פינת העצות

עינבלית

New member
קצת קשה לייעץ ככה דרך הרשת

ספרי לי על התזונה שלה, כולל פירות וירקות, וגם על שלך...

odeia

New member
התזונה שלה - אוכלת הכל, רוב

התזונה המוצקת שלה היא בגנון, בבית אוכלת מה שאנחנו. אני ממשפחת אוכלי כל. אין משהו מיוחד שאוכלים, כמו פירות טרופיים או משהו כזה.

עינבלית

New member
מה זה הכול?

ספרי אילו פירות וכמה, אילו ירקות וכמה, אילו שמנים מתי ועם מה..

odeia

New member
כמה לא יודעת, אנחנו לא מודדים

אבל היא אוכלת תפוח עץ, תפוז, אבוקדו, בננה, מלפפון, אולי עגבניה, בצל בסלט, מבושלים: גזר, קשוא, בצל, שום, תפו"א, ירקות שורש ועליים. עליים לא נאכלים אבל נמצאים בבישול). שמן זית ושמן סויה בדר"כ אצלנו בבית, נדיר שיש חמניות. בדר"כ שמן זית לבישולים ולטיגונים קצרים כמו חביתה, בצל לשקשוקה. לאחרונה ירדה מאוד בכמויות המוצקים, לאחרונה=חודשיים-3 אחרונים.

odeia

New member
שכחתי להוסיף בטטה ודלעת, כמו שכתבתי

קודם - בעצם הכל. גם סלק, נזכרת עכשיו. קשה לעבור על ממש מה כן, וכמויות - רק היא יודעת, כי היא ניזונה ב-2 מקומות.

עינבלית

New member
טוב, קשה לי לייעץ דרך האינטרנט

לגבי דברים כאלו- יש אינספור גורמים שיכולים להשפיע. אז העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך- לכו לרופא, לאיש מקצוע שיוכל לבדוק לפרטי פרטים ולתת תשובה מקצועית וישירה.

yaelia

New member
ידיים יבשות וסדוקות

מדובר בידיים של ש. שנורא נורא סובל. הוא עובד עבודה פיזית שקשורה גם במגע עם מים, שום קרם ידיים לא עוזר ליותר מהקלה קצרה. מדובר על 'פיצוצים' בעור. מה אפשר לעשות?

עינבלית

New member
ידיים יבשות וסדוקות בשל מיים

ובכן, המגע התמידי עם מים מוריד את שכבת ההגנה שמצפה את העור, שכבה דמויית שעווה ומגדיל את הרגישות של העור לפגיעות. הפיצוצים שאת מתארת הן בעצם היפרמות של רקמת העור, זה בטח כואב מאוד. מלבד שימוש בכפפות שימנע את המגע התמידי עם מים, אני ממליצה לאיש להוסיף אבוקדו ולפחות 2 כפות שמן זית לתפריט התזונה שלו, ובנוסף להתחי להשתמש בתערובת שמנים שתוסיף יטמינים לעור ותחדש את הרקמה הפגועה. אני ממליצה להכין, בתוך צנצנת או בקבוקון זכוכית כהה, תערובת לפי המרשם הבא: שמני בסיס: תערובת של שליש שמן חוחובה, עשירית שמן קלנדולה, והשאר-שמן אבוקדו (כולם נמצאים על המדף ברוב סניפי הפארמים באזור המוצרים הטבעיים) שמנים ארומטים: לבקבוקון של 30 CC של שמני בסיס הנ"ל מומלץ להוסיף: 12 טיפות שמן אזוביון (לבנדר) 10 טיפות שמן ניאולי nieouli אשר יגבירו את יעילות הגלדת החתכים (פיצוצים) ויגמישו את העור. אני ממליצה להשתמש בתערובת הנ"ל לפחות 4 פעמים ביום, עם הקימה, לפני השינה וכמה שיותר- יותר טוב. אין מינון יתר.

shir007

New member
זה טוב גם לאקזמה?

(בצוואר אצל בת קצת יותר משנה). תודה!

עינבלית

New member
לא הבנתי על מה את שואלת...

אם הכוונה לתערובת שמן זרעי ענבים עם שמן אתרי- אז שמן לבנדר מותר לשימוש עבור הילדה. אך איני יודעת מהי האקזמה הזו ומה גורמיה. בבקשה פרטי יותר- מתי היא מופיעה, מה מהראה שלה, איך תחושת העור (יבש, לח, מתקלף, מחוספס)...

shir007

New member
כן, התכוונתי לשמן זרעי ענבים,

עדיין לא ידוע מה גורם לאקזמה (אנחנו במעקב). כרגע מורחת משחת קורטיזון ואני ממש לא אוהבת את זה. זו בעיה שנמשכת זמן רב. נראית כמו כוויה - אדומה, לפעמים מעט מפרישה. כרגע אחרי מריחה של קורטיזון מתייבש ופחות אדמומי.

עינבלית

New member
אוי קורטיזון../images/Emo5.gif

קשה לי ליעץ ככה דרך הרשת, אבל עקרונית זה בסדר ובטוח לשימוש עבורה, אולי תנסי על שטח קטן מהאזור האדום ותראי אם יש הטבה לאחר כמה ימי שימוש, אחרי הרחצה.

../images/Emo20.gif ומה עוים עם קשקשת../images/Emo35.gif

לקטנצי'ק (בן חודשיים), יש קשקשת מכוערת על הקרקפת וקצת על המצח, איך מטפלים בזה?

עינבלית

New member
מפסיקים לחפוף בשמפו ובסבון

ונותנים לזה לנשור לבד. זה טבעי לחלוטין ואין צורך לטפל או להפטר. זה מחמיר בשימוש עם סבון ושמפו, ומפריע אסטתית אך ורק למבוגרים, לו זה לא מפריע.

עינבלית

New member
הוסיפי לתזונה שלך לפחות 2 כפות

שמן זית, לפחות 2 כפות אגוזים ביום ואבוקדו. ואת יכולה במקום לחפוף עם שמפו לשטוף במיים ולמשוח שמן רוזמרין על הקרקפת.

אם אני שוטפת בלי שמפו, אי אפשר לסרק

והוא מרגיש עוד יותר יבש. שמן זית ואבוקדו יש לי בכל מקרה בתזונה
שמן רוזמרין עוד לא ניסיתי, ינוסה בקרוב . עוד רעיונות? אולי איזה מרקחת למרוח על השער ?

למעלה