פינת העצות

עינבלית

New member
פינת העצות ../images/Emo20.gif

אתחיל ואומר שאני מקווה שכולכן בריאות וכל ילדיכן בריאים ומרגישים נהדר! 1. ערכתי מסר שעניתי למישהי ואני מביאה אותו-לשימושכן: שמנים לטיפול בעור יבש מאוד אצל פעוט
אם ממליצים לכם להשתמש בשמן חוחובה- כדאי שתדעו: זהו שמן שמשמש בעיקר לטיפול בעור זקן וחסר לחות והוא עשיר בויטמין E. הבעיה היא שהוא נספג לאט מאוד ולכן אם את משתמשת בו- עדיף למהול אותו- לערבב עם שמן בסיס נוסף כמו שמן שקדים (השמן היחידי המומלץ לשימוש בתינוקות ) או שמן זרעי ענבים, ושהחוחובה יהיה רק שליש או רבע מהתערובת. אבל אם הפעוט הוא בעל עור רגיש הייתי מטפלת בו עם שמן זרעי ענבים בלבד, בלי החוחובה שריכוז הויטמין בו גבוה ביותר ועלול לגרום לפטריה. 2. לטיפול ביציאות קשות וכואבות לנשים אחרי לידה או הרות: לאכול 2 תמרים ביום או כף סילאן טהור (ללא סוכר-יש תוצרת טורקיה), כף שמן זית (על ירקות אם מתחשק) ואו אבוקדו, לפחות 4 כפות ביום- היציאות תתרככנה. בנוסף, בעת שחרור הצואה, אני ממליצה למרוח את התערובת הבאה: תערובת שמן אזוביון ושמן רוזמרין ע"ב שמן זרעי ענבים, 3 טיפות מהאתרי על 3 כפיות בסיס.
יעיל גם למניעת טחורים וגם לטיפול בטחורים וגם לריפוי צלקות באזור. אגב, תערובת זו יכולה לעזור לסובלים מאטופיק דרמטיטיס (מבוגרים בלבד!) במריחה על האזורים המתקלפים. יש להמנע משמש כי בשל שמן הבסיס, העור כמו עם שמן שיזוף... 3. כאבי בטן בלתי מוסברים אצל פעוט מעל גיל שנה- ניתן לחלוט ענף רוזמרין קצר (5 ס"מ) בכוס עם מים רותחים, להמתיק כמה ואיך שמתחשק ולשתות. מפסיק עוויתות בטניות. לא לשתות על בסיס קבוע, רק כטיפול.

טיפוטף

New member
והנה השאלה שאין לי מענה עליה:

באיזה דיאודורנט את ממליצה להשתמש? כזה שלא יהיה חשוד כמסרטן ומצד שני ימנע ריחות לא נעימים? אני מנסה לחפש כבר זמן רב מוצר שנחשב לבריא יותר - ללא הצלחה, ואשמח מאוד להמלצות. פעם קניתי משהו של חלבילין אבל הוא לא פתר את בעיות הריח.

עינבלית

New member
ניתן להשיג בחנות טבע את:

אבן דאודורנט מינרלית (קריסטל) יבוא ושיווק סגלית ספאחי 02-5372830 בגלל שזה עשוי ממלחים זה משנה את הסביבה בבית השחי ולא מאפשר לחיידקים שגורמים ריח רע- להתקיים. מרטיבים את האבן ושמים אחרי המקלחת. מספיק ל24 שעות! יש לי אבן כזו כבר למעלה מנה וחצי והיא עדיין לא נגמרה ככה שזה שווה כל גרוש!

עינבלית

New member
אני לא זוכרת-בסביבות 100 שקל

אני חושבת אבל- זה מספיק לכשנתיים של שימוש ככה שבחישוב כולל זה דווקא כדאי.

אביטלתל

New member
יש כמעט בכל החנויות

דיאודורנט שכתוב עליו במפורש שהוא בלי אלומיניום ואלכוהול אלו הרכיבים הבעייתיים עד כמה שאני יודעת.

ו שתי

New member
../images/Emo67.gif שיעול וליחה

בעיקר אחרי ארוחות מוצקים ובלילה. תינוקת בת 8.5 חודשים. מה עושים?

עינבלית

New member
נותנים לזה לצאת...

אם זה ללא סימני מחלה אחרים- תני לזה זמן וזה יחלוף כלעומת שבא. בגיל הזה אני ממילצה פשוט לתת למחלה לעבור בשקט בלי התערבות. החלמה מהירה!

../images/Emo24.gifעינבלית יקרה ../images/Emo140.gif

קודם כל מה שלומך? איך אתם מרגישים? מקווה שאת נהנית מההריון ומליה ביחד. השאלה שלי היא בעקבות שרשור היום ב"הורים לתינוקות" מתי לדעתך תינוק צריך להתאמבט בפעם הראשונה בחייו?

עינבלית

New member
ברמת רחצה או ברמת אמבט כחוויה?

לא ראיתי את השרשור המדובר- אבל אם התינוק נולד בבית לדעתי אפשר לחכות כמה ימים עד הרחצה. בבית חולים- הייתי נותנת יומיים בלי רחצה (פשוט לשטופותו מכל הגועל של הבית חולים)

קרניר

New member
היי עינבלית,

רציתי לשאול על דלקות עינים אצל תינוקות, אם יש לך עיצה איך לעזור לזה להרפא ואיך להרגיע את הגירוד... תודה

עינבלית

New member
ניקוי בחיתול בד טבול וסחוט במים חמי

חמים. הכי יעיל זה למרוח או להשפריץ חלב אם לעין, אם יש בנמצא. אם אין- אפשר את הרטייה הנ"ל גם עם שקיק תה קמומיל בקערה של המים החמימים. הקמומיל מחטא ומקל מאוד והמים החמים פשוט מנקים. סבתא שלי היתה שמה קמומיל ישר על העין- מהשקיק או כצמח חלוט. החלמה מהירה!

קרניר

New member
המון תודה, לא יודעת איך לא חשבתי

על חלב אם, אכן יש בנמצא. שוב תודה.

סליחה על שאלת ה-../images/Emo163.gif

איך את מתיזה חלב אם לעין? לשיר שלי (איפה אחיאב?) הייתה דלקת בעין השבוע, וניסיתי להתיז לה חלב לעין, אבל היא לא נתנה לי- יבבה וסגרה את העיניים ובמקביל התרוממה כדי לדאוג שהפטמה תגיע למקום הנכון
. בקיצור: איך עושים את זה???

אפרת12

New member
והיא גם שפשפה את העין../images/Emo35.gif

סיון גם לא התלהב מהרעיון (אני מדברת בלשון עבר... עכשיו כבר אין ממה להשפריץ) אבל זה עזר, כי משהו נכנס. ותעשי את זה כמה פעמים.

לא הצלחתי בכלל

להתיז בכיוון העין שלה. אני לא כל כך מיומנת ולוקח לי זמן להוציא משם משהו ידנית, והיא ממש נאבקה בי בשביל לתפוס את הפטמה בפה (בטח חשבה לעצמה "האמא הזאת השתגעה...היא לא יודעת שציצי שמים בפה ולא בעין???") הדלקת כבר עברה תודות לטיפות שהרופא נתן, אבל רציתי לדעת עקרונית איך עושים את זה...

עינבלית

New member
אז עקרונית אם אין אפשרות לכוון ישר

פנימה- עושים שלולית בקערית ובעזרת האצבעות שלך (נקיות ושטופות) מורחים על העפעף, גם אם הוא סגור. משהו נכנס, והמשו הזה זה
זהב. אפרת, גם לי כבר אין...

למעלה