פינת האורגניזם (המוזנחת) השבועי - חתול קרקל!

פינת האורגניזם (המוזנחת) השבועי - חתול קרקל!

אוקיי, עכשיו זאת באמת חיה מדהימה (שמאוד נהניתי להתקל בה ולכתוב עליה) החיה המדהימה (אני בטוח שכולכם תלחצו על הthumbnail כדי לראות יותר מקרוב) שמשמאל לטקסט היא חתול הקרקל, otherwise known as "Persian/African Lynx" חתולי קרקל מפוזרים באפריקה ובמזרח אסיה, והם דומים למדי לחתולי לינקס שנמצאים באירופה ובחלקים מסוימים של אסיה. אנליזות גנטיות חושפות כי לא מדובר בתתי-מינים אלא במינים מובהקים (לא ברור אם ניתן להכליא ביניהם, אז אני אשמח להארה מכם בנושא) חתולי קרקל הם בין 13-18 קילו (!) -אז הם בד"כ גדולים יותר מכל חתול שאי פעם ראיתם בעיר (בין 2.5 ל7 ק"ג) ואורכם בערך 60 ס"מ. צבע הפרווה שלהם די מגוון (מה שלא תמיד נכון לגבי אחרים ממשפחת החתוליים, אז הם כנראה יותר מזכירים לכם את החתולי רחוב שאתם מכירים.) מה שהכי מגניב (ובטח הדבר הראשון ששמתם לב אליו) זה האזניים החייזריות של הקרקלים - בהתחלה חשבתי שמדובר בצבי, או משהו כזה - אבל לא, מסתבר שלקרקלים יש אזניים שחורות ושעירות - שבמבט ראשון נראו לי כמו קרניים. מכונת הציד האלגנטית הזו צדה בלילה, בעיקר יונקים קטנים כמו ארנבות ומכרסמים, אבל וויקי כאן מספר לי שלעיתים רחוקות הרוצחים היפהפיים האלה צדים גם איילות (mental note: לבדוק מה יחס המסות שלהם) ויענים צעירות. והנה עובדה שבכלל לא צפיתי - הקרקלים, מסתבר, ידועים ביכולתם לצוד ציפורים, אפילו בזמן תעופה. (!) - לפעמים אפילו יותר מציפור אחת בו זמנית (אני רוצה להיות חתול). קרקלים חיים בערך 12 שנה - והחדשות הטובות הם - שהם קלים לביות ופעמים רבות מוחזקים כחיות מחמד אצל בני-אדם אני בעד שנעשה מגבית ונאמץ חתול ייצוגי לפורום (נוכל לשלח אותו בכל מי שעובר על התקנון
)

C H 4

New member
../images/Emo23.gif אשת החתולים מתפקדת

כדאי לדעת שהם גרים גם כאן מסביבינו (לא מסביבך, כי אתה במרכז ושם יש בעיקר כבישים וזיהומויר) לגבי עניין הביות
אומרים דברים דומים גם על אוסלוטים, עוד חיה שלא צריכה להיות חיית מחמד. כל מי שגידל חתול של עד 9 קילו מכיר את המשחקים שלהם. כשזה בא בגדלים גדולים המשחקים הללו הם כבר מסוכנים, במדינות פחות מפותחות ראיתי איך החתולים משלמים על זה מחיר יקר. ולדעתי קרקל הוא חיה מוגנת, כך שאם אתם נתקלים באחד "מבוית" בארץ זה הזמן להתקשר לרט"ג ולדווח. אח.. הייתי שמחה גם לפגוש איזה קרקל (בכלל רשימת ה"לפגוש חתול בטבע" שלי קיבלה עד כה רק וי אחד
אז יש עוד הרבה עבודה
)

אז רגע, לא יהיה חתול לפורום? ../images/Emo10.gif

הוא מדהים. תראי איזה מכונת קטל אלגנטית. אגב, איזה חתול טבע *כן* ראית?

C H 4

New member
אוסלוט../images/Emo99.gif

המדריך שלנו בג'ונגל עשה לנו סיבוב ליילי ובשלב מסויים הוא אמר "טוב תקשיבו, חשבתי שנראה חיות אבל הכל פה נראה נטוש, אין עקבות, אין כלום, אנחנו חוזרים למחנה" כמובן שזה תרגום חופשי שלי מספרדית, ואני לא ממש מבינה ספרדית, אבל זה בערך מה שהיה. ואז מטר מהמחנה הוא פתאום נעצר וראינו מולינו אוסלוט. מה שמצחיק זה שעם הפנסים בחושך ראינו רק את האוזניים והפנים (האזורים הבהירים יותר) והיינו בטוחים שאנחנו רואים חיה יותר גדולה מיותר רחוק רק מאוחר יותר כשפגשתי אוסלוט פנים אל פנים באור יום הבנתי כמה שעמדנו קרוב אל ההוא.

"המדריך שלנו בג'ונגל" - ../images/Emo2.gif

הא?? בג'ונגל? מה איבדת בג'ונגל?? האוסלוט זה גם חתול בר? או חיה גדולה יותר? אני מניח שאם זה היה באזור דובר ספרדית, אז זה חיה עם ביוגאוגרפיה שונה לחלוטין :-| אני גם רוצה לראות חיות אמיתיות
אבל אני לא גר ליד הג'ונגל, לצערי.

C H 4

New member
sudamerica ../images/Emo23.gif

ב
ו
ל
י
ב
י
ה
בוודאי שזה חתול בר, הוא בערך כמו שנים ורבע חתולים בגודל, חיה נהדרת

*praise*

תגידי, מאחר וכבר עשית טיול שלם כזה - את יכולה להגיד לי כמה בערך כל החבילה עולה כולל הכל? מאחר והשביתה הזאת כנראה לא הולכת להגמר בקרוב, אני שוקל ברצינות לטייל קצת. (אני מבטיח להביא תמונות לפורום!)

C H 4

New member
הרבה ../images/Emo6.gif

אם אתה רוצה לטייל קצת ובזול, אני הייתי במקומך נוסעת להודו. שם באמת הכי זול. אני טיילתי יחסית מאוד בזול- כרטיס טיסה 1000 דולר (המחירים קצת עלו בגלל שהדולר ירד) והטיול עצמו 5 חודשים ב2500 דולר שזה מעט מאוד ביחס למטיילים אחרים. צריך גם חיסונים, תיק, נעליים וכו' והבעיה בדרום אמריקה, שקצת כואב הלב שאתה כל כך קרוב לגלאפגוס ואין לך 1000 דולר לנסוע לשם (זה 1000 לשבוע!)

מה.

זה...הרבה....כסף... דרעק. טוב נו, אולי יבטלו לנו את כל השנה ואז אני אוכל לחסוך מספיק.

C H 4

New member
קיטשי? חשוד?

אני נורא רציתי לנסוע בימים שעוד חשבתי שישאר לי סכום כסף סביר בסוף הלימודים (מה שלא קרה
) אבל אם אתה סוג של מפונק כניראה שבאמת לא יספיק לך. בהודו אאל"ט 3000 דולר אמורים להחזיק אותך יותר משנה.

Wolverchenus

New member
הוא חמוד!!!!! ../images/Emo24.gif

*נמס* *מאבד את ההערכה של חברי הפורום הזכרים*

angela8

New member
איזה כיף לך תמונה מדהימה!!

איפה הם חיים בדרך כלל? על פי הנוף נראה שבאיזור הדרום.. זה נכון? אגב מה ההסבר לאוזניים האלה?

הצבע שלהם, אולי

(האזניים שלהם שחורות) - אבל אני לא בטוח שאני מבין מה היתרון של הצורה שלהן לציד לילי (או בכלל, אם יש איזשהי סיבה שאזניים יהיו בצורה זו או אחרת)

Snir2121

New member
צריך קודם לדעת אם השמיעה שלהם משתדרגת

בזכות הצורה של האוזניים, ובזה אני לא בקיא. לגבי צורות בכללי - סביר להניח שצורות שונות מספקות שמיעה שונה. כנ"ל לגבי שרירים או יכולת להזיז את האוזניים.

למעלה