מתכוני העדשים האהובים עלי
הכי מתבקש - מג'דרה (יחד עם האורז העדשים יוצרות חלבון מלא, אז זה שיחוק תזונתי). חוץ מזה, סלט עדשים שחורות זה דבר מהמם.
המג'דרה שלי הולכת ככה:
להשרות את העדשים קצת מראש (אפשר אפילו להנביט אותן קצת אם רוצים, אבל ממש לא חייבים)
לטגן 2 בצלים עד שכמעט מזהיבים
להוסיף בערך כוס וחצי עדשים
לתבל:
בהרט
מלח
פלפל
טיפונת פפריקה
טיפטיפה רסק עגבניות (נגיד, כפית)
זרעי כוסברה טחונים
מעט כמון
מעט שמן זית תוך כדי בישול
להוסיף עוד קצת מים ולבשל עד שנעשה די רך.
בינתיים לבשל אורז (הכי טעים מלא, כי יש לו טעם אגוזי. חוץ מזה, הוא יותר בריא)
כשתבשיל העדשים מוכן והאורז מוכן, לערבב לפי הטעם, לבשל עוד קצת ביחד שיספגו טעמים, ולהגיש.
אני אוהבת לפזר מעל כוסברה טרייה וגם אוהבת לאכול את זה עם טחינה גולמית. שאר המשפחה אוהבת ככה, עם שפריץ קטן של שמן זית טרי.
סלט עדשים שחורות
לבשל עדשים שחורות עד שנעשות נגיסות אבל לא מתפרקות
לצנן את העדשים
לקצוץ המון ירוקים - כוסברה, פטרוזיליה, רוקט, נענע, עלי בייבי גם הולכים.
להוסיף לימון
עגבניות קצוצות דק
בצל סגול
זיתים שחורים
אפשר גם אבוקדו
להוסיף את העדשים ולתבל כמו סלט ישראלי רגיל - מלח, לימון, שמן זית.
לחלופין - אותו סלט אבל עם עדשים שחורות מונבטות במקום מבושלות. סופר פוד אמיתי!
וכמובן - בלילות החורף הקרים - מרק עדשים.
קצת כמו במתכון הבסיס של המג'דרה מלמעלה, אבל להוסיף גם גזר בשלב טיגון הבצל, ואז עדשים כתומות בזמן הבישול וצרור פטרוזיליה קצוץ.
המהדרין מוותרים במרק על הכמון ומתבלים ממש בעדינות במלח-פלפל-פפריקה וטיפטיפה בהרט.
בתיאבון