פורום תזונה צמחית

פורום תזונה צמחית

שלום לכל הגולשים הסמויים והגלויים כאחד. כמה הבהרות: 1. הפורום הוא פורום תזונה צמחית, זהו פורום שנותן יעוץ תזונתי לצמחונים וטבעוניים. גם מי שהחליט להפסיק להיות צמחוני מקומו בפורום זה. 2. אין לקיים דיון מוסרי על אכילת בשר, לשם כך יש את פורום צמחונות וטבעונות או זכויות בע"ח. 3. כל ביקרות עלי כמנהלת (שזה דבר לגיטימי ביותר) יעשה אך ורק במסרים, זהו תקנון הפורום ותקנון פורומים של תפוז. 4. הפורום הזה מקבל בברכה כל גולש לא משנה מהן העדפותיו הקולינריות ובלבד ששומר על כללי הפורום. 5. כל הודעה שתעבור על חוקי התקנון ת י מ ח ק ! בלי קשר לחוקי מדינת ישראל או לא. כשם שאם מישהו מחליט לארח אתכם בביתו רוצה שתישמרו על אווירה מסויימות כך גם פה. 6. הדעות של גולש ספיצפי באמת שלא מענינינות אותי, נהפוך הוא, זה ממש ממש לא מעניין אותי, אז להגיד כי מחקתי הודעות שלא נראות לי כי הן לא תואמות לשלי, ובכן, זוהי שטות מוחלטת. ואני חוזרת- לא מעניניות אותי. 7. כשם שלא הייתי מקבלת הודעות שקושרות רצח עם פוליטיקאים\ ערבים\יהודים\ חיילים וכד', כך אני לא מקבלת שמי שאוכל בשר שקול לרוצח. 8. לאף אחד (שהוא לא נשיא בית המשפט העליון או משהו כזה) אין זכות לתת את החותמת שנעשה רצח או כל מיני דברים כאלה. 9. אני מקבלת לא מעט מסרים מפני גולשים שמאוד היו רוצים לגלוש פה אך קבלת הפנים אינה מלבבת במיוחד. הפורום הזה מתקיים הודות לכמות גולשים ראויה, אם הוא ישאר עם קובץ כה קטן של אנשים אולי לא תיהיה לו הצקדה. 10. בא לכם להפיץ איזו שהיא בשרוה, אחלה מעולה, תעשו זאת בצורה של מאמר, משחק, הסברה, אירוח ועוד.. לא ע"י שימוש במילות גנאי הלבנת פנים ועוד.. 11. לגבי חיזוק ההודעה של מילה, לא ניסיתי לרמוז שאכילת בשר זה טוב או רע אלא רק שעשתה בשכל שענתה לשאלה של גולש תמים (שכנראה לא יראה את פניו פה יותר.. וחבל..) וניסתה לעזור לו. הרי ההחלטה שלו אם לאכול בשר או לא כבר התגבשה. שירי

ועדיין לא הבנתי

מה ההבדל עכשיו בין הפורום הזה לבין פורום תזונה ודיאטה? אם אפשר לקבל כאן ייעוץ תזונתי גם על אכילת בשר (ואני מתארת לעצמי שאם מישהו היה מביא לכאן מתכון לדג סלמון היית מחזקת אותו בשם חופש הביטוי) אז מה הקשר לצמחונות או לתזונה צמחית? אין לי בעיה עם בחירות כאלו או אחרות של אדם כזה או אחר. כאשר כתוב בתקנון הפורום שהפורום מקבל גם אנשים שאינם צמחונים או טבעונים, אין הכוונה שאפשר לדון כאן על אכילת בשר אלא שפשוט אפשר לדון על תזונה צמחית גם אם אתה לא צמחוני. גם אני לא חייבת להיות דתיה כדי להיכנס לפורום של דתיים ולשאול שאלה על היהדות. אבל אם אכנס לפורום של דתיים ואשאל איפה אני יכולה לקנות פיתות בפסח, סביר להניח שההודעה שלי תימחק. לגבי אותו גולש, הוא פשוט שאל את השאלה בפורום הלא נכון (בהנחה שעדיין מדובר בפורום תזונה צמחית). ראיתי שהוא שאל את אותה שאלה גם בפורום תזונה ודיאטה. שם הוא בוודאי יקבל את העזרה שהוא מחפש ואין עם זה בעיה כי פורום תזונה ודיאטה לא מתקשר ספציפית לצמחונות או לתזונה כזאת או אחרת. כאשר הוא שואל בפורום תזונה צמחית על אכילת בשר זאת פשוט שאלה שלא במקומה. ואם אותה גולשת ניסתה לעזור לו טוב היה אם הייתה עושה זאת לפחות במסר ולא מעל דפי הפורום. זאת כמובן בהנחה שהפורום הזה הוא אכן פורום תזונה צמחית.

פצית219

New member
אבל בפורום תזונה לא היו ממליצים לו על בשר

שגודל בדרכים הומאניות, שזה בבחינת הרע במיעוטו. לכן אני דווקא חושבת שדווקא כן היה מקום לענות לו בפורום הזה. בלי קשר, לפחות מנסיוני האישי בעבר, יש כאן קוראים שעדיין מתנדנדים בדרך לצמחונות. המעבר מאכילת בשר לצמחונות לא כזה פשוט ונעשה בהדרגה (לפחות אצל חלק מהאנשים), לכן יש טעם בדיבורים והמלצות על דרכים להפחתת אכילת בשר ולא רק על הימנעות מוחלטת. ובאופן כללי כשאני קוראת דעות כמו של הבחור שנחסם זה גורם לי להרגיש שצמחונים הם קבוצה תמהונית והזויה שלא בטוח שבא לי להצטרף אליה. כמובן שזה לא נכון והבחור הוא קיצוני ולא כולם כאלה וכו', אבל עדיין קריאת ההודעות שלו גורמת לתחושה לא נעימה ולא משיגה את המטרה שנראה שהוא כל כך נואש להשיג.

p e b b l e

New member
לדעתי זה מדרון חלקלק

לדעתך בעלי חיים שגודלו בדרכים הומאניות זה בסדר. בעיני אכילת בעלי חיים אינה מוסרית כלל שכן בימינו אנו אין שום צורך בכך ויש מגוון אדיר של חלופות צמחיות. לדעת אדם שלישי דגים זה בסדר אבל עוף לא, ולדעת רביעי ציפורים זה בסדר אבל פרות לא, חוץ מיום שלישי שבו מותר הכל. לכל אדם יש הגדרות משלו מה טוב ומוסרי ומה לא, ואם הקו לא יהיה ברור לא יהיה ייחוד צמחוני לפורום הזה. אני חושבת שאם צמחוני חדש היה בא לפורום ואומר שקשה לו, עדיף שנמליץ לו על מאכלים צמחוניים מאשר על בשר. בכל מקרה הבחור שפנה אלינו רצה להפסיק להיות צמחוני וענו לו איזה בשר לאכול. לי אישית לא נראה שזה מתאים לפורום תזונה צמחית.

פצית219

New member
לא אמרתי שזה בסדר, רק שזה הרע במיעוטו

והגבול הוא ממילא ארביטררי. למה בשר לא וביצים כן? הרי התרנגולות שמגודלות לצורכי ביצים סובלות לא פחות מאלו של תעשיית הבשר. אני רק אומר שאם כבר מישהו הולך לאכול בשר, לפחות שידע שיש אופציות פחות גרועות (אם אכן יש, כאמור לא בטוחה שזה קיים בארץ). זה משהו שלא יגידו לו בפורום תזונה הרגיל.

p e b b l e

New member
תעשיית הביצים אכן לא מוסרית מי יודע מה

אבל הפורום כן עוסק במרכיבי התזונה הצמחונית הכוללת גם ביצים ולכן הודעות בנושא אכילת ביצים מקומן בפורום.

צמחונות מלשון צמח,לא מלשון חי

אליעזר בן יהודה הוגה השפה העברית אמר כבר שצמחוני הוא אחד האוכל מן הצומח בלבד. המילה טבעונות לא קיימת בעולם שלנו,אםשר לקשר אליה אינספור הבנות שונות למילה טבעוני,אני חי ביער אז אני טבעי,אני אוכל אורגני אז אני טבעי וכן הלאה. בכל מקרה ההגדרות לא חשובות בכלל אלא רק תוכן הדברים הנכונים והצודקים כאשר אכילה מהחי גורמת להרג של בעח אחרים במכוון ובזדון.

p e b b l e

New member
אז אתה לא צורך מלח או מים, שכן הם לא צומח?

ואם ההגדרות לא חשובות, אז לשם מה הפוסט?

p e b b l e

New member
נו, באמת

אף אחד גם לא אוכל ארוחה של ג'לטין, אז ג'לטין נחשב לחלק מתזונה צמחית?

עדיין מה שהוא טען נכון

צמחונות זה מהצומח ולא מהחי,ככה שחלב וביצים ודבש אינם מהצומח ולא גודלים בעצים.

p e b b l e

New member
קצת התבלבלת עם ההגדרות

צמחנות מוגדרת כך: אדם הנמנע מאכילת בשר ומוצרי בשר, עופות, דגים ופירות ים. תזונת הצמחוניים האוכלים ביצים, חלב ומוצרי חלב כוללת מזונות מהצומח (פירות, ירקות, קטניות, דגנים, זרעים, אגוזים), חלב, מוצרי חלב וביצים. מה שאתה הגדרת זו טבעונות: אדם הנמנע מאכילת בשר ומוצרי בשר, עופות, דגים, פירות ים, חלב, מוצרי חלב וביצים. תזונת הטבעוניים כוללת רק מזונות שאינם מן החי (פירות, ירקות, קטניות, דגנים, זרעים ואגוזים). אם ההגדרה שלך היתה נכונה, שוב היינו נתקלים בבעיה של צריכת מלח, מים ופטריות כחלק מהתזונה ה"צמחונית".

מה שחשוב זה מה עובדה ולא הגדרות למיניהם

שעוותו על ימין ועל שמאל. אדם שאוכל מהחי הוא אדם שאוכל מהחי ולא צמחוני.\ אין דבר כזה טבעונות,אף אחד לא חי טבעי היום ואפשר לפרש את המילה טבעונות בהרבה אופנים.

p e b b l e

New member
העובדות הן שיש דבר כזה צמחונות ויש גם טבעונות

זה שאתה לא מסכים עם ההגדרות לא אומר שהן לא קיימות.

לא זה שהגדרה קיימת ועוותה לא מעיד על נכונותה

יש הרבה הגדרות שרירותיות שקבע האדם ואין רחוקות שנות אור מלהיות נכונות וצודקות. אליעזר בן יהודה הוגה השפה העברית קבע: אדם שאוכל מהצומח הוא צמחוני ותו לא,אני יקשיב לו(ואני מסכים איתו זה ההגיוני) מאשר לאילו שקבעו מה שנוח להם.

p e b b l e

New member
אתה מזכיר לי בדיחה

אשתו של דוד לוי מתקשרת אליו לפלאפון בזמן הנסיעה ואומרת לו:"תזהר יש איזה משוגע בכביש החוף שנוסע נגד כיוון התנועה" אז דוד לוי עונה לה:"משוגע אחד? אני רואה מאות" שתהיה שבת שלום.

שאין מה לענות מול האמת המוטחת בפנים

השתיקה תהיה יפה. העובדות מדברות,ההיגיון והצודק ובטח לא הרוב/מיעוט.

למעלה