פגמים, מקובל,אסור ומה שבינהם

• פותח הנושא Shamy
  • פורסם בתאריך
אין הרבה דברים שמעניינים אותי פחות

ממה שאתה חושב על כמה אני מעניינת או לא מעניינת.
כתבתי פה טיעונים כבדי משקל למה לא להיות עם אנשים שיש להם בעיות נפשיות. זה שאתה ושכמותך מתעקשים "לא להבין" אותם זו לא בעיה שלי.
אגב, שגיאות הכתיב שלך ממש מביכות.

noamlah

New member
לוקח לתשומת לבי יקירה

אבל שתדעי שגם לך יש שגיאות כתיב, בדקתי עכשיו במילון אבן שושן והמילה "פח" כתובה עם ח' אחת והפירוש שלה הוא "כלי למילוי אשפה", בנוסף להגיד "פח איזה סרט ערבי דפקת לי פה" זה להשתמש במילה מחוץ לקונטקסט שלה, נהוג יותר לאמר "זרוק בבקשה את הסרט הערבי לפח", זכרי את זה להבא ותלמדי את כל חברותיך בדואר ישראל

להתראות אהובה

אגב, אינך יודעת מי אני ואת מי אני מכירה

והאם יש או אין לי אנשים מאד קרובים שלקו בדכאונות, חרדות ואפילו מחלות נפש.

מילי1991

New member
נכון

אני לא באמת יודעת. ואולי הרקע האישי שלי הוא זה שגורם לי לקרוא את הדברים שלך ולהתכווץ כולי. ולא - זה לא שאני חיה בסרט שהל טוב ומושלם אצלי כשזו בעצם לא המציאות.פשוט באמת קשה לחיות עם המחשבה או הידיעה שאנשים יפסלו אותי על דברים כאלה (אפילו אם אני בעצמי מדברת על זה בפורום בפתיחות). מתנצלת אם הוצאתי את דברייך מהקשרם אבל זה היה כמעט מתבקש (חוצמזה, הרגשה אישית שלי- ואולי שוב מוטעית - לא נראה לי שאת ראויה להתנצלות הזאת - אבל אני הרי בכלל חולת נפש אז אולי הכל דפוק אצלי בפרשנות גם ככה.)

מילי1991

New member
סליחה מראש

מהמלכה אליזבת השניה. עצוב שיש אנשים שחושבים כמוך...מבחינתי להתרחק מאנשים שיש להם חרדות או שעברו בעבר דברים מהסוג,מעבר לעוול, זו לגמרי הכללה. זה הכללה של אנשים חשוכים בדיוק כמו להגיד ש "כל הערבים מחבלים" ושטויות מהסוג הזה. לא כ-ל המתמודדים עם בעיה רגשית או נפשית הם בעייתיים המערכות יחביפ בטח שלא בהכרח יותר מאנשים נורמלים

חחח אתם כאלה דראמה קווינס פה!!!

לא חייבים להתרחק מהם חברתית, רק לא הייתי נכנסת לזוגיות איתם. זה כל מה שאמרתי, לא פחות, לא יותר.
כמו שברור שיש ערבים מוסלמים הם אחלה אנשים (מכירה לא מעטים. אני חיפאית), מה שלא אומר, כמובן, שהייתי מוכנה לצאת איתם.
כל שאר המסקנות שלך מדבריי הם פרי דימיונך הפרוע, ועליו אני כבר לא אחראית. שאי ברכה.

turangaleela1

New member
יש בזה משהו

בחלק מהדברים לפחות.
בנושאי בריאות הנפש יש הרבה השפעות חברתיות. עם זאת, אי אפשר להתעלם מראיות מדעיות של איזונים כימיקליים במוח. דברים כמו דיכאון, סכיזופרניה ומאניה דיפרסיה.
חלק מהדברים בDSM בהחלט מושפעי תרבות, אבל כמה מהם לא בהכרח.
מה שכן, היחס כלפי תשושי נפש הוא תרבותי לחלוטין וזה משהו שבהחלט יכול להשתנות!

noamlah

New member
בוודאיי שיש שוני במוח

גם להומוסקסואלים על פי בדיקות יש מוח שונה מאשר להטרוסקסואלים
העניין הוא שהיום השינוי במוח הזה מקובל על החברה
לא מזמן הייתי במסיבה בדרום תל אביב והייתה שם מישהי שבזמן שכולם רקדו גנחה על הבמה ומייד אחריי זה נבחה כמו כלב, הסתכלתי בהתחלה וחשבתי מי זו ההזויה הזו ועוד יותר הפתיע אותי שכולם רוקדים כרגיל ואף אחד לא מתייחס אליה, ההתייחסות היחידה אליה באה מאיזו אישה מבוגרת שאמרה לה "אני אשמח אם תהיי קצת יותר בשקט כי אני רוצה לשמוע את המוזיקה" והיא אכן הנמיכה את הווליום
ואז הבנתי שמי שמחליט שהיא הזויה זה אני, מי שמחליט שהיא לא בסדר זה אני, לאף אחד אחר זה לא מפריע ואם כן מפריע אז הוא מציין נקודתית את העניין (כמו האישה המבוגרת) בלי לשפוט. הבנתי שלפחות במתחם הזה חולת נפש היא לא ובעולם אידיאלי היא הייתה יכולה לעשות כרצונה גם בחוץ
קצת מצחיק שאנחנו בתור חברה נאורה ומתקדמת מתגאים במי שגילה שהוא אישה בתוך גוף של גבר אבל מכניסים מהר לבית חולים לחולי נפש את מי שגילה שהוא חתול בגוף של אדם, יש בזה קצת צביעות
כמובן שאם יש בהתנהגות שלי סכנה לעצמי או לסביבה מן הראוי לעצור אותי מכך אבל המונח "חולה נפש" שמתיימר להגיד שמשהו לא בסדר עם נפש של מישהו (מונח פשטני בפניי עצמו שאף אחד לא יודע להגדיר איפה הוא נמצא) נובע בעיקר מתוך פחד

turangaleela1

New member
לא, המציאות היא שאת לא מכירה אותי

ולכן לא יודעת מה יהיה לי טוב ומה לא

Berethor

New member
על בעיות פיזיות או/ו נפשיות קשות, במיוחד אלו שהכי מפריעות לי

זה עובד אצלי על עקרון דומה לשל חסרונות באופן כללי, רק שברוב המקרים האלו מדובר בחסרונות שלא ניתנים לתיקון, ולכן גם בעלי חשיבות גדולה יותר מבחינתי. יש בעיות שיכולה להיות עליהן פסילה על הסף, ויש כאלה שאפסול עליהן במיוחד אם בנוסף עליהן יש עוד שלל דברים בעייתים אחרים שלא מתאימים לי. בכל אופן אני באופן אישי לא מתכוון לציין פה את הרשימה של כל הבעיות שאפסול עליהן, על הסף או במצטבר, משום שיש הרבה כאלה.

גברת ע

New member
אפשר להוסיף שאלה שחצי קשורה/לא קשורה?

ראיתי שאלות בנושא פגמים או בעיות פיזיות/נפשיות ותמיד תהיתי, איך ומתי אמורים לספר על פגם/בעיה כלשהי שאולי יש לנו או דברים שקרו לנו.
אני הייתי שמחה לשמוע תשובה משני הצדדים, מהצד המספר ומהצד שמקבל את המידע.
אני לא מדברת רק על מחלות כרוניות או נכויות לכל החיים או מחלות נפשיות אלא גם על דברים שונים כמו ניתוחים משמעותיים אבל שלא ממש משפיעים או פוגעים היום נניח ניתוח לב שמישהו עבר פעם לתיקון משהו קטן והיום הוא בסדר, ניתוח קיצור קיבה שאנשים שמנים עוברים לפעמים והיום הם רזים או בנורמה ובריאים, ניתוח פלסטי כלשהו.
האם ומתי הייתם מספרים? ואם הייתם הצד שמקבל את המידע הזה מתי הייתם רוצים לשמוע על המידע הזה או אם לא הייתם יודעים על מידע כזה עד שלב יחסית מתקדם של כמה חודשים נניח לתוך קשר, האם זה היה מפריע או משהו שיכול להיות DEAL BRAKER?
&nbsp
סתם תהייה שעלתה לי

Shamy

New member
אני בדכ מספרת

דייט ראשון או שני כדי שלצד השני תהיה תמונה ומלאה ושיחליט אם הוא בעניין או לא...

לא בא לי להתחיל להכנס לקשר עם אנשים שיפסלו על הסף אחכ כי זה לא באג'נדה שלהם

רואה 6 6

New member
רק למי ששווה.

אם יצאת לשניים ,שלושה דייטים עם מישהו והוא לא מתאים לך ברור שלא תספרי לו גם אם הוא חושב שצריך להגיד את זה עוד לפני הדייט הראשון.
אני מוצאת שאנשים עם לקות או מחלה הרבה פעמים חושבים שהם צריכים להעניש את עצמם עם איזה פרשנות מטופשת ל"גילוי נאות" ו"כנות" כאילו הם תת קטגוריה במין האנושי .יש גם את אלה שחושבים שאם לא סיפרו להם על הרגע הראשון את כל הרקע הרפואי אז "שיקרו" להם,באההההההה!!!!

אף אחד עוד לא קיבל שום זכויות יתר רק כי הוא עושה טובה ויוצא לדייט עם מישהו ומי שהוא בעל הלקות אין לו פחות זכויות מהשני.

גברת ע

New member
אני ממש לא חושבת ככה

ואני מנסה לחשוב על עצמי בסיטואציה הפוכה שמישהו מספר לי משהו, לא חושבת שהייתי כועסת אם לקח לו יותר מ2-3 דייטים לספר והוא מספר לי משהו רק אחרי כמה חודשים, שוב אם מדובר על דברים כמו שציינתי ניתוחים למינהם וכו
אם מדובר על לקות או מחלה רצינית יותר אז כן הייתי רוצה לדעת לפני (שוב לא בדייט ראשון) כדי להחליט אם זה משהו שאני רוצה או מוכנה להתמודד איתו.
אבל נניח אם עברתי ניתוח כלשהו (לכל הדואגים לא לדאוג, חוץ מניתוח כיס מרה קליל לא היה לי כלום ), שהיו לא משפיע על החיים שלי חוץ מאולי צלקת כזאת או אחרת, האם זה משהו שיש 'חוק' לגבי מתי לספר,? או מתי הייתם מרגישים נוח לספר או הייתם רוצים לשמוע על זה מהצד השני?

רואה 6 6

New member
אנחנו אומרות פחות או יותר אותו דבר

והוא-לא בדייט ראשון (וברור שאחרי כמה דייטים יודעים אם רוצים להמשיך לצאת עם מישהו ואם לא רוצים להמשיך לא חייבים למסור לו שום דבר).
הסייג היחידי זה מחלה מידבקת.

למעלה