פוסט קצר שכתבתי על לימודים, ביקורת ופחד.

BellA עלמה

New member
היא מציגה את עצמה

פסיכולוגית אלטרנטיבית
מה הבעייה פה?
האם הומיופט חייב להיות רופא ?
האם מסז'יסט חייב להיות פיזיותרפיסט?

מה קרה בדיוק? לא הגזמת קצת?

איזו עבירה בדיוק יש כאן? אתה מכיר את החוק? מקשיב לעצמך? מה רלבנטי חוק הפסיכולוגים אליה?

katzeran

New member
אני לא קובע כלום, אני רק שואל שאלה

אני מכיר את החוק, אבל אני לא משפטן, ואני לא קובע שהיא עוברת על החוק, אלא מעלה את השאלה כנושא לדיון (ולא כהתקפה אישית על מיכל).

מה החוק אומר? הוא מגדיר "עיסוק בפסיכולוגיה" כך: עיסוק מקצועי כמשלח-יד באבחונם ובהערכתם של ענינים ובעיות בתחום הנפשי, השכלי וההתנהגותי של בני-אדם, וכן טיפול, שיקום, ייעוץ והדרכה בנוגע לענינים ולבעיות כאמור, הנעשים בדרך כלל בידי פסיכולוג;

לאחר מכן, בסעיף 2(א) קובע החוק ש"לא יעסוק אדם בפסיכולוגיה אלא אם הוא פסיכולוג ובהתאם לרישומו או בהתאם להיתרו ותנאיו לפי סעיף 19".

האתר של מיכל נקרא "פסיכולוגיה אלטרנטיבית". כל הגישה שהיא מנסה למכור נקראת כך. לכן, אני תוהה אם זה לא עשוי לבלבל את הצרכן ולא נופל על ההגדרה של "עיסוק בפסיכולוגיה" לפי החוק.

אני חוזר ואומר - אני לא יודע אם היא עוברת על החוק ולא קובע שהיא עוברת על החוק. אני לא הולך להגיש תלונה במשטרה או משהו. אבל התפתח פה דיון על טיפול אלטרנטיבי ופסאודו-מדעי ורציתי להאיר את הזווית המשפטית. ואסביר גם למה. רופאים, למשל, מחויבים לעבוד תחת פקודת הרופאים ויש כללי אתיקה שהם מחויבים אליהם ומי שלא עומד בכללי החוק ו/או האתיקה צפוי לענישה עד כדי שלילת רשיונו. זה הגיוני, כי אנחנו מצפים מהרופאים שלנו שתהיה לי מידת האחריות המתאימה כדי לטפל בנו, ואחת הדרכים לדאוג לכך היא לקבוע עונשים בחוק למי שיפעל בניגוד לנדרש מתפקידו. הומאופתים, שאותם הזכירה עלמה, לא מחויבים לשום דבר כי אין "חוק ההומאופתים" (והומאופתיה - בצדק - לא נחשבת כחלק מהרפואה). אז הומאופת יכול לעשות, פחות או יותר, מה שבא לא ואם הוא יפשל אי אפשר לתבוע אותו על רשלנות רפואית, למשל.

אז כך גם בפסיכולוגיה. אני, כפסיכולוג, מחויב לעמוד בתנאים של חוק הפסיכולוגים ובכללי האתיקה שקבעה הסתדרות הפסיכולוגיה. אם לא הייתי פסיכולוג הייתי יכול לעסוק בייעוץ/אימון/תקראו-לזה-איך-שתרצו ולא להיות מחויב לדברים האלו. זה היה מאפשר לי לעשות דברים שפוגעים במטופלי גם בלי להתכוון לכך (אני לא אומר שכל המטפלים האלטרנטיביים רוצים לפגוע במטופליהם. נהפוך הוא, אני מאמין שהם לא, אבל יש בהם מי שעשויים לפגוע במטופלים בדרך עקיפה) - ואם זה היה קורה, המטופל לא יכול לבוא ולתבוע אותי על רשלנות רפואית (מה גם שאני תמיד יכול לתרץ את מעשיי במסגרת הפסאודו-מדעית שיצרתי לעצמי).

doughnuts

New member
מסכים

כמו שאין "רופאים אלטרנטיביים" למרות שיש "רפואה אלטרנטיבית", בסך הכל מדובר על אתר בנושא פסיכולוגיה אלטרנטיבית. כל עוד היא לא מצהירה על עצמה שהיא פסיכולוגית אלטרנטיבית, לא נראה לי שיש בעיה משפטית.

sleep1937

New member
איזה סתומה אני,

שעה אני מחפשת את הפוסט עד שגיליתי שכבר מצאתי אותו...

למעלה