פורום תזונה צמחית

אישעם

New member
מה יש להוכיח כאן ? זו עובדה שזה קורה

בתפוז אסור לגולשים לכתוב על נושאי הפורום אם למנהל/ת הפורום זה לא מתאים לתפיסה האישית. למשל, בפורום קרניבורים אסור לי לכתוב על נושא הפורום, הנהלת הפורוםן הסבירה לי שזה בגלל שאני צמחוני והפורום לא מיועד לי. יותר מזה, אסור שם אפילו להביא כתבה מ YNET אם היא בעד צמחונות, אפילו אם לא תכתוב שום מילה, רק תביא קישור. הנהלת הפורומים פוגעים באזרחים שרוצים לצרוך מוצר שהם בעצמם, תפוז, פרסמו וקראו לנו לבא לכתוב כאן. זה לא שונה גם כאן. אני רוצה לכתוב על נושא הפורום ומגבילים אותי בגלל תפיסות עולם פרטיות. מה להוכיח לך ? שמגבילים אותי להתבטא כאן ? שאני לא יכול לצרוך את המוצר על פי תקנון תפוז המקורי כי כל מנהל פורום רוצה ליצור עוד חוקים איך שבא לו ? את זה להוכיח ? הנה, לא צריך המנהלת פרסמה כבר את הגבלותיה, היא לא מרשה לי דברים שחוקי בישראל לעשות ופוגעת בי כצרכן, פוגעת בחופש הביטוי שלי. אני סבור שכדי שאדם יחשוב על צמחונות אני צריך ליצור לו אנטי, כדי שיבין מה הוא עושה, עלי לעורר בו מחשבה, המנהלת לא מרשה לי כי היא חושבת אחרת.

trilliane

Well-known member
מנהל
התחמקות נאה. חזרת על הנאמר ולא חידשת דבר.

אישעם

New member
התחמקות שלך, את זו שלא ענית לשאלות

אני לא התחמקתי, הסברתי, יש נושא של פורום ואני רוצה לכתוב על נושא הפורום אבל אוסרים עלי ומגבילים אותי כך סתם כי בא להם. השאלה המרכזית, אני מניח, הוא אם את או מישהו אחר מכחיש שההפורום הוא מוצר שאנחנו משלמים עליו ע"י צריכה ושימוש, כי כך תפוז עושה כסף. האם זה לא נכון . כי אם זה נכון אז יש קייס ואם לא אז לדעתך אין. זה עד כדי כך פשוט.

i c u 2

New member
אין כותרת

{אם היה סמל של חפירה הייתי שם בכותרת} א. שמת לב שזה לא הפורום הראשון בו מעירים לך? {אתה אמרת...} כך שאין לך מה להאשים רק כאן ת'מנהלת {זה מה שטענת בהתחלה}. ב. הגיוני לך להיכנס לפורום מזרחית ולהביא כתבות בעד רוק? לא. הגיוני לך להיכנס לפורום רוק ולתת כתבות בעד מזרחית? לא. זה בול המצב במקרה שלך {בהנחה ומה שאתה מתאר מדוייק כיוון שאני לא מכיר אותך ו/או את הדיונים עליהם אתה מדבר} אתה נכנס לפורום X ומנסה לדבר על Y .... נכנס לפורום Z ומנסה לדבר שוב על Y... תפתח קומונה בנושא Y... אם יתפתח, תוכל להעביר בקשה להנהלת הפורומים לפתוח פורום Y ... בו תרשום את כל מה שבא לך באותו נושא ולא תצטרך לריב עם מנהלים/ות.

אישעם

New member
הגיוני מאוד

לא רק שיש רוק מזרחי ולהפך, אבל הנה גם כאן בתזונה צמחית מותר לכתוב על תזונה שאינה מהצומח. איך תסביר את זה ?

p e b b l e

New member
לדעתי, יש נושא אחד שזקוק להבהרה

האם מותר לכתוב על אכילת בעלי חיים או לא? אני חושבת שלכולם ברור כאן שכל אדם, לא משנה מה הוא אוכל, רצוי ומוזמן לפורום. אבל זה לא נכון לגבי כל הודעה. הבעיה שלי עם הודעתה של מילה היא לא שהיא לא היתה עניינית, וגם לא זה שלא הסכמתי עם מה תוכנה. הבעיה שלי היתה שאין מקום להודעה שכזו בפורום הזה. הפורום הזה אמור להוות מקום בו לא נצטרך להיתקל בשאלות בנושאי אכילת בעלי חיים. כמו שרשמו כבר לפני, יש הרבה פורומים אחרים בתפוז בנושאי תזונה. אם הפורום הזה לא מגביל את הכותבים מלכתוב הודעות על אכילת בעלי חיים, לא ברור מה הצורך בו וגם למה זה הוא שמו. בנוסף אני חושבת שבהחלט יש מקום לדיונים בנושא מוסריות התזונה על גבי הפורום. מרכיב חשוב ועיקרי אצל רבים מהצמחונים/טבעונים היא שאלת המוסר. אני, כמו רבים מחברי הפורום, עברתי לתזונה שכזו מטעמי מוסר ולעיתים צצות שאלות בנושא שבהחלט נופלות תחת הגדרת התזונה הצמחית. עשו בעיני בחכמה מנהלי הפורום הקודמים כשהגבילו את התשובות בנושא המוסריות רק למקרים בו שאל הכותב בנושא על מנת למנוע הטפות. אבל אם לאדם יש שאלה בנושא, בהחלט מתאים ורצוי בעיני לתת לו לשאול זאת כאן, בכפוף לכללי הפורום ובצורה תרבותית.

העניין הוא

שהשואל כבר כתב. לא כולם משפשפים בתקנון הפורום לפני שהם כותבים בפורום זה או אחר. לעשות לו רצח אופי ולהתנפל עליו לא היה במקום. יש דרך להפנות לפורום אחר וזהו. ולשאלות מוסר עם כל המתנפלים פה למינם רק יוסיף אש למדורה. כבר אמרתי לך הדרך שלך לענות ולהגיב שונה משל כמה מהשתתפים פה שחושבים שהדרך שלהם היא הנכונה וצועקים על כל מי שמעז להביע דעה שונה. בצורה תרבותית - אני מסכימה. בגלל שלא נראה לי שתהיה כאן צורה תרבותית - עדיף להגביל את הדיון הזה בפורום.

p e b b l e

New member
לי אישית אין כלכך בעיה עם הבחור שכתב

קורה שאדם לא מבין באיזה פורום הוא נמצא. למרות זאת אני לא רוצה להפנות אותו לפורום אחר שכן איני רוצה לעודד אותו לאכול בעלי חיים. בכל מקרה יש דרכים תרבותיות ונאותות שאפשר לנקוט בלי לעודד אותו לצרוך בשר על גבי פורום זה. בעיני הבעיה היא שעדיין לא ברור כאן האם הפורום הזה מתיר לדון באכילת בעלי חיים או לא. אני לא חושבת שצריך להגביל נושאים מסויימים, שרלוונטים לנושא הפורום, רק בגלל שישנם אנשים שקשה להם לדון בנושאים הללו בצורה תרבותית, בדיוק לשם כך יש תקנון ומנהל לפורום. גולש שחורג מהכללים ראוי שיוזהר, אם הוא לא מציית ניתן למחוק את ההודעות הסוררות שלו. בעבר היו בפורום הזה דיונים בנושאי מוסר שהתנהלו באופן תרבותי ומכובד למרות הימצאותם של אנשים שניסו לדרדר את הדיון ותודות למנהלים הדיונים היו מועילים ואמדו בכללים הכתובים בתקנון.

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר, ראוי והגיוני להגביל נושאים כדי למקד את

הפורום בתחום שלו. ניתן להרחיב או להגדיל כל נושא ולטעון שהוא רלוונטי, אבל אם הפורום נפתח במטרה מוצהרת לדון ב-X ויש פורום אחר שמתאים לדיון ב-Y לא חייבים לכפות עליו את Y אם זו לא מטרתו. וכמובן, גם אם אין פורום אחר, עדיין מותר להגביל את הדיון בפורום לנושאים מסוימים. זו זכותה של תפוז וזה זכותו של המנהל שהיא מינתה מטעמה. כל מי שחש שהפורום לא עונה לצרכיו רשאי להציע לתפוז לפתוח פורום בנושאים שהוא רוצה לדון בהם, או פשוט לפתוח קומונה.

p e b b l e

New member
לא טענתי אחרת

אני פשוט חושבת שדיונים בנושא מוסריות התזונה הצמחית בהחלט רלוונטים לתחומו של הפורום.

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי איך מגדירים את נושא הפורום.

כפי שציינתי, כל נושא הצמחונות בכללותו הוא לכאורה "רלוונטי לתחום הפורום". אבל אם רוצים למקד את הפורום בנושא התזונה עצמה ותו לא, אז המוסריות לא רלוונטית, ואפשר לדון בנושאים האלה בפורומים ובקומונות אחרות.

p e b b l e

New member
נכון, אבל

עד ממש לא מזמן, דיונים בנושא המוסריות היו חלק מהפורום ועכשיו זה השתנה. אני בסך הכל חושבת שזה לא צריך היה להשתנות.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת, לא הייתי אז אני לא יכולה לשפוט.

התייחסתי רק למקרה הכללי. עדיין, אני חושבת שזה לגיטימי שיחליטו שממקדים את נושא הפורום ומהיום דיונים בנושאים אחרים מפנים לפורומים מתאימים יותר.

p e b b l e

New member
לדעתי הפורום הזה כן מתאים

וחבל לי שלא התייעצו בחברי הפורום לפני שהחליטו על השינוי במהותו.

trilliane

Well-known member
מנהל
פורום יכול להתאים ויכול להיות כל דבר שרוצים

לעשות ממנו. השאלה היא מה רוצים וברשות מי הרצון הקובע... במקרה הזה של תפוז, ותפוז אינו אתר שמנוהל באופן דמוקרטי. אם חברי הפורום ירצו לשנות את מהות הפורום, הם יכולים לפנות להנהלת תפוז, אבל זה עדיין שיקול שלה. זכותם לעזוב את הפורום אם הוא לא מתאים להם, למצוא פורום אחר מתאים יותר, להציע את עצמם לניהול פורום מתאים, או לפתוח קומונה.

אישעם

New member
בכל פורום ובכל צורה אני אוכל לכתוב את האמת

בתרבותיות, גם אם במילים קשות אבל נכונות (ואני שם על זה דגש, מרחיב את מה שאומר לי זה שדן איתי ואומר לו דברים שהוא כתב בעצמו על עצמו). זה חלק מזכויותי. צמחונות וטבעונות נוגעים בכל הנושאים ובכל מהות, לא משנה למה ישנו את זה. אני יכול לכתוב על צמחונות בכל אחד מנושאי הפורומים בתפוז. זרוק נושא....

אישעם

New member
אולי את אשמה בזה ? אולי את לא יודעת להסביר את

עצמך ? הנקודה היא שלא משנה מה תעשו ומה תשנו, אני יכול לכתוב בכל פורום על צמחונות ולקשר את זה לנושא הפורום. כך שהדיון שלכם חסר חשיבות, עם כל הכבוד. השאלה היא אם מותר לי בתפוז לכתוב בתרבותיות את האמת (ואני תמיד יכול לגבות אותה ולהביא ראיות לאמת)על נושאי הפורומים ? כי כאן אומרים לי שלא.

לא היתה לי כל כוונה לפגוע

בן אדם שאל שאלה וללא קשר לדעותי הפרטיות בנדון, וללא כל ניסיון מצידי להדיח לאכילת בשר עניתי מתוך כוונה לעזור בלבד!!!! לא היתה לי כל כוונה לפגוע באיש, וצר לי שבקשה לעזרה של גולש בפורום (בדיוק כמוני וכמוכם) יצאה מפרופורציה. אם הייתי יודעת שזה ירד לפסים לא נעימים כאלו - הייתי עונה לו במסר אישי. שיהיה לכולם שבוע רגוע מילה יופה - רפואה טבעית לפי סוג דם [email protected]

למעלה