שחזור של ההודעות שלי:
שירות החובה היום עולה למשק 9 מליארד שקל בשנהו user4576 113069407 √ לכן הכסף שיעלה למשכורות לחיילים הקרביים יהיה כסף קטן לעומת הסכום הזה. ואת זה לא אני קבעתי - אלא ועדות מומחים שמורכבות מאלופים בצה"ל, פרופסורים לכלכלה ושופטים. ראה דו"ח ועדת מרידור, ועדת בן-בסט וועדת ברודט. אני אומר שזה ייגמר בעוד 15 שנה, בינתייםו user4576 113069358 √ התהליך נמשך. מה שצריך זה להאיץ אותו, כלומר: 1.להקטין את מספר המגוייסים (לחלק יותר פטורים ממה שמחלקים היום). 2.לשלם שכר גבוהה למי שכן משרת (בעיקר לקרביים). 3.להעביר באופן יותר מהיר יותר תפקידים לשוק הפרטי באאוטסורסינג. אני תומך בזה שיעשו את שלושת הצעדים הללו עוד לפני שמבטלים את שירות החובה. כלומר - גם אם עדיין מגייסים אנשים בכפייה מכוח החוק - עדיין צריך לתת להם שכר גבוהה ולא לגייס את מי שלא צריך. במקביל צריך להקטין את משך שירות החובה ולהשאיר את החיילים שגם רוצים וגם צריכים אותם לקבע. באופן כזה, בתפקידים הנחוצים ימשיכו לשרת חיילים באופן רציף רק שבמשך הזמן אחוז גבוהה יותר מהם יהיה בקבע ונמוך יותר בחובה, עד ששירות החובה ייעלם לחלוטין. מה שלא צריך לעשות זה לגייס עכשיו עוד עשרות אלפי ג'ובניקים מיותרים, כמו שרבים פה בפורום רוצים - צעד שיעלה למשק מליארדים רבים ולא יביא שום תועלת. אני לא מבין מה הבעיה הדחופה שאתה מנסה לפתור באופן מיידי. מבחינתי הבעיה היא שהצבא שלנו חובבני ולא יעיל - ואלו שתי בעיות שייקח הרבה זמן לפתור, אין פתרונות קסם. העובדה שעשרות אלפי אנשים בני 18 כל שנה לא מתגייסים היא בעיני לא בעיה - היא דבר טוב, כי אם הם היו מתגייסים היה נוצר בזבוז עצום שלא לצורך. מה שכן בעיה זה חוסר השוויון בין המתגייסים ללא-מתגייסים, ולכן אני בעד לתת לחיילים תגמול גבוהה באופן מיידי, כבר עכשיו, עוד לפני ביטול שירות החובה. זה הכל.