פינת ההריונית

עיגולית

New member
אפשר לעשות עבודה...

אני מאלה שמאמינות שהדברים שקורים באים ללמד אותנו, לסמן בשבילנו את הדרך, והיכולת שלנו לקרוא את הסימנים והאותות היא המודעות. הייתי שואלת את עצמי למה התינוק לא התהפך? איזה מסרים הוא קיבל? איך היה לך ההריון הקודם? איך התמודדת עם הפחדים? רצית את ההריון? יש המון שאלות שאפשר לשאול, ואולי חייבים לשאול כי זה חלק מההכנה שחנו ללידה, זה התהליך. גם אני בשבוע 24, אולי כבר החלפתי ל - 25, והנה יש מחשבות חדשות שנכנסות עם השבוע הזה, יש כבר חלומות על לידה, יש פחדים שצצים, פחדים שאני זוכרת מההריון הקודם, וגם פחדים חדשים שנוספו, אני יודעת שאני משתפת את המיילדת שלי עם הפחדים שעולים לי, ואנחנו מדברות עליהם, מבררות, מקטינות, כל מיני. כשמסתכלים על הפחדים בעיניים הם מתגמדים, הם עוזרים לנו בעבודה. מה את חושבת?

הריון שלי

רוב ההריון הייתי עייפה נורא, לאחר מכן הבנתי שזה בגלל מחסור חמור בברזל. לאחרונה שיפרתי את המצב ואני מרגישה די טוב. כמובן שהיו צרבות, ועכשיו יש פשוט כובד נוראי, קשה להתכופף לנעליים, לגרוב גרביים וכו'. אבל מי מתלונן? ברוך השם אני כל כך שמחה וההריון הזה מקסים עבורי. מהתחלת ההריון חיכיתי לרגע בו אוכל להתהדר בבגדי הריון וזה קרה לקראת חודש שישי, עד שהבטן יצאה... וזה כל כך כיף ומענג ללבוש את הבגדים האלה, כזאת גאווה אני מרגישה ושמחה. זו פשוט ברכה לא נורמלית להיות בהריון. זהו הריון ראשון שלי, לאחר 13 חודשי המתנה מורטי עצבים. לגבי מין הילוד, אין לי מושג... רובכן יודעות איך הגעתי לפורום הזה ואני מאוד שמחה שבחרתי ללדת בבית, השבת הייתי אצל קרובת משפחה שעומדת ללדת את ילדה ה-9 והיא מאוד מתעניינת בלידות בית, למרות שלא סבלה בלידות הקודמות, היא פשוט רואה את זה כפינוק. נתתי לה את הספר של אילנה כדי שתבין שזה לא רק פינוק, אבל לגבי הלידה הזאת לא בטוח שהיא תחליט לעשות את זה. וזהו כעקרון, אני שבוע 37 ומקווה למשוך עד 41, אבל יש המון לחצים מסביב שאני חוששת שעלולים לגרום ללידה לפני כן, כל המעבר לדירה החדשה (מחרתיים...) ותכנון מטבח חדש לדירה, והחמים שלי מגיעים לשהות אצלינו ואין לנו איפה לשכן אותם ובטח שאין להם מה להיות אצלינו בזמן הלידה, כל אלו לחצים שאני לא יודעת כל כך מה לעשות איתם חוץ מאשר להסיח את דעתי ולקוות שהשם יסדר הכל לטובה. היום בעלי קצת נלחץ מזה שלא הכנתי עוד תיק לתינוק עם כל מיני דברים חשובים, אז הכנתי רשימה ומחר אתן אותה לאמא שלי שתדאג לזה.... אני קצת מרחפת וכל כך לא מוכנה עדיין ללידה, זה משהו... אולי בגלל שאני כל כך נהנית מההריון ובכלל לא רוצה שיגמר עדיין. זהו... שיהיה שבוע טוב לכולן!

swann

New member
וואו, בהצלחה במעבר הדירה

ולגבי החמים שלך - הם מודעים ותומכים בלידת הבית? מחזיקה אצבעות שהלידה תתרחש בתזמון נוח ו/או שהם ידעו להעלם מהבית כשזה מתחיל כדי שתוכלי ללדת כמו שאת רוצה בלי לחצים מבחוץ. אני לקראת משהו דומה, לכן מאוד סקרנית לקרוא איך זה יגמר.

כן, גם לך יש בית מלון עכשיו בבית

החמים שלי לא יודעים, אבל הם ידעו, הם לא נגד, אולי הם קצת ילחצו אבל לא יותר מזה, הם די נוחים. רק אין להם לאן להעלם... אני מקווה שנמצא פתרון. הקטע הוא שעוד לא סיפרתי להורים שלי וזו קצת פדיחה... אני פשוט יודעת שהם ישגעו לי את השכל וישלחו אלי את כל הדודות שמבינות שיספרו לי כמה זה מסוכן וכו' וממש אין לי כוח וסבלנות לזה כרגע. בכל אופן, המעבר מחר, ובעוד יומיים אני כבר רוצה להיות עם דירה מאורגנת למקרה ש... ומקווה שהכל ילך חלק.

Manty

New member
My update

I have been enjoying this pregnancy a lot! Compared to the last one (my first UP/UC) I am not spending all my energy in trying to convince my husband to have a UC, or in trying to avoid the topic. My husband is being very supportive and is getting very excited! The truth is that this pregnancy is kind of flying by. Although I kind of calculated my due date according to the 2 periods I had prior to getting pregnant, I managed to erase the weekly count from my mind for a few weeks and suddenly discovered that WOW, I have only a month and a half to 2 1/2 months to go!!! I have been getting GIRL vibes since I started feeling movements, but my dreams have been split into both sexes..
My biggest struggle right now is nursing. My 2 year old LOVES the colostrum that came in a few weeks ago (especially after the bout of drieness) but needs to really suck hard to get it out, so I am having lots of 'ouches' every day and my nights are awful. Good news is that the bit of a cold he seemed to catch vanished with the appearance of the colostrum, and he seems very strong
Physically I am doing quite well except for 2 veins, and a yeast infection I carried for a few weeks (all clear now thanks to modern medicine
). Thats all for now

איזה יופי ../images/Emo13.gif

נשמע ממש הרמוני... טוב שירד ממך העול של לשכנע את בעלך ללדת ללא מיילדת. מעניין העניין עם הקולסטרום- היונק שלך מעתה ינק רק קולוסטרום או שהגוף גם מייצר עבורו חלב? איך המנגנון עובד במצב כזה?

סטיוויה

New member
לשאלתך על ייצור החלב

זה קורה רק כאשר הגוף מקבל את השדר שהשילייה התנתקה מהרחם.עניין של הורמונים p-:

mise

New member
נהדר!

מנטי, לא ידעתי בכלל שאת בהריון עכשיו. היונק שלך בן שנתיים? הוא עדיין יונק בלילות? שלי בת 10 חודשים ויונקת כל היום, בלילות כמובן במיוחד, ובחודש האחרון לא נוגעת במוצקים בגלל שהיתה חולה, רק הנקה. לא פשוט. היה לי קשה להסתגל בתחילת ההריון היות שגם הייתי צריכה להטיל את מיימי הרבה בתחילתו ואי אפשר היה לנתק אותה (זה היה נגמר בבכי טרגי וערות למשך כמה שעות אח"כ). אז מתי בדיוק התחיל לך הקולוסטרום? בספרים כתוב שבד"כ בשבוע 16 הוא מתחיל. אני לא יכולה לחכות לרגע שיצא בשפע והבת שלי תתנפל עליו בתאוה (מגיע לה פיצוי, החלב שלי נהיה מלוח בחודש חמישי).

Manty

New member
mise

First of all thanks
Haven't I mentioned I'm pregnant before here??? Must be pregnancy brain (of mine)
As for the colostrum. Well, I know of at least 2 women here who are experts that might be able to tell you factually. In my experience: with my first, my colostrum came in at around 5 months, or at least I started waking up then in a soaked bed.. Second time, don't remember. Third, I was nursing and never felt the difference. This time, I believe it came in not long ago (6th/7th month). I wish there was more of it so my son wouldn't need to change sides every minute and wouldn't suck so hard to try and get more out..(ouch!) I just can't wait to be engourged

גם למבי

New member
אוי - גם גל עדיין יונק והוא

כמעט בן 3. אני לא יודעת אם כבר יוצא הקולוסטרום אבל נורא כואב לי ביניקות. הן כבר ממש מועטות וקצרות (פעמיים ביום) ואני סובלת בהן. לא נעים לי להפסיק להניק לפני שהתינוק מגיע אז אני מושכת אבל מזדהה... גם הלילות של גרועים אבל בגלל שגל רוצה לישון על הציצי שלי במקום לינוק, ומתוך שינה הוא מתגלגל ושם את הראש על הציצי ולא נוח לי. בלי קשר לכך שאני קמה כל חצי שעה לעשות פיפי. אבל לפעמים... הוא שם את הראש על הבטן ושז אני מרגישה באותה נקודה ילד אחד מבחוץ וילד אחד מבפנים ומאוד מתרגשת..

Manty

New member
What a cool sensation

one child on each side
As for the nursing, just wait until your milk comes in and you will be blessing yourself and your son for waiting it out. When I gave birth to my third, my second was still nursing (3.5) and she did an amazing job at relieving me when I got engourged. The weaing process was also quite easy since she recognized my boobs were not only hers and the whole 'big sister' thing kicked in. The begining was tough though and she cried a lot when I first nursed the baby, but gradually, after 4 or 5 months she kinda self weaned (with a lot of encouragement on my behalf!). Good luck to all us nursing victims

גם למבי

New member
תודה על העידוד!!!!!

מקווה שיהיה בסדר. אני כבר מכינה אותו לכך שהוא ילמד את אחוי איך לינוק.. ואיפה הקולוסטרום שאמרו שישנה את הטעם של החלב?

mise

New member
זו אני..אני!!

הזכרון שלי יצא לחופשה מאז הלידה האחרונה ועקב ההריון הנוכחי. גם עוד דבר מוזר שקרה לי בעקבות הלידה - התחלתי לבלבל בין זכר לנקבה, ממש דברים אלמנטריים שהיו צורמים לי בעבר באוזן, כמו, למשל, "עשר שקל". לא יודעת איך הגעתי לזה..גם בגד כפת ובכלל, כל כללי הדקדוק השתבשו לי לחלוטין.

שָׂרָה

New member
בנתיים, לא טוב לי.

אני רוצה לישוווווווון... וגם בחילות לא נורא, אבל מציק. רועדת מפחד כעלה נידף מה יהיה בשבועות הבאים.. <זוכרת את הבחילות האיומות וההקאות מפעם הקודמת>

swann

New member
הו איזה חדשות ../images/Emo24.gif

מקווה שתרגישי טוב בקרוב. באיזה שבוע את, מתי אמורה ללדת? שיהיה בהצלחה

שָׂרָה

New member
תודה, בנתיים פספסתי את המחזור

בכמה שבועות, אבל הבחילות לא משאירות מקום לספק. אז אני עדיין בארונית. לא לספר לאף אחד

למעלה