פורטה אוטוטו כאן. תגובות אך ורק לפה!

Dug E

New member
פורטה אוטוטו כאן. תגובות אך ורק לפה!../images/Emo220.gif

בגלל שבחלק מהחנויות הדיסק אמור להגיע הערב, ובגלל שאני וענבר לא בבית עד 11 אז אני פותח שרשור מסודר לתגובות על האלבום. לפי כל החנויות שביררתי לגבי ההגעה של האלבום, נאמר שהוא יגיע מחר-ראשון. חוץ מדיסק סנטר בדיזנגוף שאומרים ש95% שהוא יהיה עוד הערב בחנות. אז אתם מוזמנים לוודא הגעה של האלבום לפני שאתם מגיעים לשם-036291738 שיהיה ללהקה בהצלחה במכירת האלבום! והעיקר שאנחנו נהנה ולא נתאכזב, אני סומך עליהם שלא. יאללה, תהנו!!

invAsion

New member
קצת פרטים על האלבום (../images/Emo58.gif?)

מתוך כתבה שבן פרסם ברשמי - למי שלא קרא.. מי שלא רוצה לדעת שלא ימשיך לקרוא:
"נקודה בעייתית נוספת ב'פורטה' היא הטקסטים של פטרובר, שלדוגמה מתעקש לשחק בכל המילים האפשריות המסתיימות בהברה 'תי': "כמויות שתיתי/ גם אני גם טיטי/ עם מבטא דברתי, כשטעיתי".
מצד שני, יודעים תום פטרובר ואורית טיטי שחף היטב את נפש קהלם, ומקפידים לספק את הסחורה המוכרת. זה מתחיל עם 'Don't like' אחד מארבעה קטעים באנגלית שנכללים בדיסק. פטרובר, שטביעות אצבעותיהם של סולנים כריזמטיים כאדי וודר וכריס קורנל תמיד ניכרו בקולו, שוחה בטקסט הלועזי כדג במים, אבל שחף מתעלה עליו. אורית שחף, זמרת הרוק הגדולה בתולדות המוסיקה הישראלית, חתומה גם ב'פורטה' על הביצועים המרגשים ביותר, בהם: 'ככה אני', 'עד שזה יעבור', 'להיות' (גרסת כיסוי בעונה הבאה של 'כוכב נולד' מובטחת) ומעל כולם 'Somebody else', הטוב בשירי האלבום, בו דווקא האיפוק היחסי והשירה נטולת הצווחנות פוגעים בכל המקומות הנכונים.
"..מילות 'ניו יורק סיטי' (להיט הופעות ענק בדרך), שמתייחס לנסיעה הממושכת של 'היהודים' לארצות הברית לפני כמה שנים"

yotem 17

New member
נשמע טוב../images/Emo83.gif

בהחלט עשו לי חשק לשמוע את Somebody Else. נראה אם ייצא לי לקנות מחר...גג ביום ראשון נראה לי.

נשמת

New member
וואלה

לדונט לייק אני הכי הכי מחכה. לגבי השירים המרגשים שמדוברים, נשמע מעניין... בנוגע לשיר הנטול צווחנות אני סקפטית. מה זה אורית בלי לצרוח. בכל אופן, אני חוששת מניו יורק סיטי... אני מריחה הדחקה גדולה בנוסח 'כאילו'... ", אבל שחף מתעלה עליו. אורית שחף, זמרת הרוק הגדולה בתולדות המוסיקה הישראלית,"
יאללה אני מחכה.

דווקא

Somebody else זה ממש לא הם. כאילו, שיר יפה, אבל לא הסיגנון הייחודי שלהם שגרם לי להתאהב דווקא בהם ולא בלהקה אחרת.

AvtipuS

New member
"עלאק ניו יורק סיטי" ../images/Emo6.gif

השיר הזה מצחיק אותי בטירוף

מתנות

New member
וואו. Somebody Else.

(אם זה כזה וואו, אז מה יהיה עם האלבום המלא..)

מתנות

New member
מה זה היהודים?

הדבר היחידי שקבוע בהיהודים, מבחינתי, הוא להפתיע... כל אלבום כל-כך שונה ואני בטוחה שגם כשהקודמים יצאו אמרו על כל מיני שירים שזה פשוט לא היהודים, אבל עובדה שכל שיר פשוט טבוע בלהקה הזו.

זה לא העניין

גם אם הם יעשו עכשיו קאבר ל"היא יודעת" של נינט הם יפתיעו, השאלה היא אם זה יהיה דבר שיתאים להם, שיאפיין אותם. לא שאני אומרת שהשיר גרוע, ממש לא לדעתי. ולא רן, אני לא משווה אותם לנינט
אני גם לא טוענת שהם צריכים להשאר במן מסגרת קבועה ולא לעשות דברים חדשים. כל מה שאמרתי שהשיר פשוט ממש לא נשמע "היהודים" [כמו שאנחנו מכירים אותם לפחות]. אם זה מבחינת השירה של אורית, אם זה מבחינת המילים וכו'. ו-וואלה, אני אוהבת איך שהיהודים נשמעים. אז כנראה כל מה שצריך זה להתרגל...

מתנות

New member
הבנתי אותך...

היהודים מחדשים, מתחדשים. זה חלק מהעניין של דיסק חדש, חלק מהיופי. וכמובן שייקח זמן להתרגל.
כמו לכל דבר חדש..

נשמת

New member
אני כל כך מסכימה איתך.

זה מזכיר לי את אבנסס...בכל אופן היהודים זה לא. חסר לי הרוק שהם ידעו לעשות, צפיתי מיתון והנה הוא בא. כוסאמק.

נשמת

New member
אז יכול להיות

שהפעם זה מעצבן יותר כי הוא מהדיסק. ולא שיר שבא למשוך קהל. להיות קליט. בכל אופן, השנייה האחרים נשמעים כמו פיצוי אבל עזוב נחכה לדיסק המלא לפני שאני שופטת.

Dug E

New member
אני דווקא חושב בכיוון של נייטוויש

אבל רק בקטעים מסויימים ובלחן בלבד.

למעלה