פיצוי כספי לתושבי שדרות

gershon17

New member
פיצוי כספי לתושבי שדרות

העלתי את ההודעה הזו בפורום בעבר. קיבלתי קצת תגובות שליליות, אבל כמדומני השבועות האחרונים צריכים לגרום לכולם למחשבה מחודשת. אני מניח שכולנו מסכימים שמדינת ישראל צריכה לאפשר לתושבי שדרות לחיות את חייהם בשלווה, ושהם לא צריכים להיות חשופים לגחמותיהם של החמאס וחבריו. אם מדינת ישראל לא מצליחה להפסיק את ירי הקסאמים (וככה זה נראה), מדינת ישראל צריכה לאפשר לתושבי שדרות והסביבה לחיות את חייהם בשלווה בדרכים אחרות. הדרך הכי פשוטה והגיונית היא לאפשר לתושבי שדרות שמעוניינים בכך לעבור לגור במקום אחר. אם המדינה תפצה את תושבי שדרות על ירידת ערך בתיהם, היא בעצם תמלא את חובתה לאפשר לאזרחיה לחיות בלי איום מתמיד של טילים. נכון שעקרונית זו כניעה לטרור, ומה נעשה אם יפגיזו את אשקלון - גם את תושבי אשקלון נפצה על ירידת ערך בתיהם? התשובה היא שתושבי שדרות וגם תושבי אשקלון אינם חיילים. למדינה אסור להכריח אותם להסתכן למען אינטרס כלשהו של המדינה, וכן - אם המדינה לא מסוגלת להגן על חלק מאזרחיה, היא צריכה לפחות לאפשר להם להגן על עצמם בדרך אחרת. פיצוי על ירידת ערך הבתים והדירות היא דרך אחת כזו.

gershon17

New member
הפורום שקט אבל שרת החינוך מדברת

מסתבר שאפילו העברת ילדי שדרות המפוחדים למקום אחר לא נשקלת על-ידי ממשלת ישראל, כי זה יעביר את "המסר הלא נכון". יופי באמת, ממשלת ישראל משתמשת בילדי שדרות כדי להעביר מסר. איזה מסר? למי? למה? למה לא להשתמש בדוברים של הממשלה? זה לא ברור, אבל מה זה חשוב? למי איכפת שאנשי שדרות סובלים?

gershon17

New member
חסרים מקומות בארץ?

אין שום מקום לשים אנשים - רק בשדרות? אנשי שדרות הופגזו עשרות פעמים ביממות האחרונות, מדינת ישראל לא מוצאת פתרון (ובכלל לא משנה כרגע למה) - מדינת ישראל חייבת לפחות לפתור את המצוקה של תושבי שדרות. כרגע מדינת ישראל פשוט תוקעת שם את תושבי שדרות ומשאירה אותם כבני ערובה. אם צה"ל לא מצליח להפסיק את הקסאמים (והוא לא מצליח), מדינת ישראל חייבת לאפשר לכל תושב שדרות שרוצה בכך לעזוב את ביתו ולעבור למקום בטוח יותר (כאמור, על-ידי פיצוי כספי בגלל ירידת שווי הבתים בשדרות). זו חובתה הבסיסית של המדינה לאזרחיה.

trigotrigo

New member
אז איפה הוא ישים אותם?

בבתי מלון? איפה שהמתנחלים עוד מתנחלים, בין אם מרצון או מכורח? אצלך בבית, שם אני משוכנע שאין מקום לכולם, או אולי באולם משכן הכנסת, שיצפו במליאות חינם אין-כסף, ממש מנוי לערוץ 99?

אשרת

New member
???

כמו שהמדינה מצאה פתרונות למתנחלים, היא יכולה לעשות גם פה. האם לדעתך זה בסדר שהממשלה תהפוך את הילדים לבשר תותחים רק על מנת להעביר מסר כלשהו לארגון טרור?

trigotrigo

New member
לא!

אני לא חושב! בדיוק כמוך אני שואל - לאן בדיוק המדינה אמורה להעביר אותם?

mean girl 16

New member
לצפון תל אביב.

ואז את תושבי אשקלון לת"א ואח"כ אולי גם את תושבי כפר סבא. ובסוף כולנו נתכנס לעזריאלי, זאת התוכנית בגדול.

אשרת

New member
לא הבנתי למה כ"כ אוהבים לרדת

על התל אביבים... כנראה שהימנים מבנכם שכחו כמה אוטובוסים התפוצצו בת"א ובאזור השרון. לא צריך להיות תושב השטחים כדי להרגיש את הטרור.

mean girl 16

New member
אשרת.. תרגיעי עם הסמיילי הזה.

זה היה בצחוק. אבל, אני ממש לא שוכחת. אבל גם לא מתעלמת מהעובדה שישנם אנשים האוהבים לחיות בבועה ומתעוררים רק כאשר מחבלים מתפוצצים בדיזינגוף. ואני רעננית אגב.

אשרת

New member
:)

לא ממש התכוונתי אליך דווקא, יש אחרים בימין ששוכחים זאת. אני , עצמי, לא חובבת גדולה של התל אביבים. כמוך, גם אני חושבת שהם חיים בתוך בועה משל עצמם וקצת מנותקים מכל הסביבה, אבל גם הם מרגישים את הטרור מדי פעם מתחת לבית שלהם. אז את שכנה שלי

gershon17

New member
זו התוכנית של מי?

זו בטח לא התוכנית שלי, אני מעדיף שמדינת ישראל תמצא דרך להפסיק את ירי הקסאמים. אבל עד שמדינת ישראל לא מצליחה לעשות את זה, אני לא רוצה שתושבי שדרות יהיו בני ערובה. למה זה מגיע להם? למה הם צריכים לספוג את הירי הזה יום אחרי יום, כשאפשר בפשטות יחסית לאפשר למי מהם שרוצה לעזוב - לעזוב?

אשרת

New member
למה כל?

כל מי שרוצה. למה אתה חושב שהם צריכים להפוך כולם לבשר תותחים של החמאס? תסכים שאי אפשר להמשיך עם המצב הזה.

אשרת

New member
כלל מחוסרי הדיור בישראל סובלים

מקאסמים? וואלה? גם אלה שישנים בגנים הציבורים בת"א?

trigotrigo

New member
אז את לא חושבת,

שאם המדינה הייתה רוצה (וחבל שהיא לא רוצה) לעודד פתרונות למחוסרי דיור, היא הייתה עושה את זה וכנ"ל גם לתושבי שדרות? מי שרוצה לעזוב, שיגור אצל חברים או משפחה מחוץ לשדרות! כי בינתיים אין למדינה מקום קדום לשכן בו את כולם, וגם פארק קראווילות הוא דבר מטומטם.

gershon17

New member
טרנספר? מילה חריפה

אני מציע שמדינת ישראל תאפשר לכל תושב שדרות שמעוניין בכך לעבור דירה, ותיקח על עצמה את האחריות המינימלית לירידת שווי הבתים שם בגלל אוזלת היד שלה. מדינת ישראל לא מצליחה לעצור את הקסאמים, למה תושבי שדרות המסכנים צריכים להיות היחידים שסובלים מזה? חייבים לאפשר להם לעזוב אם הם רוצים.

trigotrigo

New member
מילה חריפה?

להעביר מישהו ממקום אחד למקום אחר, זו המשמעות. הפרשנות שניתנה בגלל הצעתו של גנדי ז"ל, לא אומרת שהמשמעות השתנתה. אף אחג לא מחזיק את תושבי שדרות בבית. מי שרוצה, שיעבור לגור אצל משפחה/חברים. גם בתקופת ירי קטיושות יש משפחות מגבול הצפון שעושות את זה. המדינה לא מממנת להם בית חדש.

למעלה