פינת ההלכה

moshe010

New member
בסדר ! יתכן שבזה אתה צודק

וליבוביץ לא אמר במפורש למרות שירון ידען כן אומר כך אבל עצם הדבר שהוא אומר שחז"ל קידשו את התנ"ך כולל את חמישה חומשי תורה זה כבר אומר משהו על עמדתו בנושא זה בנוסף לזה דעתו על שכר ועונש והשגחה פרטית ועל ביאת המשיח ותחית המתיים מזכה אותו לפי כל הפרמטרים בתואר כופר גמור ותודה על המחמאה

answers2

New member
בזה אתה צודק

טכנית על פי ההגדרה הרמב"מית הוא אכן נחשב כופר.

rachel437

New member
שלשה הן הנקראים אפיקורסין

האומר שאין שם נבואה כלל ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם, והמכחיש נבואתו של משה רבינו, והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם כל אחד משלשה אלו הן אפיקורוסים. (רמב"ם הלכות תשובה פרק ג). לא ראיתי שהרמב"ם כותב שצריך ללמוד פילוסופיה כדי להיות אפיקורס. כנראה שכבודו חולק על הרמב"ם, גם לא ראיתי שכבודו פילוסוף גדול. מיני ישראל, והם שעובדים לעבודת כוכבים או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילות או לבש שעטנז להכעיס והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו. ואם לאו, היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד, ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר: הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו. ( יורה דעה סימן קנח). מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול. (רמב"ם הלכות ממרים פרק ג) יש איסור לעם הארץ לענות לאפיקורס. נ.ב. כבודו שכח לציין שהיה בצבא

גנדרן

New member
אז לפי זה

אז לפי הדין שציטטת כאן מהרמב"ם, כל החילונים הם אפיקורסים?... אני משאיר את השאלה פתוחה. כי מאז הרמב"ם היו עוד הוגי דעות רבים שעסקו בתחום.... אם תרצי ביבילוגרפיה שלהם אכתוב... אני לא יודע מהיכן הוצאת שיש איסור בזמן הזה.... לענות לאפיקורס, בהדגה של פסח למדנו "אף אתה הכהה את שיניו" מה עניין הצבא לכאן... צה"ל לא עוסק בתחום זה...

גנדרן

New member
תודה על התיקון

תודה על התיקון הקהה

rachel437

New member
אל תכניס מילים לפי

אתה טענת שרק מי שמבין בפילוסופיה יכול להיות אפיקורס, הבאתי לך ראיה שאתה טועה ומטעה. אני מכירה את כל התירוצים על תינוקות שנשבו וכו'. שוב פעם אתה מכניס מילים לפי (הבנת הנקרא שלך חלשה), לא כתבתי שבזמן הזה יש איסור לענות לאפיקורס, כתבתי שלעם הארץ אסור לענות לאפיקורס. מכיון שאתה נוהג להזכיר לקוראים מידי פעם את היותך איש צבא וקרוב משפחה של המשיח מברוקלין, חשבתי שהיה נכון להזכיר זאת שוב כדי שנדע לפני מי אנחנו עומדים.

גנדרן

New member
כרגיל

כל דבר את הופכת את הדברים ומערבבת מין בשאינו מינו. אני מנסה להסביר דברים ואת הופכת אותם כרצונך... היכן קבעתי שלשיטת הרמב"ם מי שלא למד פילוסופיה אינו יכול להיות אפיקורס? תראי לי ציטוט כזה שלי את לא מבינה מה אני אומר ובמקום לשאול מי אמר למה אמר, את מתחילה בכל מיני השמצות.. חבל על הדו שיח הזה איתך מה קשור הרמב"ם לצבא, או דין אפיקורס לצבא?. מה קשור עם הארץ לאפיקורס, כתיב בהגדה של פסח "ואף אתה הכהה את שיניו" . מה זה קשור לעם הארץ. ואיזה משיח היה או יש בברוקלין , בברוקלין לא היה שום משיח...

rachel437

New member
הבנת הנקרא

>כי בשביל להיות אפיקורס צריך ללמוד פילוסופיה< הוכחתי לך שאפשר להיות אפיקורס בלי ללמוד פילוסופיה, רק הבאתי לך ראיה מהרמב"ם שאת טועה, אל תכעס, גם מבוגרים אנשי צבא וקרובים של הרבי שליט"א טועים לפעמים. לך ללמוד קצת ותדע שלעם הארץ אסור לענות לאפיקורס. כשאתה כועס אתה כותב מאוד מבולבל, לא בריא לכעוס. נ.ב. אף אחד לא הכריח אותך לנהל איתי דו שיח.

גנדרן

New member
כמו שאמר כאן מישהו

חבל להתווכח איתך את מערבבת דברים . ועושה מוניפולציות זולות

גנדרן

New member
יש ועוד איך

אבל נתבקשתי לא להגרר לפרובוקציות שזו עושה. במקום לנהל דו שיח תרבותי אם תרצה אענה לך...

סוג ב

New member
אולי תנהלו את הזו שיח

בפורום חופש? זה מתיש אותי. תרחמו עלי. זה כ"כ לא המטרה של הפורום...

/tapuzforum/images/Emo6.gif

מתבי6 אני צטערת יצאתי הבוקר מהבית והשארתי ת`טלפון בבית. נכון נחמד?

moshe010

New member
תיקון: האפיקורס הורגים גם אם לא מסית לצאת מהד

ובנוסף לזה יש בידי בית דין הכוח והיכולת להרוג על כל דבר שנראה להם כפירצה גם אם דבר זה מותר לפי שולחן ערוך והשתמשו בזה הרבה פעמים לפי המפרשים רצו להרוג את תמר על היותה זונה למרות שאין איסור דאורייתא על זה בגלל הם החליטו שזה פירצה גם כיום בזמנינו שמעתי שב"ד השתמש בזה להתיר למפגינים(על דבר שמותר לפי ההלכה ) להזיק מכיוון שלפי דעת הב"ד זה פירצה לא ירחק היום ויתירו להרוג על מי שיש לו אינטרנט כי זה פירצה

answers2

New member
"שמעתי שב"ד השתמש בזה להתיר למפגינים"

מקור? איזה בית דין?

למעלה