פינוי ובינוי

mami_1234

New member
קרובת משפחה קנתה במיטב כספה לפני כשנתיים דירה קטנה (2.5 חדרים). לאחר שרכשה את הדירה גילתה שהיא מועמדת לתמ"א 38-2 (פינוי בינוי).
כעת התהליך מול הקבלן החל לנוע במהירות והדירה שמוצעת לה היא מתחת לכל ביקורת מבחינה תכנונית (שלא לדבר על כך שמספר הדיירים בבניין מוכפל).
אנחנו מנסים להבין מה היא יכול לעשות כדי לשפר את מעמדו מול הקבלן.
יש לציין שמדובר באישה מאד עדינה, שממש מנסה להימנע מקונפליקטים ולכן כל המצב מאד מערער עבורה.
מה אתה מציע לעשות?
 
שלום רב,

ראשית נבהיר כי יש הבדל בין פינוי בינוי לבין תמ"א 38/2. אומנם שני המצבים הללו הינם בגדר הריסה ובניה אך יש שוני גדול מאוד בין השנים לרבות חוקים, תקנות, אישורים, לוחות זמנים, תמורות ועוד ועוד.
שנית, ככל והינכם מתקדמים מול קבלן/יזם חשוב שיהיה עורך דין שייצג את כלל הבעלים בפרויקט וזאת טרם חתימה על מסמכי התמ"א עם היזם/קבלן איתו אתם מתקדמים.

ככל ויש לבעלי הזכויות עורך דין מטעמם (שנבחר על ידם ולא הועמד לרשותם מטעם היזם), יש לפנות אליו ולהציג בפניו את חששותיכם.
ככל ונבחר עורך דין מטעמכם ואינו פועל לבחינת הסוגיה מומלץ לפנות לעורך דין מטעמכם האישי בכדי שייבחן את מסמכי העסקה.

חשוב לזכור כי פרויקט התחדשות עירונית הינו שבא להטיב עם בעלי הזכויות ולשמור על ביטחונם מפני רעידות אדמה שעשויות לקרות בכל רגע בארץ.
זאת ועוד, החוק קובע כי לצורך ביצוע פרויקט התחדשות עירונית מסוג תמ"א 38/2 (הריסה ובניה) נדרש רוב של 80% המסכים ורוצה להתקדם לביצוע פרויקט.
במצב בו כלל בעלי הזכויות אשר מחזיקים ב- 80% מהדירות בבית המשותף מעוניינים בביצוע פרויקט, תוגש נגד אלו שאינם מסכימים (יתרת 20% מהבעלים) תביעה למפקחת על המקרקעין כדייר סרבן.
אם תגיעו למצב זה תוכלו להציג מחדש את כלל חששותיכם ובעיותיכם מול המפקחת על המקרקעין וזו תשקול לכאן או לכאן את המשך הפעילות.

בכל אופן וכפי שצויין לעיל, מומלץ להיוועץ עם עורך דין לבחינת מסמכי העסקה.

בהצלחה!

**האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין לראותו ככזה**
 
למעלה