פינת הבישול

אפשר מתכון לטופו וירקות מוקפצים


כזה שהילדים לומדים לאהוב...


 

Mottek

New member
שני מתכונים שהילדים שלי אוהבים

המתכון שהכנתי השבוע שהילדים אכלו לי את כל הטופו היה ברוקולי ברוטב מתוק (אפשר לשחק עם המתיקות ולהוסיף יותר דבש)...
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=689&MessageId=171623225

אבל בדרך כלל המתכון שהכי מבוקש הוא של ברוקולי מוקפץ
http://www.tapuz.co.il/forums2008/archive.aspx?ForumId=689&MessageId=165090871

בשני המתכונים פשוט סחטתי את הטופו מהנוזלים, טיגנתי בנפרד ואז הוספתי לירקות והקפצתי עם הרוטב.
בהצלחה ובתאבון!
 

Mottek

New member
ממש לא. כמה שפחות התעסקות יותר טוב :)

אני חותכת את הטופו לגודל הרצוי, מניחה בין שתי מגבות עם קצת משקולות של קופסאות שימורים בשביל להוציא את המים ומטגנת. הטופו מקבל את הטעם של הרוטב בשלב של ההקפצה.
 
מאגר מומלץ למתכונים טבעוניים בעברית


האתר "תיאבון בריא" מאגד אינספור מתכונים טבעוניים מכל מיני בלוגים ואתרי אוכל ברשת העברית. הוא מעוצב יפה, ידידותי לשימוש ופשוט כיף לקרוא בו. זה פשוט אוצר בלום, יש בו הכל ממנות ראשונות ועד קינוחים ואפשר לחפש גם לפי חומר גלם. גיליתי אותו רק לפני שבוע בערך וכמה שעות עבודה כבר איבדתי בגללו...
 

smaak

New member
אני עברתי לטבעונות בחצי השנה האחרונה

אבל לא באופן מיידי, לקח לי חודשיים בערך לבצע מעבר מלא.

חייבת לומר שאני מאוד נהנית לבשל, הרבה יותר מפעם. אני משתמשת בהרבה מוצרים, ירקות ופירות שלא השתמשתי בהם בעבר, קטניות מסוגים שונים, אגוזים וכו׳.
גם טופו וסייטן. בבית מבשלים את מה שאני מכינה. בן הזוג והבן שלנו אוכלים בין צמחוני לטבעוני. כל מה שאני מכינה טבעוני, אבל לפעמים הם מזמינים פיצה למשל ואוכלים אותה עם גבינה.
 

mumfor4

New member
ולפני זה היית צמחונית מן הסתם לא?

מעניין איך אמא צמחונית או טבעונית מרגישה כששאר בני הבית אוכלים בשר, ואיך היא מבשלת להם. . האם בבית כזה שאר המשפחה תהפוך לצמחונית גם?
 

smaak

New member
או, יש די הרבה כאלה

בקבוצות הפייסבוקיות. יש כאלה שאין להן בעיה לבשל לשאר שני הבית, או שהן עושות את זה למרות שקשה להן,
יש כאלה שמתווכחות ורבות עם הזוגיים. זה לא פשוט. ממה שאני קוראת, הנקודות היותר בעייתיות הן בארוחות משפחתיות משותפות עם ההורים והמשפחה המורחבת. יש כאלה שמבינים ומכינים להם במיוחד אוכל, יש כאלה שצריכים לריב כל הזמן עם סבא וסבתא וכו׳.

לגבי, אני שאלתי אותו אם אכפת יהיה לו לא לאכול בבית, הוא אמר שאין בעיה. אמרתי שאם הוא רוצה לאכול בחוץ אין לי בעיה.
לאט לאט למדתי מה לקנות, מה לבשל, לקחתי סדנת בישול של שלושה מפגשים (היום האחרון) במסעדה טבעונית, בעיקר כדי ללמוד לעבוד עם חומרים שבדרך כלל לא עבדתי איתם,
קראתי וחרשתי בלוגי-בישול טבעוניים.
בבסיס, למדתי להפסיק לפחד מכל מיני מוצרים שלא נגעתי בהם, ומבחינתי זה באמת כיף, כי אני אוהבת לבשל, והפחד שלי היה שמעכשיו אני אסתפק באוכל ״בסדר״. שמחתי לגלות שההיפך הוא הנכון.
הוא מבחירתו המלאה החליט להפסיק לצרוך לגמרי בשר. גם גבינות וחלב.
אבל יש לנו מאפייה, מן הסתם יש מוצרי חלב וביצים, הוא צריך לטעום את מה שהוא מכין ללקוחות..
ובין לבין משתעשעים בהכנה של קינוחים טבעוניים.

אבל אין ספק שמעבר כזה דורש התארגנות ולמידה. אם רוצים, זה לא קשה, אבל כדאי שתהיה תמיכה כלשהיא.

הבן שלנו אוכל בבית את מה שאני מכינה, ובבית הספר הוא אוכל מה שמגישים שם, מן הסתם בשר,
בצהרון, זו השכנה שלי, ואני נותנת לה אוכל בשבילו, כל מה שהיא מכינה שלא כולל בשר- הוא אוכל גם כן.

לפני כן לא הייתי צמחונית. בעבר הרחוק לא אכלתי בשר במשך שנתיים, אבל את המעבר הזה עשיתי די מהר. הפסקתי לאכול בשר, ואחרי חודש וחצי בערך הפסקתי גם עם מוצרי החלב והביצים.
 

mumfor4

New member
אז זה די כמו שחשבתי

הילדים צמחוניים בבית .
אני באמת חושבת שזאת בעייה למי שיש לה עניין עקרוני עם בשר ק
וכול הכבוד לבעלך , באמת , זה לא מובן מאליו.
 

smaak

New member
האמת היא שבעיקר מסיבות פרקטיות

יש לי שליטה על מה שהוא אוכל כאן, ואצל השכנה,
בבית הספר הוא אוכל אחת לשבוע בדרך כלל. אם הוא מבקש כריך, זה בדרך כלל עם גבינה קשה כמו חאודה.

אבל לאחרונה הוא התחיל לאהוב מאוד חומוס ונקניק פרוס שעשוי מסייטן (אני חושבת שיש לזה טעם נוראי, אבל הוא מתלהב בטירוף).
ועד שהוא מתלהב מאוכל כלשהו, בגלל שהוא לא אכלן, אני נותנת לו כמה שהוא רוצה, כל עוד זה לא מזיק.
 
סליחה שאני נדחפת. אני צמחונית,

ובעלי ובוני אוכלים עוף ודגים.

אני לא מבשלת בשר, הם אוכלים את הקפואים שאני מכניסה לתנור
די קשה להכין מנות שאי אפשר לטעום.
 

Mottek

New member
אני צמחונית ושאר דיירי הבית לא

אני מבשלת אך ורק אוכל צמחוני. אני לא אוהבת בשר ולא מסוגלת להסתכל על זה. אפילו ללכת למכולת ולבחור נגיד חזה עוף או משהו מגעיל אותי ואני ממש מנסה להמנע מכך. בשר טחון ואפילו טונה פחות מפריע לי כי כבר לא רואים את החיה שזו היתה.
מבחינת בישולים, אני יכולה לזרוק נקניקיות לתוך סיר של מים רותחים, אבל יותר מזה אני לא עושה כי זה מפריע לי (וסליחה, אני יודעת שלא אומרים איכס על אוכל אבל זה גם מגעיל אותי). אם חשקה נפשו של בעלי בלאכול בשר הוא קונה לעצמו ומבשל, לרוב זה קורה בסופי שבוע. הילדים אוכלים המון ירקות וכשיש בשר, אז גם בשר. בבית הספר, במסעדות וכו' זה לא מפריע לי.
בזמן הארוחה בעלי הוא בדרך כלל זה שחותך את הבשר לילדים. אם צריך אז אני גם יעשה את, אבל מעדיפה שלא. כשהילדים היו קטנים והייתי ונותנת לאכול בשר בארוחות, בעלי תמיד היה מבשל את הבשר מראש וחותך אותו. כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לחמם ולשים על הצלחת או בבלנדר.
לי זה לא מפריע שהם אוכלים בשר. אני לא צמחונית מתוך איזו אידיאולוגיה מסויימת. התהליך שלי להיות צמחונית ערך מספר שנים וזה התחיל מדברים קטנים.

ׁ(מי שלא רוצה להיגעל ברמות או בעל קיבה חלשה אני ממליצה להפסיק לקרוא כאן) וסליחה מראש על התיאורים....

נתחיל מזה שהאוכל של הקיבוץ גרם לטראומה לא קטנה. בתפריט כלל בין היתר נתחי בשר בקר בעובי של חצי ס"מ (במקרה הטוב) צפים בתוך רוטב מלא שמן בעומק של 5 ס"מ או כנפיים של תרנוגולת שעדיין ראו עליהן את הנוצות.... הייתי קוראת לזה soft and easy chicken ע"ש המכשיר הנהדר בזמנו להסרת שערות למי שזוכרת.
אחר כך בכיתה ו' בשיעור טבע הלכנו ללול אחרי שאספו אל כל התרנוגולות למשחטה ועשו לנו טובה שהשאירו לנו כמה תרנגולות מסכנות שלא שפר מזלן. ואז היינו צריכים לנתח אותם... בעעעעעעעעעעעעע!

הקש ששבר אצלי את גב הגמל היה אחרי שכבר פתחנו את התרנגולת המסכנה היינו צריכים להוציא את האיברים הפנימיים אחד אחד. כשהגענו ללב היינו צריכים לחתוך רקמה מאוד עדינה שקוראים לה צפק (עד כדי כך זה השפיע עלי שאני עדיין זוכרת את השם של הרקמה הארורה הזאת). בקיצר, המספריים שהשתמשנו בהם פגעו באחד מחדרי הלב וכל התרנגולת התמלאה דם שניגר החוצה על האדמה! זה היה מגעיל ברמות על וזה לא יאמן כמה דם יש בתוך תרנגולת אחת! מאותו יום הפסקתי לאכול עוף ובהדרגה הורדתי עוד בשר מהתפריט שלי. עד כדי כך הייתי בטראומה מהסיפור. יותר מאוחר גם הגעתי למסקנה שאני יכולה לאכול בריא ושאני בכלל לא זקוקה למזון מן החי ומאז אני צמחונית כבר יותר מ20 שנה.
 

smaak

New member
לגיסי יש סיוטים מהסוג הזה

מהפנימייה, לא אוכל ביצים קשות, לא שניצלים וכאלה. רק בגלל החוויות משם.

אגב, יצא לך לראות את מזון בע״מ?
 

Mottek

New member
לא, לא יצא לי לראות

ומקריאה מהירה באינטרנט על הסרט אני לא חושבת שאראה.
 

smaak

New member
חבל, סרט מאוד מעניין

ואפילו אני שלא אוהבת צילומים לא נעימים (השניים שיש שם) צלחתי אותו. אותי הוא מאוד השכיל, בעיקר במובן של לבדוק את רשימת המרכיבים על המוצרים שאני קונה ושאר דברים שלקחתי לתשומת ליבי כצרכנית.
 
למעלה