פיסיקה - גלגול של גופים

myself6

New member
פיסיקה - גלגול של גופים

שלום . אני צריכה עזרה בשאלה שלא יוצאת לי . רוצים שהגוף יהיה בשיווי משקל . אז עשיתי משוואה לכל גוף ,אבל לא יוצא כמו שצריך.
For the mass m : mgsinβ-T=0 for the mass M: T-Mg=0 mgsinβ=Mg ==> m/M=1/sinβ​
לפי התשובה צריך שייצא 1/2 אבל לא יוצא. יש לי טעות ,או שלהם ? ניסיתי עם מומנטים קצת ,אבל לא נראה לי שזה קשור פה. תודה לעוזרים.
 

myself6

New member
אני אישית מאוד אוהבת.

בכל אופן ,טעיתי שלא החשבתי עוד משיכות T בצד ימין. תודה.
 

niv1990

New member
אני חושב שההפרדה היא די מלאכותית, אבל כן ../images/Emo8.gif

 
פיסיקה היא

כמו ספרות, כמו פילוסופיה. היא מנסה לתאר את המשמעות הבסיסית של העולם והקיום. שום מדע אחר לא עושה את זה.
 

niv1990

New member
לא לפי מה שאני יודע

היא מנסה לתת לנו מודל טוב של החוקים הבסייסים של היקום. אתה יכול לקרוא לזה משמעות, אבל אתה רוצה שאנשים יבינו אותך לא?
מה ההבדל בין כימיה לפיסיקה? אולי יש הבדל היסטורי, אבל אני חושב שזו פשוט חלוקה של התחומים לצורך מעשי, וכימיה יכלה להיות ענף בפיסיקה. לאיפה שייך המודל האטומי? כוחות למינהם? תרמודינמיקה? אנרגיות קשר? זה נראה לי אותו הדבר (יכול להיות שהנטייה היא למתמ' אחרת, אבל אני לא מצליח למצוא הבדל מהותי). ביולוגיה אולי קצת שונה בכך שהיא לא מתארת חוקים בסייסים, אלא תהליכים מוכרבים (אני לא חושב שתמצא ביולוג שיניח שציפור היא גוף כדורי) שהחוקים הבסייסים באים שם לידי ביטוי - אבל היא גם מנסה לתת מודל טוב של הדברים הנמדדים. ספרות ופילוסופיה לא כל כך מוצלחות בלתת תשובות חד משמעיות או תשובות בכלל
 

the YOOK

New member
יש הבדל גדול בין כימיה לפיזיקה-

כימיה היא המודל המתקבל כאשר לוקחים את מסקנות הפיזיקה כהנחות. במילים אחרות- זהו קירוב לסדר גודל מסויים. פיזיקה לעומת זאת, תפקידה לחשוף בעזרת ההגיון האנושי את האמת שבמציאות (וכזו היא גם הפילוסופיה).
 

אמִיר

New member
מעטים הפיזיקאים שמנסים

לחשוף בעזרת ההיגיון האנושי את האמת שבמציאות. אולי היית רוצה שזו תהיה תפקידה של הפיזיקה, אבל זה לא תפקידה היחיד, או העיקרי.
 

avinamal

New member
"לחשוף את האמת על המציאות"

זה אינו תפקידה של הפיסיקה, ולא יכול להיות תפקידה. שום מדען רציני גם לא יטען כך.
 

niv1990

New member
זה לא מוגדר טוב לדעתי, ולכן זה לא חד משמעי

אם נגדיר אמת כמודל מתמטי הטוב של היקום, אני חושב שזה יהיה נכון.
 

אמִיר

New member
יכול להיות

הכוונה שלי הייתה שיש מעט מאוד מדענים שעושים פיזיקה בסגנון שTHE YOOK מדבר עליו- בין אם הם יקראו לזה לחשוף את האמת או לא (ואני לא בטוח שלא). לדוגמא מדענים שמתעסקים ביסודות תורת הקוונטים, ומנסים להשתמש בהיגיון וניסויי חשיבה כדי להבין יותר טוב את משמעות תורת הקוונטים על הטבע (מי שיש לי בראש זה למשל לב ויידמן)
 
פיסיקה

חוקרת את המהות הבסיסית של תופעות. היא חוקרת את אופי התופעות בטבע, את מבנה היקום, את מבנה החומר והאטום. הפיסיקה המודרנית במיוחד מגלה דברים מאד מהפכניים, המאפשרים להבין את העולם בדרך חדשה.
 

niv1990

New member
לא בעזרת ההיגיון בלבד

זה מה שניסה אריסטו לעשות לדוגמא (אני חושב). הפיסיקה מסתמכת על ניסויים, תצפיות, והתאמה למה שאנחנו רואים והכל צריך להיות להפרכה. אני לא חושב שבעזרת היגיון בלבד מישהו היה חושב על התאוריות דווקא כמו שהן. הכימיה עוסקת בחלקה כיום אני חושב רק בתהליכים שמורכבים מהתופעות הבסיסיות, אבל דברים כמו המודל האטומי, התרמודינמיקה, רדיו אקטיביות, קשרים כימיים וכו' (לדעתי הם יותר פיסיקה לפי ההגדרה של היותם בסיסיים יחסית, אבל אני לומד אותם דווקא בכימיה), וגם חלק ממה שנכלל תחת פיסיקה מתעסק לא רק בחוקים הבסייסים עצמם, אלא גם בתהליכים המורכבים יותר שהם תוצאה שלהם. אני חושב שלפחות לגבי התיכון, הגדרה שתיהיה טובה היא שאיפה שיש פרמטרים זה פיסיקה, ואיפה שיש מספרים זה כימיה
 

the YOOK

New member
זה מה שדקארט ואינשטיין ניסו לעשות.

הניסיון הראשון הוליד את המכניקה של ניוטון, והשני את תורת היחסות. אריסטו דוקא לא עשה את זה וההגות שלו לא רק שלא מתאימה למציאות אלא לא קונסיסטנטית. גליליאו הראה את זה כשהציע את הניסוי המחשבתי המפורסם לגבי הפלת שני גופים בגדלים שונים שקשורים ביניהם בחבל (כך הוא הוכיח את עיקרון השקילות שהוא אחת מן ההנחות בתורת היחסות הכללית).
 

the YOOK

New member
אגב, אריסטו דוקא היה האמפרציסט הראשון

הוא שהגה את הרעיון שלא ניתן לדבר על דברים שמעבר לתחומי הניסיון החושי שלנו. כמה מאות שנים אחריו הפיזיקה שלו תופרך ותומצא פיזיקה חדשה ע"י אדם שיגיד שאין לסמוך על החושים כמקור מידע אמין עד שלא ביססנו הגיונית את האמון הזה. כמה מאות אחריו, יגיע אדם שיראה לכל העולם שהחוקים הבסיסיים של היקום בכלל לא תואמות את האינטואיציות שלהם, וכי הגישה הלוגית והרציונלית היא זו שצריכה לשלוט בתחומים אלו...
 

niv1990

New member
אני לא חושב שהראשון בכל מקרה, דמוקריטוס היה

לפניו. אני מסכים שהאינטואיציה היא לא מדד, אבל הניסוי כן.
 

the YOOK

New member
גם הניסוי לא יכול להכריע,

כיוון שהוא יכול להיות לא מדוייק (לכל ניסוי יש רמת דיוק מוגבלת). לא צריך לבנות תיאוריה על בסיס ניסוי, אלא הפוך- לאשש או להפריך תיאוריה ע"י ניסוי. לטעמי התיאוריה צריכה להיות הגיונית (כיוון שהיקום שלנו חייב להיות קונסיסטנטי. אם אתה לא מסכים לכך אז אין בכלל על מה לדבר...), ולכן להתפתח בעזרת ההגיון. היחסות של אינשטיין היא הדוגמא היפה ביותר לכך- היא לא פותחה על בסיס ניסיוני (למרות הטעות הנפוצה שאינשטיין פיתח את התיאוריה כתגובה לניסוי מייקלסון מורלי. אינשטיין חיפש סימטריה בתיאוריה האלקטרומגנטית של מקסוול, וכך הגיע למסקנות שלו).
 

niv1990

New member
הוא (והתצפיות) הוא הדרך שלנו להכריע כידוע לי

אחרת במה טובה תורת היחסות, מהתאוריה שגורסת כי לא קיים דבר הניתן למדידה על ידי החושים? "לא צריך לבנות תיאוריה על בסיס ניסוי, אלא הפוך- לאשש או להפריך תיאוריה ע"י ניסוי." עם זה אני מסכים, אם כל מה שהיא זה תוצאות הניסוי, היא לא מחדשת כלום. אם כי תוצאות ניסוי חדשות, שסותרות את מה שידענו עד כה, בהחלט יכולות לתת כיוון חדש לדעתי. "(כיוון שהיקום שלנו חייב להיות קונסיסטנטי. אם אתה לא מסכים לכך אז אין בכלל על מה לדבר...)" אני מסכים שהוא חייב להיות "נאמן" לחוקי הלוגיקה, כי אם לא אנחנו לא מסוגלים לתפוש אותו, ואם כך אני לא רואה למה הוא חלק מהיקום. " ולכן להתפתח בעזרת ההגיון." מסכים שצריך לשמור על הלוגיקה לכל אורך התהליך (אם כי לא ברור לי למה התכוונת להיגיון, חוסר בתכונות קלאסיות כמו סיבתיות וויזיואליות לא מהווה להגדרתי פגעיה בהיגיון). "היחסות של אינשטיין היא הדוגמא היפה ביותר לכך- היא לא פותחה על בסיס ניסיוני (למרות הטעות הנפוצה שאינשטיין פיתח את התיאוריה כתגובה לניסוי מייקלסון מורלי. אינשטיין חיפש סימטריה בתיאוריה האלקטרומגנטית של מקסוול, וכך הגיע למסקנות שלו)." כדאי שתערוך את ויקיפדיה בנושא, כי היא שגויה אם כך (אבל עדיף לברר קודם את העניין לעומקו). ובכל אופן, עדיין איינשטין לדעתי התבסס במידה זו או אחרת על ניסיון, בחיפושו סימטריה בתאוריה של מקסוול, שהיא מוצלחת בגלל שהיא אוששה אמפירית (ישנן הרבה מתמטיקות לדעתי שיכולנו לבנות בהתאם ללוגיקה, אבל רובן לא מתארות את היקום שבו אנחנו חיים, אני מתכוון להרחיב על זה בהודעה השניה). מה שאני כותב הוא על בסיס הידע המצומצם שלי וההיגיון הקלוקל
אני אשמח אם תתקן אותי במקרה וטעיתי, אבל תסביר לי בבקשה במה טעיתי אם כך.
 
למעלה