פוליו

פולספגן

New member
ויש גם כאלו שטוענים שהיא ל-10 שנים -

הדר' שמייעץ לנוסעים לחו"ל, משיב "לכמה זמן תקף כל חיסון?"

אני לא יודעת אם אני מחוסנת או לא, כי לא בדקתי נוגדנים, אלא כותבת ע"ס ההגדרה של ה-20 שנה שלא אני המצאתי אותה.

קומרן

New member
אוקי , זאת עוד דעה

אבל מאיפה ההגדרה של ה20 שנה למי שעבר את סדרת המנות המומלצות?

לפי מה שד"ר קרן לנדסמן כתבה בבלוג שלה

"את צריכה לקבל חיסון אחד נגד פוליו אחרי גיל 18 כדי להחשב מחוסנת לכל החיים" (בתגובה למישהי שקיבלה בעבר את החיסון המוחלש).
http://realitybugs.me/2013/06/25/polio
זה לא אומר שהחיסון מפסיק להיות אפקטיבי דווקא אחרי 20 שנה או שמי שקיבל חיסון בעבר כבר לא מחוסן (ניתן לבצע בדיקת נוגדנים, אני מניח) אלא רק שזה אמור לסגור את הפינה במידה גדולה יותר של וודאות (עד כמה שאני מבין מהניסוח).

פולספגן

New member
כרגיל, אתם מאמינים למה שאתם רוצים להאמין -

מביאים רופאה שאין לה כל קשר לחיסונים כפי שהיא העידה על עצמה שהתארחה בפורום ומאמינים שהיא יודעת יותר מאשר רופא שמייעץ לחיסונים לחו"ל למקומות שנגועים במחלות.

אה, אתם פותרים את זה ב"אוקי , זאת עוד דעה"

תלמדו להסתכל על הנתונים היבשים ולא על קצוות והדעה הרווחת היא 20 שנה.

כרגיל את מדברת באוויר בלי להביא שום מקור

את רוצה שנסתכל על הנתונים היבשים? טוב ויפה, איפה הם?
הדעה הרווחת היא 20 שנה? אז לא אמורה להיות לך בעיה להציג מקור עבורה.

פולספגן

New member
כרגיל, אני לא מביאה שום מקור עבור

אני משאירה לך להאמין במה שאתה חפץ בו, כי בין כה וכה שום דבר לא יכול להשפיע על אמונה

קומרן

New member
מקור לכך שהוא תקף לכל החיים

אני לא בטוח אגב שיש כזה קונצנזיוס לגבי תוקף החיסון (מעבר ל"מספיק להרבה שנים")
אבל, בהמשך למקור שפולספגן הביאה לגבי ה 10 שנים , באתר של מרפאת הטיולים באסף הרופא הם מציינים שתוקף החיסון הוא לכל החיים.
אז ראינו שפורום מסויים (זה שפולספגן מצאה) רופאה אחת יכולה לטעון משהו אחד ובמקורות אחרים יטענו משהו אחר.

אם אני מבין נכון זה גם מה שד"ר לנדסמן כתבה

כי שים לב שכתוב שם "מספר זריקות: 1 לפני הנסיעה (למחוסנים)". כלומר מי שכבר חוסן בילדות ומקבל עכשיו חיסון כבוגר מחוסן לכל החיים. בגלל שזה אתר למטיילים לא נראה לי שאפשר להסיק מזה אוטומטית לגבי חיסוני ילדים. למעשה אם החיסון מהילדות היה תקף וודאות אז לא היו כותבים למחוסנים שצריך להתחסן לפני הנסיעה, לא?

פולספגן

New member
בחרת את האתר הכי לארג' -

צהבת A ל-20 שנים, צהבת B לכל החיים וכד' כאשר באתר שהבאתי רואים יותר זהירות מונעת מה שמתבקש מאנשי מדע.

פולספגן

New member
אז, הנה אתר של המרכז הרפואי בני ציון -

"מומלצת מנת חיסון דחף אחת ל- 10 שנים, לנוסעים למזרח הרחוק (במיוחד הודו) ולאפריקה." [בפיסקה על הפוליו]

פולספגן

New member
לנהוג עפ"י הזהירות המונעת, קרי לקחת את ה-WC

אגב, זה לא ה-WC האמיתי, אלא ה-WC הממוצע של אומדן המחוסנים.

כמובן... לא ציפיתי. וכולם טרולים בתפוז, כידוע

כי זו התשובה הקבועה שלך, וזה לא שאת עושה את זה רק כאן (כפי שכבר הראיתי).

לגבי אמונה, לא מבין מה הקשר בין אמונה למדע. בפרט, אני לא אדם מאמין, אני כופר גמור, ואת הידע שיש לי אני לומד כל הזמן ממקורות מידע (אמינים, כמובן). אם היית טורחת מדי פעם לגבות את דברייך הייתי יכול ללמוד ממקורותייך ואף לקבל אותם. אבל את מעדיפה להתנצח ולהתנשא על אחרים, ואולי חושבת בטעות שזה עושה על מישהו רושם או גורם לך להצטייר כאמינה יותר... לבריאות.

שהם במקרה אותם מעטים שאת מתדיינת איתם...

מה שאומר שאת מתדיינת עם טרולים באופן קבוע (תחביב?) או, כמובן, שלגולשים שעוד מסכימים להתדיין איתך אבל מצליחים לעצבן אותך (כי הם, נגיד, מתעקשים ודורשים ממך להביא מקורות לדברייך) את קוראת טרולים. אשאיר את המסקנות לגולשים...

כבר הסברתי לך שאני כופר, אין לי אלילים (וגם לא אלים, רוחות, שדים, חייזרים וכיוצא בזה).

פולספגן

New member
הואיל וזה פורומים פתוחים לכל, אין לי שליטה מי

התדיין איתי וכן לפעמים, אני נאלצת להתדיין עם טרולים כמוך.

קומרן הביא מקור ולכן קיבל מקור נגדי, כבפרפרזה של נתניהו: יתן-יקבל. לא יתן-לא יקבל.

אתה יכול להמשיך להאמין במה שאתה רוצה, כי כמו שהתרשמת, אתה לא נספר אצלי.

גברת, את זו שהגבת לי. את לא שולטת בעצמך?

זה יותר חזק ממך להגיב לאנשים כמוני? מדגדג לך באצבעות?

את יכולה להודות שזה מהנה אותך או שיש לך צורך כלשהו להגיב, אבל לא שאין לך שליטה, זה כבר פתאטי. לדיון צריך לפחות שניים. אם לא רוצים להתדיין עם מישהו פשוט לא עושים את זה. נגיד, לא מגיבים לו, מתעלמים ממנו, חותכים ונוטשים ולא ממשיכים עד אין קץ ועד שאומרים את המילה האחרונה...

ולא, לא אכפת לי שאת לא סופרת אותי, אכפת לי שאת משקרת ומסלפת את המציאות כרצונך: גם אני הבאתי מקור, באותה הודעה שהגבת לה. ציטטת רופאה. לא מומחית בחיסונים, נכון, אבל רופאה, never the less.

אז את רוצה "להעניש" אותי, להגדיר אותי כטרול כדי שזה ישמש לך תירוץ לאי הבאת מקור? זכותך... אבל לקשקש שלא הבאתי מקור או ש"אין לך שליטה"...
חלאס, נו, על מי את עובדת?

פולספגן

New member
על האלילה שלך ו"מומחיותה" יש דיון נפרד ואפילו

שמתי לך קישור אליו.

אני לא הגבתי אליך, אלא הגבתי בתגובה אחת לשניכם כפי שכל אחד יוכל לראות שזה רשום בלשון רבים "כרגיל, אתם מאמינים למה שאתם רוצים להאמין - ..." (הדגשתי עבורך
בכדי שלא תוכל לפספס)
עכשיו, זה מספיק ברור?

אגב, אם לא היית
, היית זוכר שמור סגמון שם לך קישור בשרשור קודם על ה-20 שנה שכתבתי, אך כאמור ל-
יש קריאה סלקטיבית והוא מעלים עין ממה שקשה לו לצפיה או יותר גרוע מכך, הוא סנילי או לא מבין מה שקורא.

הגבת להודעה שלי. זה מופיע בשרשור. עובדה 1.

אם את כותבת "הגבתי לשניכם" = הגבת גם אליי. עובדה 2.
מכאן נובע שאת לא יכולה לטעון "אני לא הגבתי אליך" כי זה לא משפט אמת. לוגיקה פשוטה.

אני לא תמיד זוכר מה היה בשרשור קודם ואני לא בהכרח קורא כל הודעה בפורום. יש פה בפורום תילי תילים של שרשורים וחלקם לא ממש מעניינים אותי. אני מבין שמבחינתך זו עוד סיבה למסיבה והזדמנות להטחת עלבונות, אבל זה כבר בחירה שלך, אני לא מתכוון לרדת לרמתך.

אבל לגבי ד"ר לנדסמן, זה השם שלה וזה האופן היחיד שבו אני מוכן להתייחס אליה. אני כאן ולכן אם אני בוחר לענות לך למרות העלבונות הילדותיים שלך, זו בעיה שלי (ובשליטתי. בניגוד אלייך, אני שולט בתגובותיי ומחליט עם מי אני מוכן לנהל דיון). אבל היא לא כאן והיא לא בחרה לכתוב את דבריה כאן (אני ואחרים הבאנו אותם) ולא ראוי ללגלג על רופאה מכובדת ולכנות אותה בשם "אלילה" רק כדי לנגח אותי.

את רוצה לרדת עליי, לבריאות. לא יודע למה מנהל הפורום מוכן לסבול את רמת הדיון שלך ולהשאיר אותה על גבי הפורום, אבל שיקול שלו. לא מקובל שבשם הניסיונות שלך לרדת עליי תזלזלי באשת מקצוע מכובדת שלא נמצאת כאן כדי לענות לך תוך שאת מתחבאת מאחורי כינוי אנונימי. על זה אני לא מוכן לעבור בשתיקה ואם לא תחדלי מכך אתלונן להנהלת תפוז. יש גבול לכל תעלול, גברת.

למעלה