה, אלא להיות מונחה על ידה, ולהתחבר למדבר ולנוף, איך לדעתכם אדריכל הנוף אמור להתמודד עם גגות רעפים מצד אחד, ועם הרצון ליצור חיבור למדבר מהצד השני?

למעלה