פורום תזונה צמחית

פצית219

New member
אבל בפורום תזונה לא היו ממליצים לו על בשר

שגודל בדרכים הומאניות, שזה בבחינת הרע במיעוטו. לכן אני דווקא חושבת שדווקא כן היה מקום לענות לו בפורום הזה. בלי קשר, לפחות מנסיוני האישי בעבר, יש כאן קוראים שעדיין מתנדנדים בדרך לצמחונות. המעבר מאכילת בשר לצמחונות לא כזה פשוט ונעשה בהדרגה (לפחות אצל חלק מהאנשים), לכן יש טעם בדיבורים והמלצות על דרכים להפחתת אכילת בשר ולא רק על הימנעות מוחלטת. ובאופן כללי כשאני קוראת דעות כמו של הבחור שנחסם זה גורם לי להרגיש שצמחונים הם קבוצה תמהונית והזויה שלא בטוח שבא לי להצטרף אליה. כמובן שזה לא נכון והבחור הוא קיצוני ולא כולם כאלה וכו', אבל עדיין קריאת ההודעות שלו גורמת לתחושה לא נעימה ולא משיגה את המטרה שנראה שהוא כל כך נואש להשיג.

אבל לא קיים בשר שגודל בדרכים הומנאיות

"הרע במיעוטו" זה מגוחך , כמו שלא נשווה בין רוצח אונס שכולא את הקורבנות שלו במרתף לבין רוצח אונס שנותן להם להיות "חופשיים" בתוך בית ככה גם לא הגיוני לדבר בצורה כזו כשמדברים על חיות .

פצית219

New member
אני לא יודעת איך זה בארץ, אבל בשוויץ

היה לי ליד הבית מרעה של פרות ומרעה של כבשים והגידול שלהן בהחלט היה הומאני. בטח אפשר למצוא גם בארץ כאלו דברים?

אז בבקשה , אני אשמח לשמוע את הפירוט

של הטיפול בהם (כולל טיפול במקרים של חולי) כולל המזון ,דרכי גידול כללים , הדרכים שבהם הם יוצרים הריונות , תנאי ההובלה שלהן למקומות אם זה רלוונטי, צורת השחיטה שלהן ,היחס הכללי אליהם ,האם יש איזשהו טיפול מיוחד בזכרים ? ,תנאי ההיגינה שלהם , היחס לעגלים שנולדו ולפרות בהריון , האם נדבק אם הפרות סובלות מכאבים כרוניים כלשהם ? כיצד גורמים לנוע ממקום למקום ? האם יש הפעלת כוח ואם כן מה זה גורם להם פסיכולוגית - למצוקה נפשית? פחד ? חרדה? אז ספרי לנו על תנאי הגידול שלהם ואז נוכל לחשוב בעצמנו אם היחס הוא "הומני" .

פצית219

New member
לא התעניינתי עד כדי כך, היה להן שטח מרעה

עצום והן פשוט הסתובבו שם ואכלו עשב, והיה מבנה מקורה שיכלו להיכנס ולצאת ממנו כשרצו. מדי פעם ראיתי גם עגלים, אבל לא ראיתי זכרים. הן ממש לא נראו סובלות. מעולם לא ראיתי שם אנשים בכלל, למרות שכנראה שהיו מתישהו כי הכבשים נגזזו מדי פעם.

פצית219

New member
גרתי ליד המרעה במשך שלוש שנים, אם

הגידול לא היה הומאני הייתי שמה לב. ובזאת סיימתי להגיב בדיון זה.

מסתבר שלא שמת לב להרבה דברים שם

חוץ מש"הם הסתובבו שם ואכלו עשב" ממש אחלה מדד לתנאים הומניים
.

איילת1974

New member
שירי שלום

אני מסכימה עם רוב מה שכתבת. גם אני לא אוהבת את ההתלהמות שלפעמים גובלת באלימות ותקיפת כל מי שלא עונה בקנה מידה אחד עם הטבעונים ההדוקים. יחד עם זאת, אני בהחלט לא חושבת שכאן זה המקום לשאול איך לא להיות צמחוני, בדיוק כמו שאחד שרוצה לחזור בתשובה לא יבקש המלצות בפורום של יוצאים בשאלה (וההיפך). לדעתי אין לאפשר שאלות מהסוג הזה בפורום.

אישעם

New member
למה גולשים צריכים לציית לדעות הפרטיות שלך ?

למה גולש לא יכול לכתוב על נושא הפורום לטוב ולרע ? לבצע דיון ? כתבת במפורש שהדברים הם כך בגלל שכך את רוצה וזהו. התקנון חל על כולם, גם עלייך. למה לך מותר לכתוב ביקורת על גולשים אם ביקורת אסורה ? בתפוז כותבים על נושאי הפורומים, לטוב ולרע, דיונים תרבותיים (לפחות רצוי), כשהתרבות נעלמת אז יש להפעיל סמכות אבל לא לפני. מותר וחוקי בישראל שאדם יחזיק בדעה (ויביע אותה) שאכילת בע"ח היא רצח בע"ח. הגבלת אדם כזה שצורך את המוצר הזה(מוצר = פורומים בתפוז) היא פגיעה בזכויותיו כצרכן. סליחה, אבל זה לא הפורום הפרטי שלך עם כל הכבוד ואנחנו לא צריכים לציית לראית עולמך הפרטית שאותה את רוצה לכפות כאן.

i c u 2

New member
אז זהו שלא.

מנהל יעביר את דעותיוו על גולש {הכוונה למחיקת הודעות, סיבות המחיקה וכו'} ע"ג המסרים ולא ע"ג הפורום, גולש יעשה בול אותו דבר, יוכל להעביר את דעותיו על המנהל / התנהלותו ע"ג המסרים ולא ע"ג הפורום. מנהל הפורום יקבע את חוקי הפורום. על גולשי הפורום חלים חוקי תפוז וחוקי הפורום הספציפי כשם שעל אותו מנהל חלים החוקים גם בפורום שלו וגם בפורומים אחרים {לדוגמה, שירי לא תיכנס לפורום מוזיקה מזרחית, תפרסם לינקים להורדת שירים וכו' ... דינה כדין כל גולש אחר}. ושוב, בהתייחסות לשורתך האחרונה, הפורום הוא של תפוז שהעביר את סמכויות הניהול למנהלת הפורום שתקבע מה הולך ומה לא הולך בפורום וכן, אתה כן צריך לציית {חבל שזה הגיע לרמה של ציות... אתם סתם הורסים פורום משובח} לחוקי הפורום ולמה שמנהלת הפורום מכתיבה.

אישעם

New member
כלומר, להנהלת תפוז ולמנהלת המיצגת אותו מותר

לעבור על חוקי מדינת ישראל ? החוק להגנת הצרכן, אפליית צרכנים ופגיעה בחופש השימוש שלהם במוצר שהם רכשו 0ע"י הסכמה לראית פרסומות ומבלי לעבור על תקנון הנהלת הפורומים). חוץ מזה, גם מה שכתבת לא קורה בפועל, מנהלים בהחלט מעבירים ביקורת על גולשים ולא במסרים אלא על גבי הפורום. כך שהמנהליםבתפוז בעצמם עוברים על תקנון הנהלת הפורומים בו כתוב שהתקנון חל על כולם, כולל המנהלים. מה שאסור לגולש אסור גם למנהל, כך כתוב.

i c u 2

New member
לא בדיוק.

אם אתה רואה מנהל שעובר על חוקי תפוז אתה מוזמן להעיר את תשומת ליבם או את תשומת לב מנהל אותו פורום או הנהלת הפורומים. במקרה של עבירה על חוקי מדינת ישראל לדעתך, אתה מוזמן לפנות לבית משפט. בהצלחה. ותקנון תפוז חל על כולם.

אישעם

New member
גם נכון, אבל מזה אני מנסה להמנע, וגם

אני לא באמת צריך לפנות לבתי המשפט, אפשר למועצה לצרכנות או לאגודה להגנת הצרכן (כך היא נקראת ? כי בררתי ויש 2, לא זוכר בדיוק את השמות אבל עכשיו העניין התעורר מחדש). יש מי שעושים את העבודה למען הצרכן, אני לא צריך לפנות לבתי המשפט, אפשר גם עיתונות או טלוויזיה, כבר קידמתי את הנושא בעבר אבל אני די עסוק בחיי. במקור תלונתי הייתה אמורה להיות ממוקדת נגד פורום קרניבורים, די בכך שתפרסם כתבה בעד צמחונות כדי שהוא יחסום אותך וימחק.

i c u 2

New member
אתה מוזמן

רק אל תשכח ש"תפוז" הוא בסופו של דבר אתר בבעלות פרטית עם נהלים משלו. שוב בהצלחה.

אישעם

New member
שוב, אין דבר כזה, כולם כפופים לחוקי מדינה

גם חנות פרטית. יש דברים שאפילו בבית הפרטי שלך אסור לך לעשות, כמו אלימות למשל וכו'. מי שמרוויח כסף בעבודה מול ציבור, מוכר מוצרים (הפורומים) בתמורה זו או אחרת ואפילו בעקיפין, חייב דין וחשבון לחוקי המדינה בנושאי צרכנות הוגנת.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל לא הוכחת שתפוז עוברים על החוק.

ולא הבאת שום ציטוט מהחוק שנוגד את תקנון תפוז. כל מה שאתה עושה זה לטעון שהם עוברים על החוק, לזרוק מילים ריקות באוויר ולנפנף ב"חוק הגנת הצרכן". צר לי, לא משכנע.

למעלה