פיסיקה - גלגול של גופים

myself6

New member
נתקן קצת את המשוואות

T-mgsinβ=ma1 2TR=α*I=1/2MR^2*α=1/2MR^2*(a2)​

myself6

New member
סינן חלק מההודעה ..

כמו כן ,אם מסת הגלגלת כפולה ממסה אם קטנה ,אז גם התאוצה שלה תהיה כפולה ,ולכן a1=2a2 ,כשa1 תאוצת m וa2 תאוצת M. ומכאן
2TR=1/2MR^2*α ==> 2TR=1/2MR^2*(a2/R) ==> 2T=1/2M*a2 ==>2T=1/2*2m*a1/2 ==>T=ma1/4 ומתי שנציב את זה חזרה במשוואה הראשונה T-mgsin=ma1 נקבל ma1/4 - mgsinβ = ma1 ומתקבל מינוס באחד האגפים ! מה דעתכם ? תודה.​

inferno3

New member
הסבר

דבר ראשון כשמדובר בגוף קשיח..כמו הגלגלת פה,המתיחות בשני צידי הגלגלת אינה!! אותה מתיחות,בסעיף א מדובר על אותה מתיחות,רק בגלל שדרשנו שיווי משקל. המשוואות שנקבל:
T1 - mgsin(theta) = ma1 Mg-T1-T2 = Ma2 (T2-T1)R = I*alpha 2a2 = a1 alpha = a2/R​
משוואה ראשונה: כוחות על המסה הקטנה משוואה שנייה: כוחות על הגלגלת משוואה שלישית:מומנטים (I זה מומנט אינרציה) משוואה רביעית:יחס בין תאוצות משוואה חמישית:אין החלקה

myself6

New member
אז פה הייתה הטעות שלי

המתיחות. תודה על העזרה. זה יוצא בדיוק ! עוד שאלה ,בנוגע לכוחות שפועלים על הגלגל שמתגלגל בקובץ שצירפתי,יש משהו נוסף ? תודה.

niv1990

New member
פתרתי שאלה דומה, אבל בלי מומנטים...

אז פשוט מיישמים חוק שני של ניוטון עם תאוצה רדיאלית והכל נראה הרבה יותר ידידותי. את המהירות הייתי משיג משיקולי אנרגיה. אבל פה גם חלק מהאנרגיה תיהיה של הסיבוב סביב עצמו, אז אני לא ממש יודע מה עושים (אם יש דרך לחשב אותה זה טוב). מהסתכלות על התשובות, אני לא חושב שאני אגיע לתוצאה הנכונה (מקווה שלפחות שיעשתי אם לא נתתי רעיונות
).

למעלה