פיטורים...

מצב
הנושא נעול.

ב ס י

New member
אז זהו

הסבר
הם כן יכולים להגיש תלונה במשטרה, כי זה לא עולה להם כסף , אבל מבלבל לך את המוח. זה שהמשטרה צסגור את התיק בלי לפתוח בהליך פלילי לא מעניין אותם. אם לא תגיש תביעה להלנת שכר על אותם 1000 ש"ח , הם לא יכולים לתבוע אותך בבית הדין לעבודה על כך, בבית הדין לעבודה הם לא יכולים לתבוע אותך תביעה פלילית אלא רק כספית, אך מאחר והם כבר נטלו בכח את הכסף שאותו הם תובעים הם לא יכולים לתבוע אותו בשנית. אני לא יודע להמליץ על כדאיות, מטרצת התשובות בפורום לתת לך את מירב הנתונים (הנכונים) כך שתוכל לשקול את צעדיך בתבונה. יש אנשים שלהם חשוב העקרון או שכל גרוש חשוב להם ויתבעו ויש אחרים, שלא מוכנים להקדיש מאמצים וזמן להתנצחויות משפטיות על סכומים קטנים. לא ברור לי למה אין לך הוכחה ממשית. האם לא קיבלת תלושי שכר, ו/או העברות לחשבונך בבנק או המחאות מאת המעסיק. האם אין לך גם מכתב פיטורים ומכתב התחלת העסקה מחדש. האם לא קיבלת טופס 106 בגין אותה שנת עבודה? כל אחד מהנ"ל או לפחות צרוף שלהם יכול להוכיח לכאורה את טענתך ואז חובתו של המעסיק להוכיח ההפך.
אז זהו
שחסרים לי הרבה תלושים והם משלמים לי מזומן וגם בקושי 106, זה עוד הרבה בעיות שיש י איתם ועוד תביעות שכבר אני מטפלת בזה בשי"ל. אבל אם אין לי באמת את אחד מהדברים הנ"ל, מה עושים? צריך עדים או משהו? אני לא יתבע על סכומים קטנים אם אני יודעת שאני אוכל גם להפסיד. אני רק רוצה שהם לא יכולו לאיים עלי בפתיחת תיק פלילי (ואז יהיה לי עבר פלילי) ושלא יוכלו לאיים עלי בתביעה שתגרור קנס. הבנתי שהם לא יכולים. אבל יש לי שאלה נוספת, אם עשיתי משהו פלילי למה המשטרה לא תפתח תיק באמת??? איפה המעבידים שלי כל יכולים להתלונן על מה שעשיתי וכן לפגוע בי??

שיר ורד

New member
לאיים הם יכולים

אז זהו
שחסרים לי הרבה תלושים והם משלמים לי מזומן וגם בקושי 106, זה עוד הרבה בעיות שיש י איתם ועוד תביעות שכבר אני מטפלת בזה בשי"ל. אבל אם אין לי באמת את אחד מהדברים הנ"ל, מה עושים? צריך עדים או משהו? אני לא יתבע על סכומים קטנים אם אני יודעת שאני אוכל גם להפסיד. אני רק רוצה שהם לא יכולו לאיים עלי בפתיחת תיק פלילי (ואז יהיה לי עבר פלילי) ושלא יוכלו לאיים עלי בתביעה שתגרור קנס. הבנתי שהם לא יכולים. אבל יש לי שאלה נוספת, אם עשיתי משהו פלילי למה המשטרה לא תפתח תיק באמת??? איפה המעבידים שלי כל יכולים להתלונן על מה שעשיתי וכן לפגוע בי??
לאיים הם יכולים
וגם להגיש את התלונה. אבל, אם המשטרה תתעסק עם תלונות של מעסיקים על שימוש מוגזם בטלפונים ע"י העובדים, יצטרכו להוסיף אלפי שוטרים למשטרה רק לנושא זה. תופעת הפטפטת בטלפונים בשעות העבודה (שלעיתים רבות עולה למעסיק הרבה יותר מעלות השיחה, בגלל בזבוז שעות עבודה) היא כל כך רחבה והפכה לנורמה, כך שלא נראה לי שהמשטרה תתעסק בכלל עם תלונה כזו. אני מדבר על מקרים שגרתיים של פטפטת בטלפון, ולא על מקרים מיוחדים של "סחיבת מכשיר טלפון סלולארי" , קיום שיחות ארוכות לחו"ל של עובד שתפקידו איננו מחייב אותו לשוחח לחו"ל , שימוש בטלפון של המעסיק למכירת דקות שיחה לטובת הכיס הפרטי של העובד ומקרים דומים.. מקרים כאלו בהחלט יקבלו טיפול משטרתי סביר +.

ב ס י

New member
אז איך בעצם הם יכולים לצאת נגדי

לאיים הם יכולים
וגם להגיש את התלונה. אבל, אם המשטרה תתעסק עם תלונות של מעסיקים על שימוש מוגזם בטלפונים ע"י העובדים, יצטרכו להוסיף אלפי שוטרים למשטרה רק לנושא זה. תופעת הפטפטת בטלפונים בשעות העבודה (שלעיתים רבות עולה למעסיק הרבה יותר מעלות השיחה, בגלל בזבוז שעות עבודה) היא כל כך רחבה והפכה לנורמה, כך שלא נראה לי שהמשטרה תתעסק בכלל עם תלונה כזו. אני מדבר על מקרים שגרתיים של פטפטת בטלפון, ולא על מקרים מיוחדים של "סחיבת מכשיר טלפון סלולארי" , קיום שיחות ארוכות לחו"ל של עובד שתפקידו איננו מחייב אותו לשוחח לחו"ל , שימוש בטלפון של המעסיק למכירת דקות שיחה לטובת הכיס הפרטי של העובד ומקרים דומים.. מקרים כאלו בהחלט יקבלו טיפול משטרתי סביר +.
עם בעיית הטלפון ולהרויח מזה???

שיר ורד

New member
מי אמר שהם רוצים להרויח מזה

עם בעיית הטלפון ולהרויח מזה???
באופן ישיר. יתכן שהם סתם רוצים להתנקם. אפשרות שניה הם מתכוונים לאיים עליך כדי להרתיע מלדרוש ולתבוע את זכויותיך. דרך אגב, בכל תביעה כספית תשחק לרעתם העובדה שהעסיקו אותך מחדש לאחר מכן ולא ניסו לממש את תביעתם במהלך תקופת העבודה אלא רק בסיומה או לאחר מכן.

ב ס י

New member
אז האם יש להם אפשרות כל שהיא

באופן ישיר. יתכן שהם סתם רוצים להתנקם. אפשרות שניה הם מתכוונים לאיים עליך כדי להרתיע מלדרוש ולתבוע את זכויותיך. דרך אגב, בכל תביעה כספית תשחק לרעתם העובדה שהעסיקו אותך מחדש לאחר מכן ולא ניסו לממש את תביעתם במהלך תקופת העבודה אלא רק בסיומה או לאחר מכן.
להתנקם בי באמת??? כי לפי כל הנ"ל נראה שאין להם ממש דרך שמישהו יתייחס אליהם ברצינות. אני צודקת? אגב, אני יכולה להכחיש את ה שדיברתי בטלפון? נגיד והם יראו את חשבון הטלפון הגדול למשטרה, איך הם יכולים להוכיח שאני זאת שעשיתי אותו? (לא קיבלתי מכתב פיטורין כשפיטרו אותי אז....פשוט אמרו לי ללכת...והלכתי.) תודה רבה מראש על כל התשובות!!

שיר ורד

New member
אם יש להם חבר שהוא קצין משטרה

להתנקם בי באמת??? כי לפי כל הנ"ל נראה שאין להם ממש דרך שמישהו יתייחס אליהם ברצינות. אני צודקת? אגב, אני יכולה להכחיש את ה שדיברתי בטלפון? נגיד והם יראו את חשבון הטלפון הגדול למשטרה, איך הם יכולים להוכיח שאני זאת שעשיתי אותו? (לא קיבלתי מכתב פיטורין כשפיטרו אותי אז....פשוט אמרו לי ללכת...והלכתי.) תודה רבה מראש על כל התשובות!!
הוא עשוי לקבל את התלונה שלהם ולטרטר אותך לא מעט, ואז יתכן שבלי עזרת עו"ד התיק לא יסגר. הם יכולים להוכיח שאת שוחחת בטלפון , על סמך הקלטה של שיחה ביניכם בה הודית בכך. כמו-כן, הם יכולים להוכיח זאת על סמך פלטי שיחות (רשימת מספרים אליהם התקשרו באותה תקופה). חוקר פרטי שיתקשר לאותם מספרים ויתחקר אותם קצת , יוכל די מהר לקשר חלק מאותם מספרים אליך, למשל בני משפחה שלך, חברים (אולי לשעבר) וכדומה.

ב ס י

New member
תמיד זה היה טלפון ציבורי.

הוא עשוי לקבל את התלונה שלהם ולטרטר אותך לא מעט, ואז יתכן שבלי עזרת עו"ד התיק לא יסגר. הם יכולים להוכיח שאת שוחחת בטלפון , על סמך הקלטה של שיחה ביניכם בה הודית בכך. כמו-כן, הם יכולים להוכיח זאת על סמך פלטי שיחות (רשימת מספרים אליהם התקשרו באותה תקופה). חוקר פרטי שיתקשר לאותם מספרים ויתחקר אותם קצת , יוכל די מהר לקשר חלק מאותם מספרים אליך, למשל בני משפחה שלך, חברים (אולי לשעבר) וכדומה.
ולא הייתה שום הקלטה. מה ז"א לטרטר? אני אפסיד מזה כסף? יהיה תיק פלילי במשטרה? וחוצמזה אני יכולה ללכת לתחנת משטרה רחוקה מהם שלא יהיה שם מישהו שהם מכירים. זה עוזר? תודה רבה מראש

שיר ורד

New member
לטרטר

ולא הייתה שום הקלטה. מה ז"א לטרטר? אני אפסיד מזה כסף? יהיה תיק פלילי במשטרה? וחוצמזה אני יכולה ללכת לתחנת משטרה רחוקה מהם שלא יהיה שם מישהו שהם מכירים. זה עוזר? תודה רבה מראש
לטרטר
זה אומר להפסיד זמן. זה אומר שעשוי להפתח תיק פלילי (שמן הסתם יסגר לאחר זמן בגלל חוסר עניין לציבור או סיבה דומה). לא אתה קובע באיזו תחנת משטרה תחקר, אלא המשטרה עצמה, בהתאם למקום בו הוגשה התלונה והמקום שבו לכאורה נעברה העבירה.

ב ס י

New member
סיכום פלוס

פיטורים...
אני עובדת חמישה יום בשבוע. בינהם יום שישי באופן לא קבוע רשמית אבל בפועל אומרים לבוא כמעט כל יום שישי. היום אמרו לי לבוא מחר לעבוד. אבל בערב התברר לי כי איני יכולה לעבוד במשך כל היום מחר (שישי), אלא רק חלק ממנו, אז פיטרו אותי. כי אמרתי שאני פשוט לא יכולה בשום אופן! 1.האם אני אקבל פיצויים? 2. אמרו לי לא לבוא יותר משבוע הבא ולפי החוק צריך להדויע חודש מראש. האם אפשר לתבוע גם על זה? תודה!!
סיכום פלוס
מכל השרשור הזה הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה): 1. לא כדאי לי לעשות יותר מידי "פאשלות" בעבודה כדי שייפטרו אותי כי יותר מידי זה כבר נראה כאילו אני עושה את זה בכוונה ויכול להיות שלא אקבל פיצויים. אז לא כדאי... 2. אם יתבעו אותי במשטרה על חשבון הטלפון הגדול שעשיתי לא אפסיד מזה כסף, אולי רק זמן, והתיק ייסגר. אם הם יתבעו אותי בבית הדין לעבודה, הם לא ירויחו כסף כי כבר הורידו לי את זה מהמשכורת. 3. למרות שלכאורה הודתי בפניהם שעשיתי את חשבון הטלפון, עדיין בבית משפט אני יכולה להגיד שלא אני עשיתי את השיחות כי אין בעצם שום הוכחה (לא הקלטה ולא פירוט שיחות, הכל נעשה לטלפון ציבורי...) 4. אני יכולה לתבוע אותם על הלנת שכר אבל יכול להיות שאני לא ארויח מזה כלום, ולכן לא כדאי להתאמץ. אבל נשאלת השאלה: האם כאשר אני אתבע אותם על עוד כל מיני דברים שהם חייבים לי (נסיעות דמי אבטלה חופשות וכדו') יהיה כדאי לי להוסיף את ההלנת שכר??? 5. איך איך איך אני יוכל בדרך חוקית לגרום להם לפטר אותי??? תמליצו לי... המקום העבודה הזה הוא גרוע ביותר.... (שלא לדבר על תנאים עבודה גרועים, עבודה פיזית בלי לקבל מים אפילו... ועוד ועוד...)??? איך לגרום להם לפטר אותי בצורה חוקית או איך להתפטר ועדיין הם יהיו חייבים י את הפיצויים...???? בתודה רבה מראש!!!!!!!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה