מענה ל- LOWPROFILE
יקירה אתחיל דוקא להתיחס מהסוף - זה פשוט הרבה יותר קל איננו יכולים להתיחס לגורם אחד במשתנה הקרוי נשמה יש להתיחס למהלך ההריון שעברת עם בנך ועם בתך, מי מהם בכור/ה ומה המסע של כל אחד מהם בחיים.ואיך את היית בלידה שלך, בזמן זה?. ולדוגמא מדוע דוקא בתי השלישית, שנולדה בבית, מאד דומה בחוש ההומור שלה, לבני שנולד בלידת בית חולים הכי טראומטית בעולם, לפני 23 שנים . ושאצלו קיבלתי אפידורל שעבד רק חצי גוף? והוא, בני, המציא את המושג 25 שעות ביממה. כי הוא פשוט היה ער 25 שעות ביממה ...סת..ם.. אז זהו הסתיים החלק הפשוט . אינני מתחברת למושג אידיאליזציה של כאב כפשוטו. כאב מתחבר לקושי מסוים האם מרגיש לך שנקדש את טכס הצליבה, כדי לחוש מעבר מהרוחי אל החומרי? שאלה פילוסופית. והרי תשובה יותר מדעית : לרשות העובר עומדים משאבים שתפקידם לעזור לו להתמודד עם מצבי דחק. נעשו מספיק מחקרים המראים השפעות ההריון, על תינוקות ( מישל אודנט מתיחס ברצינות רבה לנושא) עוברים שהיו חשופים להחייאה בזמן הלידה, לדוגמא, יהיו חשופים יותר למקרי התאבדות בגיל בוגר. לדוגמא, נמצא שהתאבדות בחנק אצל צעירים, נקשרה יותר למצבי חנק בלידה.. וכו הלאה וכו הלאה . ראשית אין הדבר אומר שכל תינוק שנעשתה בו החייאה, יהיה בעל סיכוי כזה או אחר להתאבדות. קימים גורמי סיכון נוספים . אך כאן החזרה לשאלתך ולשימוש הנרחב, שעושה התרבות בת זמנינו, לא בקדושת הכאב, אלא דווקא בקידוש הסינטטיות של החיים. בקידוש חברות התרופות שמנהלות את העולם הפיננסי וכו. ג'נט בלסקס טוענת שהכאב שאישה חשה בלידה, אינו כאב של מסכנות חולי וסבל, אלא כאב של התנגדות חלק אחד של הגוף, לתהליך הקורה בחלק אחר של הגוף. וכאן אני טוענת, כי אנחנו יכולות ללדת ולהפחית את ההתייחסות לכאב. להבין מדוע אנחנו כואבות, אילו עקבות ופחדים עלולים לעצור אותנו בלידה ולהפריע לנו. שימוש בתרופות כאלה ואחרות בלידה, מגבירות אצל הילוד כמו אצל האם, את תופעות הלוואי ומעוררות כדורי שלג הולכים וגדלים והבאים לידי ביטוי החיים הבוגרים של היילוד/ה. אולי לדוגמא, ושוב נא לא לתפוס אותי ברעיון טועה, אולי הבת דווקא, היתה אפטית ולכן נראתה רגועה. אולי הבן, היה ערני להפגין את שלל רגשותיו ללא העקבות שיצר האפידורל אצל הבת? אינני מכירה אתכם ואינני באה לטעון דבר שבשלילה, אך אני מאמינה ובתוספת ידע מדעי, כי השימוש של חברת השפע בתרופות, מסיטה אותנו המין האנושי מן העיקר. והעיקר הם התחושות שלנו, העירנות שלנו לדעת, להגיד את האמיתות שלנו, שפעמים עלולות להיות אנטי חברתיות. אנחנו יכולות לעבוד ולהיעזר באמצעים אחרים מלבד תרופות כדי לחוות לידה מהנה וטובה חיבוקים רונית אפשר ללדת ברוגע