פינוי אשפה בשעות בוקר מוקדמות מאוד-נמאס לנו!

lomeshane

New member
פינוי אשפה בשעות בוקר מוקדמות מאוד-נמאס לנו!

מישהו עוד בפורום זה ממשיך להיות מוטרד ב-6 בבוקר 3 פעמים בשבוע מרעש משאיות/פועלי האשפה? למרות שפנינו המון פעמים למנכ"ל העירייה, והובטח לבדוק מה ניתן לעשות, לא נעשה דבר! (התאכזבתי גם לקרוא את התגובה שלו לגבי פינוי האשפה במוצאי ראש השנה ! עובדה היא שלא רק ברעננה היה ראש השנה... ומתשאול שערכתי עם תושבי ערים אחרות, אצלם לא העירו אותם ב-3 לפנות בוקר ! ) אני יכולה להבין מכך שכנראה שאינטרסים כלפי קבלן פינוי האשפה קודמים לאינטרסים מול איכות החיים והשינה של תושבי העיר ! עובדה שבערים כמו ר"ג, גבעתיים ועוד מקומות רבים כן התארגנו להתחיל בפינוי אשפה רק אחרי 8 בבוקר (אחרי שהילדים כבר בבית הספר ובגנים). ועוד זכור לי איך התרשמתי בעבר מהתגובות המהירות של המנכ"ל ומהנכונות לשפר. אבל בשטח--- כלום. לא נעשה דבר. אם גם לכם הנושא מפריע- בבקשה שלחו אליי את הפרטים שלכם באי-מייל (שם ורחוב בו אתם גרים) להתארגנות קבוצתית של התושבים.

מצטרפת לדברייך

בעקבות הדיונים כאן והפגישות שהיו בעקבותיהם, שונו שעות האיסוף. לאחרונה - בלי קשר לחגים, נראה שמה שהיה זה מה שיהיה - בכל פעם שעוררתי רעש בשנים האחרונות היתה הטבה לחודשיים ואז חזרו להתעלל בנו במפגעי רעש מוקדמים. השבוע, אגב, ספרתי 4 (ארבע!) פעמים בהם נאסף זבל בשבע או לפני שבע מליד ביתי. אני מניחה שחלק מהעניין זה המיקום (ליד נקודת מפגש בין איזורי איסוף) וחלק המיטרד הקשה של ארומה. לפחות באחת הפעמים המשאית נסעה לארומה ברוורס באין כניסה. שוצמן, לתשומת לבך....

ארזS

New member
לדעתי אם זה בשעה 6 בוקר זה בסדר בהחלט

כי יותר מאוחר זה כבר מפריע לתנועה. 6 בבוקר זאת שעה שרוב האנשים קמים... חבר'ה, לא צריכים להגזים. אותי למשל מעצבנים כל הגננים שבמקום להתאחד [אחחח, איזה רעיון מצחיק...] ולבוא כולם ביום אחד, הרי שאין כמעט יום ואין כמעט שעה שבאיזה שהוא בניין מסביב אין גנן שמרעיש עם המכשירים שלו. איפה הימים שהגננים עבדו עם מגרפה וטוריה ?

6 זה מאוד לא בסדר

סיכום דיונים קודמים, שהביאו לשינוי השעה: 6 זו שעה בה הרעש העצום מפריע באופן מוגבר והורס לא/נשים את הבוקר. השעות בהן זה מפריע לתנועה הן 7-9. איסוף בשעות מוקדמות ושקטות מעלה את אפקט הרעש, בייחוד ברחובות צרים עם בניה שאינה צמודת קרקע.

ארזS

New member
גם לי מפריע הרעש בשעה 6 אבל בל נגזים

ודרך אגב, לא ראיתי תלונות על האופנוענים מחלקי העיתונים שהחל משעה 4 וחצי לפנות בוקר מטרטרים במוח. את יודעת כמה פעמים התעוררתי מהרעש של האופנוענים האלה ? ושליחי הפיצה והבורגרים למיניהם שמטרטרים כשנכנסים עם קטנועם ממש עד לדלת הבניין ומרעישים ? והגננים כפי שהזכרתי לעיל בתגובה הקודמת ? חנה, אין סוף לדברים האלה. צריכים לקחת הכל בפרופורציות [וללכת לישון מוקדם !]...

זו שאלה של גודל המיטרד

רעשי המשאית גבוהים יותר, ופקטור חשוב: ממושכים יותר. במונחי איכות סביבה זה נקרא "זיהום רעש".

ארזS

New member
אני חולק עליך

כשאופנוען נכנס לשביל של הבניין עם הטרטרה שלו בשעה 4 וחצי לפנות בוקר הרעש שהוא עושה אינו פחות מהרעש של משאית הזבל בשעה 6. קחי בחשבון שבשעה 4 וחצי עדיין שקט כמעט לחלוטין ואילו בשעה 6 יש כבר רעשים סביבתיים שונים. נכון שהרעש של משאית הזבל [למעשה לא הרעש של המשאית עצמה אלא של איסוף הזבל ודפיקת הפחים ] הוא רעש מתמשך יותר, אבל אותי אישית מטרידים יותר הרעשים האחרים.

זה לא "או או".

אין תחרות של "מי מרעיש יותר". האופנוען הרנדומלי מרעיש, ועדיין יש לפתור בעיית הרעשה סיסטמטית של משאיות זבל בשעות מסויימות. אצלינו בשכונה הרגשנו (גם אנחנו וגם הבתים ממול) כמי שכל איכות החיים שלנו השתדרגה כשפטרו אותנו מהרעש, שהרס לרבים מאיתנו את הבוקר. אני מקווה שהגלישה בחזרה לשבע היא זמנית, בגלל החגים.

שעה בסדר גמור

אל תשכחו שפעם שעת תחילת פינוי האשפה היה ב 4 וחצי או חמש ורק בגלל בקשת התושבים מתחילים לפנות ב 6. אני מסכים עם זה שמעליי, מאוחר יותר מזה יתחילו פקקים אדירים אחרי משאיות הפינוי ותארו לכם את כמות התלמידים שתאחר לכיתה בגלל שאתם תקועים אחרי משאית זבל 15 דק'. שנה טובה וגמר חתימה טובה

מעולם לא היה 4 וחצי חמש

החוק הישראלי מאפשר משש. אף אחד לא מחכה רבע שעה מאחורי משאית זבל.

ארזS

New member
תתפלאי

כמתנדב במשטרת התנועה בעיר שמתחיל משמרת בשעה 07:00 כבר קרה יותר מפעם אחת שהוזעקנו מיד בתחילת המשמרת למקומות שונים בעיר בעקבות תלונות שהגיעו למוקד 100 או למוקד 107 על "משאית גדולה שמפריעה לזרימת התנועה". אחד הדברים שהרעננים יודעים לעשות טוב מאוד, הרבה יותר מאשר במקומות אחרים, זה להתלונן.

זה אולי נראה להם כמו נצח

בדרך כלל זה דקות ספורות. הרעש, אגב, הוא כן נצח כי משך השהות בטווח הרעש המיידי של הבית ארוך יותר מעצירה בודדת של המשאית.

lomeshane

New member
ארז יקר, תרשה לי לחלוק עליך בבקשה!!!

למה אם אני רוצה להעיר את הילדים שלי בבוקר בשעה 7 הם צריכים להתעורר בימים ראשון שלישי וחמישי ב-6 בבוקר,והרבה פעמים גם ב-5:30? לא מגיע שיהיו להם מספיק שעות שינה?? ועניין החסימה בדרך לביה"ס- למה שהמשאיות יתחילו לעבוד ב-8? אי אפשר ב-9/10 ? אי אפשר בשעות אחה"צ? אף אחד לא קבע שככה זה צריך להיות. ותאמין לי שקול גרירת הפחים, בלימת המשאיות והצעקות של הפועלים אחד לשני ב-6 בבוקר, והרבה פעמים לפני כן- מפריע הרבה יותר משליח פיצה או מרעשים אחרים רגילים ברחוב ! אם תיכנס לאתרים של עיריות כמו גבעתיים ור"ג למשל, תגלה שהם מספרים שם בגאווה שאיחרו את שעת אסוף הזבל. גם אצלם יש בתי ספר ואנשים עובדים, ובר"ג העיר הרבה יותר גדולה ומסועפת מרעננה, ועובדה שזה הולך שם מצויין. ודרך אגב- באיזו שעה מגיעות המשאיות לרחוב שלך??? אמיר שוצמן הציע בזמנו רוטציה- שכל פעם יהיה מסלול שונה, כדי שלא רק אנחנו "נהנה", אבל המצב נשאר אותו דבר.

חיפשתי באתר עיריית ר"ג

אמנם לא מצאתי את נושא שעות האיסוף, אבל הוקסמתי מהאתר עצמו. לא עיצובית, אלא פונקציונאלית ותוכן. הלוואי עלינו.

מצאתי בגבעתיים!!!

"כדי ליעל את פינוי האשפה הביתית בגבעתיים ולחסוך מהתושבים את המטרד והרעש הכרוכים בפנוייה בשעות הבוקר, הכינה העירייה תוכנית פינוי אשפה, על פיה תפונה האשפה שלוש פעמים בשבוע, אך ורק בשעות אחה"צ". http://www.givatayim.muni.il/Openning.asp?Lang=1

ארזS

New member
מותר לכולם לחלוק עלי

מצידי שיפנו את הזבל בשעה 12 בצהריים. לא הבעתי כל דיעה אישית בעד או נגד, בניגוד אליך ולרוב המשתתפים בדיון שכותבים דיעה אישית.

../images/Emo41.gifהבוקר בשעה 5.35 ../images/Emo41.gif

שלחתי לשוצמן SMS על המשאית שהעירה אותי ואת ביתי. מילא שכל הסיכום כורסם עד דק ומדחיית שעות האיסוף חזרנו להשכם בבוקר - 5.35 היא עבירה על החוק. עד לרגע זה נשמעות משאיות סביב הבית שלי - מהמעלות, מהמשך קלאוזנר, מאחוזה. סיוט מתמשך.

ארזS

New member
לפנות בוקר בשעה 04:30

למרות שכיוונתי שעון מעורר כדי להתעורר הבוקר בשעה 05:00 התעוררתי כבר בשעה 04:30 כשמחלק עיתונים רכוב על קטנוע מרעיש הביא את העיתונים לשכנים שלי. מכיוון שכבר התעוררתי ירדתי לעשות קצת ג'וגינג ובמשך שעה ו-10 דקות שהסתובבתי בעיר לא נתקלתי ולו במשאית אשפה אחת, אך לעומת זאת נתקלתי בלפחות שלושה קטנוענים מרעישים נוספים במהלך הסיבוב. אני לא מבין למה הם עושים לך דווקא... [ובהחלט לא מזמין אותם להרעיש אצלי
] תעדכני מה שוצמן ענה לך.

למעלה