פגישה ראשונה עם האדריכל

אולי......../images/Emo8.gif

שגגות הרעפים יהיו בצבע פיתן
סתם, סתם, גם אני לא בעד רעפים בכל מחיר.

אולי הוא יתיחס לכך כנווה מדבר

בתוך כל החול והיובש תהיה שכונה עם גגות אדמדמים וגינות ירוקות... לא חייב להחבר בין הנוף לבית, כשם שהגינות יהיו ירוקות ויצרו קונטרסט לנוף המדברי, כך לדעתי גם הגגות הרי לא תשתוממי למראה של בתים צבועים בלבן או בכל צבע אחר מלבד צהוב מדברי, נכון? כך לדעתי גם אין צורך להשתומם מגגות אלו. גג רעפים זה בית לדעתי, תני לילד קטן לציר בית- הוא לעולם לא יצייר גג שטוח....

פיטנגו4

New member
טוב, זו כבר שאלה בפסיכולוגיה ../images/Emo6.gif

למה ילד עירוני מצייר בית קטן עם גג רעפים, ולא בית רב קומות?, למה את (וגם הרבה אחרים) מיחסים לרעפים האדומים את השמשמעות של "בית"? גם אני גרה בבית עם גג רעפים אדום... אבל, לו הייתי בונה את ביתי בנגב- הייתי בוחרת בבית עם גג שטוח ורחב. יש בתים מדהימים ביופיים כאלה. כיום, אולי בגלל שהתפיסה הצורנית שלי השתכללה, אני מדמיינת "בית" בצורה אחרת מאשר פעם. לב"ש היתה פעם תפיסה של "עיר גנים", וכך היא תוכננה: שכונות המנותקות מהסביבה, בנויות מאותם חומרים ואותו סגנון כמו בצפון הרחוק, מוקפות בגנים רחבים. המטרה היתה לתת לאנשים הרגשה שהם הגוש דן, רק קצת ירוק יותר. הגנים לא טופלו ולא הצליחו. הכל התיבש. את התוצאה - אפשר לראות כיום בשולי השכונות... כיום מתוכננים לקום בימקום ה"גנים" עוד בנינים, כדי שימלאו את החלל בין השכונות. מסקנה: אי אפשר לתכנן עיר ולהתעלם לחלוטין מסביבתה האמיתית.

fireman

New member
בשורה התחתונה

במדינת ישראל 99.9% מהבתים לא צריכים גג רעפים לשם המטרה שבשבילה הוא נועד, פינוי שלג מהגג ומניעת הצטברותו על גג המבנה והכבדה עד כדי קריסה של המבנה. הרעפים נתפסו במדינה ולא רק בבאר שבע ובאילת אלא גם במרכז וגם בצפון, בשפלה ובעמקים כאלמנט עיצובי\ארכיטקטוני ולא כאמצעי לסילוק שלג. לי קשה לדמיין את הבית שלי ללא חצאית הרעפים ההיקפית....היו מרגישים שחסר שם משהו.

גם אני לא בעד מטבח פתוח לסלון

כשתכננו את הבית, גם למהנדס, וגם לאיש שלי זה נראה בסדר גמור, אבל אני התנגדתי, ומול המטבח (הקיים היום), תהיה פינת האוכל, והסלון בצד אחר. מבחינתי זה מרכז ה
- במטבח ופינת האוכל. אז לא נצא מהסלון למרפסת, אלא מפינת האוכל. ממש לא נורא בעיני. אוף, אני כל כך רוצה להראות לכם תכנית, ויש לי אפילו תוכנה שאבא שלי קנה לנו (FLOORPLAN 3D), אבל.... אני לא מוצאת אותה
ובכלל עוד לא התחלתי לשחק איתה......
מ מ

ענתש

New member
בבקשה, הנה הפרוגרמה שלנו.

בטח שלכם תהיה שונה אבל לפחות תראו מה כתבנו ואולי זה יעזור לכם לגבי "על איזה שאלות צריך לענות".

איריסג

New member
תגידי ענתש....

את נשואה לטקצ'נקו ולא סיפרת לנו??????
מיטה 2.3*1.8??? איזה מזרון יש למיטה כזו?

ענתש

New member
אכן בעלי גבוה. אבל המזרון הוא "רק"

2.10 על 1.60 (האורך בהזמנה מיוחדת בגלל שהוא גבוה. אל תשאלי איזה בלאגן זה עושה עם סדינים... גם קינג-סייז אמריקאי לא מגיע לאורך הזה). אבל המיטה עם מגרת עץ עבה מסביב, משהו קצת יפני כזה. זה מוסיף גודל.

איריסג

New member
אוי... מקסים. אני גם רוצה כזה

מה גודל חלל השינה שלכם? אני מתכוונת לא כל יחידת ההורים - אלא רק חלל השינה, ללא חדר ארונות ואמבטיה.

ענתש

New member
קטן. משהו כמו 9.5 מ"ר בלבד.

אבל יש מסביב את המעברים שמובילים לחדר הארונות והמקלחת. יש בחלל מקום למיטה, שתי השידות שלנו (שאני יודעת שכבר לא IN אבל אנחנו אוהבים אותן) ויש הרבה אור (דלתות יציאה למרפסת ועוד חלונות ארוכים וגדולים) וטיפה רווח מהקיר מכל כיוון. לא רצינו חדר גדול כי בפועל היום אנחנו רק ישנים שם ולא רואים סיבה או רצון שזה ישתנה. אנחנו מעדיפים חלל "ציבורי" (סלון, מטבח, אזור משחקים, מקום לאירוח) גדול בבית על חשבון גודל החדרים שבהם רק ישנים. עניין של דרך חיים.

איריסג

New member
אם כך - עוד שאלה...

מה הגודל הכללי של יחידת ההורים? כולל חדר אמבטיה וחדר ארונות. ומה גודל חדר האמבטיה עצמו?

ענתש

New member
../images/Emo6.gif מהכרטיס האישי שלי...

הבית למכירה, יש לי שם תמונות...

ענתש

New member
ב"מקום שלי"

הנה פה. זה מין פורום קטן שאת יכולה לקיים בתוך הכרטיס האישי שלך. יש לי שם כל מיני דברים וגם שירשור מכירה של הבית שאני גרה בו כרגע.

למעלה