פוליאמורה - מה דעתכם/ן?

חביף

New member
אתה מעלה שיקול קנייני ולא מהותי

זוגיות אינה נמדדת רק בבלעדיות ארוטית או רגשית.

1precious1

New member
נכון

לא רק...
&nbsp
אבל יש בזה הרבה והרבה משקל ממהות הזוגיות.
אם אתה לא מוצא שום דבר מיוחד וייחודי בקיום מערכת יחסים זוגית.
משהו - חברי, מיני, אינטימי, ריגשי, אירוטי. אז באמת למה למסד זוגיות כזו, למה בכלל לקיים אותה?
&nbsp
מצטער, לא רואה את היתרונות ב"כולם עם כולם".
&nbsp
מעדיף ככה, מיושן.

חביף

New member
כמו שמחקרי המרקסיזם

טענו בעבר, ומחקרים בביו-אבולוציה מגלים כיום - מונוגמיה היא שיטה כלכלית בעיקרהּ, שיטה בה החברה שומרת באופן הדוק על הגֶּנים שלה. הפרשנות שלך מזכירה את התנהגות הבונבו, השימפנזים הקטנים מאפריקה, שם כולם מזדיינים עם כולם [ כל ה"סטיות" האפשריות מותרות שם ], אז באמת בשביל מה זוגיות?
הרעיון הרומנטי של זוגיות, שהיא מימוש אושר הוא די חדש, אגב. בני אדם הקפידו על נישואים מתוכננים, על שמירת נכסיםגנים, תרבות מסורות אלים וכו' [ ואכן, מחקרים על תפקיד הסבים-סבתות מגלה את היעדר הצורך בזוגיות, כל זוגיות, למעט הזרעת הביצית השבטית - מה אתה חושב, שסתם תמר אשת ער, שמת בטרם הוליד צאצא, שכבה עם אבי בעלה, יהודה, והקימה שורש לזרעו של בעלה?]
הפוליאמוריה מדברת בראש ובראשונה על אהבה ועל היכולת לאהוב יותר מבן אדם אחד, אגב, גם אפשר אדם מאותו מגדר ליד בן זוג ממגדר אחר. מדוע היות שנים עדיף על היות שלישייה או חמישייה? המערכים האלה לא נוצרים בכפייה, ואין כאן שיתוף מיני [ כלומר הסרט של האורגיה די מוזר בהקשר הזה ] אין כאן כת, ורק מי שרותה מוזמנת. הקניין ממשיך להתקיים, אני מניח בתפיסה של הקבוצה או בהכרה שלצד בת זוגי אני יכול לחיות עם בן זוגי בדירה אחרת, למשל..?

חביף

New member
אז אתה מדבר על עצמך

וזה הכי בסדר בעולם.
אבל, מגמות או התנהגויות של מליוני פריטים לא מתחילות ונגמרות ביחיד.

1precious1

New member
מליארד סינים אינם טועים

אם כבר נכנסים לחוכמת ההמונים וזה.
ולא הבנתי איזה צד אתה מצדד עם הקטע הזה של מליון האנשים.
כי איך שאני רואה את העולם כיום, על כמעט 9 מליארד הנפשות בו, על כלל המינים, התרבויות, הדתות, הכתות, והחברות - הרוב המכריע ממש לא הולך על פוליאמורה...
&nbsp
אז כולם טועים ורק קומץ מליונים צודק?....
&nbsp
(ואל תביא לי עכשיו מקרים אחרים מההסטוריה שכולם טעו ורקמיעוט צדק וההסטוריה הוכיחה זו, זה קל מידי).

חביף

New member
לגבי הסינים -

עד המהפכה הקומוניסטית וזיהוי סכנת ההתרבות האנושית, מונוגמיה לא היה שם המשחק, אלא כסף. אני מניח, שכמוני קראת ספרות סינית יפה וגילית שיש אשה1 וישנה אשה 2 וכו' וכו'
אתה גם יודע, שעד המאה העשרים במדינת ישראל, חרם דרבנו גרשם תפס אצל אשכנזים, התימנים לא הכירו בו כלל, ואצל הבדווים בני זמננו עדיין מתחתנים עם יותר מאשה אחת.
כבודו גם יודע שלמרות שהאפפיפיור תומך במונוגמיה, הרבה מדינות קתוליות בחוקים האזרחיים שלהם מתירים גירושים בין זוגות קתוליים.
אז ◄
לא הצגתי "חכמת המונים" אלא הבדל מהותי ועמוק בין מחקרים סטטיסטיים לבין התנהגות של יחיד.
"איך שאתה רואה את העולם היום" - אתה רואה עולם בשינויים בלתי פוסקים, לא רק בתרבות המערבית שמאשרת נישואים חד-מיניים ומכירה בטרנסג'נדריות אלא גם בתרבות האסלמית והערבית ברחבי אסיה. ב- 2017 "נספרו" כמעט 8 מליארד בני אדם בעולם כולו, ולא אפעל בשיטת הביבי - בניכ[ק]וי חרדים וערבים אז..., מונוגמיה איננה השיטה היחידה והמועדפת, דווקא שיטת הנישואין הקצרים, נישואין למטרות ילד, - כמו סגנון הקריירה הקצרה והחלפת קריירות/משרות בתרבות המערבית בדור "המילנאזים" כיום.
ממה שאני קורא, התרבות המוסלמית ממשיכה לעודד נישואים רבי משתתפים [ ארבע נשים ] כולל החזקת נשים כפלגשים.
לכן ◄
פוליאמוריה היא תופעה מוכרת וישנה מאוד בתרבות האנושית. פעם היא היתה כלי פוליטי-כלכלי-חברתי [1000 נשותיו של שלמה], היום היא בעולם המערבי - בחירה חופשית.

1precious1

New member
תמיד יהיה היוצא מהכלל

אבל שים לב ש(כמעט) בכל הדוגמאות מהעבר שנתת, הבסיס הוא שוביניסטי וחד מיני לחלוטין.
&nbsp
ריבוי נשים, הרמונים,פילגשות, הכל לטובת הגבר שיחזיק כמה וכמה "שפחות מיניות" לנוחיותו המינית, הכלכלית והחברית.
&nbsp
מאוד מאה 21 וכולי...
האם זו הפוליאמורה שאתה מדבר עליה וחושק בה?

חביף

New member
מה ל'שות - זו ההיסטוריה

אבל לו תקרא ספרות אנתרופולוגית, ממש קצת, תגלה גם שבטים שמנוהלים על ידי נשים המחזיקות הרמונות גברים.
אבל הטענה כנגד השובניזם לא משנה את הבסיס - פוליאנדריה מאז ומעולם אצל ההומוספיינס, שככל הנראה גם שכב עם נשים ניאנדרטליות.

חביף

New member
ברגע שבחרת במילה אמתלה, תירוץ, תגובתך

אינה שונה מתגובה שכבר הועלתה כאן, למרות הפילפוליסטקה שצירפת לאמתלה[א].
לא יודע מה זה "גרעיני" בין בני זוג.
אני יודע שההומוספיינס מבטא התנהגויות רבות בתחום המיני ובתחום מערכות בינאישיות או קבוצתיות, וקשה לגזור "חוקים" , אלא אם כן אתה מאמין שאיזה כוח עליון ברא את העולם ומכוח בריאתו גם ברא "מונוגמיות וחוקי נישואין", או אתה מאמין שהאבולוציה מצאה מונוגמיות כהכרח אצל ההומוספיינס, מה שממש לא, בניגוד למינים אחרים של בעלי חיים.

1precious1

New member
אני דוקא מהמאמינים

שחיים רק פעם אחת, כמו כלל החיות על כדור הארץ.
ואני לא מבין מה רע בלהאמין שאם כך ויש לי בחירה, אזי התרבות והנורמה הקיימת כיום לא רעה לי.
&nbsp
וכאחד שהציף את הסוגיה, חוץ מלהתנגח ולהוכיח את הכותבים האחרים, לא ממש הבעת את דעתך...
&nbsp

חביף

New member
אם תשובותיי הן התנגחות

אז באמת אני לא יודע אם כך לנהל שיחה סבירה, ככל הנראה. אבל אני נוטה לראות את "תפיסת ההתנגחות" בדבריי בשל העובדה שלכל טענה שלך יש לי תשובה ודי מנומקת, ואולי קצת משכנעת.
לרגע לא סתרתי או החלטתי עבורך מה טוב בשבילך. נהפוך הוא. הדבר היחיד שטענתי הוא, שהנטייה בדבריך להכליל, לראות את ההתנהגות שלך כ"טוב המוחלט" [ בסגנון הציווי הקאנטיאני ] בטעות יסודה, כי היא עיוורת לבני אדם אחרים, לצרכים אחרים ולסגנונות חיים אחרים לגמרי.
לטעמי, לא הצלחת לשכנע אותי בצדקתך, אלא רק להצביע על כך שאתה רואה בחיים מונוגמיים את "שיא החיים" האנושיים. בסדר, מותר לך.
לגבי עמדתי -
עמדתי הוצגה כאן בשרשור אחר. אני לא רואה בשום התנהגות אנושית מבחירה, [אונס, כפייה, החלטה משפחתית-חברתית, איומים, אלימות, יחסי מין עם בעלי חיים, ילדים טרום בגרות מינית, גוויות - כל אלה מחוץ לתחום הנורמטיבי מבחינתי, ואסורים לגמרי.] בעיה מאף סוג. מונואמורה, ביאמורה, תלתאמורה פוליאמורה, חיים עם גבר, חיים עם אשה, חיים עם עץ ◄ מה אכפת לי אני, ולמה אני צריך לצאת כנגד זה? פוליאמורה נראית לי מצב נהדר של חיי קבוצה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
לא מדבר אלי בכלללללללל

סורי, גם התשובות המנומקות שלך לא שכנעו אותי, אולי מהסיבה שאני בנוייה אחרת. אני לא בנוייה לכמה בני זוג. מספיק לי אחד.

זו אני ועכשו לדבריך. אהבתי במיוחד את דבריה של אותה מגשרת בלינק הראשון שצירפת. הספיק לי לקרוא חלקית ובשאר דבריה לרפרף כי המשפטים הראשונים שלה אומרים הכל:

"אני מקדמת מודעות למערכות יחסים לא מונוגמיות בהסכמה כדי שלאנשים יהיה יותר טוב בחיים. אפילו כתבתי ספר בנושא. חשוב שאנשים יידעו שזה עובד, כי יש הרבה שסובלים במונוגמיה ויכול להיות שזה פשוט לא מתאים להם".

כמגשרת ומאמנת אישית היא אמורה לדעת שאוי ואבוי אם היא תציע למטופל או ללקוח הצעה שלא מתאימה לו. היא תהרוס את חייו ואת השם שלה.
זוהי הצעה שצריך להציע אותה לאחר הכרת הנפשות הפועלות ולאחר השקעת מחשבה אדירה. זו אחריות ענקית, כי אם לאחת מהנפשות הפועלות (ויש כאן הרבה יותר משניים) כל הסידור הזה לא יושב טוב בעין, זהו מתכון לצרות, לעוגמת נפש, לדיכאון שיכול להוביל למחלות אחרות, לדימוי עצמי נמוך ומי יודע מה עוד (מבלי לדבר בכלל על הההשפעה שיש לנושא על ילדים שזה כבר נושא אחר ולא פחות מסובך).
היא עצמה מבדילה בין "בעל, לבין "חבר". לאחר מכן היא קוראת לבעלה "בן זוגי" כאשר היא נמצאת בזוגיות נוספת עם גבר שנשוי לאישה אחרת. אני לא יודעת מה איתך, אין לי הסבר מניח את הדעת מהו ההבדל בין פוליאמורה לבין נישואים פתוחים.
בנוסף, אני לא אוהבת את הפירוש (או הראייה) שנישואים (לא משנה באיזו דרך, אם זה ברבנות או בהסכם אחר) הם בעלות או קנינות. זו ראייה שלך (ואין כאן כוונה למה נכון או לא נכון. זה חסר משמעות. יש נכון לאדם ספציפי ולא נכון לאחר).
מבחינתי נשואים הם הצהרת כוונות, הם לקיחת אחריות, הם בין היתר כמו להישבע אמונים לאחד/ת. מי שלא מסוגל לזה, כל עניין של מיסוד הזוגיות נשמע מיותר, חסר כל ערך, חסר כל משמעות. מה המשמעות של "זוגיות" כאשר יש מספר פרטנרים?

גם אני לא מבינה. מי שלא מסוגל להיות במונוגמיה, מדוע להתחתן ולאחר מכן להוסיף פרטנרים נוספים? במקרים מסוימים (ויש לא מעט כאלו) זה לאמלל את הצד השני.

נדמה לי שההבדל בין פוליאמוריה לבין נישואים פתוחים

הוא שבנישואים פתוחים מותר בעיקר לשכב עם אנשים אחרים (כלומר הדגש הוא על המין), ובפוליאמוריה מותר גם להתאהב, לאהוב ולפתח מערכת יחסים איתם.
אבל אני ממש לא מומחית לנושא, ואולי אני טועה.

ai21

New member
במקרים מעטים זה מהווה פיתרון

למשל במקרה בו בת הזוג הפכה סיעודית בגיל צעיר,
או במצבי עקרות בלתי-הפיכה.
בשני המקרים כחלופה לגירושין.
&nbsp
במצב בו הזוגיות כבר לא ממש מתפקדת, יש מי שיפחד להתגרש,
הרי זה יקר, ובכל מקרה החידוש יעלם,
ואז הנישואין הופכים לשלד ריק מתוכן - שותפים לדירה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
לא יקירי, אתה עושה סלט.

הדיון הוא על פוליאומה, ריבוי בני זוג למי שאינו מסוגל לסבול מונוגמיה. לא מדובר על מקרים מיוחדים.

La Milagrosa

New member
בקיצור "פתרון" של פחדנים ולוזרים

שאין להם ביצים להתמודד ביושר ובאומץ עם מה שהחיים מביאים.

למעלה