פוליו

is this love

New member
פוליו

ביתי בת חודשיים וחצי עדיין לא חוסנה בשום חיסון.
עניין הפוליו עכשיו די מטריד ואיכשהו הגעתי למסקנה שאין מנוס מלחסן את הילדה ואני אסביר תקנו אותי אם אני טועה
הוסבר על ידי רופאים כי גם מי שחוסן אינו מונע ממנו להדביק אנשים אחרים במידה והוא נחשף לנגיף אמנם הוא בעצמו לא יחלה (ברוב המקרים) אבל הוא כן מסוגל להדביק את הסובבים הלא מחוסנים במידה והוא לא שטף ידים וכו' ובא במגע...
כמעט כל אזרחי מדינת ישראל בעצם מחוסנים ומחזיקים בנגיף בדרך זו או אחרת בגופם או שקיבלו את חיסון ה OPV המוחלש או את ה IPV המומת או שבאו במגע עם הפוליו בדרך כזאת או אחרת... פתאום נראה לי שאני מאולץ לחסן את ביתי מחוסר ברירה

מה דעתכם?

nightriders

New member
נשמע כמו הודעת "תחזיקו אותי"

אם קבלת החלטה כלשהי (בין אם לחסן ובין אם לא לחסן) זה לא באמת משנה. את הרי עלולה לקבל תשובות מכל מיני סוגים ולבסוף תבחרי "לראות" את התשובות המתאימות לנטיית הלב שלך.

הרושם שלי שאת מצפה לקבל חיזוקים כדי לא לחסן. יש לי תשובה מאוד פשוטה. אם את לא מעונינת לחסן אז אל תחסני. אל תציגי את זה כ"חוסר ברירה" או כ"אין מנוס" כאילו את נאנסת לעשות משהו שאינך חפצה בו.

מחוסר ברירה?

שלום is this love וברוך הבא לפורום!

פרט לנגיף במי השופכין לא התגלה עד היום חולה פוליו בכל הארץ. למעשה, לא השתנה הרבה מבחינת ה "אקולוגיה" של המחלה בישראל - העומדת על אפס משנת 1988 - פרט לעובדה שבהלת הפוליו הנוכחית מאפשרת למשרד הבריאות להפחיד את הציבור להשלים חיסונים לפי התכנית המומלצת. את ההמלצה שתיארת תוכל לשמוע מפי רופאים ופקידי בריאות באופן קבוע, בכל יום בשבוע, לא רק עכשיו בקונטקסט של בהלת הפוליו.

מציע לך לקרוא את דף המידע על בהלת הפוליו, ואם תרצה גם את דף המידע המפורט על הפוליו שבא אחריו.

ברירה תמיד יש לך וההחלטה תמיד בידך.

elraviv

New member
מור אתה לוקח אחריות על מה שכתבת?

מור האם אתה לוקח אחריות על המשפט הזה:
לא השתנה הרבה מבחינת ה "אקולוגיה" של המחלה בישראל - העומדת על אפס משנת 1988
האם אתה טוען שמספר האנשים שמסתובבים עכשיו עם פוליו פראי ומפיצים אותו בהפרשות שלהם - לא השתנה בחצי שנה האחרונה?
האם אתה טוען שהמספר הזה עומד על אפס?
אם כך איך בדיוק מגיע הנגיף לשפכים אם לא מאנשים אלה?
אם תמיד היו אותו מספר איך עולה עכשיו כמות הפוליו בשפכים?
אז רק בגלל שלא איתרו אותם (כי מן הסתם הם מחוסנים כמו 95% מתושבי הארץ ולא מפגינים סמפטומים) זה לא אומר שהם לא קיימים ולא יכולים להדביק מישהו שהוא לא מחוסן.
ורק תחשוב - כמה זמן אדם יכול להיות נשא? שבוע שבועיים? אז נגיד שהיו לנו כמה נשאים שהגיעו ממצריים, כעבור שבועיים לא היינו צריכים למצוא יותר את הנגיף.
אז לא רק שיש אנשים שנושאים את הנגיף הם גם מדביקים יש הדבקה פעילה בפוליו!
אז בבקשה is this love אל תחסני מור זקוק להוכחה ממשית, לחולה ממש, כדי להאמין שיש פוליו בארץ.
אולי יהיה לך מזל ומישהו אחר יחלה ואז אולי מור ימליץ לך להתחסן. אבל אם לא אז לא נורא, אולי הבן שלך יהיה הראשון ויעזור לאחרים להחליט.

פולספגן

New member
אל תשכח שהוציאו את החיסון של הפוליו האוראלי

רק לאחרונה (2004) ואותו כולם ידעו שהוא מפריש, אז אם אז לא היה כשהכמות היתה הרבה יותר גדולה, אז למה אתה חושב שצריך להיות עכשיו?

אגב, אשמח לראות מהיכן הקביעה שלך שנשאות היא רק "שבוע שבועיים?"

nightriders

New member
כי זה כל הרעיון של חיסון מוחלש

הסיבוך של פוליומיאליטיס כתוצאה ממנו נמוך במספר דברי גודל מאשר מוירוס הפרא (אחרת זה לא חיסון מוחלש). כך לא ניתן להסיק שאם בזמן מתן חיסון מוחלש לא היו מקרי פוליו, אז גם בזמן נגיף פרא לא יהיו מקרים.

ברור שאם יש פוליו בביוב הוא הרי מופש מהצואה. תקופת הנשאות היא יותר משבוע שבועיים אבל היא לא מספר חודשים. ומעבר לכך, התגלה בנגיף במספר דגימות צואה (עדיין לא אומת סופית, אבל בסבירות גבוהה). כך שהדבקה יש.
לגבי הערכה של מידת הסיכון - קטונתי.....

פולספגן

New member
ההפרשות מהצואה גם היו בחיסון המוחלש

אגב, אין לי מושג מהי תקופת הנשאות וגם לא נראה לי שמישהו יודע לענות על כך.

nightriders

New member
ברור, אבל איך זה סותר את מה שאמרתי?

ההפרשות קיימות גם בחיסון המוחלש, אבל כיוון שהסיכון כתוצאה מהדבקות ממנו בפוליומיאליטיס נמוך הרבה יותר לא ניתן להסיק את המסקנה שרמזת אליה, שאם אז לא התפתחה מחלה גם עכשיו לא תתפתח.

לגבי התקופה בה אדם מדבק - ההערכה היא למספר שבועות (3-6). לפחות כך זה מופיע בטקסטבוקים.

לדוגמה אם את מתענינת את יכולה לעיין ב control of communicable diseases manual

(נדמה לי שגרסה 19 היא הגרסה האחרונה).

nightriders

New member
קראתי ועדיין לא הבנתי

יש כרגע הדבקה בנגיף פראי (קשה להעריך את מידתה). הסיכון בתחלואה מנגיף פראי גבוהה הרבה יותר מאשר מנגיף מוחלש כתוצאה מחיסון.
אז עכשיו בבקשה תסבירי לי איך על סמך העובדה שב 2004 לא הייתה תחלואה כתוצאה מנגיף החיסון את מסיקה שגם עכשיו לא אמורה להיות תחלואה כתוצאה מנגיף פראי.

הקש זה עדיין איננו ברור לי.

פולספגן

New member
ההקש היא הכמות

מאות אלפי תינוקות התחסנו כל שנה בנגיף המוחלש והפרישו אותו בצואתם.
תסכם את כל ההפרשות ונראה לי שתקבל כמות רבה יותר מאשר מנגיפים פיראיים בודדים.

nightriders

New member
החישוב לא נכון

כי בתקופה שאת מדברת עליה החיסון OPV לא ניתן לתינוקות כחיסון ראשון אלא רק לאחר חיסון IPV. הסיכון לסיבוך מסוג VAAP קיים באוכלוסיה נאיבית.
מי שאת צריכה להביא בחשבון היא אוכלוסיה נאיבית (לא חוסנה מעולם ולא נדבקה מעולם) שבאה במגע עם התינוקות הללו ולא התינוקות עצמם. ואז אותה אוכלוסיה צריכה להיות גדולה פי 1000-10000 מהאוכלוסיה שקיימת היום.
ואני לא חושב שיש לך מספיק פרמטרים כדי להסיק מסקנה כזו.

פולספגן

New member
אני לא יודעת מה איתך, אך גם אני באוכלוסיה

הנאיבית כפי שהגדרת, כי התחסנתי במגיפה האחרונה בנובמבר 1988 והחיסון מחזיק רק 20 שנים, קרי אני כבר לא מחוסנת.
אני מניחה שגם אתה לא ...
כנ"ל, יתר ההורים שחיסנו את תינוקם.

קומרן

New member
את לא באוכלוסיה הנאיבית כפי שהוא הגדיר

דבר שני ,

מהיכן את מסיקה כי החיסון תקף לעד 20 שנה? לא נתקלתי במקורות שטוענים זאת...

פולספגן

New member
למה לא?

הוא כתב "לא חוסנה מעולם ולא נדבקה מעולם" וכאמור לא נדבקתי מעולם והיום אני נחשבת כבלתי מחוסנת עפ"י התוקף של החיסון של 20 שנים.

קומרן

New member
לפי ההגדרה שלו , אוכלוסיה נאיבית היא זאת שלא

חוסנה מעולם או לא נדבקה, הוא לא מתייחס להאם את מחוסנת או לא .

אני לא זוכר את ההגדרה המדויקת באימונולוגיה ולכן אני מתייחס להגדרה שלו... בכל מקירה - מאיכן הסקת כי תוקף החיסון הוא 20 שנה? יש מקורות שטוענים כי משך החסינות אינה ידועה ויש כאלה הטוענים כי היא לכל החיים...

למעלה