פגמים, מקובל,אסור ומה שבינהם

• פותח הנושא Shamy
  • פורסם בתאריך

גברת ע

New member
העיניין הוא שאף אחד מאיתנו הוא לא פרופיל 97

גם למי שאין את כל מה שציינת או הרבה מחלות/פגמים/נכויות אחרות.
כולנו בסופו של דבר 'חולים' במשהו, כולנו יש לנו משהו, הבעיה היא שאנחנו רודפים אחרי המושלם אבל המושלם הזה לא קיים, אצל אף אחד מאיתנו

noamlah

New member
אוקיי

לא הייתי יוצא עם.....

הפרקטית - בחורה שבוחרת מקצוע כי יש בו כסף טוב גם אם הוא משעמם בשבילה, רוצה את החיים הנוחים עם בעל, ילדים ומקסימום כלב או חתול ונורא חשוב לה המעמד שלה בחברה (לא הייתי מסוגל להגרר לחיים כאלו וגם לא הייתי רוצה שהילדים שלי יסבלו מחינוך כזה)

המשפחתית - "אמא שלי היא החברה הכי טובה שלי", משפט שנשמע ממש חמוד בהתחלה בסופו של דבר מסמן על תלותיות חולנית, אני רוצה להיות הדבר הכי חשוב אצל הבת זוג שלי ולא להיות תמיד שני למשפחה המצומצמת שלה

הדעתנית - קוראת כתבה בעיתון ויודעת הכל על נושא מסויים ולא מסוגלת לרגע אחד אולי לסייג את עצמה (אלו שמשתמשות ב"זה ממש לא נכון" בניגוד ל"אני לא חושבת שזה נכון, אני לא מסכימה אתך")

המושלמת - מישהי שהייתה ילדה טובה כל החיים שלה, לא עשתה שום דבר בעייתי, כל דבר וכל אחד מקסים בעיניה ואי אפשר לעצבן אותה (אני לא חושב שזה אנושי)

turangaleela1

New member
בתיאוריה

אני חושבת שלא הייתי פוסלת על שום דבר מהדברים האלה. כלומר אם הייתי פוגשת מישהו שהיה לי טוב איתו, לא חושבת שהדברים האלה היו גורמים לי להגיד לזה לא.
מצד שני, קל בתיאוריה לחשוב דברים כאלה. לא יודעת מה מבחן המציאות היה מראה לי

noamlah

New member
המציאות היא

שמחלות נפש הן מחלות שהחברה המציאה כדי לקטלג את כל מי שנראה לה מוזר ולא שייך
פעם הומוסקסואליות הייתה מוגדרת בדי אס אם כמחלת נפש כי היא לא הייתה מקובלת על החברה, כיום הומוסקסואליות זה לגיטימי אז כל ההומוסקסואלים שנחשבו כחולים בריאים פתאום. אותו דבר עם תופעה בשם "נוירוזה" שפעם הייתה מוגדרת כהפרעת נפש, כיום בעולם השפע והתחרותיות כל בן אדם שני עונה על ההגדרות של "נוירוטי" כך שאף פסיכיאטר לא מתייחס להגדרה זו ברצינות. סכיזופרנים בעולם חומרי כמו שלנו ש"מה שקיים הוא מה שמראים החושים" נחשבים פה משוגעים, בעולם רוחני יותר הם ייחשבו לנביאים, הכל קונספסייה של חברה בהקשר למחלות נפש

סינבד

New member
שטויות או לא שטויות שוש,

חירטוטים זה לא.
&nbsp
מה שכותב נועם הן עובדות.
הומוסקסואליות אכן נחשבה עד לא מזמן למחלת נפש.
חפשי קצת עובדות על צריכת הקסנקס ושאר תרופות נוגדות חרדה ותראי מה היקף האנשים ה"נוירוטים" סביבך.
אני מבין שנועם נוגע כנראה בנקודה שכואבת לך, אבל העובדות שהוא מביא הן עובדות מוצקות.
&nbsp
אני מאמין ששווה לכל אחד לרפא את הנקודות הכואבות של עצמו ולא להטיח בוץ במי שנוגע לו בהן.

תחיה אתה עם בת זוג שלוקחת נוגדי דיכאון או חרדה.

לבריאות ומזל טוב.
לי דווקא לא כואב שום דבר, אני עשיתי בשכל והעפתי מחיי בזמן את כל מי שהיו לו ליקויים כאלו. אבל החרטטן שהתחיל להתפלסף פה על איך שמחלות נפש זו המצאה של החברה, עושה רושם שדווקא מאד מאד כואבת לו הנקודה הזאת (כי אולי יש לו מחלת נפש), אז הוא חייב להמציא הסברים מטופשים מהתחת שיוציאו את המחלה שלו כמו "המצאה".

סינבד

New member
עשיתי כהמלצתך

במשך שמונה שנים חייתי עם בת זוג שלקחה, בתחילת הקשר, תרופות נוגדות דיכאון.
בהרבה סבלנות ועם הרבה אהבה ותמיכה היא החליטה לוותר על התרופות ולהתמודד עם הדיכאון בכלים אחרים. היום היא חיה חיים מלאים ומאושרים כשהיא נקיה וחופשיה מתרופות פסיכיאטריות מכל וכל.
&nbsp
&nbsp

כנראה שאתה אוהב את כורסת המטפל

אני, ברשותך, מבכרת לחיות עם אנשים שאני לא צריכה לטפל בהם ובדכאונות שלהם.
אני גם לא מאמינה לך שהיא חיה חיים כאלה מאושרים, אבל זכותך להאמין בזה.

סינבד

New member
צר לי שאת מפספסת את הנקודה

א ה ב ה .

זה הסוד.

שרק מעטים מגלים אותו.

פחחח איזה סרט ערבי דפקת לי פה

אני מאחלת לכל אדם ראוי בעולם שתהיה לו אהבה כמו שיש לי עם בעלי. אני גם בת 43 עם נסיון ארוך מאחורי, כך שלי אתה בטח לא יכול לספר מה זאת אהבה.
אהבה, כפרה עליך, זה נורא נחמד, אבל בניגוד לכל הקלישאות שדופקים לכם בראש מגיל 0- אהבה לא אמורה להגיע עם שק של צרות וסבל בעסקת חבילה. גם לא שווה לסבול בשבילה. אהבה אמורה להיות המפלט מתלאות היום יום, לא מקור לכאבי ראש. לא עבודה קשה וסיזיפית, זה יש לי במשרד.
אבל שוב, יש לא מעט אנשים (בעיקר נשים, אבל גם גברים- הנה, אתה דוגמא לזה) שנהנים להיות בעמדת המלאך המושיע, המטפל והפסיכיאטר של בני ובנות זוגם. לדעתי הם צריכים טיפול בעצמם.

מילי1991

New member
יש לי רעיון שוש

בואי נזרוק לים את כל הסובלים מחרדות, דיכאונות או ליקויים נפשיים שונים?
בואי נשמיד את זכר ביטויי הרגישות האנושית, האנשים שחיים איתה והדברים השליליים שבאים ביחד איתה?
עם כל ההבנה שלי את נקודת המוצא שלך, יש הרבה אנשים נפלאים עם שק חסרונות- אבל גם יתרונות באישיותם.
זה דבילי לפסול בנאדם בגלל טייטל.
ולא, לא תמיד בן הזוג הוא בתפקיד "המטפל" בכל העסק
אה ועוד משהו, שוש- תחסכי לי ממך תגובות ציניות ופוגעניות שאלוהים רק יודע מאיפה את מביאה אותן.

לא אמרתי ואני לא חושבת שיש לפגוע בהם, אז אל תחרטט לי

כתבתי ואני חושבת שזה ממש לא רעיון טוב לצאת איתם, לא פחות, לא יותר. השאר המצאות שלך, ואני לא אתן לך להוציא לי שטויות מהמקלדת. שכח מזה. אתה דראמה קווין, אבל אני מבינה אותך כי אחרת הרי איך תתמודד ביושר ובאופן ענייני עם מה שאני אומרת, שזה המלצה חמה והוגנת שלא להיכנס לקשר עם חולה נפש? ולא בוביק, זה לא בגלל "הטייטל" (אגב, מה קרה למילה תואר? רוצה להראות לי שאתה יודע קצת אנגלית). זה בגלל מה שמחלות נפש והפרעות נפשיות עושות לאנשים הלוקים בהם, וגם לכל מי שסובב אותם.
חיים נורמלים ומאושרים לעולם לא יהיו למי שחי עם אנשים כאלה, גם אם תעמוד על הראש. כמו שאמרתי כבר, יש מי שנהנה מהתלות הזו בו, נהנה לטפל ולהושיע ולהרים את בני זוגו- אז בעיניי, אנשים כאלו בעצמם צריכים טיפול. תחיה עם זה.
והקטע הזה שנהיה פה באופנה, להגיד לי "אני מעדיף שלא תעני לי" מצחיק אותי, ואני כמובן לא מתכוונת לכבד את הבקשות האלו. אני אענה למי שרק יתחשק לי מתי שיבוא לי, ככה זה פורומים.

מילי1991

New member
לא צריך הרבה

כדי להשמיד רגשית בן אדם. מספיק לדחות אותו ולהתרחק ממנו בעיקר על סמך כותרות וזה הורג וכואב ואולי גם לא ממש הוגן לעשות זאת. אני לא מתכוונת לנסות להתנצח בך או להתחרות בתגובות שלך (הסופר פוגעניות). גם ככה חרא לי בחיים ואני לא מאחלת לך לחוות חרדות ודיכאונות- או שבעצם כן . רק כדי שתביני לליבם של אותם אנשים ותדעי שלא הופכים למפלצות. קשה לי להבין מאיפה נובע החוסר רגישות שלך כאן בפורום ואין לי כח או עניין לנסות לצאת יותר "גבר" אל מול התגובות

אם נכנסת לפורום רק כדי לשמוע מה שנוח לך,

אז יש פה מספיק יפהפיי נפש שישמחו לומר לך כמה שזה רק תואר והם היו יוצאים איתך. אבל בעיניי פורומים זה פלטפורמה לדיון אמיתי וישר, ואני לא מוכנה להתחיל לכתוב רק מה שנתפס כנורא יפה אם אני לא מאמינה בו. אני גם לא אתן לך להציג אותי כמי שחושבת שחולי נפש אינם בני אדם או מפלצות: לא כתבתי ככה, אני לא חושבת ככה, ואת לא תעוותי את דבריי. ברור?

noamlah

New member
אין לי בעיה אם דיון אמיתי וישר

להיפך שוש, אני בעדו
העניין הוא שנראה שאת נגד כי אנחנו פתחנו פה את דעתנו, הסברנו והבאנו תימוכים למה
ואת חוץ מלהגיד "זה שטויות וחרטוטים" לא אמרת כלום, לא הצגת את משנתך
אין לי בעייה עם ההתבטאות שלך מבחינת הפוגענות שלהם, אני דיי בטוח בחוסן של האנשים פה בפורום
יש לי בעייה עם ההתבטאויות שלך כי...בואי נלך על כנות ויושר עד הסוף....הן משעממות אותי, את לא אומרת כלום
אני לא מכיר אותך שוש, כמו שכתבת אף אחד לא יודע מה הביא אותך לעמדה שלך ומי הכרת בחייך אז בואי תגידי לנו
בואי תשכנעי אותנו בדיעה הצודקת שלך, בואי תפתחי דיון מעניין
מצד שני אני מקדים אותך ואומר, התגובות שלך הם בשבילך לא בשבילי ואת יכולה עדיין לבטל אותי ולהגיד "שטויות במיץ עגבניות"
בחירה שלך אם להיות מעניינת או לא

למעלה