תפ"א עם בצל ופטריות
1. לקלף תפוחי אדמה ובצל - כמה שלוקח (אם חן בסביבה, למשל - יקח הרבה מאוד)
2. לשים במג'ימיקס להב פורס
3. לפרוס במג'ימיקס לסרוגין: תפ"א, בצל ופטריות שמפיניון.
4. לפזר ולשטח את הנ"ל בתבנית כשהכל מעורבב.
5. לערבב בקערה ניפרדת:
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
כף גדושה שום כתוש
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (אפשר גם 1/2 כוס יין לבן)
6. לשפוך את תערובת השמנת מעל התבנית, לכסות בנייר כסף, לאפות בחום גבוה כשעה, להוריד נייר כסף, ולהשחים כ15 ד"ק.
הערה חשובה: קיצורי דרך - לא מתקבלים בברכה במתכון הזה. ניסינו כל מיני וממש לא הלך.