פינת הבישול

mumfor4

New member
עוד משהו ששכחתי לרשום

את יכולה להוסיף גזר מגורד , בצל מגורד או קישוא , מה שאוהבים אצלך
התערובת צריכה להיות לחה יבשה כדי שהקציצות לא יתפרקו , תטגני קציצה אחת קטנה , תטעמי ואם צריך תתקני תבול .
אני מכינה אותם גם עם עדשים אדומות במקרה הזה עשר דקות בישול מספיקות בהחלט .

היום הכנתי וגם מרק עדשים , אז מלא ברזל כאן
 

allkind

New member
עדשים שחורות בסויה ודבש

אפשר לאכול קר או חם.
מרכיבים:

חבילת עדשים 500 גרם , מושרות במים קרים ללילה
בטטה מאודה חתוכה לקוביות

לרוטב: יחסים שווים של:
0.25-0.5 כוס/ות רוטב סויה

0.25-0.5 כוס/ות דבש

0.25-0.5 כוס/ות שמן זית

משרים עדשים במים קריםץ שוטפים היטב ומבשלים (במים חדשים) כ-20 דקות, עד שמתרככות אל דנטה. לשטוף במים קרים.
מערבבים את רוטב הסויה, הדבש ושמן הזית בצנצנת, מנערים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. לשמור על יחס המרכיבים.


אפשר להכין סלט צבעוני סלט עם חסות/עלי בייבי, קוביות סלק אפוי/מבושל, בצל סגול
 
מתכוני העדשים האהובים עלי

הכי מתבקש - מג'דרה (יחד עם האורז העדשים יוצרות חלבון מלא, אז זה שיחוק תזונתי). חוץ מזה, סלט עדשים שחורות זה דבר מהמם.

המג'דרה שלי הולכת ככה:
להשרות את העדשים קצת מראש (אפשר אפילו להנביט אותן קצת אם רוצים, אבל ממש לא חייבים)
לטגן 2 בצלים עד שכמעט מזהיבים
להוסיף בערך כוס וחצי עדשים
לתבל:
בהרט
מלח
פלפל
טיפונת פפריקה
טיפטיפה רסק עגבניות (נגיד, כפית)
זרעי כוסברה טחונים
מעט כמון
מעט שמן זית תוך כדי בישול

להוסיף עוד קצת מים ולבשל עד שנעשה די רך.
בינתיים לבשל אורז (הכי טעים מלא, כי יש לו טעם אגוזי. חוץ מזה, הוא יותר בריא)
כשתבשיל העדשים מוכן והאורז מוכן, לערבב לפי הטעם, לבשל עוד קצת ביחד שיספגו טעמים, ולהגיש.
אני אוהבת לפזר מעל כוסברה טרייה וגם אוהבת לאכול את זה עם טחינה גולמית. שאר המשפחה אוהבת ככה, עם שפריץ קטן של שמן זית טרי.

סלט עדשים שחורות
לבשל עדשים שחורות עד שנעשות נגיסות אבל לא מתפרקות
לצנן את העדשים
לקצוץ המון ירוקים - כוסברה, פטרוזיליה, רוקט, נענע, עלי בייבי גם הולכים.
להוסיף לימון
עגבניות קצוצות דק
בצל סגול
זיתים שחורים
אפשר גם אבוקדו
להוסיף את העדשים ולתבל כמו סלט ישראלי רגיל - מלח, לימון, שמן זית.
לחלופין - אותו סלט אבל עם עדשים שחורות מונבטות במקום מבושלות. סופר פוד אמיתי!

וכמובן - בלילות החורף הקרים - מרק עדשים.
קצת כמו במתכון הבסיס של המג'דרה מלמעלה, אבל להוסיף גם גזר בשלב טיגון הבצל, ואז עדשים כתומות בזמן הבישול וצרור פטרוזיליה קצוץ.
המהדרין מוותרים במרק על הכמון ומתבלים ממש בעדינות במלח-פלפל-פפריקה וטיפטיפה בהרט.

בתיאבון
 

Mottek

New member
בדיוק היום הכנתי תבשיל עם עדשים!

ללא קשר להודעה שלך, זה כבר ישב אצלי בערמה של מתכונים שאני צריכה לנסות. את קוראת מחשבות או משהו?

כבר קיבלת המון מתכונים, אז אני אניח לך לנסות את אלו. כולם ניראים מאוד טעימים! ותודה לכולם על ההענות. מבטיחה להעלות את המתכון שלי אחרי שינוסה בארוחת הערב.
 

forglemmigej

New member
תשובות

דרך האינטרנט אבל בצורה מאד רופפת ,רוב המתכונים מאד לא מדויקים והרבה פעמים נראה שבכלל לא נוסו (געגועי לרות סירקיס
), היו לי פעם ספרי בישול אבל השארתי אותם בארץ מהם יש לי ידע בבישול ואפיה וכל מה שברשת זה יותר השראה בגלל הבעיתיות שהזכרתי.

מתייקת הכל בראש ..

עוגות ועוגיות שמרים זו היתה המומחיות של אימי ,גם עוגיות פרעצל אחחח כמה אני מתגעגעת . ממנה למדתי לבשל הכל על חום נמוך וזמן ארוך, זה משנה את הטעם ברמות שונות . מה שאני מכינה למשפחה הקטנה שלי זה בעיקר מאכלי עדות שכל כך אופיניים לארץ נהדרת, האיש כבר יודע מה זה שקשוקה, קוסקוס בסגנון מרוקאי וטריפוליטאי, חריימה , חומוס טחינה , אבל תמיד הוא אומר אין כמו אוכל דני מסורתי שמורכב בעיקר מקרטופלר (תפוחי אדמה) וסוגים שונים של בשר או דג ולחם שיפון.
 
אצלנו

סלמון בתנור - 5 כפות שמנת בישול, 2 כפות פסטו (בדיוק נגמר לנו אז השתמשתי ב2 קוביות בזילקיום של דורות). לתנור ל-20 דקות ולהגיש עם לימון
גראטן תפו"א עם פטריות. לקצוץ חבילת פטריות ובצל בינוני, ולהכין רוטב אלפרדו, רק עם מעט שמנת, נגיד רבע קרטון שמנת (הוספתי צ'אדר מגורד). לקלוף ולפרוס 5 תפו"א, אני פרסתי חלק לאורך וחלק לרוחב, ככה היה לי נוח לסדר בתבנית. בתחתית התבנית מסדרים 2 שכבות של תפו"א, שופכים את הרוטב והפטריות , ומסדרים מעל את שאר התפו"א, ושופכים עוד רבע ממיכל השמנת, מפזרים קצת מוצרלה, ולתנור.
מג'דרה - פעם ראשונה שהכנתי, וסוף סוף הצלחתי להכניס עדשים לתפריט, וכולם מרוצים. הבעיה היחידה היא הבצל למעלה, שנשרף. אם יש למשהי טיפ או עצה אך להכין את הבצל למגד'רה שיהיה פריך וטעים אני אשמח.....

איך אתם מוצאים מתכונים? האם אתם שומרים סיפרי בישול? דרך האינטרנט? 2 מתכונים למדתי מאימא שלי, ואנחנו אוכלים אותם לפחות פעם בשבוע. שאר המתכונים הוצאתי מהרשת, המלצות מחברים או ספרי בישול. יש לי ספרי בישול בישול, הם ניראים יפים על המדף אבל מתוך נגיד 100 מתכונים בספר, אני מכינה אולי 10.....
איך אתם שומרים או מתייקים את המתכונים שלכם? יש לי תקייה במחשב עם מעל 500 מתכונים. אני לאט לאט מעבירה אותם לכרטיסיות. יש לי קופסאת עץ מהממת שקניתי בתאילנד, שהפכה להיות קופסאת המתכונים שלי.....
האם יש לכם מתכונים מהאמהות/סבתות שעברו אליכם בירושה? האם אתם גם מכינים אותם למשפחה? שניצלים מאימא שלי. עוגה לפסח מסבתא שלי....
האם תעבירו את המתכונים לדורות הבאים? כן.
 

mumfor4

New member
מג'דרה

המלצה שלי להוסיף למג'דרה בצל מטוגן בסוף הבישול. זה בצל שאני מטגנת בנפרד במחבת טפלון בלי הרבה שמן. עוד משהו טעים זה בצל מטוגן יבש מוסיף המון טעם. תודה רבה על השיתוף במתכונים נקרא נהדר.
 

mumfor4

New member
שמתי לב שיש כאן הרבה צמחוניות/ טבעוניות

בעקבות התגובה של נועה , התחלתי קצת לקרוא על זה
מה ההבדלים בי צמחונים לטבעונים , יתרונות תזונה וחסרונות .
אני תמיד משתדלת לבשל בריא , אוהבת ירקות כמעט את כולם וגם הילדים .
ואז נתקלתי באתר הזה עם המון מתכונים נפלאים שאני בטח אנסה ליום שני ללא בשר ( אצלנו זה יומיים בשבוע בעצם )
וחשבתי לשתף אתכם

מקווה שתמצאו בזה עניין
 

noaronen1

New member
דרך אגב לגבי תחליפי בשר

בערב מקסיקני עברתי לבשר טחון מטופו. בקר אף פעם לא היה אהוב על אף אחד מחברי המשפחה והילדים שלי ממש זוללים את זה בתוך הטאקוס. שזו ממש הפתעה גמורה. הבת שלי שהחליטה מטעמי תנו לחיות לחיות להיות צמחונית מאד מרוצה מההמבורגר הצמחוני של טריידר ג'וס ומן טבעולים אמריקאיים עם ברוקולי.
והיא ממש ממש אוהבת את הגבינה (גוש קשה) מחלב שקדים. אני ממש מופתעת מזה שזה טעים להם וגם לי. יש הרבה מוצרים שלא עולים הרבה יותר ממוצרי חלב ולא רעים בכלל. רק צריך ללמוד...
אם תמצאי מתכונים מעניינים אשמח לשמוע!
 

carlimi

New member
אבל למה לקרוא לזה בשר טחון?!?!

מטופו ...הרי זה לא בשר ....
באמת אני שואלת ...
זה טופו טחון ...
 

noaronen1

New member
תזרמי...סתאאם, אני בהחלט מבינה

חוץ מזה שזה נראה ממש כמו בשר טחון ואין לזה טעם של טופו.
 
וזה לא מפריע לך שמדובר בהרבה אוכל מעובד?

וגם אני אשמח לשמוע תפריט יומי שכזה.
כשהילדים שלי אוכלים יום צמחוני זה מרגיש להם כאילו הם לא ממש אכלו ארוחה באותו היום... הכל מרגיש כמו אכילה של תוספות...
(ושלא יובן לא נכון, אני לגמרי בעד צמחונות!!)
 

smaak

New member
הכל שאלה של הרגל

בצלחת שאני מכינה לארוחה יהיה סוג אחד של פחמימה בדרך כלל, ושניים שלושה סוגי ירקות, קרים וחמים.

כמובן שיש תבשילים שאני מכינה כמו פסטות שונות, מרקים וכאלה, ואז אני פשוט מגישה מנה ומוסיפה בדרך כלל ירקות טריים ליד.

ולגבי האוכל המעובד- הכל שאלה של בחירה. יש המון אוכל מעובד מהצומח, וגם לא מהצומח. ג׳אנק יש בכל מקום.

עברנו פשוט שלב לא ארוך של הסתגלות, ללמוד קצת לבשל דברים שונים ושינינו קונספט אכילה, ואנחנו מאוד נהנים מזה. אצל הקטן לפעמים יש סירוב לטעום או לאכול מזון כזה או אחר, ובמקרה הזה אני תמיד מכינה משהו חלופי פשוט שהוא אוהב.
 

noaronen1

New member
גם אצלי עם הקטן זה ככה, אבל למדתי

להכין עוד פעם ועוד פעם באזור הפעם השמינית/עשירית הם יטעמו ויאהבו.
זה קרה עם כמה מאכלים, אז למדתי לא להתייאש...
ויש המון ירקות וגם טופו שהקטן טורף והגדולים לא מספיק אפילו להריח ממרחק...
 

Mottek

New member
השבוע הכנתי ירקות מוקפצים עם טופו לארוחת ערב

הקטן לא אהב את הטופו ושם את זה על השולחן (חס וחלילה שזה ישאר לו בצד של הצלחת). פתאום אני שמה לב שהטופו שהיה מונח שם נעלם. שאלתי את הקטן איפה זה והוא ענה בבטן ואז הוא ביקש עוד. פתאום גם האמצעי מתחיל לאכול את הטופו ומבקש עוד. זה התפתח לתחרות של מי אוכל עוד טופו קודם והם אכלו לי כמעט את הכל!
פשוט לא להתייאש ולהגיש עוד פעם ועוד פעם עד שמתרגלים. אם הם רואים אותי אוכלת את זה, בסופו של דבר הם ינסו את זה גם כן, ואלי פעם גם יאהבו. זה עבד לי עם הילדים שסירבו לאכול בצל, אבל עכשיו הם לא מתים על זה, אבל הם אוכלים מידי פעם.
 
למעלה