פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע? שבוע מעניין מאוד. הכנתי מנה של ברוקולי וחומוס שיצא מאוד מעניין, אחרי כמה ביסים לא יכולתי להפסיק לאכול וזה היה טעים גם קר. הכנתי גם תפוחי אדמה אפויים בחומץ מאלט. מאוד קל להכין ושונה מהתפוחי האדמה הרגילים. הילדים לא אהבו, אבל זה היה ההפסד שלהם!
משוויצה קצת: אתמול גייסתי את הבן הגדול ובעזרתו סיימתי סוף כל סוף ללקט את כל המתכונים שהעליתי לכאן ולסדר אותם לפי מצרכים. עכשיו כשהכל מסודר לפי ירק דומיננטי (תירס, קישואים, בצל, ברוקולי וכדומה) אני יכולה לפתוח לאותו הירק שיש לי בבית ולמצוא מתכון בקלות (או לפחות זו הכוונה). בעבר סידרתי את זה רק לפי פשטידות, ירקות, מאפים וכו' אבל זה לא עבד בשבילי כי אני לא אוהבת וקשה לי לאלתר מתכונים. תחת פשטידות למשל הצטברו המון מתכונים שלא היו ממוינים בשום צורה שהיא, ולמצוא משהו לקח המון זמן. אני רק מקווה שאוכל להתמיד עם עדכון המתכונים. הבעיה היחידה עכשיו היא שאני חושבת שאני צריכה קלסר יותר גדול . יש לי כרגע קלסר של 3 אינטש ויותר מ130 מתכונים, אז תודה לכולכם על השיתוף הפורה. המטרה הבאה שלי היא לתרגם את כל המתכונים לאנגלית כדי שגם הבנים שלי יוכלו להכין אותם. חבל לי שהם לא יכולים לקרוא את המתכונים שלי בקלות (ולא, אני לא מתכוונת להתחיל לנקד אותם... )


אז כמה שאלות אליכם:
איך אתם מוצאים מתכונים? האם אתם שומרים סיפרי בישול? דרך האינטרנט?
איך אתם שומרים או מתייקים את המתכונים שלכם?
האם יש לכם מתכונים מהאמהות/סבתות שעברו אליכם בירושה? האם אתם גם מכינים אותם למשפחה?
האם תעבירו את המתכונים לדורות הבאים?

חוץ מזה אשמח לשמוע מה היה לכם השבוע? איך הילדים או הבעלים פינקו אתכן ליום האם? אשמח אם תשתפו בחוויות ומתכונים!
כרגיל, אם יש לכם שאלות, הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
ברוקולי וחומוס עם לימון

המצרכים:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 חומוס בקופסת שימורים (400 גרם)
1/2 קילו ברוקולי
2 גזרים
2 כפות מים
מלח/פלפל לפי הטעם
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כפית גרידת לימון
1 כף טרגון טרי

אופן ההכנה:
1. לקצוץ את שיני השום.
2. לקצוץ את פרחי הברוקולי לחתיכות קטנות.
3. לגרור את הגזר.
4. לחמם את השמן במחבת. להוסיף את השום ולטגן ל30 שניות.
5. לסנן את החומוס ולהוסיף למחבת. לערבב.
6. להוסיף את הגזר המגורר, הברוקולי וקצת מלח. לערבב ל2 דקות. ,
7. להוסיף 1 כף מים, להנמיך את האש ולכסות. לבשל ל5 דקות.
8. להוסיף עוד כף מים ולהמשיך לבשל ל2-3 עד שהברוקולי מתרכך.
9. להוסיף פלפל, מיץ לימון, גרידה, וטרגון.
10. לתקן טיבולים ולהגיש חם או קר.
 

Mottek

New member
תפוחי אדמה בחומץ מאלט

מאוד פשוט להכין. את המתכון הזה ראיתי שהכינו בCooks Country והם המליצו להגיש את זה בתוספת לסטייק. חוץ מזה הם גם אמרו שהם ניסו סוגי חומץ שונים, אבל החומץ מאלט (malt vinegar) נתן את התוצאות הכי טובות. אני לא אתווכח איתם.

המצרכים:
1 קילו תפוחי אדמה אדומים קטנים (baby potatoes)
8 כוסות מים
1/4 1 כוסות מלח (לא, זו לא טעות)
שמן זית
3 כפות חומץ מאלט

אופן ההכנה:
1. להביא את המים לרתיחה ולהוסיף את המלח.
2. לשטוף את תפוחי האדמה.
3. לשים את תפוחי האדמה במים ולבשל ל20-30 דקות עד לריכוך.
4. לצנן את תפוחי האדמה ל10 דקות לפני השלב הבא.
5. להכין תבנית מצופה בתבנית אפיה ולשמן היטב עם שמן זית.
6. להניח את תפוחי האדמה על התבנית ובעזרת כוס למעוך את תפוח האדמה.
לקבלת עובי אחיד, יש לשים את האגודל ליד תפוח האדמה כשמועכים אותו. כשהכוס נוגעת באגודל – מפסיקים).
7. למרוח בצורה נדיבה 1/2 1 כפות של חומץ על תפוחי האדמה.
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל260 מעלות (F500 ל25-30 דקות(.
9. להוציא את תפוחי האדמה מהתנור ולמרוח עוד שכבה של חומץ ולהגיש.
 
אני מאוד אוהבת ספרי בישול ואפייה


עובדת עם כמה ספרים-בדיוק העברתי הלאה קבוצת ספרים שממש לא התחברתי אליה בסופו של דבר.
נעזרת המון במתכונים של ניקי ב. ופירגה, מציצה בפורום מתכונים לפעמים.

אם זה מהאינטרנט שומרת במועדפים או מדפיסה ושמה בתוך שקית שמרדף.

אין לי ממש מתכונים שעברו מדור לדור-אמא שלי בשלנית די גרועה והסגנונות שלנו באפייה ובישול שונים מאוד.
 

Mottek

New member
עונה

איך אתם מוצאים מתכונים? האם אתם שומרים סיפרי בישול? דרך האינטרנט?
בדרך כלל מחפשת מתכונים ברשת או כאן בתפוז, גם באנגלית וגם בעברית. יש לי מספר סיפרי בישול בבית אבל אני מוצאת שאני לא משתמשת בהם הרבה.

איך אתם שומרים או מתייקים את המתכונים שלכם?
אחרי שהכנתי מתכון, אם הוא יצא מוצלח אני מדפיסה ומעלה לפינה (אם הוא לא יצא מוצלח הוא מגיע לסל המיחזור). אחר כך אני שומרת בתוך שמרדף ומתייקת בקלסר.

האם יש לכם מתכונים מהאמהות/סבתות שעברו אליכם בירושה? האם אתם גם מכינים אותם למשפחה?
בערך. יש לי ספר בישול אחד עם המון אוכל יהודי שאמא שלי היתה מבשלת ממנו מתכונים, ושגם אמא שלה היתה מבשלת ממנו. זה נחשב? לה זה הזכיר טעם של בית סבתא. לי ממש לא בא על קאשה...

האם תעבירו את המתכונים לדורות הבאים?
בטח! אני מאוד רוצה לשתף את הילדים עם הבישולים ושיהיו עצמאיים. כרגע הגדול יכול לעשות הרבה מהדברים לבד, אבל הוא לא יכול לקרוא את המתכונים. אני רוצה למצוא זמן לתרגם את כולם, רק שזו חתיכת פרוייקט.
 
עונה.

איך אתם מוצאים מתכונים? האם אתם שומרים סיפרי בישול? דרך האינטרנט?
בפינה של מותק
ובאינטרנט.

איך אתם שומרים או מתייקים את המתכונים שלכם?
באינטרנט יש לי ספרית מתכונים במועדפים שמחולקת לפי נושאים. יש לי גם ספר מתכונים שהדודה שלי הוציאה עם המתכונים של סבתא שלי לאחר מותה, אני לא מבשלת את המתכונים האלה, אבל שם אני שמה את מתכוני Hard copy שלי. אין שם הרבה


האם יש לכם מתכונים מהאמהות/סבתות שעברו אליכם בירושה? האם אתם גם מכינים אותם למשפחה?
ממש לא, אמא שלי היתה בשלנית איומה.

האם תעבירו את המתכונים לדורות הבאים?
לשמחתי בוני אוהבת את האוכל שאני מכינה ולא מוכנה לאכול אצל אחרים, אז אולי
אני רק מקוה שהיא תהיה בשלנית טובה ממני
 
אני מחפשת מתכונים לעדשים שחורות,

מי יכול לעזור?

בחיפושי אחרי מאכלים עשירים בברזל, אני מחפשת מתכונים לעדשים שחורות, אבל כל מתכון עשיר בברזל יתקבל בברכה.

תודה
 
את יכולה להוסיף אותן לסלטים, את יכולה להכין

מג׳דרה, את יכולה להכין תבשיל עדשים וחומוס (עם גזר מגורר וקצת רסק עגבניות).
יש המון אפשרויות.
 
וכמובן, כדי לשפר ספיגה של הברזל כדאי ללוות את

המנה בשתייה של מיץ פרי הדר למשל.
 
סליחה שעונה באיחור... תבשיל חומוס ועדשים

תבשיל חומוס ועדשים
(מצטערת שאין לי כמויות מדוייקות)

חומוס מושרה ומבושל לרכות רצויה.
עדשים ירוקות ו/או שחורות מושרות במים שעה-שעה וחצי ומבושלות לרכות רצויה.
לטגן בצל קצוץ. להוסיף גזר אחד גדול מגורר ולטגן כמה דקות. לתבל בשום, מלח, פלפל (אפשר כמון ו/או בהרט לפי הטעם האישי). אפשר להוסיף עגבניה קצוצה ולטגן עוד קצת. להוסיף את העדשים ואת החומוס. להוסיף 2 כפות רסק עגבניות וטיפה מים לפי הצורך. להוסיף פפריקה חריפה/מתוקה. לערבב ולתת לרתוח ולסגור את האש.

בתאבון
 

mumfor4

New member
את יכולה להכין מהן קציצות

לבשל במים עד שמתרככות, לסנן , להוסיף תפוח אדמה מבושל ומעוך , עשבי תיבול , מעט קוואקר או פירורי לחם ,ביצה, תבלינים שאת אוהבת ולאפות או לטגן .

להכין אורז עם עדשים .

מרק עדשים שחורות עם עגבניות אם תרצי מתכון מדוייק אתן

סלט עדשים ופטרוזיליה עם לימון , כף דבש וסויה .
 
את יכולה לתת לי מתכון יותר מדוייק

לקציצות? לצערי כל נושא הטעמים (עשבי תיבול ותבלינים) מאתגרים אותי במיוחד
 

mumfor4

New member
בבקשה

תבשלי שתי כוסות עדשים שחורות במים בלי מלח, אחרי עשרים דקות הם יהיו רכות, תסנני ושימי בקערה. לתוך הקערה תוסיפי תפוח אדמה מבושל, אפשר לבשל אותו עם העדשים לקיצור תהליכים, למעוך לפירה תוסיפי ביצה אחת גדולה, חצי כוס פירורי לחם או שיבולת שועל חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה דקדק, היא גם מאוד עשירה בברזל, אפשר שמיר אם אוהבים אבל מעט, , תיבול, מלח, פלפל שחור, לפי הטעם, כפית כמון, מעט אבקת עוף, ללוש את התערובת היטב, לסחוט מנוזלים, לטגן במחבת גדולה עם בערך חצי סנטימטר שמן. אפשר לאפות בתנור על חום בינוני, אחרי עשרים דקות להפוך ולבדוק. כותבת מהטלפון סליחה על השגיאות
 

mumfor4

New member
כן ברשת סיינסבורי

אני קונה את של אוסם , אם את רוצה אני אשלח לך .
 
למעלה